Besni lala Posted March 13 Posted March 13 16 hours ago, Mina D. Harker said: Smijem li ja da budem Dravot umjesto Dravota, pa da te zamolim da udariš razmak između zareza i riječi koja mu slijedi? Super si forumaš, samo mi taj zarez bode oči, ne zamjeri 1
Mina D. Harker Posted March 13 Posted March 13 @Besni lala You didn't, but Drug Crni did😆 I izuzetno graciozno je usvojio primjedbu koju niko ne voli da primi, niti picajzle koje ih upućuju - ako ćemo pravo. U ontopik vijestima, Netflix je izbacio sasvim novu seriju Adolescence, planiram da bacim pogled. 1
Tijuana Posted March 13 Posted March 13 https://m.imdb.com/title/tt29135600/ Ovo gledam trenutno i ne znam, drzi mi paznju za sad, ima samo 6 epizoda.
Mina D. Harker Posted March 14 Posted March 14 Pomenula sam Adolescence, u pitanju je britanska mini serija - samo 4 epizode - vrlo aktuelne tematike. Žao mi je što slutim da za 4 ep ovo ne može da se razvije i istretira na optimalan način, jer je u pitanju vrlo nabijena priča sa kojom sama Britanija a i ostatak svijeta ima bolna iskustva. Pošto sam bindžomanijak, već sam smlatila 3 epizode, moram vam reći da je 3. totalni najež, ko je zainteresovan za psihologiju uživaće na jedan morbidno znatiželjan način. Dječak je vrhunski odigrao zahtjevnu ulogu. Osjećanja su mi podijeljena; istovremeno jedva čekam epilog, a pribojavam se neadekvatne tj. zbrzane završnice. U svakom slučaju preporuka, naravno da je tempo pomalo usporen kako to Britanci vole - preferiraju, ali kuriozitet je u tome što je svaka epizoda snimljena u neprekinutom kadru. 3
Mina D. Harker Posted March 14 Posted March 14 Zaboravite šta sam napisala za završnicu, ovo je sve prilično potresno, mene je tronulo. Tommy the Tit (Stephen Graham) je izrastao u strašnog dramskog glumca, baš mi je prenio emociju ucveljenog oca i običnog čovjeka koji je suočen sa tragedijom. Vrhunski su posao napravili Englezi sa ovom serijom, kapa dolje! 9/10 samo zato što nije bilo bar 8 epizoda.
Besni lala Posted March 14 Posted March 14 Ćao @Mina D. Harker ... Evo ti jedna - da te malo izbaci iz bedaka posle ove ... https://www.imdb.com/title/tt29940008/ Isto relevantna tema ali nešto laganje obrađena. ... Ovo je naravno pod pretpostavkom da voliš savremenu britansku produkciju... U suprotnom, praštaj. 1
Mina D. Harker Posted March 14 Posted March 14 E, hvala. Imaću u vidu. 🙂 Oporavim se ja brzo, volim kad me nešto p(r)otrese jer znači da je kvalitetno, a nadala sam se da ću inspirisati još nekoga da pogleda seriju. Možda pogrešno reklamiram? 😆 1
Besni lala Posted March 18 Posted March 18 (edited) On 3/14/2025 at 10:12 PM, Mina D. Harker said: ... Možda pogrešno reklamiram? 😆 Ma - odlične izbore imaš - svi hvale tu seriju ... Samo je meni tema malo previše stresna...Pretpostavljam da pretpostavljaš zašto. ... Nego, drugari - šta da radim - da li da gledam novog Nebojšu? Svi moji kritičari na Jućubu - nisu oduševljeni... Vidim po naslovima. Pamtim Netfliksovu verziju - odlična - na tragu Milerovog stripa. Ne bih da kvarim uspomenu ako je ovo nešto bezveze. Edited March 18 by Besni lala 2
Stiletto Posted March 18 Posted March 18 Uspomenu na one tri pa jednu sezonu ništa ne može da pokvari. A ova nova, za sada joj dajem šansu. Priča ide u nekom dobrom pravcu u ove tri do sada objavljene epizode, a dokle će stići, videćemo kad prođu devet u ovoj i osam epizoda u sledećoj sezoni. A još se nije ni pojavio Paniša. 2
Rex Posted March 20 Posted March 20 On call, preporuka. Ulični panduri, LA, dobro poznati žanr. Epizode traju manje od pola sata, a serija je ozbiljna. Sviđa mi se taj format. Najbolje nešto u žanru (LA street level panduri u uniformama) još od Southland, ko voli. https://imdb.com/title/tt14582876/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_on%20call 1
Drug Crni Posted Monday at 09:40 PM Posted Monday at 09:40 PM Počelo je snimanje poslednje, pete sezone popularne i nagrađivane serije Babylon Berlin. Pisci serije: Henk Handlogten, Achim von Borries i Tom Tykver vraćaju se u sedlo, kao i vodeći glumački par - Volker Bruch (Gereon Rath) i Liv Lisa Fries (Charlotte Ritter) Serija pravi mali skok. Iz 1931.u kojoj smo stali dolazimo u 1933. Tačnije, u 30. januar 1933. kada Adolf Hitler postaje Kancelar Rajha. Dok sudbina Vajmarske republike visi o koncu, najmračnije poglavlje nemačke istorije počinje. Serija se završava zaključno sa 05.martom iste godine, kada na novim izborima Hitlerova partija dobija potpunu vlast. U ovih pet nedelja svaka osoba u Nemačkoj će morati da se suoči sa teškim odlukama: da li da se prilagodi, da li da se otvoreno suprotstavi nacistima ili da pobegne. I dok inspektor Rath nestaje sa lica zemlje, Charlotte istražuje seriju ubistava ratnih veterana sa prve linije fronta. Svi znaci upućuju da postoji direktna veza sa Gereonovom prošlošću, ali i sa prošločću novog kancelara.. Poslednja sezona bi trebala da se pojavi na jesen ove godine. 1
dali_man Posted Tuesday at 01:37 AM Author Posted Tuesday at 01:37 AM On 3/14/2025 at 1:13 PM, Mina D. Harker said: Pomenula sam Adolescence, u pitanju je britanska mini serija - samo 4 epizode - vrlo aktuelne tematike. Žao mi je što slutim da za 4 ep ovo ne može da se razvije i istretira na optimalan način, jer je u pitanju vrlo nabijena priča sa kojom sama Britanija a i ostatak svijeta ima bolna iskustva. Pošto sam bindžomanijak, već sam smlatila 3 epizode, moram vam reći da je 3. totalni najež, ko je zainteresovan za psihologiju uživaće na jedan morbidno znatiželjan način. Dječak je vrhunski odigrao zahtjevnu ulogu. Osjećanja su mi podijeljena; istovremeno jedva čekam epilog, a pribojavam se neadekvatne tj. zbrzane završnice. U svakom slučaju preporuka, naravno da je tempo pomalo usporen kako to Britanci vole - preferiraju, ali kuriozitet je u tome što je svaka epizoda snimljena u neprekinutom kadru. Da potvrdim preporuku. Brutalno dobra serija. 3. epizoda je univerzum za sebe. 1
fradler Posted Tuesday at 11:34 AM Posted Tuesday at 11:34 AM Vidim ljudi se zale da im je aktuelna sezona White Lotusa najslabija, opet na isti kalup, prespora, nista se ne desava, trte-mrte... Meni je svaka epizoda prezabavna od prve do poslednje sekunde, potpuno ista uzivancija kao u prve dve sezone. Ne pamtim seriju koja tako uspesno i zivopisno docarava atmosferu i ambijent, doslovno se osecam kao da sam tokom tih sat vremena teleportovan na Tajland, vrzmam se po rizortu sa likovima i pratim njihove interakcije. Muzika, fotografija... Savrsenstvo, a i kast je standardno vrhunski odabran. Pa i to lagano, dozirano zaplitanje i zakuvavanje radnje, rolerkoster kroz koji likovi prolaze, uz pregrst crnohumornih i wtf (Rokvelov monolog ) momenata... Da se razumemo, previse je scenaristicki blesavo i sustinski plitko da bi se moglo svrstati u kategoriju vrhunskih tv-proizvoda, ali svakako pravi jedan draguljcic od serije. Ako Mark White kojim slucaj zaluta na vox, nek zna da sam spreman da mi ubrizga jos 20 sezona ovoga u venu 3
Mina D. Harker Posted Tuesday at 12:02 PM Posted Tuesday at 12:02 PM 24 minutes ago, fradler said: Savrsenstvo, a i kast je standardno vrhunski odabran. Neću lagati, sve se slažem ali fali mi Dženifer Kulidž😍 Gledam onog Saksona u prvim epizodama i razmišljam, joj kako liči na Švarcija, i sure enough - glumac je njegov sin! 1
Markoss Posted Wednesday at 09:09 PM Posted Wednesday at 09:09 PM On 3/25/2025 at 2:37 AM, dali_man said: Da potvrdim preporuku. Brutalno dobra serija. 3. epizoda je univerzum za sebe. Potvrda i od mene. Masterpiece. Hvala @Mina D. Harker! 1 1
Mile1 Posted Wednesday at 11:12 PM Posted Wednesday at 11:12 PM Svaka cast kidari koji glumi u adolescentu odavno nisam uzivao u nekoj seriji a ta cuvena 3 epizoda je bas prica za sebe 1
Mina D. Harker Posted yesterday at 11:03 AM Posted yesterday at 11:03 AM Malo lakih nota, ko voli whodunit - žanr koji je prethodnih godina doživio renesansu - vjerovatno će uživati u The Residence. Zabavna, sa odabranom glumačkom ekipom, prati det. Cordeliu Cupp (sjajna Uzo Aduba) koja istražuje slučaj smrti u Bijeloj Kući tokom zvanične večere sa australijskim diplomatama. Tu je i vazda harizmatični Giancarlo Esposito - what's not to like?
kendrick duckworth Posted yesterday at 11:34 AM Posted yesterday at 11:34 AM On 3/22/2025 at 9:17 AM, Eddard said: @Severance Season 2 Ending: Fantazija, sa sve ending scene soundtrack-om In the Windmills of Your Mind. Perfect fit. Brutalan završetak druge sezone Severance-a. Dugo me neka serija nije radila kao ova, možda jedino BB i starije epizode Black Mirror-a. Poslednje epizode prve i druge sezone su čisto savršenstvo, vidim da na IMDB-u obe imaju po 9.7 😄 Cela serija je scenografski masterpiece, trikovi sa kamerom, kadrovima, bojama, outfit-om su prelepi. Toliko autentičnih momenata, a vala u nekim trenucima i komičnih scena... u nekim kadrovima baš podseća na fazon Wes Andersona, srećom po mene samo glede uglova i boja, pošto nisam baš fanboy dotičnog. Vidim na društvenim mrežama da imaju baš dobre marketinške fazone zajedno sa Apple-om, baš brzo se izgradio poveći fanbejz. Apsolutna preporuka svima.
Chaos Is Me Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Gledam i ja treću sezonu White Lotusa i super mi drži pažnju, neki dijalozi jesu banalni i teško da bi se u realnom životu vodili al ajde.
nemanjau5 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Kakva serija, Adolescence. Tenzija, anksioznost i bol na momente vristi iz ekrana. Gluma sjajna. A sa tehnicke strane ne znam jel neko pomenuo da su epizode snimane iz one take-a - sto dodatno dize sve na jedan dodatni nivo.
Mina D. Harker Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Pomenula ja single take, negokako, upratite me za sve relevantne informacije😆😎 I ozbiljna preporuka za Residence na Netflixu, jako dobro odrađena serija.
kendrick duckworth Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Kakva su očekivanja za 7. sezonu Black Mirror-a? Izlazi 10. Aprila na Netflixu. Ja jedva čekam. 6. sezona je bio jak fail, mrzi me da istražujem ali kao da su potpuno drugi ljudi radili. 5. sezona mi je i dalje imala taj Black Mirror "feel" iako nije bila na nivou prethodne četiri. Po ovom trejleru, imaćemo nekoliko povratnika, deluje zanimljivo ovaj deo oko AI's. Možda bude i nekih episode teaser-a... 1
Maharaja Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Adolescence je najbolji podsetnik zašto su britanske serije klasa za sebe. Posle njih, deset mesta prazno, pa šta pretekne. 1
Recommended Posts