O serijama - Page 225 - Filmovi i serije - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted
16 hours ago, Mina D. Harker said:

Smijem li ja da budem Dravot umjesto Dravota, pa da te zamolim da udariš razmak između zareza i riječi koja mu slijedi? Super si forumaš, samo mi taj zarez bode oči, ne zamjeri :smiley50:

:classic_love:

tumblr_myiau3cXlY1risusro1_500.gif

• Love 1
Posted

Pomenula sam Adolescence, u pitanju je britanska mini serija - samo 4 epizode - vrlo aktuelne tematike. Žao mi je što slutim da za 4 ep ovo ne može da se razvije i istretira na optimalan način, jer je u pitanju vrlo nabijena priča sa kojom sama Britanija a i ostatak svijeta ima bolna iskustva. Pošto sam bindžomanijak, već sam smlatila 3 epizode, moram vam reći da je 3. totalni najež, ko je zainteresovan za psihologiju uživaće na jedan morbidno znatiželjan način. Dječak je vrhunski odigrao zahtjevnu ulogu. Osjećanja su mi podijeljena; istovremeno jedva čekam epilog, a pribojavam se neadekvatne tj. zbrzane završnice. U svakom slučaju preporuka, naravno da je tempo pomalo usporen kako to Britanci vole - preferiraju, ali kuriozitet je u tome što je svaka epizoda snimljena u neprekinutom kadru. 

• Like 1
Posted

Zaboravite šta sam napisala za završnicu, ovo je sve prilično potresno, mene je tronulo. Tommy the Tit (Stephen Graham) je izrastao u strašnog dramskog glumca, baš mi je prenio emociju ucveljenog oca i običnog čovjeka koji je suočen sa tragedijom. Vrhunski su posao napravili Englezi sa ovom serijom, kapa dolje! 9/10 samo zato što nije bilo bar 8 epizoda.

Posted

E, hvala. Imaću u vidu. 🙂 

Oporavim se ja brzo, volim kad me nešto p(r)otrese jer znači da je kvalitetno, a nadala sam se da ću inspirisati još nekoga da pogleda seriju. Možda pogrešno reklamiram? 😆

• Ha-ha 1
Posted (edited)
On 3/14/2025 at 10:12 PM, Mina D. Harker said:

... Možda pogrešno reklamiram? 😆

Ma - odlične izbore imaš - svi hvale tu seriju ... Samo je meni tema malo previše stresna...Pretpostavljam da pretpostavljaš zašto. :classic_smile:

...

Nego, drugari - šta da radim - da li da gledam novog Nebojšu?

Svi moji kritičari na Jućubu - nisu oduševljeni... Vidim po naslovima.

Pamtim Netfliksovu verziju - odlična - na tragu Milerovog stripa.

Ne bih da kvarim uspomenu ako je ovo nešto bezveze.

Edited by Besni lala
  • Like 2
Posted

Uspomenu na one tri pa jednu sezonu ništa ne može da pokvari. :classic_biggrin:

A ova nova, za sada joj dajem šansu. Priča ide u nekom dobrom pravcu u ove tri do sada objavljene epizode, a dokle će stići, videćemo kad prođu devet u ovoj i osam epizoda u sledećoj sezoni.

A još se nije ni pojavio Paniša.

• Like 2
Posted

Počelo je snimanje poslednje, pete sezone popularne i nagrađivane serije Babylon Berlin. Pisci serije: Henk Handlogten, Achim von Borries i Tom Tykver vraćaju se u sedlo, kao i vodeći glumački par - Volker Bruch (Gereon Rath) i Liv Lisa Fries (Charlotte Ritter)

Serija pravi mali skok. Iz 1931.u kojoj smo stali dolazimo u 1933. Tačnije, u 30. januar 1933. kada Adolf Hitler postaje Kancelar Rajha. Dok sudbina Vajmarske republike visi o koncu, najmračnije poglavlje nemačke istorije počinje.

Serija se završava zaključno sa 05.martom iste godine, kada na novim izborima Hitlerova partija dobija potpunu vlast. U ovih pet nedelja svaka osoba u Nemačkoj će morati da se suoči sa teškim odlukama: da li da se prilagodi, da li da se otvoreno suprotstavi nacistima ili da pobegne.

I dok inspektor Rath nestaje sa lica zemlje, Charlotte istražuje seriju ubistava ratnih veterana sa prve linije fronta. Svi znaci upućuju da postoji direktna veza sa Gereonovom prošlošću, ali i sa prošločću novog kancelara..

Babylon-Berlin-5-Frederic-Batier.jpeg?w=

Poslednja sezona bi trebala da se pojavi na jesen ove godine.

• Like 1
Posted
On 3/14/2025 at 1:13 PM, Mina D. Harker said:

Pomenula sam Adolescence, u pitanju je britanska mini serija - samo 4 epizode - vrlo aktuelne tematike. Žao mi je što slutim da za 4 ep ovo ne može da se razvije i istretira na optimalan način, jer je u pitanju vrlo nabijena priča sa kojom sama Britanija a i ostatak svijeta ima bolna iskustva. Pošto sam bindžomanijak, već sam smlatila 3 epizode, moram vam reći da je 3. totalni najež, ko je zainteresovan za psihologiju uživaće na jedan morbidno znatiželjan način. Dječak je vrhunski odigrao zahtjevnu ulogu. Osjećanja su mi podijeljena; istovremeno jedva čekam epilog, a pribojavam se neadekvatne tj. zbrzane završnice. U svakom slučaju preporuka, naravno da je tempo pomalo usporen kako to Britanci vole - preferiraju, ali kuriozitet je u tome što je svaka epizoda snimljena u neprekinutom kadru. 

Da potvrdim preporuku. Brutalno dobra serija. 3. epizoda je univerzum za sebe.

• Love 1
Posted

Vidim ljudi se zale da im je aktuelna sezona White Lotusa najslabija, opet na isti kalup, prespora, nista se ne desava, trte-mrte... 

Meni je svaka epizoda prezabavna od prve do poslednje sekunde, potpuno ista uzivancija kao u prve dve sezone.

Ne pamtim seriju koja tako uspesno i zivopisno docarava atmosferu i ambijent, doslovno se osecam kao da sam tokom tih sat vremena teleportovan na Tajland, vrzmam se po rizortu sa likovima i pratim njihove interakcije. Muzika, fotografija... Savrsenstvo, a i kast je standardno vrhunski odabran.

Pa i to lagano, dozirano zaplitanje i zakuvavanje radnje, rolerkoster kroz koji likovi prolaze, uz pregrst crnohumornih i wtf (Rokvelov monolog :Hail:) momenata...

Da se razumemo, previse je scenaristicki blesavo i sustinski plitko da bi se moglo svrstati u kategoriju vrhunskih tv-proizvoda, ali svakako pravi jedan draguljcic od serije.

Ako Mark White kojim slucaj zaluta na vox, nek zna da sam spreman da mi ubrizga jos 20 sezona ovoga u venu :classic_smile:

• Like 2
Posted
24 minutes ago, fradler said:

Savrsenstvo, a i kast je standardno vrhunski odabran.

Neću lagati, sve se slažem ali fali mi Dženifer Kulidž😍

Gledam onog Saksona u prvim epizodama i razmišljam, joj kako liči na Švarcija, i sure enough - glumac je njegov sin!

• Like 1