Saxon01 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Ovde Samo Sasa Obradovic ili Dejan Radonjic mogu da pomognu. Bicemo predzadnji uveren sam.
nunilo Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 30 minutes ago, nemanjau5 said: Real i Barselonu ceka turbulentna sezona u EL. Isto mislim i nije mi ih zao.
Sokmeniki Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Kad se samo sjetim kako su mnogi reagovali kad sam stavio Duska Ivanovica na 9 mjesto prosle sezone EL trenera... Ali polako tek ce Sef Stanice da demantuje pojedine. Ove godine budzet je vjerovatno medju zadnja 3 u EL, a sigurno za oko 10ak manji nego Zvezdin i Partizanov, vidicemo da li ce to znaciti ili ne. U petak u gostima protiv Valensije, idemo po 2/2. 1
Papanikolesku Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Odgledao sam, posle Partizana, i Zvezdu, i jel, kao partizanovac navijao za Armani. Jebeš ga, ne mogu protiv sebe. Ipak, nije mi melem na ranu uopšte. Sve na stranu, jako, jako mi se ne sviđa roster KKCZ, i posao koji ste odradili u prelaznom roku. Nas je Dubai nadojio, doslovno; ali ostaje neki utisak da mi možemo dosta bolje, a da li ćemo, ne bih znao. Uglavnom, deluje da je naš plafon ipak znatno viši od ovoga što smo odigrali večeras. Sa druge strane, bez želje da patkometrišem, a i nemam prostora ni argumenata, lični utisak je da je Zvezda ekipa za donji deo EL. Svih prošlih sezona, bez obzira na rezultate, koji su nekad bili dobri, ili manje dobri, osećaj je bio da ste nezgodna ekipa i da možete da svima. Dokazano više puta. Čak sam vas doživljavao nekako kao dark horse EL, iako to nikad nije isterano do kraja. Sad, sve suprotno, totalno nedefinisana ekipa, bez isprofilisanog lidera, okej, rano je, ali nema za sad ni u tragovima ko bi, i ko će biti go to guy. Kao neki Makabi, u sezonama traženja, za nama, nabacani igrači. Kalinić mi je i dalje najjači igrač tu, što je u najmanju ruku kritično s obzirom da je ušao u godine, i nije to onaj Kalinić, top 3 krila Evrope. Kapiram i da vam fale igrači, očekivanja su velika od Grejema, ali da li je to taj igrač koji će svojeručno pobeđivati? Em deluje krhko, em nije igrao kompetitivnu košarku pitaj Boga od kad. Ostavljam prostora da sam poranio u procenama i prognozi dometa ekipe, ali baš mi imate nizak plafon ove sezone. Moneke, okej momak, energy guy, dobar za atmosferu, pumpanje navijača i adrenalina, ali ne i lider, ne vođa. Karter, zanimljiv igračić, lep za oko, ali zelen još za Evroligu. Da sumiram, mislim da bez nekog pojačanja, možda i dva, i to ne prosečnog, već nekog kapitalnog i to koliko juče - Zvezda će imati jako tešku sezonu. 6
Barkley#34 Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 1 hour ago, Don Dusko said: Dubai se razlikuje od KKCZ i KKP situacije. Tamo neki bogati seik baca svoje pare a vamo drzava daje nase pare. Šeici su bukvalno država. 8 1
СтелаРоса Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 6 hours ago, Sokmeniki said: Kad se samo sjetim kako su mnogi reagovali kad sam stavio Duska Ivanovica na 9 mjesto prosle sezone EL trenera... Ali polako tek ce Sef Stanice da demantuje pojedine. Ove godine budzet je vjerovatno medju zadnja 3 u EL, a sigurno za oko 10ak manji nego Zvezdin i Partizanov, vidicemo da li ce to znaciti ili ne. U petak u gostima protiv Valensije, idemo po 2/2. Odmah da kazem, ja gotivim Duska i drago mi je kada napravi dobar rezultat, ali mislim da ga preuvelicavas. Cinjenica da se u poslednjih 10 godina nigde nije zadrzao duze od godinu dana govori da je postao trener koji sluzi za ekspresno podizanje ekipe koja je u kanalu, ali da mu rad na duze staze nije jaca strana. Cini mi se da ga je i Baskonija otpustila (ili mu je istekao ugovor) pre dve sezone kada ih je uveo u plej of EL. Upravo to se desilo i u Zvezdi gde je od govana napravio pitu kada je dosao i od tima koji je bio na zacelju tabele napravio ekipu koja je dobra 2-3 meseca igrala uz jos nekoliko klubova najbolju kosarku u Evropi, ali je vec na leto uz, u tom momentu, rekordna ulaganja kluba napravio takvu skarabudzinu od tima da je verujem i sam jedva cekao da dobije otkaz. Mozda mu i jesu neki igraci bili nametnuti, ali sigurno ne svi, pogotovo pet stranaca koje smo doveli tog leta. Videcemo sta ce sad biti u Virtusu, pricalo se i ranije na ovoj temi da se ocekuje dobar start ali onda postepen pad kako sezona bude odmicala jer ocigledno je da Duskov sistem ima neku falinku ako pricamo o dugogodisnjem radu. Ponavljam se, postujem ga i simpatican mi je, navijam da uspe, samo mi je malo ta prica o velikom treneru kojeg Zvezdasi nisu znali da cene malo isforsirana i preuvelicana.
Sokmeniki Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 hour ago, СтелаРоса said: Odmah da kazem, ja gotivim Duska i drago mi je kada napravi dobar rezultat, ali mislim da ga preuvelicavas. Cinjenica da se u poslednjih 10 godina nigde nije zadrzao duze od godinu dana govori da je postao trener koji sluzi za ekspresno podizanje ekipe koja je u kanalu, ali da mu rad na duze staze nije jaca strana. Cini mi se da ga je i Baskonija otpustila (ili mu je istekao ugovor) pre dve sezone kada ih je uveo u plej of EL. Upravo to se desilo i u Zvezdi gde je od govana napravio pitu kada je dosao i od tima koji je bio na zacelju tabele napravio ekipu koja je dobra 2-3 meseca igrala uz jos nekoliko klubova najbolju kosarku u Evropi, ali je vec na leto uz, u tom momentu, rekordna ulaganja kluba napravio takvu skarabudzinu od tima da je verujem i sam jedva cekao da dobije otkaz. Mozda mu i jesu neki igraci bili nametnuti, ali sigurno ne svi, pogotovo pet stranaca koje smo doveli tog leta. Videcemo sta ce sad biti u Virtusu, pricalo se i ranije na ovoj temi da se ocekuje dobar start ali onda postepen pad kako sezona bude odmicala jer ocigledno je da Duskov sistem ima neku falinku ako pricamo o dugogodisnjem radu. Ponavljam se, postujem ga i simpatican mi je, navijam da uspe, samo mi je malo ta prica o velikom treneru kojeg Zvezdasi nisu znali da cene malo isforsirana i preuvelicana. Vidi ovako postoji pad u igri kod ekipa Duska Ivanovica, ali to je mahom sredinom sezone kada on namjerno to obara. Na pocetku ili kad preuzme to bude izuzetno dobro, kako vrijeme odmice tako i pada formu, ali zato za plej of on opet naspanuje ekipu. Evo pogledaj Virtus prosle sezone, isto to je bilo. Sjecas se mozda nas kako smo igrali od aprila i u EL a pogotovo u ABA plej ofu, koliko smo bili spremni. I onda je dosla ona skandalozna odluka i pauza od skoro mjesec dana koja nas je totalno poremetila, a Partizanu dala sanse da se oporaci. Inace da se regularno igralo to bi bilo lagano 3:1 za nas u seriji. Pa covjek je osvojio sa Baskonijom titulu kad je najjacu Barselonu u istoriji pometlao sa 3:0 u finalu, nema sta dalje da pricam vise.
СтелаРоса Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ok, ali sta je bio razlog loseg pocetka naredne sezone u Zvezdi? Za prvu sezonu mu minimalno zameram, otprilike jedina njegova krivica su one zavrsnice meceva u kojima je gubio utakmice koje je skoro pobedio.
Shunsuke Nakamura Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Musa je elitni EL bek. On je premija za klubove koje pripadaju nekoj sredini lige. Sa druge strane ne vjerujem da je Mekinli EL plej. Petrušev i Kabengele će isporučiti svoje pod košem, neće se puno osjetiti izostanak Žaitea. Bertansa je uvijek fino gledati, jedan od najvećih čistih šutera u istoriji evropske košarke. Biče Dubai dobar za gledanje i boriće se vjerovatno da uhvate top10. Partizan juče nije ništa odigrao. Izgleda da će opet krenuti sporo, pa da će juriti zaostatak kasnije. 1
Chaos Is Me Posted 10 hours ago Author Posted 10 hours ago Gledao sam dosta košarke pa evo nekih utisaka van utakmice iz Arene: Iznenadio me Dubai, posebno Kabengele ali bogami i Musa koji je odigrao u maniru pravog EL veterana, za ekipu a ne za sebe iako je tome do sad bio sklon. Kabengele sjajan, nije to samo sirovina, baš dosta lepih poteza. KKP je sebi napravio veliki problem na startu jer su dozvolili da se pokojni Bertans raspuca, verovatno najgori scenario za njih. Kao što sam pričao na KKP temi, Jabari Parker je napadačka klasa ali težak mekanić, mnogo toga je Partizan primao preko njega. Suluda startna petorka KKP, bez oba Jonesa, KKP bez Carlika je jedna obezglavljena družina koliko god bili kvalitetni ovako. Meni on deluje potpuno van forme trenutno. Bonga igrač za poželeti, brat je sam riljanjem obezbedio Partizanu neku šansu jer je Dubai lako mogao na +20 već u prvom poluvremenu. Petrušev jebiga klasa, ali iritantan čak i kad navijaš za njega. Bacon začuđujuće racionalan. Wright mi se ne sviđa - vidi se da je EL zajebana zver za njega, ali Edin reče da Aleksu čeka pauza od 6-8 nedelja, tako da to im je što im je. Efes na mišiće protiv Makabija koji će biti znatno zajebaniji nego prošle sezona, ali povredio im se Walker (sinoć očajan), videćemo kako će to ići. Shorts očekivano nesnađen u PAO i rekao sam odmah da su oni očajan fit za njega. Bez lopte on nema šta da traži, a Nunn je opravdano glavni baja i ballhandler. Ne vidim tu neku srećnu simbiozu. Rathan Mayes bi mogao da bude ovogodišnji Edwards, neverovatno kako ti strelci bez savesti procvetaju kod Herberta. PAO je prejak ali Bajern igra smisleno i neće biti lak protivnik nikome. Baskonija je kao neka cirkuska trupa kad izvedu na parket istovremeno Howarda i onog malog Nowella koji izgleda minijaturno čak i u odnosu na Howarda. Olimpijakos dosadan do jaja za gledanje, trebala im trojka Walkupa iz driblinga da bi prelomili. Zato je vrlo zabavno gledati ekipu čika Duška. Ne bih poleteo za hajpom još ali Niang će biti top EL igrač ako se uopšte zadrži u Evropi. Smajli dobar i smislen, kao i Vildoza. Očekujem rezurekciju obojice. Real iskamenjario za sve pare, mislim da ih nikad nisam video da imaju ovako bedne procente spolja od kada gledam Real. Loše izgledaju za sad, ali mislim da će se brzo podići. 3 1
Estrella Roja Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Izgleda da Ratan Mejs ipak nije toliki bezveznjak u EL kakvim se predstavio prošle sezone u Realu. Sinoć jedna sasvim solidna partija i to ne samo poenterski, imao je 8 asistencija i 5 skokova, jedino je malo u šutu za 2 iskamenjario.
Dzo23 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Kabengele je klasa. Ima sve što se tiče napadačkog repertoara. Neodoljivo me podsjeća na našeg ljubimca, s početka ovog vijeka, Obinu Ekeziea. Sporije noge su mu problem i branjenje pika može biti kritično. Inače po mom mišljenju on je u top 5 centara lige. Partizan premekan. Uspjeli su da malo stegnu odbranu krajem druge i početkom treće četvrtine ali to je bilo sve od njih. Kad Bonga nije na terenu baš je veliki problem da bilo šta odbrane. Doduše i on se nije sinoć proslavio, pogotovo jer ga je Bejkon u ključnim momentima jedan na jedan pobjeđivao. Prva utakmica, a ima 38 kola. Ovaj Partizan će biti mnogo bolji vremenom nema sumnje. Ofanzivno su strahovito potentni, odbrana je problem, sve što se i znalo. Karlik, Parker, Vašington bukvalno ne pipaju odbranu. Osetkovski takođe tanjušan u tom segmentu. Po mom mišljenu Partizanu je trenutno potrebniji neki Šekil Herison nego neki rasni trpač. Ima tu dosta igrača s poenima u rukama. Takođe, i centar koji se dugo očekuje. Sinoć je Tajrik izgledao kao dječačić pored Mfiondua. Dubai je šuterski potentna ekipa i kad otvoriš utakmicu tako što pustiš Bertansa da u prva 2-3 napada šutne skoro neometan to je odmah "piši propalo". Svaka ekipa koja im limitira šut, i natjera Bertansa na isforsirane šuteve s 9-10 metara dobiće ih bez većih muka. 1
GameChanger Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 19 minutes ago, Chaos Is Me said: Gledao sam dosta košarke pa evo nekih utisaka van utakmice iz Arene: Iznenadio me Dubai, posebno Kabengele ali bogami i Musa koji je odigrao u maniru pravog EL veterana, za ekipu a ne za sebe iako je tome do sad bio sklon. Kabengele sjajan, nije to samo sirovina, baš dosta lepih poteza. KKP je sebi napravio veliki problem na startu jer su dozvolili da se pokojni Bertans raspuca, verovatno najgori scenario za njih. Kao što sam pričao na KKP temi, Jabari Parker je napadačka klasa ali težak mekanić, mnogo toga je Partizan primao preko njega. Suluda startna petorka KKP, bez oba Jonesa, KKP bez Carlika je jedna obezglavljena družina koliko god bili kvalitetni ovako. Meni on deluje potpuno van forme trenutno. Bonga igrač za poželeti, brat je sam riljanjem obezbedio Partizanu neku šansu jer je Dubai lako mogao na +20 već u prvom poluvremenu. Petrušev jebiga klasa, ali iritantan čak i kad navijaš za njega. Bacon začuđujuće racionalan. Wright mi se ne sviđa - vidi se da je EL zajebana zver za njega, ali Edin reče da Aleksu čeka pauza od 6-8 nedelja, tako da to im je što im je. Efes na mišiće protiv Makabija koji će biti znatno zajebaniji nego prošle sezona, ali povredio im se Walker (sinoć očajan), videćemo kako će to ići. Shorts očekivano nesnađen u PAO i rekao sam odmah da su oni očajan fit za njega. Bez lopte on nema šta da traži, a Nunn je opravdano glavni baja i ballhandler. Ne vidim tu neku srećnu simbiozu. Rathan Mayes bi mogao da bude ovogodišnji Edwards, neverovatno kako ti strelci bez savesti procvetaju kod Herberta. PAO je prejak ali Bajern igra smisleno i neće biti lak protivnik nikome. Baskonija je kao neka cirkuska trupa kad izvedu na parket istovremeno Howarda i onog malog Nowella koji izgleda minijaturno čak i u odnosu na Howarda. Olimpijakos dosadan do jaja za gledanje, trebala im trojka Walkupa iz driblinga da bi prelomili. Zato je vrlo zabavno gledati ekipu čika Duška. Ne bih poleteo za hajpom još ali Niang će biti top EL igrač ako se uopšte zadrži u Evropi. Smajli dobar i smislen, kao i Vildoza. Očekujem rezurekciju obojice. Real iskamenjario za sve pare, mislim da ih nikad nisam video da imaju ovako bedne procente spolja od kada gledam Real. Loše izgledaju za sad, ali mislim da će se brzo podići. Je l igrao na 5 Smajli sinoc ili kako? Nesto njusim da bi ga Dusko gurao (i) na 4, a nikako da se namestim da ih odgledam od starta priprema.
Chaos Is Me Posted 10 hours ago Author Posted 10 hours ago Igrao je uglavnom na 5, jedine preostale opcije na 5 su im Diouf i Diarra koji su igrali zbirno 18 minuta. Čak začuđujuće mala minutaža za Alstona za kog sam mislio da im je glavno pojačanje posle Edwardsa.
Sokmeniki Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 1 hour ago, СтелаРоса said: Ok, ali sta je bio razlog loseg pocetka naredne sezone u Zvezdi? Za prvu sezonu mu minimalno zameram, otprilike jedina njegova krivica su one zavrsnice meceva u kojima je gubio utakmice koje je skoro pobedio. To sto je prihvatio da mu Covic sklopi onaj Frankenstajn od tima, i sto mu nije data prilika da ga doselekcijom ispravi. Izgledali smo lose ali ne onoliko koliko se predstavljalo. Mi smo ispustili pobjedu u Kaunasu, da smo to dobili bili bi na 2-2 a u ABA ligi smo bez poraza bili.
Wingwalker Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Antonio Blejtni iz Hapoela se na jednom šutu za tri odrazio poput Vanje Grbića. Verovatno je njegova i blokada kola. Strašan atleta sa praćkom. Od 20 poena šutao je bacanja 11/11. Rispekt za partiju. Edited 5 hours ago by Wingwalker
Chaos Is Me Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago Odličan je Blakeney, ima doduše jednu jaku manu, ne postoji dugme X na njegovom džojstiku. 1
СтелаРоса Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, Sokmeniki said: To sto je prihvatio da mu Covic sklopi onaj Frankenstajn od tima, i sto mu nije data prilika da ga doselekcijom ispravi. Izgledali smo lose ali ne onoliko koliko se predstavljalo. Mi smo ispustili pobjedu u Kaunasu, da smo to dobili bili bi na 2-2 a u ABA ligi smo bez poraza bili. I to sam spomenuo, mozda su mu nametnuti neki igraci, ali definitivno ne svi. U tom prelaznom roku su dovedeni Bolomboj, Tobi, Hanga, Gedraitis i za gomilu novca Nejpir. Zapravo citava prva petorka. Doveden je i Yago. To je 6 igraca, odnosno pola 12-orke, koje mu sigurno niko nije nametnuo, a nasledio je iz prethodne sezone Nedovica i Mitrovica koji su igrali veoma dobro pod njegovom palicom. Ajde da kazemo da su mu nametnuti Davidovac i Teodosic (mada mi je i dan danas smesna kuknjava oko Tea kao da nam sezonu pre te rezervni plejmejkeri nisu bili Pefi i Dzoni Ivanovic). E sad, da li je mozda prebrzo otpusten Dusko? Mozda i jeste, ali mislim da bi ga ista sudbina zadesila i da je ostao jos malo. U vazduhu se osecalo da mu navijaci ne veruju, bas kao i sada Janisu. Nije mu islo u prilog ni sto smo nakon 1-3 u EL imali dva derbija uzastopno i moja pretpostavka je da je uprava tu procenila da ce manje da bole porazi od komsija ako dovedemo novog trenera kojem niko nece zameriti ako se dese porazi, i tako je i bilo. I da se razumemo, ja uvek imam maksimalno strpljenja kada su treneri Zvezde u pitanju. Ja smatram i da je Vlada Jovanovic prebrzo otpusten, a isto tako sam bio i za ostanak Alimpijevica. Da ne pricamo onda o Radonji, Dusku, Sferu... Ali prosto ovaj klub na teretu ima ogroman pritisak i nije lako raditi u njemu. Ne znam koji jos navijaci (osim nas i komsija) ovako emotivno dozivljavaju svaku pobedu/poraz. U takvom okruzenju se treneri vrlo brzo potrose.
Chaos Is Me Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago Vrlo dobro je izgledala atmosfera u Sofiji juče na utakmici Hapoela, piše na EL sajtu 8000 ljudi, sa sve zastavama i organizovanim navijanjem. I Itoudis je izjavio da se osećaju maltene kao kod kuće. Sušta suprotnost onoj atmosferi kad Makabi igra u Beogradu. 2
Wingwalker Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Chaos Is Me said: Vrlo dobro je izgledala atmosfera u Sofiji juče na utakmici Hapoela, piše na EL sajtu 8000 ljudi, sa sve zastavama i organizovanim navijanjem. I Itoudis je izjavio da se osećaju maltene kao kod kuće. Sušta suprotnost onoj atmosferi kad Makabi igra u Beogradu. Euroliga ne zna za sramotu. Još sa Makabijem u Pioniru su takmičenje načinili neregularnim. Njima su klubovi kao Hapoel i Dubai spasioci franšize...ako mogu ovako da se otvore za ufur i rostere, neka su i sa Marsa. I Krka da plati uber harač za ulaz i napakuje preteran tim dozvolili bi im da igraju u onoj fiskulturnoj sali.
Sokmeniki Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, СтелаРоса said: I to sam spomenuo, mozda su mu nametnuti neki igraci, ali definitivno ne svi. U tom prelaznom roku su dovedeni Bolomboj, Tobi, Hanga, Gedraitis i za gomilu novca Nejpir. Zapravo citava prva petorka. Doveden je i Yago. To je 6 igraca, odnosno pola 12-orke, koje mu sigurno niko nije nametnuo, a nasledio je iz prethodne sezone Nedovica i Mitrovica koji su igrali veoma dobro pod njegovom palicom. Ajde da kazemo da su mu nametnuti Davidovac i Teodosic (mada mi je i dan danas smesna kuknjava oko Tea kao da nam sezonu pre te rezervni plejmejkeri nisu bili Pefi i Dzoni Ivanovic). E sad, da li je mozda prebrzo otpusten Dusko? Mozda i jeste, ali mislim da bi ga ista sudbina zadesila i da je ostao jos malo. U vazduhu se osecalo da mu navijaci ne veruju, bas kao i sada Janisu. Nije mu islo u prilog ni sto smo nakon 1-3 u EL imali dva derbija uzastopno i moja pretpostavka je da je uprava tu procenila da ce manje da bole porazi od komsija ako dovedemo novog trenera kojem niko nece zameriti ako se dese porazi, i tako je i bilo. I da se razumemo, ja uvek imam maksimalno strpljenja kada su treneri Zvezde u pitanju. Ja smatram i da je Vlada Jovanovic prebrzo otpusten, a isto tako sam bio i za ostanak Alimpijevica. Da ne pricamo onda o Radonji, Dusku, Sferu... Ali prosto ovaj klub na teretu ima ogroman pritisak i nije lako raditi u njemu. Ne znam koji jos navijaci (osim nas i komsija) ovako emotivno dozivljavaju svaku pobedu/poraz. U takvom okruzenju se treneri vrlo brzo potrose. Doveden mu je i Yago sigurno, on je bas iznenadan potpis bio. Na 4 mu je doveden i Simonovic i Davidovac, a za prvu cetvorku Nemanja Bjelica... Takodje ni Tea nije htio... Previse je on ustupaka pravio da dobije igrace kalibra Hange, Tobija, Giedraitisa i sl. Mada opet kazem da je sam kriv, trebao je izaci i reci kako je bilo, a ne dopustiti da se prema njemu ponasaju kao nekom pocetniku.
Losmi17 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 18 hours ago, Saxon01 said: Ovde Samo Sasa Obradovic ili Dejan Radonjic mogu da pomognu. Bicemo predzadnji uveren sam. Sasa Obradovic ne moze ni samom sebi da pomogne. 1
Recommended Posts