Jump to content

O serijama

dali_man

Recommended Posts

On 9/13/2024 at 8:15 PM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Odgledah mini seriju The perfect couple i nije lose, nije dugacko i ima neku tenziju koja drzi paznju. Ko je voleo Big little lies i Little fires everywhere, volece i ovo. 

Inace gledam i Bad Monkey i Only murders in the building, ali sam prerano pocela pa za svaku novu epizodu treba da sacekam nedelju dana da izadje, dotle vec pozaboravljam sta se sve izdesavalo 😄 ali su ok za razbibrigu. 

E za zaboravne su i ubacili ono previously on bla bla i jos na kraju dodali tizer next on :classic_cool:

• Ha-ha 1

16 minutes ago, Jezebel said:

E za zaboravne su i ubacili ono previously on bla bla i jos na kraju dodali tizer next on :classic_cool:

Da znam, nekad mi nije dosta pa moram malo da vratim na prethodnu epizodu. Najvise volim kada zaboravim kada je nova epizoda pa kad se setim otvorim a ono nove dve 😄 

10 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Da znam, nekad mi nije dosta pa moram malo da vratim na prethodnu epizodu. Najvise volim kada zaboravim kada je nova epizoda pa kad se setim otvorim a ono nove dve 😄 

I ja isto...:classic_laugh: pocnem da gledam najcesce nekih 5-8 serija a retko kada jednu da pocnem i zavrsim. Nemoguce kod onih sa milion sezona sigurno a i kod onih kracih nikako da sastavim nekoliko sati pa po redu da gledam.  

1 minute ago, Jezebel said:

I ja isto...:classic_laugh: pocnem da gledam najcesce nekih 5-8 serija a retko kada jednu da pocnem i zavrsim. Nemoguce kod onih sa milion sezona sigurno a i kod onih kracih nikako da sastavim nekoliko sati pa po redu da gledam.  

Joj te sto traju 15 godina su strasan napor. Jedino sto sam odgledala od prve do poslednje su bili Friends i Only Fools and Horses. Kad otvorim netflix i vidim 4 ili neka tamo 6 sezona, vec se smorim 😄  Ali volim mini serije, to mi nekako bas taman. 

21 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Joj te sto traju 15 godina su strasan napor. Jedino sto sam odgledala od prve do poslednje su bili Friends i Only Fools and Horses. Kad otvorim netflix i vidim 4 ili neka tamo 6 sezona, vec se smorim 😄  Ali volim mini serije, to mi nekako bas taman. 

Od tih maratonskih ja sam samo Seinfeld gledala i to 2 ili 3 puta 🙃 ne iste godine naravno, hehe... 

Only Fools and Horses i britanske legende Black Adder:heart: (Oxfordska trojka komicara) - naravno. Kako vidim ovo u poslednjih 20 godina skoro po pravilu sezone 1, 2, ev 3, sve posle toga skoro da nema sanse da ne pokvare ni one najbolje. Kad zavrte zarade tesko se zaustavljaju pa makar srozali kvalitet cele serije, steta. 

Edited by Jezebel
  • Like 1

On 9/16/2024 at 4:53 PM, kojan said:

Ja licno gledam sve preko aplikacije Stremio. Slicna prica kao kodi samo jednostavnije za setupovati po meni

Ako neko još uvek ne zna stremio je dobar i za skidanje filmova/serija. Kad pustiš seriju ili film klikneš na 3 tačke pa download this video, takođe ako namestiš titl kad pustiš film/seriju skinuće ti sa nameštenim titlom.

Meni je bilo korisno jer nisam mogao pronaći sve epizode Mad Men ni na jednom od piratskih sajtova.

RDT-20240918-2238145710349536063615593.j

• Like 1
  • Thanks 1

those-about-to-die-review_p3am.1280.jpg

Those about to die (2024)

Vrlo interesantna serija po mom ukusu. Radnja je smeštena u Antički rim za vreme vladavina familije Flavija. Entoni Hopkins glumi Vespazijana no on je tu verovatno samo da pogura seriju svojim imenom. Radnja je mešavina Spartaka, (prvog dela koji se odvija u ludusu) i uslovno rečeno Bordžija u smislu visoke politike i borbe za vlast. Radnja prati vlasnike konjičkih timova koje se takmiče u trkama dvokolicama kao i Cara Vespazijana i njegove sinove koji se bore za vlast. Svi su isprepleteni i radnja je zaista dobro napisana, drži pažnju 90% vremena. Ima više glavnih uloga no glavna glavna uloga je Iwan Rheon (poznatiji po ulozi mlađeg Boltona u Game of Thrones). Ovde nije toliko crn, više je siva figura, no ovde imamo lika koji je ogavniji od njegove uloge Boltona 🙂

Prva sezona ima 10 epizoda i radnja se vrti oko konjičkih trka, borbe za nasledstvo Vespazijana, kao i sudbina jedne afričke porodice. Sve je isprepleteno. Vespazijan je sagradio Koloseum, odnosno završen je godinu dana posle njegove smrti pa očekujem da će gladijatorske borbe preuzeti primat u odnosu na konjičke trke u sledećim sezonama. Serija je malo dočekana na zub od strane nekih kritičara, ima objektivnih propusta, ali meni lično ni malo nisu smetali da uživam u ovoj sezoni. Serija nije istorijska 100% ovo je onaj surogat kada neku fiktivnu priču ubace u istorijski kontekst pa imate utisak da je po istinitom događaju.

Preporučujem je svima.

• Like 3
  • Thanks 1

On 9/22/2024 at 11:39 AM, Drug Crni said:

Sa druge strane imam bojazan da će Dina:Sestrinstvo biti promašaj 

Možeš se kladiti u to.

Od najmanje 5 zanimljivijih tema iz Dina univerzuma, izabrali su baš ovu po modernom ključu... :ajme:

Biće urnebesni flop kao što je bio i The Acolyte.

• Like 3

Lorens od Arabije..postaje tv serija po svemu sudeći. :smiley26:

Poznati reditelj Roland Emmerich će zajedno sa scenaristom Anthony McCartenom (Boemska Rapsodija) raditi na razvoju serije. Emmerich će fokus staviti na stvarnu istorijsku ličnost T.E.Lawrenca,ali će proširiti priču iz filma i uvesti i dodatne likove. Planiraju se tri sezone serije,ali je za sada samo prva u fazi pisanja.

Ja pitam:zašto?

Ko je uopšte tražio ovakvu adaptaciju kultnog filma? Ne mora svaki snimljeni film ili serija da doživi re-adaptaciju. Ili knjiga adaptaciju. Tu obično bude mnogo više promašaja. Poslednji primer je film "Vrana" iz ove godine. Originalni Lawrence se i dalje odlično drži. Još uvek je voljeni hit. Zar ne postoje druge knjige ili istorijski događaji koji bi mogli biti ekranizovani umesto što se potencijalno može nagrditi nasleđe jednog klasika ili franšize? To ova serija upravo može da uradi.

• Tuzno 1

Nema u originalu dovoljno eksplozija, to će Emerih da sredi :classic_rolleyes:

Jedino kako ja vidim da bi to moglo da uspe je da se napravi nešto što nema mnogo veze s originalnim filmom, da se istaknu neki drugi događaji iz njegovog života. Ali za to sigurno ne treba tri sezone. 

Nego je li gledao neko tu novu Vranu? Nisam planirala, ali nisam ni čula ništa dobro o filmu.

p25349456_b_h10_ab.jpg?w=960&h=540

Ferry (2023)

Moram priznati da me je i pored svih kritika ova serija prijatno iznenadila. Dakle u pitanju je jedna sezona sa 8 epizoda a radi se o holandskoj krimi drami. Glavna uloga (na slici) je Ferry lokalni mafijaš koji se osamostaljuje posle smrti svog gazde. Serija je da se ne lažemo kopija Sopranosa na holandski način. Ono što je interesantno kod ove serije je da počinje na ivici komedije sa vrlo plitkim ulogama no kako se serija odmotava saznajemo back story svih malo važnijih uloga što značajno usložnjava radnju i daje joj na kvalitetu. Serija Vas navuče da volite neke od uloga i drži Vas u strepnji do kraja šta će se desiti. O kraju neću da pišem jer bi bio spojler.

Glavna uloga definitivno podseća na Tonija ali životi su im potpuno različiti pa to na neki način razdvaja te dve uloge. No kada se vidi narav, kretanje i ostalo sve neodoljivo podseća na Tonija. Kao što rekoh serija počinje na ivici komedije ali postaje sve mračnija sa svakom sledećom epizodom. Ostale uloge su većinom vrlo dobre, pogotovo John, mada moram priznati da neke sporedne uloge deluju baš loše ili preterano izkarikirane no možda je to nešto normalno za Holandiju.

Preporuka za sve, i ako ne volite ovaj žanr 8 epizoda nije mnogo. Kraj serije otvara mogućnost za drugu sezonu no za sada nisam našao neku informaciju da će je biti. Seriji prethodi film Ferry (2021) koji ja nisam gledao ali sad pročitah o čemu je i sve što se događa u filmu ćete saznati kroz seriju tako da uopšte nije bitan, no verovatno ne škodi.

• Like 2
  • Thanks 1

Au Ferry :s_w:

Nisam još gledao, ali je Ferry lik iz serije Undercover - zaista sjajan i simpatičan negativac. 

Ovo je sad očigledno neki prequel, moram da pogledam, a u svakom slučaju sve preporuke za Undercover :thumbsup:

Samo mi je žao što izgleda neće biti 2. sezone Ferry...  

• Like 2

16 hours ago, Klotzen said:

Seriji prethodi film Ferry (2021) koji ja nisam gledao ali sad pročitah o čemu je i sve što se događa u filmu ćete saznati kroz seriju tako da uopšte nije bitan, no verovatno ne škodi.

Pogledajte slobodno i film Ferry (i ti i Fancy) odlican je. Ja sam za seriju saznala tek kad sam videla film, a posto mi se film svideo (upravo sto ti kazes nisam ocekivala mnogo ali mi se svideo izvan ocekivanja) nasla sam i seriju i odgledala je. 

Samo da dodam da nisam ocekivala uopste da je neko izvan Holandije za film/seriju i cuo. 

• Thanks 1

Pogledah i film Ferry (2021) ali mi je on nekako težak prosek. 100 puta viđeno, no bar je tempo brz i nije dosadan. Kraj filma je savršen uvod u seriju, pogotovo njegov "skriveni" završetak. Rekao bih da je serija klasa iznad filma.

21 hours ago, Sector said:

Nisam dugo ulazio na imdb da nešto ocijenim ali sam Pingvinu morao dati 10. 

Kapa dolje Farrellu za ulogu. 

Nestvarno covek odradjuje posao za sada!

Konacno da izadje nešto od DC likova da stvarno vredi

• Like 2

Sinoć pogledah prvu epizodu serije Berlin pa vidim da je to u stvari nastavak Casa de Papel serije. Jel može neko ko je to već gledao da mi da preporuku da li je potrebno da gledam prvo originalnu seriju ili je ovo nešto novo i nije toliko bitna radnja od pre ?

Pa obično prequele možeš da gledaš i bez gledanja "originala".  Nisam gledao Berlin, al mislim da ne moraš da gledaš La casa de papel...

Što se potonje tiče, prva sezona je dobra, druga onako...  napeto je svakako, ali i donekle predvidiva ako si odgledao prvu.

• Like 1