Helena Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Ih, iInglezi Oni što sam sad čula, a što možda potvrđuje moje reči je da je tranp u govoru nazvao moreuz "tranpov moreuz i da je to učinio namerno...".
Dzoni_m Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago https://edition.cnn.com/2026/03/28/middleeast/iran-strait-of-hormuz-toll-intl Kao sto rekoh, nisu blesavi da se odreknu. Sad ce tek da bude picvajz. Da vidimo sta TACO sme da uradi.
Helena Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Tranp deluje vrlo čudno i dementno, konferencije su mu sve luđe i nesuvislije, pitanje je kad će mu dopizdiziti Netanahju i kako će taj sukob izgledati.
momohyoideus Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 4 hours ago, fancy said: Oduvek je u engleskom billion milijarda tj. 1x109 Pa dobro, nije bas oduvek, ali rasirilo se iz USA na ostale zemlje gde se govori engleski. Britanci su (zvanicno) tek 1974. god. presli na kratki sistem. Kratki sistem je u USA navodno dosao iz Francuske, ali su Francuzi na kraju ipak standardizovali dugi sistem.
fancy Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 6 hours ago, momohyoideus said: nije bas oduvek, ali rasirilo se iz USA na ostale zemlje gde se govori engleski. Britanci su (zvanicno) tek 1974. 52 godine je vrlo oduvek za sve koji nismo native English speakers, i kad smo došli u godine da učimo jezik na delu je već ohoho bio bilion kao milijarda i jedan od onih kuruoziteta koje instantno zapamtiš za ceo život. 🙂
Div Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, fancy said: 52 godine je vrlo oduvek za sve koji nismo native English speakers, i kad smo došli u godine da učimo jezik na delu je već ohoho bio bilion kao milijarda i jedan od onih kuruoziteta koje instantno zapamtiš za ceo život. 🙂 Kolikogod bilo nebitno, glupo je insistirati na netačnom podatku i davati mu prednost u odnosu na tačan posebno ako se time troluje tema i daje povod drugima da nastave trolovanje. 2
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 32 minutes ago, Div said: glupo je insistirati na netačnom podatku i davati mu prednost u odnosu na tačan posebno ako se time troluje tema Slažem se ali je ponekad potrebno odgovoriti i takvima te dati tačan podatak makar samo zbog onih koji treba nešto da nauče čitanjem foruma. 🙂
MeanMachine Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 20 hours ago, Dzoni_m said: Zasto bi Iran pristajao na bilo kakav sporazum? Posebno oko moreuza? Videli su da mogu naplacivati 2 mil po prolazu sad ce da drze za taoce ceo svet. Brilijantan potez narandzastog. To se tako ne radi. Ili uradis posao kako treba (izdominiras vojskom i bukvalno niko ni sme da pomisli da napadne plovila) ili ne pocinjes jer si nesposoban. A on je nesposoban. Iran sad stegao za ……. I ima da uvrce dok svi ne propisaju majcino mleko. Opet ne zato sto su pametni i vojno sposobni ili imaju stratege, vec zato sto imaju najnesposobnijeg US predsedinaka ikada na drugoj strani. Potpuni amater, ogranicen k’o terasa. I kada pridodas ekipu kojom se okruzio, nije ni cudo. Svet treba prosto da nastavi da ignorise i nadje alternativu, koliko se to moze. Jbg bice odricanja ali to je jedini nacin. Ostaviti ga da se sam izvuce iz blata u koje je uskocio naglavacke. Ovo nema veze sa moreuzom. Pogodili awasc gde mu se nalazi radarski tanjir. Ovo sve više liči na trampovu specijalnu vojnu operaciju. Od toga da će trajati nekoliko dana, prekk toga they have been beat to shit, ja pobedio fantastično došli smo do toga da Iran zvekne američke tankere i awacs preko 1000km dalje od Irana.
Dzoni_m Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ne znam zasto mene citiras. Ja se slazem da TACO ne zna sta radi i sto je najgore ne pusta i ne slusa ljude koji znaju da rade svoj posao.
MeanMachine Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 13 minutes ago, Dzoni_m said: Ne znam zasto mene citiras. Ja se slazem da TACO ne zna sta radi i sto je najgore ne pusta i ne slusa ljude koji znaju da rade svoj posao. Slažem se potpuno hteo sam samo da pokazem da Iranu nije samo hormuz adut jer eto pogodise bitnu avio bazu za usaf. Dakle i posle totalno poraza i unistenja kako Tramp rece, Iran tako nesto postigne. Edited 5 hours ago by MeanMachine
djura.net Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago bbc Egypt has ordered shops, restaurants and shopping centres to close at 21:00 in an effort to conserve energy because of the war in the Middle East. The "exceptional measures" introduced by the Egyptian government also include dimming street lights and roadside advertising.
MeanMachine Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) I da izgleda da i zvanicno se planiraju kopnene akcije: https://www.aljazeera.com/news/2026/3/29/pentagon-readies-for-weeks-of-us-ground-operations-in-iran-report I onda u nekoj od tih akcija kuds snage postignu novi Mogadis... Edited 4 hours ago by MeanMachine
HAMMER Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago sad razmišljam kakvi su šarlatani Ukrajinci. bukvalno bi vratili Rusiju u kameno doba da imaju balističke rakete kao Iran. ne smem ni da pomislim koliko bi ih nagradili da imaju par hiljada komada koje znaju da proizvedu i imaju neophodnu tehnologiju. živiš pored russije i nadas se necemu umesto da ih štancujes kao i Iran u prethodnom periodu....
MeanMachine Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 17 minutes ago, HAMMER said: sad razmišljam kakvi su šarlatani Ukrajinci. bukvalno bi vratili Rusiju u kameno doba da imaju balističke rakete kao Iran. ne smem ni da pomislim koliko bi ih nagradili da imaju par hiljada komada koje znaju da proizvedu i imaju neophodnu tehnologiju. živiš pored russije i nadas se necemu umesto da ih štancujes kao i Iran u prethodnom periodu.... Nije problem Ukrajina vec zapadni svet. Balisticke rakete kostaju to je neko morao da plati. Iran ima energente plus je specificno uredjenje pa su mogli da izgrade mnogo balistickih. Ukrajincima neko mora da da kintu za to. Ja npr cisto sumnjam da S.Koreja samostalno je izgradila silne rakete (imaju vece kamionske internkon rakete od Rusije!) Sigurno da Kina im da je kintu. Ali jbg zapad je hteo da se jebe a da mu ne udje i sad kuku lele. Pri tome Evropa je uzivala u trgovini sa Rusijom i posle 2008 kad je Putin jasno rekao da Rusija menja politiku i da ce zarad svojih interesa da se konfrotira sa zapadom.
HAMMER Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago suština je da ako mogu sada za vreme rata da ih prave mogli su i 10 godina pre rata i vidimo da konvencionalne rakete itekako mogu da diktiraju tok rata.
Darko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 1 hour ago, MeanMachine said: I da izgleda da i zvanicno se planiraju kopnene akcije: https://www.aljazeera.com/news/2026/3/29/pentagon-readies-for-weeks-of-us-ground-operations-in-iran-report I onda u nekoj od tih akcija kuds snage postignu novi Mogadis... Quote The Pentagon is preparing for weeks of limited ground operations in Iran, potentially including raids on Kharg Island and coastal sites near the Strait of Hormuz, according to United States officials quoted by The Washington Post newspaper. Rekoh bukvalno isto to juče al niko nije zapazio: Edited 3 hours ago by Darko
feanorlfc Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Jedini nacin da se zastiti moreuz je postizanje mira ili potpuna kapitulacija Irana. Neka zauzimanja obala ili ostrva nece resiti problem. Iran pogadja avione ( i to ne bilo koje) u americkim bazama us susednim zemljama, odrzavanje pretnje po brodove ( a to je dovoljno, ne moraju cak ni da ih pogadjaju svaki put) je ostvarimo pa makar izgubili konztrolu nad pola zemlje. Pretpostavljam da je ideja da se zauzimanjem nekog ostrva izvrsi pritisak da Iran pristane na pregovore. Bice zrtava na sve strane.
MeanMachine Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 14 minutes ago, feanorlfc said: Jedini nacin da se zastiti moreuz je postizanje mira ili potpuna kapitulacija Irana. Neka zauzimanja obala ili ostrva nece resiti problem. Iran pogadja avione ( i to ne bilo koje) u americkim bazama us susednim zemljama, odrzavanje pretnje po brodove ( a to je dovoljno, ne moraju cak ni da ih pogadjaju svaki put) je ostvarimo pa makar izgubili konztrolu nad pola zemlje. Pretpostavljam da je ideja da se zauzimanjem nekog ostrva izvrsi pritisak da Iran pristane na pregovore. Bice zrtava na sve strane. Koliko sam video kao plan je da ulecu u Iran i eliminisu pozicije sa kojih Iranci delaju protiv brodova. Kako ovo zamisljaju nije mi bas jasno a velika je sansa da im se ponovi Mogadis 1993 i sta onda? Sto se tice pomenutih ostrva i to je problem jeste ogroman pritisak na Iran ali Ameri ako se tu smeste bice buklvano glineni golubovi. Pa znamo kako su Rusi prosli kad su okupirali zmijsko ostrvo a Ukrajina ima daleko manje raketa i dronova od Irana.
Recommended Posts