Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Ma kakav Kodi... nikad nije ni bio za prvog pleja... sva sredstva usmeriti na zadržavanja Kalinića, Dobrića, Davidovca...po pojačan trogodišnji ugovor za svu trojicu... valjda će oni odbiti Olimpijakosa kad već Kodi nije...

Tek će nam dogodine biti žao...šta je ove ispušteno... 

• Ha-ha 1
Posted (edited)

Distancirao sam se malo posle derbija pa nisam pratio forum, prastajte ako je vec bilo pisanja na tu temu.

Cestitke grupi na uspesno polozenom ispitu 'Fore Kursadžija 2026'. Mogli bi sve one umotvorine objaviti u nekoj zbirci. Vise vremena potrosili na grobare, Splicane i Zagrepcane nego na navijanje za Zvezdu.

Neandertalce u crno beloj boji sa tribine 400 ne bih komentarisao.

Edited by NikolaTest
  • Like 4
Posted
50 minutes ago, Čvarkov said:

Verovatno nismo dvogodišnji jer godine, a Kodi je najspremniji igrač u EL koji dolazi svojevoljno ranije na pripreme.

Kodi u junu puni 32 godine. Imajući u vidu ovo što si napisao, mislim da je vredelo rizikovati sa dvogodišnjim, povećanim ugovorom.

Kao da dobri igrači rastu na drvetu. Šta je alternativa? Forest?

Oh wait...Jago ima ugovor i sledeće godine, a Miljenović je zasigurno late bloomer.

Posted

Kodi zasluzuje podebljani dvogodisnji bez dileme iako ce tesko ponoviti ovakvu sezonu. Ne bih zalio para da ga produzimo ali samo uz uslov da dobije pristojnu zamenu i igra 25 min max ... inace cemo kukati kako smo se zajebali produzenjem

• Like 3
Posted

Kao da polako Sashi ispadaju dizgine iz ruku, kao da se pomalo gubi i shodno tome krece proverena retorika od starijeg mu prezimenjaka, pritisak, polivanje po igracima pa me i ne cudi da se Kodi pakuje pare su jedno a atmosfera je drugo, poceli smo i mi da lepe pare dajemo.

Sa druge strane nivo tvrdoglavosti koji je Sasha pokazao je frustrirajuci, da je dozirao minutazu Miljenovicu i da ga je polako uvodio u sistem sada bi imali mozda ne primarnu opciju na 1/2 ali verovatno legitimnu zamenu na 10 do 15 minuta da bi Kodi mogao da malo dodje sebi i da igra na ful obrtaja kad je ba terenu, ovako se meni cini da se i on malo stekao posto je znao da ce da drlja 30 minuta po utakmici.

Nije mi najjasnije kako je Miljenovic mogao da igra protiv tih istih protivnika kad je bila Aba u pitanju tipa DUBAI, PARTIZAN dok u EL nije bilo mesta za njega, verovatno drzi argumenat tipa evo ubacio ga je sada protiv Partizana pa nista nije uradio, dobro je da je i to odigrao imajuci u vidu kroz sta je prolazio ove sezone, barem ga ne targetiraju u odbrani celu sezonu.

Dalje sto se tice igranja odbrane, toliko smo postali predvidljivi jos samo da pitamo protivnike koji mis mec hoce pa da u startu tako stanemo da se ne cimaju sa tim pickom.

Daj boze da gresim i niko ne bio srecniji od mene da je tako ali vise faktora upucuje na to da idemo silaznom putanjom nego da cemo da se opravimo 

Posted

Ne sumnjam da smo mu ponudili novi ugovor. 

Najbolji asistent, radan, odgovoran, dobar lik 

Ako je istina da je sve dogovoreno pre mesec i vise dana tek mi je porastao u ocima 

Znamo vec kako igraci mogu da spuste gas 

Kad bi svi pristupali obavezama (u svim sferama) kao on gde bi nam bio kraj.

Plavsic je skoro govorio kako je uvek prvi na zagrevanju i to tipa i po sat vremena ranije

• Like 1
Posted

I treba da ide Kodi zasluzio je da naplati fantasticnu sezonu. Odnos prema dresu je bio za primer uz to ne znam dal je pauzirao 3 utakmice zbog povrede uz ovaj nehuman raspored gde se igra na 3 dana. Srecno Kodi ako je zaista istina

• Like 1
Posted

Nije kod nas sigurno igrao za mali novac, a tek ne bi igrao sa evenetualno novim ugovorom, tako da ovo da ide da se naplati i nije baš najjasnije. Teško da je neka velika razlika u novcu, druga je stvar da li mi  želimo da mu ponudimo veliki ugovor i da li on želi da ostane.

• Like 2
Posted

Ako Olimpijakos nudi Kodiju dva miliona po sezoni kao što se pominje, ne znam kako mi možemo tome da pariramo. On je ekstremno pošten i zahvalan igrač, ali prosto nije vredan 2,5 milke evra godišnje, to bi bilo preplaćivanje u rangu Jagovih 900k.

Generalno u našem rosteru ne postoji nezamenljiv igrač. Niko nije iz kategorije "vredi svakog dinara, dati mu blanko ček, jer adekvatnu zamenu nećemo naći". Partizan npr. ima dvojicu - Bongu i Karlika Džonsa, ali kod nas ne vidim takvog. Jedno vreme je delovalo da bi takvi mogli biti Nvora i Batler - ma kakvi, ni blizu. U teoriji možda Bolomboj, ali čini se da ni on više nije onaj stari, iako bih svakako voleo da ostane.

Zapravo je možda nešto najbliže tome Moneke, i to ne jer pruža neke sjajne partije, već zato što igra na deficitarnoj poziciji na kojoj je jako teško pronaći kvalitetno rešenje.

• Like 6
Posted (edited)
18 minutes ago, fradler said:

Ako Olimpijakos nudi Kodiju dva miliona po sezoni kao što se pominje, ne znam kako mi možemo tome da pariramo. On je ekstremno pošten i zahvalan igrač, ali prosto nije vredan 2,5 milke evra godišnje, to bi bilo preplaćivanje u rangu Jagovih 900k.

Generalno u našem rosteru ne postoji nezamenljiv igrač. Niko nije iz kategorije "vredi svakog dinara, dati mu blanko ček, jer adekvatnu zamenu nećemo naći". Partizan npr. ima dvojicu - Bongu i Karlika Džonsa, ali kod nas ne vidim takvog. Jedno vreme je delovalo da bi takvi mogli biti Nvora i Batler - ma kakvi, ni blizu. U teoriji možda Bolomboj, ali čini se da ni on više nije onaj stari, iako bih svakako voleo da ostane.

Zapravo je možda nešto najbliže tome Moneke, i to ne jer pruža neke sjajne partije, već zato što igra na deficitarnoj poziciji na kojoj je jako teško pronaći kvalitetno rešenje.

Teško je naći kvalitetno rešenje i na poziciji pleja. Po meni, ako Karlik vredi 2,5 miliona, Kodi vredi sigurno 2 miliona po sezoni.

E sad...možda on želi da ide u tim koji skoro svake godine igra F4, tako da tu ne možemo da pariramo Grcima.

Edited by harmonajzer
  • Like 1
Posted

Posto sam bio na odmoru, kakvo je bilo stanje posle poraza od Partizana? 

Jel i dalje full support coach Obri ili se ipak situacija promenila? 

Posted

Partizan je Karliku dao 2,5 miliona da ostane,a "mi" prizeljkujemo odlazak Nwore i Batlera,koji su napadacki (barem) na nivou Karlika,a defanzivno klasa iznad? Bas bih voleo da mi neko objasni koji su to bolji igraci u Evroligi na njihovim pozicijama,a da su dostupni?Ovo "odricanje" od 2 najbolja igraca najbolje opisuje koliko je i nas navijace,i tim,a i ova dva majstora ukanalio Implementator.

• Like 3
  • Ha-ha 2
Posted
2 minutes ago, Mile1 said:

Posto sam bio na odmoru, kakvo je bilo stanje posle poraza od Partizana? 

Jel i dalje full support coach Obri ili se ipak situacija promenila? 

Sudiće mu se na kraju sezone. Ako udje u top 8 zasluzuje da ostane. Ako ni to onda treba da uzme aba ligu. 

Ugovor mu svakako ističe na kraju sezone. 

Lično ne volim kako izgledaju njegove ekipe ali ako napravi iskorak u EL ili uzme trofej/e onda svakako ima više argumenata da ostane. 

Posted
24 minutes ago, fradler said:

Ako dajemo Jagu 900 necega, onda svakako nije preplacivanje dati 2.5 miliona Kodiju, to sto nemamo tih para u momentu je posledica tih Jagovih i ostalih Plavsica ugovora.

Posted

Ranije sam pravio neke paralele između Admirala i Kodija. Radna etika, ponašanje, odnos prema saigračima, uticaj, preporuka da neki potpišu za nas, ako su se dvoumili...Pa onda i pružene partije u prethodnoj i ovoj sezoni. Bio sam ambivalentan prema njemu i njegovoj igri. Čas potpuno razočaranje i subjektivni utisak da je bolno limitiran, bez kreacije, lošeg šuta itd...Čas da je nosilac ekipe, stub, klačer, borac, gotovo nezamenljiv. Kako pročitah vest, nešto mi krivo, ne prija mi što napušta naš klub i ostaje nedorečen njegov uticaj na ukupni bilans trofeja i EL...U svakom slučaju AKO odlazi, pamtiću ovog igrača (mnogi drugi mi blede u razmišljanjima iz raznih prethodnih generacija) i ostaće mi velika žal, ako ne podigne još neki pehar sa nama (ili napravimo sa njim iskorak u EL). Admiral je otišao koliko se sećam (kao borac i lider), a nas je zveknula Cibona u PF ABA,e...

Posted
30 minutes ago, liv7 said:

Partizan je Karliku dao 2,5 miliona da ostane,a "mi" prizeljkujemo odlazak Nwore i Batlera,koji su napadacki (barem) na nivou Karlika,a defanzivno klasa iznad? Bas bih voleo da mi neko objasni koji su to bolji igraci u Evroligi na njihovim pozicijama,a da su dostupni?Ovo "odricanje" od 2 najbolja igraca najbolje opisuje koliko je i nas navijace,i tim,a i ova dva majstora ukanalio Implementator.

Nit su napadacki na nivou Karlika a ni u odbrani klasa iznad. 

• Like 4
Posted
56 minutes ago, liv7 said:

Partizan je Karliku dao 2,5 miliona da ostane,a "mi" prizeljkujemo odlazak Nwore i Batlera,koji su napadacki (barem) na nivou Karlika,a defanzivno klasa iznad?

Ne prizeljkuje niko njihov odlazak, ja bih voleo da ostanu obojica. Narocito Batler, koji bi mogao da procveta u drugoj El sezoni, posle perioda adaptacije. Posebno u nekom iole postavljenom sistemu sa pismenim trenerom, gde ne mora konstantno da igra 1 na 5.

Samo kazem da ih ne vidim kao nezamenljive gejmcendzere nivoa Karlika Dzonsa, koji KKP-u pravi razliku izmedju plejof tima i 17. mesta.

• Like 2
Posted

Prva stvar koju mi ne znamo je da li Kodi želi da ostane. 

Naravno da nije savršen igrač, ali imajući u vidu da se ovde dobro uklopio i da u protekle tri sezone nije propustio ni jedan meč, naći adekvatnu, a kamoli bolju zamenu teško da će biti jednostavno. To što je neko na papiru bolji igrač ne mora da znači ništa. 

• Like 1
Posted
4 minutes ago, fradler said:

Ne prizeljkuje niko njihov odlazak, ja bih voleo da ostanu obojica. Narocito Batler, koji bi mogao da procveta u drugoj El sezoni, posle perioda adaptacije. Posebno u nekom iole postavljenom sistemu sa pismenim trenerom, gde ne mora konstantno da igra 1 na 5.

Samo kazem da ih ne vidim kao nezamenljive gejmcendzere nivoa Karlika Dzonsa, koji KKP-u pravi razliku izmedju plejof tima i 17. 

Slazem se tobom da je svako zamenjiv,ali mislim da ce biti bas tesko naci na trzistu bolje igrace od ove  nase dvojice.Po meni su i Nwora i Batler bolji napadaci od Karlika,odbranu mogu da igraju mnogo mnogo bolje od C.J. koji je limitiran visinom.Uostalom,ako uporedimo NBA karijere ovih igraca,sve postaje jasnije...Nwora u odnosu na Karlika ima vise utakmica,vise minuta,vise poena,vise skokova i vise asistencija,i ukupno i po utakmici.Sposoban je da pokrije vise pozicija,mladji je i manje sklon povredama.Razliku koju sad vidis pravi cinjenica da Karlik igra u timu koji vodi trener,a Nwora u timu koji vodi Implementator.

• Ha-ha 1
Posted
1 hour ago, fradler said:

Ako Olimpijakos nudi Kodiju dva miliona po sezoni kao što se pominje, ne znam kako mi možemo tome da pariramo. 

Isto kao sto ste isparirali za Butlera.

• WOW 1
Posted (edited)

10 minutes ago, liv7 said:

Slazem se tobom da je svako zamenjiv,ali mislim da ce biti bas tesko naci na trzistu bolje igrace od ove  nase dvojice.Po meni su i Nwora i Batler bolji napadaci od Karlika,odbranu mogu da igraju mnogo mnogo bolje od C.J. koji je limitiran visinom.Uostalom,ako uporedimo NBA karijere ovih igraca,sve postaje jasnije...Nwora u odnosu na Karlika ima vise utakmica,vise minuta,vise poena,vise skokova i vise asistencija,i ukupno i po utakmici.Sposoban je da pokrije vise pozicija,mladji je i manje sklon povredama.Razliku koju sad vidis pravi cinjenica da Karlik igra u timu koji vodi trener,a Nwora u timu koji vodi Implementator.

Sigurnost koju Karlik donosi i nesigurnost koju ova dvojica donose.. 

Edited by Taki
  • Like 1
Posted
1 minute ago, Taki said:

Jbg, nama je puno 3*2.5

Pa skratite malo roster, ili mu "obecajte minutazu", kao Butleru.