Jump to content

FORMULA 1 QATAR AIRWAYS AUSTRALIAN GP 2026

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Drago said:

Ne dižu nogu sa gasa pre krivine nego im se baterija skroz isprazni, bolid izgubi 50% snage iz ponoskog sklopa (clipping) i uz to deo snage ICU odlazi na dopunu baterije (super clipping). Ako pogledaš temetriju, vozač dostiže brzinu od 320 km/h i odjednom brzina pada na 270km/h iako nije pustio gas. Taj gubitak brzine dolazi zbog tog "klipinga" koji će biti reč godine u F1.

Onaj ko ovlada kapacitetom baterije će vladati šampionatom.

Pri čemu rasel uopšte nije pritisnuo kočnicu kod ulaska u krivini 9, u krugu za pol poziciju.

Posted
22 hours ago, staneC said:

Evo, dočekasmo😎
Ako ne bude dominacija jedne ekipe (a mislim da neče biti) bit če odlična sezona.

Prvi put u njegovoj karieri navijam za Hamiltona.

Ajmo matori! 

Ja vam rekao😎

Posted

Mercedesi na kraju rutinski. Ferari im je osigurao da tu ne bude nikakve borbe.

Generalno, zanimljivija trka od očekivane.

Posted

Samo sam gledao highlights, vremena da ja ustanem u 5 zbog F1 su proslost, F1 to nije zasluzila. 

Rekao bih da je bilo zanimljivo i da moze biti jako zanimljivo, kljucno je ne dati Merc da se odlepi. Cim ih drzis na nisanu, trka je itekako otvorena. Ferrari nije u zaostatku. Mogu glat da se bore, naravno strategija kao i uvek je sranje i tu ne znam sta moze da se uradi. Jedino resenje je menjati taj deo ekipe dok ne ubodes dobre. Ali to je Ferrari, garantujem da vec sledecu trku krecu da mazu g**** Hamiltona a Lekler zna za jadac pa ce cutati, jer su napravili pristojan auto, znaci vozaci su krivi. Standardno. 

Posted

Hm..., moracemo se navici na ovo. Ovo je jedina recenica koja mi pada na pamet posle prve ovogodisnje trke. Vozaci prolaze jedan drugog kao na igrici, pa opet, jer stisnes tamo neko dugme (citaj NITRO) i ode sve u tri lepe. 

Za mene prijatna iznenadjenja su Max i Red Bull sa sopstvenim motorom, Audi takodje sa sopstvenim motorom ( Bravo za Bortoleta)i naravno Linblad. 

Sa druge strane drago mi je zbog Hamiltona, ali tamo u Ferariju, jebiga ne sedi ona zena strateg Red Bulla, tim se bavi neko..., izgleda usput. Po meni imam utisak da ce se nastaviti ovako i dalje sve dok Hamilton ne udje sam u box bez poziva, a to ce biti ludilo. Ali dobro to je standardna prica. 

Cinjenica je da sampionsk timove odlikuje veoma dobra strategija tokom  godine. 

Prvih 6 vozaca je bilo u istom krugu, mislim da ce se to promeniti tokom sezone jer druga polovina grida je skupljala informacije odnosno vise su testirali bolide nego sto su se trkali.

Bitno da je krenulo pa kako je tako je. Valjda nece uvesti formulu na tri tocka je.em li ga. 🫢