Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 hours ago, Papanikolesku said:

Samo da još jednom bacim hejt na drugu sezonu tlou, kakav promašaj, kakva sramotica, kakav debakl 

Upravo si ponovio reči koje su izgovorili 90% onih koji su igrali TLOU 2 :innocent:

• WOW 1
Posted
3 hours ago, Stiletto said:

Upravo si ponovio reči koje su izgovorili 90% onih koji su igrali TLOU 2 :innocent:

Pa ako je i igrica ovakva... ovo je doslovno negledljivo, mučenje i odbijanje fanova serije. A najavljuju četiri sezone ovoga. 

Hvala Bogu pa je meni vrhunac igranja igrica pre skoro deceniju i jače bio - FM. 

• Like 1
Posted
9 hours ago, Drug Crni said:

Hebeš mi sve ako sam razumeo kraj druge sezone..:smiley33:

1744892418614?e=2147483647&v=beta&t=rhVF

:classic_biggrin:

Šalu na stranu, tako je i u igrici. Dođeš do cliffhanger-a, a onda cap! igrica te prebaci u ulogu Abi i prvi dan Sijetla, pa igraš šta je Abi radila ta tri dana u Sijetlu koja si već prošao sa Eli, sve do pomenutog cliffhanger-a kad se priče opet spajaju. A radila je mnogo toga. E sad, u igrici to nastavljamo odmah, vi koji samo gledate seriju ćete čekati bar dve godine.

Zašto to? Pa zato što glavni motiv igrice (a samim tim i serije) nije ni Džoel ni Eli ni Abi, već osveta i njene posledice. Kao što je Abi monstrum za Eli,

Spoiler

zbog ubistva Džoela, njenog surogat oca,

tako je Džoel monstrum za Abi zbog ubistva njenog oca na kraju prve igrice (i sezone serije). To saznaješ kroz ta tri dana priče, plus flešbekova Abi sa njenim ocem, od detinjstva pa sve dok ga nije pronašla mrtvog.

A posledice osvete, koje će najviše da plate prijatelji i Eli i Abi, su uvek iste: nasilje samo rađa novo nasilje, iliti kad kreneš u osvetu, prvo iskopaj dva groba.

A u poslednjoj epizodi su napravili žešće sranje, valjda da bi mala Mormontica bila i ostala neki heroj.

Spoiler

U seriji Eli pogodi trudnu Mel u vrat sasvim slučajno, pa joj još umiruća Mel (koja je hirurg) daje uputstva da napravi carski rez i spasi dete. A Eli šokirana tim što je uradila ne može da uradi carski rez. Is it out? Fuj.

U igrici Eli sasvim hladnokrvno nožem zakolje trudnicu. Ali tako nešto izgleda ne sme na TV.

Kreatori serije objavljuju da će pokušati na namole HBO i za četvrtu sezonu, jer "ne može sve što žele da spakuju u jednu (treću) sezonu". Priče u igrici ima još dosta, pored tri dana sa Abi imamo i nastavak posle cliffhanger-a koji traje bar još dva-tri sata igre. Videćemo šta će od toga ispasti, snimanje treće sezone se najavljuje tek za 2026-u, a kad će to na TV ko zna.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Nakon odgledanog Breaking Bad-a(ko zna koji put 😀),reših da po drugi put započnem Igru Prestola.Gledao sam kako su sezone izlazile i sada bih vezao sve odjednom.Upravo sam završio prvu  i stvarno je vrhunski odrađena.Ono što kasnije sledi nije ni prići.Dijalozi su ono što pravi razliku.Nekako sam,kao i prvi put,sa velikim entuzijazmom ulazio u novu epizodu.Ima još dosta kvalitetnih momenata do kraja ali kao sezona,ova prva je pravo blago.

• Thanks 1
Posted

Možda kasnim s gledanjem ali Hunters je nešto što bi svakako trebalo da se pogleda. 

In 1977 New York City, a troubled young Jewish man bent on revenge is taken in by a secret group of Nazi hunters fighting a clandestine war against a cell of high-ranking Nazi officials in hiding who work to create the Fourth Reich.

• Like 2
Posted

^ Kasniš, ali definitivna preporuka i od mene. 

Pogledala sam Ghosts, seriju od 4 sezone koja je okončana ove godine. Fenomenalno, toliko pozitivna sa upečatljivim karakterima, u tom smislu me malo podsjeća na What We do in the Shadows, ali tu se poređenje završava.

Naknadno sam shvatila da je ova američka serija zapravo rimejk istoimene britanske koja se davala neku godinu ranije (think Office), pa se možda ohrabrim da krenem i u to. Američka verzija mi je savršeno legla, polučasovne epizode, humor, karakterizacije i situacije zabavne, bez vulgarnosti.

Posted

Dok se vi razočaravate evo vam jedna lista sa najgledanijim serijama da proberete šta sledeće da gledate :

Najduže su dominirali TWD i GoT, pogotovo GoT sa 350 miliona gledanja u jednom mesecu, kapa dole. Ono što me je najviše iznenadilo je serija Glee za koju ja nikad nisam čuo niti se sećam da ju je iko na forumu pominjao a dosta dugo je provela na vrhu gledanosti u svoje vreme. Unazad par godina Squid Games je jedini dostigao nivoe TWD dok ćemo jako dugo čekati da neko nadmaši GoT. Respect i Friends koji su svih ovih 20 godina proveli u top 15, iskačući čak i na prvo mesto par meseci unazad 5-6 godina što je zaista lep uspeh za ovu seriju.

Od starijih vidim Lost i Prison Break su dugo dominirali dok ih gore pomenuti dvojac nije skinuo. Ali definitivno me sada kopka ta Glee serija kako je moguće da ni čuo nisam za nju.

• Like 1
Posted
On 5/21/2025 at 1:31 PM, Stiletto said:

Igra je masterpiece, oba dijela, mogu da pričaju šta hoće.

• Like 2
  • Love 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Nisam igrao igricu..i tome nije sprečilo da udelim srce Sektorovom postu :classic_biggrin:

Meni je druga sezona ok. Nije nivo prve, ali ponoviću da mi nije odron. Bilo je tu dobrih stvari, loših stvari...Pacing nije baš bio najsrećniji recimo. Zatim,

Spoiler

Odlazak Džoela je očiti minus. Odnos njega i Eli je nosio seriju i bio njen centralni deo. Ne cenim previše Paskala,tj.mislim da je malo izvikan kao glumac, ali moram priznati da je ovde bio odličan. Ostala je velika rupa nestankom njegovog lika. Ali, serija prati radnju igre i nemam ja tu šta onda da pametujem.

Lik Eli..kažem, igru nisam igrao, pa stoga imam pitanje - je li ona i u igri ovakva? U seriji mi je isuviše detinjasta nekako..ajde još da razumem da je takva u prvoj sezoni, ali u drugoj postoji vremenska distanca, odrasla je, trebala je da više sazre kao osoba..ili je to do Bele Remzi?

Tri od sedam epizoda su mi bile vrlo dobre do odlične. Dovoljno za prelaznu ocenu sezone, za mene makar. Ovo mi je bilo nekih 7/10 sezona.

Moram da se zahvalim @Stilettona postovima, strpljenju da mi odgovori na mnogobrojna pitanja. Dosta su mi tvoji postovi pomogli da bolje razumem kontekst sezone itd.

• Like 2
  • Love 2
  • Thanks 1
Posted
5 hours ago, Klotzen said:

Dok se vi razočaravate evo vam jedna lista sa najgledanijim serijama da proberete šta sledeće da gledate :

Najduže su dominirali TWD i GoT, pogotovo GoT sa 350 miliona gledanja u jednom mesecu, kapa dole. Ono što me je najviše iznenadilo je serija Glee za koju ja nikad nisam čuo niti se sećam da ju je iko na forumu pominjao a dosta dugo je provela na vrhu gledanosti u svoje vreme. Unazad par godina Squid Games je jedini dostigao nivoe TWD dok ćemo jako dugo čekati da neko nadmaši GoT. Respect i Friends koji su svih ovih 20 godina proveli u top 15, iskačući čak i na prvo mesto par meseci unazad 5-6 godina što je zaista lep uspeh za ovu seriju.

Od starijih vidim Lost i Prison Break su dugo dominirali dok ih gore pomenuti dvojac nije skinuo. Ali definitivno me sada kopka ta Glee serija kako je moguće da ni čuo nisam za nju.

Friends ide i dalje redovno radnim danima. 

• Like 1
Posted
12 hours ago, Drug Crni said:

Hide contents

Lik Eli..kažem, igru nisam igrao, pa stoga imam pitanje - je li ona i u igri ovakva? U seriji mi je isuviše detinjasta nekako..ajde još da razumem da je takva u prvoj sezoni, ali u drugoj postoji vremenska distanca, odrasla je, trebala je da više sazre kao osoba..ili je to do Bele Remzi?

Nije baš toliko djetinjasta u igri, naročito u drugom dijelu. Uz je neuporedivo gotivnija faca. Do Bele je. 

• Thanks 1
Posted
13 hours ago, Drug Crni said:

Naravno da je do Bele. Eli u igri je buntovnica koju znaš već koji događaj bukvalno gurne preko ivice. Od tada pa do kraja igrice ona je bukvalno zver. Njeno jedino sidro i veza sa realnošću koja je koliko-toliko drži da ne prsne bez povratka je Dina.

Dina iz igrice i Dina iz serije su takođe dve različite osobe. Dina iz igrice je veoma čvrsta osoba, ukorenjena u realnosti, koja zna šta se može a šta se ne može. Kao takva savršen je pandan Eli da je povuče nazad na zemlju kad je strast za osvetom sasvim obuzme. Dina iz serije je tu da trepće okicama.

• Thanks 2
Posted (edited)
4 hours ago, Stiletto said:

Naravno da je do Bele. Eli u igri je buntovnica koju znaš već koji događaj bukvalno gurne preko ivice. Od tada pa do kraja igrice ona je bukvalno zver.

Ja mislim da to onda nije do glumice, nego do scenariste/režije.

Edited by Eddard
  • Like 1
Posted
35 minutes ago, Maharaja said:

Nije to baš tačno. Provlače to inceli po šiteru. Evo ovde nekih podataka o gledanosti po epizodama. Čak je trend dosta stabilniji nego u prvoj sezoni, gde je veća gledanost bila tek na kraju sezone.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_of_Us_(TV_series)

Što se igrice tiče, meni je druga bila još i bolja od prve. A za seriju ćemo videti kad izađe sve, pa se zatvorim jednu subotu da zbindžujem.

Sad sam proverio, zapravo sam pročitao da je finale druge sezone, u odnosu na prvu, jel, opalo za 55%, što je razlika od 4.5M gledalaca. 

Posted

Abby je još gore prikazana. U igri je maltene više muško nego žena dok je u seriji sasvim regular girl.

Inače pogledao sam finale. Zbrzali su radnju maksimalno, da nisam igrao igru vjerovatno bi mi više legla ova sezona. Ostaje da vidimo kako će prikazati drugu stranu priče (Abby) i završnicu.