tomas.hokenberi Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 (edited) 1 hour ago, Devojka Luke Razića said: Prvo, autor je član levičarske stranke. Ličina ne piše o nekom srednjem putu. U tekstu jasno objašnjava zašto je danas tanka linija koja spaja levičare i nacionaliste. Ukoliko nisi pročitao tekst a nisi se informisao ko je autor teksta, ne možeš na osnovu moje političke pripadnosti unapred da pišeš da je tekst "salonski nacionalizam" 🙂 U Srbiji malo znaci kako se ko deklarise, a formalne deklaracije "levosti"/"desnosti" stranaka na srpskoj politickoj sceni jos manje znace. Sta je zajednicko SPS-u koji je navodno levicarska stranka i SNS-u koji je navodno desnicarska stranka? Pa populizam i populisticki srpski etnonacionalizam. Je**i Vulin se deklarise kao levicar, a njegovi stavovi su stavovi tipicnog fasiste (balkanskog smeka). Koliko ja vidim Ličina je clan Djilasove SSP, a Djilas je "levicar" koliko sam ja marsovac. Edited January 10, 2020 by tomas.hokenberi 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 (edited) 56 minutes ago, tomas.hokenberi said: U Srbiji malo znaci kako se ko deklarise, a formalne deklaracije "levosti"/"desnosti" stranaka na srpskoj politickoj sceni jos manje znace. Sta je zajednicko SPS-u koji je navodno levicarska stranka i SNS-u koji je navodno desnicarska stranka? Pa populizam i populisticki srpski etnonacionalizam. Je**i Vulin se deklarise kao levicar, a njegovi stavovi su stavovi tipicnog fasiste (balkanskog smeka). Koliko ja vidim Ličina je clan Djilasove SSP, a Djilas je "levicar" koliko sam ja marsovac. U Srbiji je ljevica potpuno nestala. Socijal demokratija se nije nikada ni pojavila. Raspolozive opcije su samo konzervatizam pod raznim imenima koji cesto nemaju veze sa onim sto stoji u njihovim nazivima. Primarna svrha bavljena politikom je licna korist politicara, tako da tu nikoga ne interesuje ni levo, ni desno, nego samo sta moze da se stavi u vlastiti dzep. Edited January 10, 2020 by Amigo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Najpreciznija podela stranaka u Srbiji je na proistočne i prozapadne. Mada i tu postoji problem sa ovim catch all strankama jer recimo SNS je na papiru prozapadna a većina stvari koje sprovode su anti zapadne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 9 hours ago, Klotzen said: Najpreciznija podela stranaka u Srbiji je na proistočne i prozapadne. Mada i tu postoji problem sa ovim catch all strankama jer recimo SNS je na papiru prozapadna a većina stvari koje sprovode su anti zapadne. pa ovo samo znaci da ta podela uopste nije precizna...zapravo znaci da podela ne postoji, jer da bi se umilio gradjanima srb i svom unutrasnjem bicu, potrebno je biti antizapadan, tako da je mali broj stranka koje ce uopste i na papiru priznati da su prozapadne a kamoli u praksi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts