Jump to content

FORMULA 1 QATAR AIRWAYS AUSTRALIAN GP 2026

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Drago said:

Ne dižu nogu sa gasa pre krivine nego im se baterija skroz isprazni, bolid izgubi 50% snage iz ponoskog sklopa (clipping) i uz to deo snage ICU odlazi na dopunu baterije (super clipping). Ako pogledaš temetriju, vozač dostiže brzinu od 320 km/h i odjednom brzina pada na 270km/h iako nije pustio gas. Taj gubitak brzine dolazi zbog tog "klipinga" koji će biti reč godine u F1.

Onaj ko ovlada kapacitetom baterije će vladati šampionatom.

Pri čemu rasel uopšte nije pritisnuo kočnicu kod ulaska u krivini 9, u krugu za pol poziciju.

Posted
22 hours ago, staneC said:

Evo, dočekasmo😎
Ako ne bude dominacija jedne ekipe (a mislim da neče biti) bit če odlična sezona.

Prvi put u njegovoj karieri navijam za Hamiltona.

Ajmo matori! 

Ja vam rekao😎

Posted

Mercedesi na kraju rutinski. Ferari im je osigurao da tu ne bude nikakve borbe.

Generalno, zanimljivija trka od očekivane.

Posted

Samo sam gledao highlights, vremena da ja ustanem u 5 zbog F1 su proslost, F1 to nije zasluzila. 

Rekao bih da je bilo zanimljivo i da moze biti jako zanimljivo, kljucno je ne dati Merc da se odlepi. Cim ih drzis na nisanu, trka je itekako otvorena. Ferrari nije u zaostatku. Mogu glat da se bore, naravno strategija kao i uvek je sranje i tu ne znam sta moze da se uradi. Jedino resenje je menjati taj deo ekipe dok ne ubodes dobre. Ali to je Ferrari, garantujem da vec sledecu trku krecu da mazu g**** Hamiltona a Lekler zna za jadac pa ce cutati, jer su napravili pristojan auto, znaci vozaci su krivi. Standardno.