Besni lala Posted March 13 Posted March 13 16 hours ago, Mina D. Harker said: Smijem li ja da budem Dravot umjesto Dravota, pa da te zamolim da udariš razmak između zareza i riječi koja mu slijedi? Super si forumaš, samo mi taj zarez bode oči, ne zamjeri 1
Mina D. Harker Posted March 13 Posted March 13 @Besni lala You didn't, but Drug Crni did😆 I izuzetno graciozno je usvojio primjedbu koju niko ne voli da primi, niti picajzle koje ih upućuju - ako ćemo pravo. U ontopik vijestima, Netflix je izbacio sasvim novu seriju Adolescence, planiram da bacim pogled. 1
Tijuana Posted March 13 Posted March 13 https://m.imdb.com/title/tt29135600/ Ovo gledam trenutno i ne znam, drzi mi paznju za sad, ima samo 6 epizoda.
Mina D. Harker Posted March 14 Posted March 14 Pomenula sam Adolescence, u pitanju je britanska mini serija - samo 4 epizode - vrlo aktuelne tematike. Žao mi je što slutim da za 4 ep ovo ne može da se razvije i istretira na optimalan način, jer je u pitanju vrlo nabijena priča sa kojom sama Britanija a i ostatak svijeta ima bolna iskustva. Pošto sam bindžomanijak, već sam smlatila 3 epizode, moram vam reći da je 3. totalni najež, ko je zainteresovan za psihologiju uživaće na jedan morbidno znatiželjan način. Dječak je vrhunski odigrao zahtjevnu ulogu. Osjećanja su mi podijeljena; istovremeno jedva čekam epilog, a pribojavam se neadekvatne tj. zbrzane završnice. U svakom slučaju preporuka, naravno da je tempo pomalo usporen kako to Britanci vole - preferiraju, ali kuriozitet je u tome što je svaka epizoda snimljena u neprekinutom kadru. 1
Mina D. Harker Posted March 14 Posted March 14 Zaboravite šta sam napisala za završnicu, ovo je sve prilično potresno, mene je tronulo. Tommy the Tit (Stephen Graham) je izrastao u strašnog dramskog glumca, baš mi je prenio emociju ucveljenog oca i običnog čovjeka koji je suočen sa tragedijom. Vrhunski su posao napravili Englezi sa ovom serijom, kapa dolje! 9/10 samo zato što nije bilo bar 8 epizoda.
Besni lala Posted March 14 Posted March 14 Ćao @Mina D. Harker ... Evo ti jedna - da te malo izbaci iz bedaka posle ove ... https://www.imdb.com/title/tt29940008/ Isto relevantna tema ali nešto laganje obrađena. ... Ovo je naravno pod pretpostavkom da voliš savremenu britansku produkciju... U suprotnom, praštaj. 1
Mina D. Harker Posted March 14 Posted March 14 E, hvala. Imaću u vidu. 🙂 Oporavim se ja brzo, volim kad me nešto p(r)otrese jer znači da je kvalitetno, a nadala sam se da ću inspirisati još nekoga da pogleda seriju. Možda pogrešno reklamiram? 😆 1
Besni lala Posted March 18 Posted March 18 (edited) On 3/14/2025 at 10:12 PM, Mina D. Harker said: ... Možda pogrešno reklamiram? 😆 Ma - odlične izbore imaš - svi hvale tu seriju ... Samo je meni tema malo previše stresna...Pretpostavljam da pretpostavljaš zašto. ... Nego, drugari - šta da radim - da li da gledam novog Nebojšu? Svi moji kritičari na Jućubu - nisu oduševljeni... Vidim po naslovima. Pamtim Netfliksovu verziju - odlična - na tragu Milerovog stripa. Ne bih da kvarim uspomenu ako je ovo nešto bezveze. Edited March 18 by Besni lala 2
Stiletto Posted March 18 Posted March 18 Uspomenu na one tri pa jednu sezonu ništa ne može da pokvari. A ova nova, za sada joj dajem šansu. Priča ide u nekom dobrom pravcu u ove tri do sada objavljene epizode, a dokle će stići, videćemo kad prođu devet u ovoj i osam epizoda u sledećoj sezoni. A još se nije ni pojavio Paniša. 2
Rex Posted March 20 Posted March 20 On call, preporuka. Ulični panduri, LA, dobro poznati žanr. Epizode traju manje od pola sata, a serija je ozbiljna. Sviđa mi se taj format. Najbolje nešto u žanru (LA street level panduri u uniformama) još od Southland, ko voli. https://imdb.com/title/tt14582876/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_on%20call 1
Drug Crni Posted Monday at 09:40 PM Posted Monday at 09:40 PM Počelo je snimanje poslednje, pete sezone popularne i nagrađivane serije Babylon Berlin. Pisci serije: Henk Handlogten, Achim von Borries i Tom Tykver vraćaju se u sedlo, kao i vodeći glumački par - Volker Bruch (Gereon Rath) i Liv Lisa Fries (Charlotte Ritter) Serija pravi mali skok. Iz 1931.u kojoj smo stali dolazimo u 1933. Tačnije, u 30. januar 1933. kada Adolf Hitler postaje Kancelar Rajha. Dok sudbina Vajmarske republike visi o koncu, najmračnije poglavlje nemačke istorije počinje. Serija se završava zaključno sa 05.martom iste godine, kada na novim izborima Hitlerova partija dobija potpunu vlast. U ovih pet nedelja svaka osoba u Nemačkoj će morati da se suoči sa teškim odlukama: da li da se prilagodi, da li da se otvoreno suprotstavi nacistima ili da pobegne. I dok inspektor Rath nestaje sa lica zemlje, Charlotte istražuje seriju ubistava ratnih veterana sa prve linije fronta. Svi znaci upućuju da postoji direktna veza sa Gereonovom prošlošću, ali i sa prošločću novog kancelara.. Poslednja sezona bi trebala da se pojavi na jesen ove godine. 1
dali_man Posted yesterday at 01:37 AM Author Posted yesterday at 01:37 AM On 3/14/2025 at 1:13 PM, Mina D. Harker said: Pomenula sam Adolescence, u pitanju je britanska mini serija - samo 4 epizode - vrlo aktuelne tematike. Žao mi je što slutim da za 4 ep ovo ne može da se razvije i istretira na optimalan način, jer je u pitanju vrlo nabijena priča sa kojom sama Britanija a i ostatak svijeta ima bolna iskustva. Pošto sam bindžomanijak, već sam smlatila 3 epizode, moram vam reći da je 3. totalni najež, ko je zainteresovan za psihologiju uživaće na jedan morbidno znatiželjan način. Dječak je vrhunski odigrao zahtjevnu ulogu. Osjećanja su mi podijeljena; istovremeno jedva čekam epilog, a pribojavam se neadekvatne tj. zbrzane završnice. U svakom slučaju preporuka, naravno da je tempo pomalo usporen kako to Britanci vole - preferiraju, ali kuriozitet je u tome što je svaka epizoda snimljena u neprekinutom kadru. Da potvrdim preporuku. Brutalno dobra serija. 3. epizoda je univerzum za sebe. 1
fradler Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Vidim ljudi se zale da im je aktuelna sezona White Lotusa najslabija, opet na isti kalup, prespora, nista se ne desava, trte-mrte... Meni je svaka epizoda prezabavna od prve do poslednje sekunde, potpuno ista uzivancija kao u prve dve sezone. Ne pamtim seriju koja tako uspesno i zivopisno docarava atmosferu i ambijent, doslovno se osecam kao da sam tokom tih sat vremena teleportovan na Tajland, vrzmam se po rizortu sa likovima i pratim njihove interakcije. Muzika, fotografija... Savrsenstvo, a i kast je standardno vrhunski odabran. Pa i to lagano, dozirano zaplitanje i zakuvavanje radnje, rolerkoster kroz koji likovi prolaze, uz pregrst crnohumornih i wtf (Rokvelov monolog ) momenata... Da se razumemo, previse je scenaristicki blesavo i sustinski plitko da bi se moglo svrstati u kategoriju vrhunskih tv-proizvoda, ali svakako pravi jedan draguljcic od serije. Ako Mark White kojim slucaj zaluta na vox, nek zna da sam spreman da mi ubrizga jos 20 sezona ovoga u venu 2
Mina D. Harker Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 24 minutes ago, fradler said: Savrsenstvo, a i kast je standardno vrhunski odabran. Neću lagati, sve se slažem ali fali mi Dženifer Kulidž😍 Gledam onog Saksona u prvim epizodama i razmišljam, joj kako liči na Švarcija, i sure enough - glumac je njegov sin! 1
Recommended Posts