Jump to content

Recommended Posts

Posted

U Beogradu, a i u urbanoj sredini Srbije vlada misljenje kako je vlast korumpirana, kako su oni Caci, kako jedu sendvic, kako botuju....
Medjutim, da li su ljudi stvarno nezadovoljni zivotom u Srbiji i da li je stvarno situacija toliko losa kao sto se prica:

Svaki 3.auto na ulici dzip.
Kafici i restorani prepuni.
Trzni centri prepuni.
Grade se nenormalno zgrade, cene stanova skacu a narod nenormalno sve to kupuje.
Plate i zarade nikad vece. Minimalna zarada nikad veca.
Turisticki komplexi, spa djakuzi i kurci prepuni.
Aerodrom prepun. Sad se u Dubaji, na koji se vi svi lozite, se ide ko za burek.
Da izadjes uvece u klub treba da rezervises 10 dana unapred.
Supermarketi prepuni! Kasirka nema sekundu pauze. Narod kupuje kao da je sutra smak sveta.
Od automobila pesaka trotoarom ne mozes da prodjes, svi kukaju na cenu goriva a narod se vozi kao da je dzabe.
Sad se stize do Makedonije za 3.5h setite se da je pre toliko trebalo samo od Nisa. Do Bugarske za manje od 3h, do Zlatibora za 2.5h sata. Jel se secate koliko je pre trebalo?
Redovi ispred bankomata sve cesci. Narod dize pare samo tako.
A sto se tek narod taxijem vozi, a ovamo nema se. Kako ajde?
Nekada je trebalo cele godine da se stedi za more, a sada se od jedne plate opusteno ide na more i troskari tamo.
Kante za djubre prepune, a nije da djubretari strajkuju, nego je ogromna konzumancija i potrosnja stanovnistva. Znaci ima se.
Uvozimo radnu snagu sa istoka isto kao sto bogat Zapad uvozi, jel to nesto govori?
Nezaposlenost nikad manja!

I... Narod ide 2 PUTA NA MORE, ne jednom DVA PUTA! Sad je sramota ici samo jednom na more.
A tek da ne pricam koliko se cesto ide na Zanzibar Maldive i na Mars.
A Kopish, Zlatish i ostale znamenitorsti da ne pominjem
Kako to da su u Beogradu SVI PROTIV VUCICA KAKO NE VALJA NISTA, a SNS uzme uvek barem 30% glasova? Kako?

I jel se u Srbiji lose zivi?

I molim vas najlepse: Bez idiotskih komentara poput -  aha ti si Ćaci bot sendvič itd.... hoću konkretne odgovore na ove moje činjenice. Ako ne znate ništa pametno da kažete nemojte ni da pišete

• Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted
5 minutes ago, Eddard said:

Aleksandre, ti li si? 

Bravo, mnogo si pametan. Jel znas da sastavis prosto prosirenu recenicu

Posted
Just now, Gotivan said:

Bravo, mnogo si pametan. Jel znas da sastavis prosto prosirenu recenicu

Nema potrebe, nećeš ti dugo ovde biti.

Posted
2 minutes ago, Eddard said:

Nema potrebe, nećeš ti dugo ovde biti.

Pa da, to je tako najlakše, neko ti ne ide uz dlaku, ne slaže se sa tobom, aj da ga banujemo momentalno!

I posle ti meni kaži po ĉemu se vi blokaderi razlikujete od SNSa koji isto ne dozvoljavaju slobodu govora kao vi?

Ah, pa da, oni imaju mnogo veliku moć da zabrane na nivou nacionalne frekvencije a vi samo po ovakvim forumima i redditu možete da me ugušite.

Posted
5 minutes ago, Eddard said:

There we go. 

Sta der vi go? Vau, americki jezik, vi ste super a Caci ne valjaju nista....

E pa tako vam i treba, ima da izgubite izbore necete moci da se opasuljute

• Ha-ha 4
Posted
8 hours ago, Gotivan said:

Ako ne znate ništa pametno da kažete nemojte ni da pišete

Poslušaj svoj savet.

Posted

Inače, tema bi, da je postavljena na pravi način. bila zanimljiva za diskusiju. Čisto kao eksperiment, sociološki, da li ljudi vide dalje od nosa (novca) kada je u pitanju dobar/loš život.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Eddard said:

Jebote, moram da proverim da se nije moja tašta slučajno registrovala na forum, kao da nju slušam.

i tašta hoće džip ?

• Ha-ha 2
Posted

Lose se zivi, od pocetka 2000-tih, pa do danasnjeg dana, nikada losije nisam ziveo u odnosu na ono koliko radim. 

Ja sam izraz ,,Dosmanlije", najvise poceo iz sprdnje da koristim zbog odnosa te (tadasnje) vlasti prema klubu za koji navijam, posebno prema kosarkaskoj sekciji. A ne zato sto podrzavam radikale, koji su bili gora opcija od SPS-a, 90-ih. Kako god to zvucalo, postojao je neko sa kim bi nam bilo gore, nego sto je to bilo za vreme (Z)Slobe.

Ali tada, kada je na vlasti bio DS, sam mogao da radim jedan posao i prezivim mesec, sada ne mogu. Moram da imam jos jedan izvor prihoda. Tada su bile skuplje neke druge stvari, ali osnovne zivotne su bile jeftinije. 

Ne znam za kafice i ostalo navedeno, retko ih posecujem, nemam ni vremena, a ni ,,vremena". 

Svaki 5. covek u Srbiji gladuje, znaci siromasan je. Oko 5% zivi ekstremno sto se tice finansija, 10% zivi normalno, 65% ne znaju ni oni kako zive, prezivljavaju, rade dva posla, prodaju, preprodaju, snalaze se...kako-uglavnom ne znaju ni oni, 20% je siromasno.

Onaj ko zivi na kredit i ti vidis da on vozi dobar auto, putuje,...A kad to dodje na naplatu, onda bude - JOJ! , ne zivi dobro. A ima takvih.

Da, lose se zivi. Nije poenta da radis, 12, 14, 16 sati, da bi mogao da obezbedis zivot na donjoj granici normalnog, sa jedva nekom perspektivom.

Posted

@Blade Odprilike je narod 30% siromašniji samo na konto odnosa plata/troškovi, od kako je SNS na vlasti. U apsolutnim brojkama, plate nikada nisu bile veće, to je tačno, ali isto tako i troškovi su otišli daleko više nego li plate.

A upravo je taj odnos plata/troškovi, bitan. Dakle, ne apsolutne nego relativne brojke.

Ali po meni, iskreno, merilo kvaliteta života ni približno nije samo u novcu. Po meni je merilo najviše u postojanju institucija i jednakim pravilima za sve. Po tome, Srbija je nivo Afrike a ne Evrope.

Posted

@JPM,

Nije bitno koliko je plata u cifri, nego koliko vredi ta plata. I 1993. si imao gomilu para, koja nije vredela nista.

15 minutes ago, JPM said:

Ali po meni, iskreno, merilo kvaliteta života ni približno nije samo u novcu. Po meni je merilo najviše u postojanju institucija i jednakim pravilima za sve. Po tome, Srbija je nivo Afrike a ne Evrope.

Merilo kvaliteta zivota je i u jednom i u drugom. Jedno bez drugog ne moze. Bez postovanja zakona nema socijalne pravde.

Posted

Jeste i u jednom i u drugom, ali evo sagledaj to ovako.

U uredjenom sistemu, gde se zna šta i kako i gde, onaj ko je vredan i pošten zaradiće, jel tako?

U haosu, kakav je danas u Srbiji, vaninstitucijalnom haosu, najbolje plivaju kriminalci.

Tako da je itekako važno da se na početku imaju institucije, onda posle onaj koji je kvalitetan, ispliva. U srpskoj stvarnosti, isplivaju govna.

• Like 1
Posted

Na prvi pogled jeste utisak da je nikad vise luksuznih automobila po ulicama i ljudi u restoranima i kaficima. Kada pogledam oko sebe, rekao bih da je to posledica toga sto je danas sve vise kriminalaca i lopova na slobodi. Na prste jedne ruke mogu da izbrojim ljude oko mene koji su na posten nacin zaradili toliku kolicinu novca da mogu sebi da priuste kuce, stanove, automobile i putovanja. Uglavnom oni koji tako nesto imaju su direktno ili indirektno povezani sa vlascu i prljavim poslovima. Tenderi, prevare, pronevere, kamate, reketi, droga - ko se ovim bavi danas najbolje prolazi, umesto da je u zatvoru. Od kako su poceli protesti tek sam onda postao svestan koliko ljudi je zapravo povezano sa politikom na ovaj ili onaj nacin. Cak ni nisu uclanjeni u stranku, nece im ni dati glas, ali ce odraditi posao kada i za koga treba da bi ostvarili licnu korist, bilo da je to pakovanje paketica za penzionere ili organizovanje lokalne ekipe za razbijanje protesta. Mnogo ih je takvih oko nas. Tako da, da, ovakvi zive iznad proseka i njima je mnogo bolje, a mi ostali moramo da se snalazimo posteno. Licno zaradjujem poprilicno iznad proseka, ali i dalje ne mogu sebi da priustim nesto vise od automobila na kredit. 

• Like 2
Posted
54 minutes ago, JPM said:

Jeste i u jednom i u drugom, ali evo sagledaj to ovako.

U uredjenom sistemu, gde se zna šta i kako i gde, onaj ko je vredan i pošten zaradiće, jel tako?

U haosu, kakav je danas u Srbiji, vaninstitucijalnom haosu, najbolje plivaju kriminalci.

Tako da je itekako važno da se na početku imaju institucije, onda posle onaj koji je kvalitetan, ispliva. U srpskoj stvarnosti, isplivaju govna.

Apsolutno. 

Ali oma nesto gore od toga, a to je sto su mnogi to prihvatili kao normalno i nema vise: ,,Kako cemo ovo da promenimo", nego: ,,Kako cemo da prezivimo ovo kako je"?