djura.net Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago bbc The message from Iran's new leader Mojtaba Khamenei is being read by a presenter on Iranian state TV. In comments translated by BBC Persian, Khamenei says that the "lever of blocking the Strait of Hormuz" should still be used by Iran. He then says that Iran has a policy of "friendship" with neighbouring countries, but advised them to close American bases, which he says Iran will continue to target.
Smrtokapa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 5 hours ago, ras kass said: Kataklizma nisu izgleda obeseni Iranci i ubijane Iranke, nego sta cemo sa barelom nafte. Zaboravio si treću opciju: i jedno i drugo. Što uopšte nije nerealno da se desi. 1
MeanMachine Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 19 hours ago, fancy said: Ma jok nisam ni čitao šta si napisao čak ni zapamtio ko je napisao to na šta je Anđa odgovarala... komentarisao sam samo Anđino "Manite se ćorava posla" koje je bilo, kao što vidiš u množini, (a znamo da Anđa ne persira kad odgovara) ergo, ako je učitavanje, onda je učitavanje velikoj većini Srbije koja bukvalno živi od nade da će neki Sveti Georgije da spali, probode kopljem, obesi, štagod Aždahu zvanu USA, i to ti je tako ovde zadnjih, brat bratu, 40 godina. Naravno, sve to uz, pozivanje na, kako ono reče... odgovornost, ljudske vrednosti i sl. Ništa manje od toga. Mislim, jasno je da su trenutno na vlasti u USA ordinarni debil i njegov putujući cirkus, no, ovo oko Irana bi bilo isto i da je, šta ja znam, neka gay/trans/crna/latino predsednica... Ne posmatram ja USA kroz trenutnu ekipu klovnova - Proći će oni, a lično sumnjam da Vrhovni Klovn ima mnogo veze sa planiranjem i izvršenjem cele ove akcije oko Irana. Ozbiljnija je USA od samog lika predsednika, čak i kad je neozbiljna. Mislim... prvi ja, u svojim retkim postovima u povremenom kapitalnom svinjcu koji se zove USA tema, zdušno kasapim i demse i repse... al takva su vremena, globalni IQ je odavno u slobodnom padu, ljudi dobijaju to šta im se nudi... što bi neki rekli "Socijalizam po meri čoveka" Ovde, oko Irana, nevezano za moje pišanje po politici USA, nemam nikakvu sumnju uz koju stranu stajem bez rezerve - a to nije ona koja odapinje strele džihada, hrani terorizam i izvozi ga neštedimice po komšiluku, besi po trgovima i banderama svoje građane i drži ih u srednjovekovnom religioznom mraku, obespravljuje žene... i da ne zaboravim, to sigurno, iznad svega nije strana koju podržava ekipa zgubidana i papana s Filozofskog Fakulteta u Beogradu Btw da mule sutra odluče da budu Saudijska Arabija 2.0 Ameri bi naprasno zaboravili na to da su Iranke pod mulama v1.0 mogle da voze, da rade i da se razvedu. Što se tiče odgovornost predsednika pa sam je rekao da su odblokirali moreuz... I onda brodovi krenuli ka istom ko što je potvrdio Hammer i šta bi? Elem Amerika ako ima muda nek pošalje ko Rusija brodove i tako odblokira moreuz. Jel su Rusi plovili sa poluispravnom krstaricom uz ukrajinsku obalu i tukli po istom oko dva meseca. Jesu. A Rusija je qrac što se tice primorske sile u odnosu na Ameriku. Ako pak Amerika nema muda da izgubi koji razarač onda nek batali sa ulogom alfa i omega supersile. Pa samo zamisli koliko brodova bi izgubili u ratu oko Tajvana... Edited 3 hours ago by MeanMachine
MeanMachine Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 7 hours ago, ras kass said: A zalivske zemlje ruke u vis i nemojte nas gadjat. Najbolje izgleda popustati teroristima iz Teherana, ako moze i neke milijarde da im se uplate. Izgleda da Izrael zaista jedini zna s cim ima posla. I Ukrajina naravno. Ovi ostali bi se predali Hitleru, da sprece inflaciju od 4%. Evo glavne vesti, jao skocila cena nafte. Jbs pobijene hiljade i hiljade Iranaca, skocice nam cene , poskupece nam gorivo. Kataklizma nisu izgleda obeseni Iranci i ubijane Iranke, nego sta cemo sa barelom nafte. Lepo mule se dogovore ko Madurovci sa Trumpom proglase teoretsku monarhiju i vrate prava žena na nivo npr Sauda. Ali eto neće da prave bombu i rakete. I sve super. Btw Bibi rece da nije problem sa SK iako ima mnogo više raketa i ima bombu jer SK ne vice smrt Americi. Ajde što to uopšte nije tačno vikali su itekako ali slobode šta je to? Bitno je da ne pretis. Edited 3 hours ago by MeanMachine
MeanMachine Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 hours ago, sreta-steta said: Pun svet Hitlera majku mu... valja to sve pobiti meanwhile in deep blue https://www.index.hr/vijesti/clanak/izbio-pozar-na-ussu-gerald-r-ford/2770483.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0 Ford je valja trebao da ide na redovan remont ali je poslat u akciju protiv Irana. Inače zapušene klonje su bile prethodni problem i verovatno nije otklonjen. Inače još neki brodovi su poslati iako im treba remont.
MeanMachine Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Ne znam zasto forum ne spaja postove. Da se ubacim u grmkov fazon. Elem Amerika je morala zestko da uleti da su bili veliki protesti u Iranu. A sta se desilo? Sem Trumpove izjave da pomoc stize nista. Dobro izvrsio je pritisak pa je odlozio vesanje mnogih. Siguran sam da su mule iskoristile ove sad da odrade egzekucije. Dakle tad je Amerika morala da uleti sa avijacijom ali i specijalcima na zemlji, da se povezu sa Kurdima i drugima manjinama koje hoce nezavisnost, radi se pre svega o manjem % stanovnistva npr Azeri kojih ima bas mnogo nisu nesto raspolozeni da se odcepe, moguce da sam Azerbedzan tj njihov sultan Alijev bas ne zeli veliki Azerbedzan jer bi mu onda vlast bila upitna. Ali opet sa Kurdima, Arapima i Belučistima Ameri bi imali prilicnu silu na zemlji, uz svoje specijalce mogli bi da mozda i ponove nesto slicno Avganistanu 2001 kada je severna alijansa odradila glavni posao ali uz podrsku americkih specijalaca i avijacije. Sada pak imamo situaciju gde deo mladih smatra da ih je Trump izdao i tesko da ce opet da se buni, deo mladih vrlo moguce vidi Ameriku ko agresora, kod nas je bilo primera ne bas mali broj da ljudi koji Milosevica nisu mogli da smisle su 1999 bili protiv NATO-a a da nisu bili proruski nastrojeni. Takodje rezim je iskoristio vreme da pohvata sto vise disidenata i da se ucvrsti i sad sigurno koristi ovaj rat da jos bude brutalniji prema mogucim opozicionarima. Inace sam napad dok traju pregovori, gde obezglavis vrh Irana pa kasnije pricas da nemas skim da pregovaras jer je prvi tim pobijen ali izgleda i drugi tim a o trecem timu pojma nemas je sve samo razumna priprema rata. I da kad se setim kako se Trump sprdao sa Rusima kad je gepekovao Madura, a sad imamo ponavljanje ruskog gambita, od par dana rata dodjosmo do minimum jos mesec dana a Pentagon kao ozbiljna institucija pravi planove do septembra... I da Iran se odlucio da upotrebi svoju nuklearnu opciju a to je Hormuz...I sto kazu sami Ameri na to nismo racunali: E sad da vidimo geopolitiku. Putin rece da se cuo sa Trumpom pricali o ratu ali i o nafti! Dakle posredovacemo kod Iranaca ali vi morate da nam ukinete sankcije za naftu. Ovo npr je za nas ozbiljan problem jer ako bi se to desilo, Rusi ne bi imali motivaciju da prodaju NIS pogotovo sto im Orban ne stoji najbolje. Dakle uticaj Rusije bi u Srbiji bio vrlo jak plus ce rusofili da se spradaju kako Amerika nista ne moze Iranu...Dakle zaboravicemo debakl Rusije u Ukrajini, sad imamo nov debakl koji raji u Srbiji je mnogo drazi a to je moguc debakl Amerike u Iranu. Ovo ne vazi samo za nas vec i kod drugih naroda koji se na Ruse loze... Kina je gubitnik ali to je mala uteha za Trumpa jer Kina ima drzavni sistem ono sto nas Andja ubedjuje da Amerika, a i fancy, iako Bus mladji, Trump v2.0 pa pobijaju tu pricu o dubokoj drzavi koja vodi Ameriku kako treba pa nebitno sto je presednik klovn. Edited 2 hours ago by MeanMachine
fancy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 22 minutes ago, MeanMachine said: Ne znam zasto forum ne spaja postove. Spaja ako su nastali do 9 minuta jedan za drugim.
Utopista Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ameri u baš baš zajebanoj situaciji. Jeste da ne ginu uopšte za razliku od ovih dole, ali potrošiše grdno oružje - velika je sada muka za vojnu industriju što će da uzme nove bilione da zanove sve to... 🤣
Recommended Posts