JPM Posted Wednesday at 10:35 PM Posted Wednesday at 10:35 PM Kao što naslov kaže, ako imate neke ideje, sad je vreme da ih izložite, sezona počinje za manje od mesec dana. Diskusiju otvaram do kraja februara. @MetalHead imaš li vremena da implementiramo nešto od tvojih programerskih veština ili idemo peške i ove godine?
MetalHead Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mislim da cemo ove godine imati platformu, radim na tome i bas sam hteo da pisem o tome. Pravila ce biti sledeca: Predvidja se plasman top3 vozaca za sprint kval, top8 za sprint race, top3 za kval, top10 za glavnu trku Vozac pogodjen na tacnoj poziciji donosi 2 poena, ako je vozac zavrsio na susednom mestu od predvidjenog (ali samo u okviru ovih top mesta) to donosi 1 poen. Napomena: ako ste predvideli da Noris osvaja P3 u kvalifikacijama a on zavrsi P4, ne dobijaju se poeni jer je izvan Top3 koji se gledaju. Bonus poeni: Ako ste pogodili sve vozace i to u tacnom redosledu dobijate +2 poena za kvalifikacije odnosno +4 poena za predikciju trke. Ako ste pogodili sve vozace u TopX ali nisu u racnom redosledu dobijate +1 poen za kvalifikacije odnosno +2 za predikciju trke. Nema dodatnih poena za pobednika vikenda, nema dodatnih poena za najbrzi krug u trci. Uzimaju se u obzir zvanicni rezultati sa svim kaznama kad god se one desile, s obzirom da necu ovo raditi manuelno vec ce biti moguce korigovati unos zvanicnih rezultata ako je potrebno. Odredjuje se i top3 plasman igraca na svakoj trci (mali trofeji ce biti prikazani) prema broju osvojenih poena tog trkackog vikenda, ako je to isto, onda po broju tacnih pogodaka pozicija (tamo gde su osvojili 2 poena), a ako je i to isto onda po broju pogodaka vozaca u TopX (dakle samo broj onih vozaca koji su doneli poene, ne i sami poeni, i bez bonus poena). Ako je i to isto... onda ne znam sta ce biti :) po imenu tima :) Stanje na tabeli se odredjuje prema ukupnom broju poena, a ako je to jednako gleda se broj trofeja (prvih mesta u vikendu, pa onda drugih mesta, pa onda trecih mesta). Predikcije ce biti skrivene dok traje mogucnost postavljanja istih, ali ce biti vidljive odmah nakon zaljucavanja slanja. Takmicite se i protiv AI-a koji ce postavljati svoje predikcije. :) Dakle max poena po trci je: sprint kval je 3x 2p + 2p bonus = 8p sprint race je 8x 2p + 4p bonus = 20p glavne kval je 3x 2p + 2p bonus = 8p glavna trka je 10x 2p + 4p bonus = 24p => 60 poena. To je to, mislim da sam pokrio sve. Pitanja, komentari?
JPM Posted 5 hours ago Author Posted 5 hours ago Ti si bre uveo više novina nego FIA ove godine. Bravo care, podržavam sve. Hoćeš da mi predstaviš neki kratak tutorijal pa da ja administriram to, ili ćeš ti? Elem, hajde da malo ispromovišemo ovo na drugim PDF-ovima, ja bih voleo da nam se @DASUBO priključi ove sezone recimo, kao i @Dzoni_m.
MetalHead Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Bice nezavisno od foruma, u smislu ne moras da imas nalog na Vox-u, tako da cemo promovisati :) s obzirom da nema mnogo cimanja oko administracije mogu ja sve da regulisem, bukvalno, jedini posao ce biti da se unesu rezultati trke, sve ostalo samo radi.
Recommended Posts