Milutinov Tata Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 24 minutes ago, Nicklord said: Kvalifikacije su imale dosta bolje skokove. Malo ih je pojeo pritisak skoro sve rekao bih Previse se to svede na to ko ce dobro doskociti, pola finalista zbog toga i ispadne iz trke za medalje. 30 minutes ago, Romantik said: Nika je bila bas nezrvozna u prvoj seriji, ocito nije izdrzala pritisak, ali posto je ipak uzela medalju verujem da ce biti opustenija na velikoj skakaonici i tamo se okititi zlatom. Norvezanka je bolje skocila u obe serije, a Prevc je imala i losiji doskok u prvoj, ipak je Stroem zasluzila zlato. Prevc ce biti favorit na velikoj, ali veceras se videlo da je bas razocarana, cak i pomalo slomljena zbog "kiksa". Ali prvo ide miks, tu se moze povratiti. 1
Romantik Posted 9 hours ago Author Posted 9 hours ago Od danasnjih desavanja za mene se izdvajaju dva: - zenski spust u pola 12, koji ce biti dosta neizvesniji od muskog, svakako ce Lindzi biti prva zvezda, ali nema jasnog favorita tako da bi trebalo biti uzbudljivo. - mix stafeta u bijatlonu u 14.05 gde su Francuzi prvi favoriti, ali Italijani imaju dosta jaku stafetu pa mogu da iznenade, Svedjani nisu stavili obe sestre Oberg u zenski deo tima, samo Hanu, i mislim da ce ih to kostati zlata, a zavisno od gadjanja muskih clanova, mozda i medalje, mada lepota bijatlona je da i oni imaju solidne sanse za zlato (ako muski deo tima bude jako dobar na strelistu), za medalje ce se jos boriti Norvezani (nisu najjaci ni u jednoj izmeni, sto im se verovatno nije desilo otkako je uveden miks, plus im je treca izmena bas slaba karika), i mozda Nemci, a ja cu svakako navijati za cudo i medalju Austrije, iako su sanse male, ali mnogo sam slab na Lisu Terezu Hauser 🥰 Od ostalog medalje se danas dele i u kros kantriju (muski skijatlon 10+10), snoubordu (ali pravom, na stopericu, paralel veleslaom u obe konkurencije), u brzom klizanju 5km muskarci, sankanju (muski singl) i zavrsetak ekipnog u umetnickom klizanju. 1 1
Milutinov Tata Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Danasnja finala: Spust (z) - 11:30 Skiatlon (m) 10km+10km - 12:30 Bijatlon miks stafeta - 14:05 Snoubord (z) paralel veleslalom - 14:26 Snoubord (m) paralel veleslalom - 14:36 Brzo klizanje (m) 5000m - 16:00 Sankanje (m) singl 4 trka - 18:34 Umetnicko klizanje ekipno takmicenje - 21:55 (muskarci slobodan program) 1
Xpert Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Trka Vonove se okonacala onako kako su se mnogi pribojavali - padom i mogucim pogorsanjem postojece povrede.
McLeod Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Uzas... transportuju je helikopterom. Ovo je verovatno to...
Janne240 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Milutinov Tata said: Danasnja finala: Spust (z) - 11:30 Skiatlon (m) 10km+10km - 12:30 Bijatlon miks stafeta - 14:05 Snoubord (z) paralel veleslalom - 14:26 Snoubord (m) paralel veleslalom - 14:36 Brzo klizanje (m) 5000m - 16:00 Sankanje (m) singl 4 trka - 18:34 Umetnicko klizanje ekipno takmicenje - 21:55 (muskarci slobodan program) Kad pocinje takmicenja u bobu?
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Brizi Dzonson izgleda zlato. To je veliko iznenadjenje, nema pobedu u svetskom kupu.
Barker Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ali je bila svetska sampionka na proslom prvenstvu, ako sam dobro cuo. Klasik ameri skijaci, najbolji kad je najvaznije 🫨 I uvek neka neobicna imena: Brizi, Pikabu Strit, Bode... ovo su prvi koji mi padaju na pamet, a ima ih jos 🙂 Steta za Lindzi, kakva ikona sporta 😍 1
Romantik Posted 5 hours ago Author Posted 5 hours ago Brizi je najbolji primer za "statisticku gresku", zena je sada aktuelna svetska i olimpjiska sampionaka u spustu, a to su joj ujedno i jedine dve pobede u karijeri, a nije bas mlada Lindzi ne da je zavrsila sa skijanjam vec ce verovatno potrajati dok ne prohoda ponovo, bas je uzasno izgedalo levo koleno, skorz zakrenuto. Rizikovala je, nije se isplatilo, ali za svako postovanje, istinsko srce sampiona ❤️ 2
Romantik Posted 5 hours ago Author Posted 5 hours ago 1 minute ago, Barker said: Ali je bila svetska sampionka na proslom prvenstvu, ako sam dobro cuo. Klasik ameri skijaci, najbolji kad je najvaznije 🫨 I uvek neka neobicna imena: Brizi, Pikabu Strit, Bode... ovo su prvi koji mi padaju na pamet, a ima ih jos 🙂 Steta za Lindzi, kakva ikona sporta 😍 Bas je odvezla na sve ili nista, a ocito su i serviserili pogodili 100%, letela je stazom, zbog toga je imaa ozbiljne greske u prvom i trecem sektoru, ali je nastavila punim gasom, u stilu sa stitom ili na njemu, nista izmedju, proslo joj je. Skidam kapu za pristup i titule, ali relano obe titule je uzela u momentima kada je konkurencija bila razvodnjenja (Godja van forme, Suter takodje, povratak iz ozbiljne povrede nije isao zeljenim tokom, Von povredjena, Stuhec ostarila). Da sutra ponovo voze istu trku nisam siguran da bi bila i u top 3, ali dva puta su joj se maksimalno poredale zvezde.Ja sam u najavi dana rekao da je ovaj spust otvoren bas zato sto sem Lindzi, koja je u trku usla ozbijno povredjena, nije bilo nijedne dame koja je ove sezone pokazala kontinuitet i brzinu, tako da je i bilo ocekivati od onih koje voze na sve ili nista, a to su pre svega Godja i Ajher, pored Amerikanki, da ona koja uspe da dodje do cilja sa najmanje greska uzme zlato, tako je i bilo.
Stiletto Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Uze Klebo skiatlon, ne ubedljivo kako sam se nadao. Prvih pet u pet sekundi razmaka.
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nije ubedljivo, ali ih je otresao kao nista u finisu, brutalan je.
Barkley#34 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pokidale su. A i trče kao sumanute. Jbt, kako je Nemica sjebala na kraju. Do tada bez promašaja Nemci u kompletu. Norvežanke zeznule trud muških kolega. Ova na kraju ih je ostavila bez medalje.
Stiletto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Lu Žanmono i Julija Simon donesoše zlato Francuskoj u biatlonu, miks štafeta. Oba muška člana štafete večeru da im plate kako su ih povadile.
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Česi su pali sa petog na 12. mesto mislim u poslednjoj izmeni.
Romantik Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago 42 minutes ago, Barkley#34 said: Norvežanke zeznule trud muških kolega. Ova na kraju ih je ostavila bez medalje. Po renkingu od svo cetvero u stafeti poslednja Norvezanka, koja je zeznula, je trebala biti njihova ubedljivo najjaca karika, ali desava se, istina kod Norvezana cesce nego kod drugih. Samjuelson je nicim izazvano ubio Svedjane na startu, vreme za gadjanje je bilo idealno, sto se vidi sa generalno boljim procentima nego obicno, bio je u vodecoj grupi, odlican je skijas, dakle nije ni preforsirao, i onda onakav raspad i prakticno izbacivanje Svedske iz igre vec nakon desetak minuta takmicenja. Nazalost po Svedjanje i njemu i Ponsilomi se to desi jednom ili dva puta u sezoni. 25 minutes ago, Barkley#34 said: Česi su pali sa petog na 12. mesto mislim u poslednjoj izmeni. Davidova je dobila mesto u stafeti na ime, inace je ove godine propustila vise od polovine takmicenja, a i gde je bila prisutna bila je ocajna, muku muci sa zdravljem vec 2-3 godine, tako da to nije neocekivano. Hocu posebno da pohvalim Nemicu Fojt, devojka je svetska klasa sto se tice gadjanja, ali jako spora na stazi, medjutim danas je uspela da odrzi korak sa konkurentkinjama u sva tri kruga i to je bio kljuc za medalju Nemacke. 1
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 minutes ago, Romantik said: Samjuelson je nicim izazvano ubio Svedjane na startu, vreme za gadjanje je bilo idealno, sto se vidi sa generalno boljim procentima nego obicno, bio je u vodecoj grupi, odlican je skijas, dakle nije ni preforsirao, i onda onakav raspad i prakticno izbacivanje Svedske iz igre vec nakon desetak minuta takmicenja. Nazalost po Svedjanje i njemu i Ponsilomi se to desi jednom ili dva puta u sezoni. Da, video sam da su bili tipa 17. na početku. Hvala na informacijama.
Stiletto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Čehinja Zuzana Maderova i Austrijanac Benjamin Karl pokupili zlata u snoubordu, disciplina veleslalom.
JPM Posted 38 minutes ago Posted 38 minutes ago Kad covek procita ovo o Lindzi Von oseca koktel ponosa i postovanja. Nikako tugu. Kakva gromada od osobe. Neunistivi duh.
Stiletto Posted 32 minutes ago Posted 32 minutes ago Svetski rekorder na 5000m, Norvežanin Sander Ajtrem, jedini čovek u istoriji koji je brzoklizao pet kilometara ispod šest minuta, nosi kući zlato u toj disciplini sa olimpijskim rekordom.
Stiletto Posted 8 minutes ago Posted 8 minutes ago Bendžamin Karl je sada dvostruki uzastopni olimpijski pobednik u snoubordu. Kuriozitet: u ovom mladalačkom sportu Karl je osvojio dva zlata sa 36 i 40 godina starosti. A da mu je i sa 40 godina srce mlado, pokazao je tako što je proslavljao zlato na snegu go do pojasa 😁
Recommended Posts