Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Mi jesmo naopak klub ali ne mogu da zamislim scenario u kom produžujemo Davidovca.

Mislim mogu ali je baš ono zajeban košmar.

• Like 7
Posted

Davidovac ili ko bi već došao na mesto treće četvorke je bukvalno 15i igrač u rotaciji, znači da bi taj ušao na teren potrebno je da se desi baš neki pomor sa povredama ili da igramo protiv Krke na domaćem terenu u ABA ligi / Sirogojna u KLS. U principu baš nezahvalna uloga, kad bi došao neko mlađi to je smrt za karijeru, a Deki je već pokazao da mu ne smeta da blejucka a da prima platu, pri čemu je verovatno individualno i kvalitetniji od neke mlađe alternative sa takvom ulogom. Naravno, takav igrač treba i da košta koliko 15a opcija evroligaša može da košta.

• Like 3
Posted
28 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ne bih se iznenadio da pojurimo Harpera iz Hapoela i da se ponovo formira tandem plejeva iz Valensije Džons/Harper. 

Čimezi Metu se uklapa u profil petice koji nama treba. Bolji je igrač od Diakitea. 

I zašto bi davali novi ugovor Davidovcu? 

Ja bih se iznenadio. Harper je midžet, a s obzirom da ni Jones nije baš nekih naročitih dimenzija čisto sumnjam da će se ići na takvu varijantu.

Nisam ispratio Metua ako se oporavio od teške povrede (sad vidim, odigrao 6 utakmica za Gran Canariu u Endesi sa vrlo dobrim učinkom). Ono što je igrao za Barsu pre toga je bilo baš dobro i raznovrsno, ali ne znam u kakvom je stanju sada, propustio je baš dosta. Slažem se da bi tako neki profil bio dobro rešenje.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Chaos Is Me said:

Ja bih se iznenadio. Harper je midžet, a s obzirom da ni Jones nije baš nekih naročitih dimenzija čisto sumnjam da će se ići na takvu varijantu.

Nisam ispratio Metua ako se oporavio od teške povrede (sad vidim, odigrao 6 utakmica za Gran Canariu u Endesi sa vrlo dobrim učinkom). Ono što je igrao za Barsu pre toga je bilo baš dobro i raznovrsno, ali ne znam u kakvom je stanju sada, propustio je baš dosta. Slažem se da bi tako neki profil bio dobro rešenje.

Metu onaj iz Barse je bio mozda i najbolja napadacka opcija sa pozicije 4 ,covek je toliko raznovrsan da podseca na dobrog starog QM. Kada bi vratio taj nivo ne treba tu mnogo kalkulisati sa njim,e sad...sta bi bilo kad bi bilo.

• Like 1
Posted
57 minutes ago, Four Elements said:

Samo ja ne bih umesto Rivera nikog dovodio, njega bih se def otarasio ako je moguce a kao i na pleju sto ce biti vrv da Boki i Ebuka dele minutazu, poneki minut moze i Odzelej u nekim specijalima, a za domaca takmicenja, dal ABA dal KLS, nek se krljaju Plavsa i Davidovac malo kad vece sede tu i ne rade nista. Ne bih natrpavao igrace i rotaciju, a cudi me da bi i ti 3 legit EL centra posto znam da uvek forsiras pricu za kracom rotacijom 🙂

Ja sam uvek za kraći roster, ali i u kraćem rosteru ima mesta za petog beka i petog visokog... Bolomboj-Izundu-Plavšić mi je izrazito rizično zbog Bolombojevog zdravlja, a pritom je on tu jedini koji ume da igra odbranu. Znači još jedna petica sa dobrim defanzivnim karakteristikama mi je must have, bukvalno jedan od prioriteta za sledeću sezonutm.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

Davidovac je penzioner, kao i Kalinić uostalom. U ovim fazama karijere njih dvojica su neprijatno slični igrači, najveća razlika je otprilike u reputaciji i fan base-u... kao i činjenici da Kalinić ima važeći ugovor, a Davidovac nema. Pa ako već jedan izvesno ostaje, ne mora baš i drugi.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted (edited)

Okreni obrni ponovo nam ceo tim zavisi od izbora 1-5, tu ne sme biti promašaja ako želimo The Iskorak. Zdrav prangijaš & solidan dodavač na kecu i reketa zatvarač je pod must. Stvarno se logično otvara i pitanje Čime i njegovog ostanka obzirom na ceo paket koji nosi sa sobom. Sa jedne strane bitan je njegov dolazak sa njegovim PR-om i uticajem na mnoge potpise, hemiju itd, a sa druge te limitira taj spejsing i toreador odbrana koja u sekundi može pukne. Jebem li ga kako će rešiti naše mozgadžije. Ako se i rastanemo treba to uraditi na najkul način, ipak je baja primadona na kub, samo nam treba još jedna sapunica. 

Doduše dosta toga će reći i Aba plejof, ako nas i tu budu pratile stare defanzivne boljke onda će se sve dovoditi u pitanje od Saše do prve petorke. 

Edited by Molina23
Posted

Mislim da od toga nema nista posto mi je Djurisic slican tip igraca a njega smo vec doveli. Mada iskreno mislim da ni za njega nema mesta - barem ne u najjacih 12 za EL...

• Like 1
Posted
9 minutes ago, Molina23 said:

Okreni obrni ponovo nam ceo tim zavisi od izbora 1-5, tu ne sme biti promašaja ako želimo The Iskorak. Zdrav prangijaš & solidan dodavač na kecu i reketa zatvarač je pod must. Stvarno se logično otvara i pitanje Čime i njegovog ostanka obzirom na ceo paket koji nosi sa sobom. Sa jedne strane bitan je njegov dolazak sa njegovim PR-om i uticajem na mnoge potpise, hemiju itd, a sa druge te limitira taj spejsing i toreador odbrana koja u sekundi može pukne. Jebem li ga kako će rešiti naše mozgadžije. Ako se i rastanemo treba to uraditi na najkul način, ipak je baja primadona na kub, samo nam treba još jedna sapunica. 

Doduše dosta toga će reći i Aba plejof, ako nas i tu budu pratile stare defanzivne boljke onda se sve dovoditi u pitanje od Saše do prve petorke. 

Odličan post, naročito ovaj boldovani deo. Jedan takav igrač mi pada na pamet a koji je već sarađivao sa našim trenerom u prošlosti. U poslednjih nekoliko godina jako retko propušta utakmice u EL, a i kad nije bio u sastavu to uglavnom nije bilo zbog povrede. Koliko znam na kraju ove sezone mu ističe ugovor pa bih voleo da pojurimo njega i da bude vođa našeg tima sledeće godine. Ok, košta malo više od igrača koje smo do sada dovodili ali mislim da vredi svaku paru a i njegova plata ne bi trebalo da bude problem kada se rešimo svih igrača kojima ističe ugovor na kraju ove sezone. Ja bih voleo da malo promenimo našu strategiju i da više gledamo kvalitet nego kvantitet i da umesto više prosečnih igrača dovedemo jednog vrhunskog. Pa ako je voljan da zameni grad ali ne i boju kluba, mislim da bi to bio pun pogodak za obe strane i veliko osveženje za naš klub. Uz to čini mi se da mu se i svideo Beograd na prethodnim gostovanjima.

Posted
37 minutes ago, Sinnerman said:

Nadam se da Dača Ilić i Uroš Plavšić imaju važeće ugovore na još makar dve sezone. 

Jbg brate.. samo još sledeću sezonu 😢

Posted

Mislim da smo dosta gledali Davidovca, Kalinića, Dobrića.. pre toga Lazića, Mitrovića.. 

Dosta je momci, svaka vam čast na trudu, ali jednostavno niste EL igrači, makar ne oni za plej - of EL. 
Neka probaju mladji i talentovaniji umesto njih, ne znam šta možemo da izgubimo. Propustili smo generacije 96,97,98 (Promašili sa Borišom) 99, 00, 01 imamo Miljenovića..