Jump to content

Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...


Eddard

Bojkot izbora-da ili ne?  

146 members have voted

  1. 1. Da li ste za bojkot izbora koji će se održati sledeće godine?

    • Da
      73
    • Ne
      42
    • Ne znam
      14
    • Ne zanima me
      15
    • Ne želim da odgovorim
      2


Recommended Posts

...

 

Ne znam sta se u njenom intervjuu ne poklapa a navodima iz ovog teksta?

(preskocio bih neke primitivne uvrede i prostakluke oko Kosova)

 

Posle svega - doslo joj iz doopeta u glavu?

 

Ako si mislio da me je nesto impresionirala - nije.

Ni na pocetku 'politicke karijere', ni sada, kad su je odbacili kao upotrebljen guzobris.

Tako obicno zavrse svi jurisnici sa malo mozga.

 

...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

DOsta je obesmišljen ovaj forum, i Vox i Basara i ovaj topic... Grupica od 3 najviše 4 provokatora, ne mudrijih il bistrijih od razniha DRAGICA_75 sa Kurira i Informera baca nekakve glupe koske na koje mi, kao, treba da reagujemo i onda opet u krug i u krug. Besmisleno. Ili brišite eksplicitno glupave i besmislene postove ili da se razilazimo.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

...

 

Dokle ces ti da pokusavas da uredjujes 4um, gde si obican anonimus (ne preterano inteligentan), da insinuiras, podmeces i vredjas?

Kakve te 'grupice provokatora' spopale? Koga briga sto ti pratis 'kurir & informer'?

Ko je rekao da 'vi trebate da reagujete'? Koji to 'vi'?

:classic_cool:

Jel ti se ne cita? Pa lepo je Mod rekao vise puta - imas opciju 'ignore', pa udri.

:twak:

Ili mislis da treba da se pise kako je odredio 'politbiro', a materijali samo 'proradjuju'?

Pa gde je ti onda ' diskusija / razmena stavova za sta se stalno pledira?

 

...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Kinik said:

...

a ja samo mogu da pretpostavim ko je njemu to predložio", kaže Anasonović u intervjuu za "Blic" i objašnjava da je Stefan Pavlović momak za kojeg zna da radi za Dragana Đilasa.

...


Znači nagađanja i rekla-kazala neke tamo levatorke kojoj su eto “oduzeli proteste” pa se nadurila, sad treba da budu relevantni podaci... to ko one izjave u impeachment-u DT kako je neko čuo nekog da telefonira o nečemu i pominje DT-a? Vidim tamo ti i te kako smeta takva vrsta “informacija”... 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

...

 

Vec sam pisao, no da ponovim:

 

- apsolutno me nije interesovalo nista od opozicije

- sada me ne interesuje

 - nikada me nece interesovati.

:classic_cool:

To je za mene cist gubitak vremena. Ja to zestoko prezirem.

Poslednji put sam bio u ZOO kad je moja cera gledala majmuncice.

 

...

Edited by Kinik
Link to comment
Share on other sites

Pa s obzirom da te ne interesuje i s obzirom da je za tebe to gubljenje vremena, očigledno je da ti baš voliš da gubiš vreme jer si redovno među onima koji najviše postuju vezano za opoziciju.

 

 

Nemam neki direktni uvid u celu situaciju, ali gospođica Anasonović je ranije u više navrata ugrožavala proteste, ja bih rekao pre svega svojom nesposobnošću. Recimo samo da je na kraju prvog velikog protesta u Beogradu, sledeći najavila tek za godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, što je bilo za nekih mesec i po dana. Pa kojoj normalnoj bi tako nešto palo na pamet. Da se nije reagovalo odmah, vrlo verovatno se protesti ne bi ni nastavili. Nakon toga je bila i ona ideja sa gađanjem RTS-a jajima, gde je opet bilo raznih nesuglasica. O njenom trpanju u prve redove i za mikrofon, iako je sigurno jedan od najgorih govornika koje sam ikada čuo, neću ni da govorim. Svakako mislim da je većini bilo olakšanje kada je ona prestala da se pojavljuje na protestima.

 

Od gluposti koje je istrabunjala, izdvajaju se ove vezane za gadljivost na političke stranke i ta lažna dihotomija građanski vs politički protesti, koje nisu prisutne samo kod nje, već i kod ovih neutralnih. Pa ko treba da bude na protestima protiv vlasti, društvo filatelista i udruženje ribolovaca? Još je gospođica istripovala da ima tapiju na proteste i nezadovoljstvo građana, pa će ona još i da odjavljuje proteste :classic_laugh: Tako da ceo ton u kojem je dala intervju pokazaju da je gospođica jako salty, a da li ima još nečega tu, pa verovatno ima. Tajming je svakako interesantan.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Što je onda iza šetalice uvek stavljala opozicionare ako ih se toliko gadila ? Priča je za naivnije, iza protesta stoji opozicija od prvog dana, ali pošto su ocrnjeni od strane režimskih medija gurnuli su u prvi red tih 10 studenata i 2 glumca da bi se protest omasovio. Onda je Anasanovićka umisilila da je postala neki faktor i letos su je škartirali a da je niko do danas nije ni spomenuo čak ni režimski mediji što je vrlo čudno. Verovatno je dobila neku kintu od Blica za eksluzivu pa žena odlučila da naplati minuli rad 🙂 .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

...

 

No, koliko vidim, 'protesti' u Srbiji se i dalje uspesno odvijaju, sve se tamo 'ispravlja i savija ...!'

:smiley26:

No, to je uvek tako - 'bombasi' zaginu na prvim bunkerima, ostanu da vise na bodljikavoj zici, a ostalima - sta bog da.

Na njihovu zalost, nikada im nista ne da, jer plen dele 'pozadinci'.

 

Ipak, interesantno je videti kako se 'protesti' brane od samih 'protestanata'.

Kada se kaze - nije 'protest' ono sto vi mislite, nego ono sto smi mi rekli / planirali.

Zato su i spali na par partijskih placenika.

 

...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

...ljudi koji bi glasali za opoziciju su sludjeni jer ne znaju ko je tu autenticno opozicion a ko je trojanski konj

 

ali to lako mogu da otkriju postavljajuci sebi a ne opoziciji par pitanja...licno znati sta tacno hoces tu je odgovor na to ko je autentican

 

ako znaju samo sta nece - onda nije cudo da su sludjeni

 

necu AVa daj bilo koga - sludjen covek

necu u eu necu nato - sludjen je jer to vec ima

necu na izbore - sludjen ostaje

necu bojkot - takodje sludjen ostaje

 

ok obican covek samo hoce normalan do blazen zivot, ali sve drugo nece a to je nemoguce...

 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Desavaju se neke intresantne stvari na opozicionoj ili mozda "opozicionoj" sceni. Jovo Bakic je najavio formiranje stranke levice. Iako je on meni antipatican, kao i svaki levicar naravno, on ima visok rejting medju pristalicama opozicije i to bi mogla da bude ozbiljna prica. On je najavio da bi ta njegova partija mogla da izadje na izbore.

 

U isto vreme deo DSa koji "insistira na proevropskoj prici" pokrece kampanju, koja ima prolaz cak i na provladinim medijima o jasnom profilisanju DSa kao proevropske partije i naravno oni su za izlazak na izbore (Sutanovac, Comicka, Kena and co). Sutanovac&Kena vs Lutovac&Paunovic vol2. 

 

Za to vreme EU vrsi pritisak da opozicija izadje na izbore. Da li imamo pokusaj formiranja opozicije koja bi mogla da dobije podrsku EU u borbi protiv Vucica? 

 

Ja nisam za bojkot, jos uvek ne vidim kakvu korist opozicija moze imati od njega, nisu me jos uvek ubedili da je to prava stvar. Sa druge strane ne svidja mi se ni ovo razbijanje opozicionog korpusa. Jbg kako stvari sada stoje izgleda da imamo pravu opoziciju koja ce bojkotovati izbore, ali i pravu opoziciju koja ce nastupiti na izborima. Siguran put u propast...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, A sad said:

... za to vreme EU vrsi pritisak da opozicija izadje na izbore. Da li imamo pokusaj formiranja opozicije koja bi mogla da dobije podrsku EU u borbi protiv Vucica? ...

 

Interesantna ti je ideja, ali ja mislim da ne.

 

Isuvise su sitni igraci iz EU koji okolisno pruzaju neku 'podrsku', a AV ne diraju - ma kakav, bio im potrebniji ovakav, nego neka kilava / sterilna opozicija.

 

I za bata-strinu Jova 'El Chea', i za otpadak iz DSa je vec kasno.

Ne znam koga bi oni animirali i ko bi glasao za njih?

'Levica' i po ko zna koji put 'preporodjaj DSa'?

 

Ostali likovi komicni - od 'trojca', pa do 'spremacice skupstinskog hola' Čobanu Marinike Tepic.

Ako do sada vriska i zapevane nista nisu doneli - ne znam sta jos ocekuju.

Pa oni nisu u stanju da ponove ni ono sto su uradili i slavno propali - mr. Prangy i Beli konjov, a kamoli nesto vise.

Tu je sveopsta sibicarska surevnjivost i krljacina ko ce koga.

Nema druge nego da se ova postojeca prica isprica do kraja.

 

...

Edited by Kinik
Link to comment
Share on other sites

Jovo Bakić ima simpatije jednog dobrog dela građana, ali mislim da su te simpatije pre svega zbog jurenja po ulicama i slične retorike. Ova odluka da se izlazi na izbore, svakako ne ide ruku pod ruku sa time, pogotovo u trenutku kada je opoziciono raspoloženje dominantno protiv izlaska na izbore.

 

Tako da ne verujem da će on imati bilo kakav rezultat, već da će njegov rejting značajno opasti i da većina na ovaj potez gleda kao na bušenje opozicije.

 

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, djole said:

Jovo Bakić ima simpatije jednog dobrog dela građana, ali mislim da su te simpatije pre svega zbog jurenja po ulicama i slične retorike. Ova odluka da se izlazi na izbore, svakako ne ide ruku pod ruku sa time, pogotovo u trenutku kada je opoziciono raspoloženje dominantno protiv izlaska na izbore.

 

Tako da ne verujem da će on imati bilo kakav rezultat, već da će njegov rejting značajno opasti i da većina na ovaj potez gleda kao na bušenje opozicije.

 

 

 

Mozda, ali prosecan srpski birac ne moze da shvati bojkot izbora i sa tim treba racunati. Obrazlozenje za bojkot je dosta tanko i kad bi se nastupilo sa nekim ozbiljnim argumentom i to od lika kojem niko ne moze da prebaci da je trojanski konj, stvari bi lako mogle da se promene. Ekipa oko Djilasa se jos uvek nije nametnula kao lider opozicije i otpor prema njemu je velik, pojava Bakica moze da uzdrma poziciju Djilasa kao lidera opozicije. E sad, tu je uvek pitanje novca i infrastrukture, ako ima obezbedjeno ono prvo, mogao bi veoma brzo da preokrene stvari, posebno ako se mediji otvore prema njima jer i intres vlast je da pocepa opoziciju oko pitanja bojkota. U takvoj situaciji njegov rejting moze znacajno i da poraste. Ako nema novca, pristupa medijima i slicno onda ni njegova prica nema sansu za uspeh. 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Kinik said:

 

Ostali likovi komicni - od 'trojca', pa do 'spremacice skupstinskog hola' Čobanu Marinike Tepic.

 

 

...

 

Oh ne, rasizam zato što je Rumunka, pa je valjda zato prljava spremačica i čobanka? Ne preziva se Čobanu, to joj je bilo prezime. Ja sad da napišem sisač kurca, ne bi mi prošao post?

Link to comment
Share on other sites

...

 

Nema tu nikakvog rasizma - sam si rekao - to joj je bilo prezime.

Evo ti drugi primer:

 

>> ... Изворинка Милошевић (Фунтињора Фунта Лунга или Ф'нтињора Ф'нта Лунга ... <<

 

To sto Marinika stalno ordinira u skupstinskom holu - pa to je njen izbor, niko je nije terao.

Ja sam jednom jasno rekao - po meni, ona je samo Mica Trofrtaljka srpske opozicije.

 

Tebi savet - pazi sta stavljas u usta.

Doduse, promenila su se vremena - sad je to legitimno.

:lol_2:

 

PS.

A sto je tebi zivac tako tanak?

Od kada je zabranjeno opljunuti javnu licnost?

 

...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Od te "Mice Trofrtaljke" tvog gazdu  je umalo strefila srcka, pogubio se u svojim lazima i pokusajima da opravda svoje stranacke i poslovne partnere!

 

Da ne pricamo o tome  koliko je elokventnija, prijatnija i obrazovanija od stada koje dolazi iz S(n)Sa... Tabakovic, Maja, Zorana, Barisic Dr Dragane... itd.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

...

 

Zaista me cudi - kako vec jednom AV 'ne strefi srcka', posle toliko prognoza - 'uplasio se / u panici je / cvika' i sve nesto slicno sto uopste ne vidim - vec samo kako gazi opoziciju.

Politicare ne biram prema 'elokvenciji / lepom izgledu i sl.

 

...

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, A sad said:

Desavaju se neke intresantne stvari na opozicionoj ili mozda "opozicionoj" sceni. Jovo Bakic je najavio formiranje stranke levice. Iako je on meni antipatican, kao i svaki levicar naravno, on ima visok rejting medju pristalicama opozicije i to bi mogla da bude ozbiljna prica. On je najavio da bi ta njegova partija mogla da izadje na izbore.

 

U isto vreme deo DSa koji "insistira na proevropskoj prici" pokrece kampanju, koja ima prolaz cak i na provladinim medijima o jasnom profilisanju DSa kao proevropske partije i naravno oni su za izlazak na izbore (Sutanovac, Comicka, Kena and co). Sutanovac&Kena vs Lutovac&Paunovic vol2. 

 

Za to vreme EU vrsi pritisak da opozicija izadje na izbore. Da li imamo pokusaj formiranja opozicije koja bi mogla da dobije podrsku EU u borbi protiv Vucica? 

 

Ja nisam za bojkot, jos uvek ne vidim kakvu korist opozicija moze imati od njega, nisu me jos uvek ubedili da je to prava stvar. Sa druge strane ne svidja mi se ni ovo razbijanje opozicionog korpusa. Jbg kako stvari sada stoje izgleda da imamo pravu opoziciju koja ce bojkotovati izbore, ali i pravu opoziciju koja ce nastupiti na izborima. Siguran put u propast...

Prava opozicija tek treba da se formira. 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, A sad said:

 

Mozda, ali prosecan srpski birac ne moze da shvati bojkot izbora i sa tim treba racunati. Obrazlozenje za bojkot je dosta tanko i kad bi se nastupilo sa nekim ozbiljnim argumentom i to od lika kojem niko ne moze da prebaci da je trojanski konj, stvari bi lako mogle da se promene. Ekipa oko Djilasa se jos uvek nije nametnula kao lider opozicije i otpor prema njemu je velik, pojava Bakica moze da uzdrma poziciju Djilasa kao lidera opozicije. E sad, tu je uvek pitanje novca i infrastrukture, ako ima obezbedjeno ono prvo, mogao bi veoma brzo da preokrene stvari, posebno ako se mediji otvore prema njima jer i intres vlast je da pocepa opoziciju oko pitanja bojkota. U takvoj situaciji njegov rejting moze znacajno i da poraste. Ako nema novca, pristupa medijima i slicno onda ni njegova prica nema sansu za uspeh. 

 

Prosečan srpski glasač glasa za SNS jer se on informiše na TV sa nacionalnim frekvencijama. Ovi što trenutno glasaju za opoziciju, pogotovo ovu što će da bojkotuje + PSG sasvim dobro razumeju bojkot i znaju da posle toga imamo krizu vlasti u zemlji. Sve i da te puste na medijima ne možeš za 45 dana u kojima dobiješ po koji minut na medijima poništiti propagandu koja traje 8 godina i dok se bar RTS i RTV ne otvore pitanje je da li bi iko i poslušao opoziciju kada bi recimo danas rekla da će ipak izaći na izbore. Ja recimo nemam nikog u okruženju ko je za opoziciju a da se razmišlja da li da bojkotuje ili da izađe da glasa za neku drugu stranku. Svi će bojkotovati jer čim vide koliko energije SNS ulaže da spreči bojkot jasno je zašto "lavljem srcu" to smeta.

 

Moguće da nisam reprezentativni uzorak ali ti ljudi uglavnom čitaju vesti preko neta sa različitih izvora i kod nikog nisam čuo skepticizam tipa Živkovića ili one ekipe SMS. Ovde na forumu vidim da vas ima, želim vam sve najbolje na izborima ali sam prilično siguran da ćete iz njih izaći poniženi kao i sa prethodnih izbora na koje je opozicija izlazila. Međutim stranke koje izađu na izbore kada se budu pravdale kako izbori nisu bili fer odma će dobiti kontra pitanje "a što ste izlazili kad ste znali da će biti takvi ?" i sa tim pitanjem će biti pokopani kod javnosti. Naravno sada će i IPSOS da igra za Vučića, prilično sam siguran da će da napumpa rejtinge svim opozicionim strankama koje se razmišljaju da izađu i da ih nasanka kao DS na beogradskim izborima. Jednu do dve liste će vučić da progura a ostali će da statiraju u kukuruzu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Lobotomija changed the title to Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...
  • 40Wins pinned and unpinned this topic
  • 40Wins locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...