fancy Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 10 hours ago, robespierre said: Da na vlast nisu došle mule, došli bi komunisti Čekaj, sad zaista idemo u šbbkbb diskusiju samo da prikrijemo da je priča o dekadentnosti monarhije bila pucanj u prazno i spin vredan 400 free spinova u MozzartBetu? OK, nevermind, eo shvatio sam da je Iran bio sjeban od samog starta i da nikad zapravo nisu ni imali šansu.
HAMMER Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 5 hours ago, Angelia said: Pa ja slusam britance, mislim da se ne pozivam na to da sam zivela u UK, ali sam stalno u kontaktu sa ljudima tano. Mislim necemo da zovemo teroriste "teroristima" u ime "neutralnosti' 😂 to je ko neutralnost u napadu Rusije na Ukrajinu. mozes da im verujes a i ne moras. ja sam britanac, radim sa britancima, okruzen sam britancima, predajem britancima (doduse i evropljanima i van evropljanima) a i rodbina, komsije, roditelji dece sa kojima se moje dete igra su mahom britanci. tu uopste sumnje nema niti neko postavlja pitanje da li je ili nije BBC relevantan izvor informacija. to uopste nije tema. BBC je posle .GOV najposeceniji servis za pronalazenje informacija. tu su fakti i obavestenja koji su neosporivi. jedino od nase publike cujem gluposti kao lazu britanci, kradu britanci, krive istinu... bukvalno niko ni od emigranata ne sumnja vec iskljucivo tamo trazi informacije. 5 1
Klotzen Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago To što je Tramp rekao da je Fordo uništen ne znači da stvarno jeste. Treba sačekati da čujemo procenu štete od vojske i analitičara. Za sada koliko vidim gađani su hodnici oko dva ulaza. Ako su samo zatrpani to znači da može da se osposobi objekat. Ako je jedna od bombi prodrla u hodnik i eksplodirala unutra onda možemo pričati da su objekti završili karijeru. Iran kaže da je evakuisao gorivo iz svih objekata pa to može biti objašnjenje zašto nema radijacije. Neku sigurniju procenu ćemo imati tek za par nedelja na osnovu osmatranja šta Iranci rade na terenu i informacija koje dođu od špijuna.
Darko Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 8 hours ago, Angelia said: Pa ja slusam britance, mislim da se ne pozivam na to da sam zivela u UK, ali sam stalno u kontaktu sa ljudima tano. Mislim necemo da zovemo teroriste "teroristima" u ime "neutralnosti' 😂 to je ko neutralnost u napadu Rusije na Ukrajinu. Živeo sam i ja 2 godine i zapamtio sam da su Daily Mail zvali Daily Fail
McLeod Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Engleski tabloidi su nesto drugo, BBC ima reputaciju ozbiljnog medija. 1
Cyber Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 17 hours ago, robespierre said: Da na vlast nisu došle mule, došli bi komunisti, pa kad bi komunizam propao kao i u svakoj drugoj državi Magreba i Bliskog istoka zajahali bi neki vesnici zelenog proleća. Alžir, Irak, Sirija, Egipat, Palestina. Postoji dobar razlog tome, a to je zato što su autoritarni despotski monarhistički sistemi (i kolonijalizam) katastrofa za malog čoveka. Iranci su samo preskočili tu prvu revolucionarnu stepenicu i odmah prešli na islamski fundamentalizam. Da je postojalo zrno realne mogucnosti da komunisti ikad dodju na vlast, oni se ne bi preinacili u podrepne muve mula nadajuci se da ce nakon revolucije dobiti komad kolaca. Kad ono, od mula du dobili progon i torturu. Oni koji su mogli razbezali su se po belom svetu, gde zive krijuci svoju grizu savest i od sebe samih i od svih drugih. Doduse, nije bilo sanse ni za bilo koga drugog u zemlji gde je vecinsko stanovnistvo taoc teksta u Kuranu, masa kojoj su ogranicenja i zabrane vazdug koji disu. Takvima je i ono malo reformi u zamahu i teheranski estetski izlet na Zapad bilo previse i ko god, cak i Miki Maus, da je tako nesto pokusao – isto bi prosao kao Reza Pahlavi. Kakva revolucija, kavi bakraci! To ne postoji u glavama kriticne mase u tom svetu, jer ne postoji ni zelja, ni ideja o revoluciji na sekularnim temeljima. Zato je propalo i Arapsko prolece, jer je to bila borba bazirana na plemenskim interesima. Od prvog kalifata do danas – ista meta, isto odstojanje. Nakon smrti profete osvajaca Muhameda osnovan je prvi kalifat i u tom trenutku islam je pretvoren u politicki rezim, jer je religija postala i ostala orudje u borbi za vlast. Cim je Muhamed odapeo oni koji su mu za zivota titrali m*** okrenuli su se jedni protiv drugih pa udri. Tako je islam postao ideoloski rat a Kuran nesto sto se tumaci u zavisnosti od vrste interesnog konflikta. Iz toga je proizasla kultura koja onemogucava kulturnu evoluciju, a bez nje nema napred. To je puka filoSofija muhamedanske palanke. To je danasnji (istorijski) islam, tj. politicki islam koji treba razlikovati od islama kao religije. Tako da, Iranci nisu nista preskocili, sve je to islo i ide svojim tokom [istorijske zadrtosti]. Sve me to neodoljivo na nesto poznato podseca ... 4
Angelia Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 4 hours ago, Darko said: Živeo sam i ja 2 godine i zapamtio sam da su Daily Mail zvali Daily Fail Daily Mail je bio i ostao, vecinski tabloid. Jedino sto su malo ozbiljnije radili u nekom periodu od 10 godina, su medjunarodne vesti, ali ni to nije novinarstvo stvarno, zato sto jedino sto su radili je da skupljaju vesti iz razlicitih izvora I prepakuju. A I to su napustili zadnjih godinu ili dve. BBC je trebao da bude ozbiljni medij, poredjenje je besmisleno.
033zero330 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Iran ispaljuje projektile ka bazama širom bliskog istoka. Jednocifren ili jedva dvocifren zasada, ako sabiram dobro...
Angelia Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 11 minutes ago, 033zero330 said: Iran ispaljuje projektile ka bazama širom bliskog istoka. Jednocifren ili jedva dvocifren zasada, ako sabiram dobro... Izgleda da su odlucili da odu with a bang. Qatar i irak za sada. Ali IDF koji je odlucio da razbije vrata zatvora 😂 Reza Pahlavi poziva na ustanak, I najavljuje povratak.
dzakala Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Trampu taman dobrodoslo da se ratosilja silnih baza po zalivu koja placa boga oca koliko 😆
Klotzen Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Napadi na baze u Siriji i Iraku bi bile dobar izbor jer te zemlje dozvoljavaju prelet SAD i Izraelu. Ali napadom na Katar su i oni sada izvršili agresiju na nezavisnu zemlju kao i SAD i Izrael tako da su sami sebe sveli na isto. A te baze su verovatno evakuisane jer je to bilo najočiglednije da će biti gađano. Iranska TV je objavila da je počela akcija gađanja SAD baza u regionu tako da je vest potvrđena i sa njihove strane. Za UAE nema potvrde od nekih ozbiljnijih medija da su napadnuti ali za Katar svi prenose vest. 1
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, Klotzen said: Napadi na baze u Siriji i Iraku bi bile dobar izbor jer te zemlje dozvoljavaju prelet SAD i Izraelu. Ali napadom na Katar su i oni sada izvršili agresiju na nezavisnu zemlju kao i SAD i Izrael tako da su sami sebe sveli na isto. A te baze su verovatno evakuisane jer je to bilo najočiglednije da će biti gađano. Iranska TV je objavila da je počela akcija gađanja SAD baza u regionu tako da je vest potvrđena i sa njihove strane. Za UAE nema potvrde od nekih ozbiljnijih medija da su napadnuti ali za Katar svi prenose vest. Iz Katara vec ima snimaka odbrane. Kazu zvali su Qatar unapred. Tramp nazad u situation room, u Kataru su sve zaustavili vec.
Angelia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ah ovo je bio show, znaci izjava Irana je da su upozorili US satima unapred, i da su lansirali "isti broj raketa koji je upotrebljen na nuklearnim postrojenjima". To je za njihove ljude da ne izgube obraz. Sa nadom da US nece odgovoriti.
033zero330 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Javili su će lansirati, a ako i pogode nešto, shit happens.
Angelia Posted 1 minute ago Posted 1 minute ago 18 minutes ago, 033zero330 said: Da vidimo dokle će da potraje. Za 6 sati, valjda u ponoc, Izrael jos uvek deluje u Teheranu. Iran je potvrdio da su se slozili. Uz posredovanje Qatara. Ali vidis kako je rasporedjeno, prvo 12 sati, pa 24. Znaci sve je uslovno da druga strana postuje.
Recommended Posts