JPM Posted Tuesday at 09:46 AM Share Posted Tuesday at 09:46 AM On 12/11/2024 at 4:51 PM, DameTime said: I nedostaje mi terapija Na kakvu terapiju ideš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Tuesday at 09:57 AM Share Posted Tuesday at 09:57 AM 11 minutes ago, JPM said: Na kakvu terapiju ideš? Na psihoterapiju Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Tuesday at 10:00 AM Share Posted Tuesday at 10:00 AM Just now, DameTime said: Na psihoterapiju Dobro naravno, ali koji tip. Ako mozes da mi kazes neki detalj bez naravno otkrivanja intime, bio bih zahvalan. I ja sam hteo nekoliko puta da udjem u to ali se nekako plasim da to ne postane neka rutina koja ne vodi nigde. Nemam previse poverenja u dobre namere psihijatara, vise u to da uzmu lovu. Kakvo je tvoje iskustvo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Tuesday at 10:18 AM Share Posted Tuesday at 10:18 AM 5 minutes ago, JPM said: Dobro naravno, ali koji tip. Ako mozes da mi kazes neki detalj bez naravno otkrivanja intime, bio bih zahvalan. Radim sa terapeutkinjom konstruktivističke orijentacije. Moja osnovna ideja je bila da idem kod terapeuta koji se bavi terapijskim pravcem koji spada u dubinske. 5 minutes ago, JPM said: I ja sam hteo nekoliko puta da udjem u to ali se nekako plasim da to ne postane neka rutina koja ne vodi nigde. Nemam previse poverenja u dobre namere psihijatara, vise u to da uzmu lovu. Kakvo je tvoje iskustvo. Do ovoga, naravno, može da dođe. Međutim, ti kada kontaktiraš terapeuta njemu kažeš i zbog čega krećeš na terapiju. Mapiraju se ciljevi, neki vremenski okvir (makar otprilike) u kom očekuješ promenu. Naravno, u terapijskom procesu se mogu otvoriti još neke teme (meni se desilo), što je takođe potpuno u redu, jer ti možeš da pričaš o čemu želiš. Ti si aktivan učesnik terapijskog procesa, u svakom trenutku imaš pravo da iskomuniciraš terapeutu da ti nešto ne prija, da o nečemu ne želiš da razgovaraš itd. Što se tiče nivoa edukacije, postoje psihijatri koji su završili terapijsku edukaciju pa se bave i psihoterapijskom praksom. Ali postoje i psiholozi koji se bave psihoterapijom, u suštini proveriš koje kredencijale ima terapeut. Ima onih kojima je samo do love, ali mislim da je ključ u tome da li ti veruješ u dejstvo terapije ili ne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Tuesday at 10:20 AM Share Posted Tuesday at 10:20 AM Jel ti pomoglo, onako čisto subjektivan utisak, kakav je? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Tuesday at 10:33 AM Share Posted Tuesday at 10:33 AM Pa moj utisak je da jeste, počela sam da menjam odnos prema poslu, što je bio i okidač za povratak na terapiju. Sada smo otvorile druge teme, koje se više tiču međuljudskih tj. emocionalnih odnosa, pa ćemo videti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Friday at 12:32 PM Share Posted Friday at 12:32 PM Besan sam. Zaključio sam da me ubedljivo najviše nervira kada mi se kaže u petak da treba da radim u subotu. Ne postoje pare koje to mogu da nadoknade. NIkad. Ovo smatram ljudskim nepoštovanjem za nečije slobodno vreme. Ne znam kakav je stav vaš po tom pitanju. Napomenuću da nemam nikakav problem sa time ako se na vreme najavi. Ali ovako... nemam reči. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted Friday at 04:27 PM Share Posted Friday at 04:27 PM (edited) 3 hours ago, JPM said: Besan sam. Zaključio sam da me ubedljivo najviše nervira kada mi se kaže u petak da treba da radim u subotu. Ne postoje pare koje to mogu da nadoknade. NIkad. Ovo smatram ljudskim nepoštovanjem za nečije slobodno vreme. Ne znam kakav je stav vaš po tom pitanju. Napomenuću da nemam nikakav problem sa time ako se na vreme najavi. Ali ovako... nemam reči. .....radilo se i u nedelju. Direktorka RFZO u petak, oko 15 h, trazi neverovatnu kombinaciju podataka za ponedeljak. I tako mesecima, vec smo imali tikove petkom oko podne i cekali da nam stigne njen e mail. Kada je otisla sa tog mesta, otvorili smo flasu konjaka iz direktorovog bifea i slavili povratak u normalan svet. Gorecu u paklu zbog svih kletvi koje su mi prolazile kroz glavu tokom te sumanute godine strahovlade jedne nestrucne kokoske...sorry koke... Edited Friday at 04:30 PM by Pletilja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts