Dropkick Murphys Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Quote Ono što je meni važno… Osvajao sam neke titule po Francuskoj, po prvi put u istoriji, a osim toga, najvažnija mi je bila promocija Metjua Strazela Ovog toka misli se ne bi Nebojša postideo, a ni jedna nenadležna ličnost. 11 1 2
Dropkick Murphys Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, Guru said: Eto, objasnio i coach ono o čemu sam pisao, kao da je čitao forum. Sada znamo bar dvojicu koji pogrešno razmišljaju On odlučio da Miljenović ne treba da ide u smeru davanja 20 poena, nego da razigrava, jer ovi što daju 20 poena nisu potrebni ni klubu, ni reprezentaciji. Sad će igrača od 25 godina da uči da bude primarno razigravač. Good luck with that. 1 1
Вујке Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 38 minutes ago, Dropkick Murphys said: Ovog toka misli se ne bi Nebojša postideo, a ni jedna nenadležna ličnost. За оне који не знају, један од разлога што је Саша добио шут карту у Монаку је тврдоглаво терање ината управо са Стразелом. Зато га помиње. Стразел му није одиграо ни минут у поразу од Олимпијакоса на Фајнал фору 2023. године, преседео је на клупи утакмицу. Та одлука је наишла на неразумевање навијача и управе. Треба поменути и да је Стразел у просеку код Обрадовића играо 9 минута по мечу, а код Спанулиса је постао један од главних играча, са 24 минута по мечу. Дословно је експлодирао. Саша сада тврди да је он од Стразела направио играча, а не Спанулис. Суздржаћу се да напишем шта мислим о том закључку. Има у роману Дервиш и смрт реченица: "Ништа немам осим уверења да сам частан, ако и то изгубим, бићу у рушевинама”. Тако некако ми и Саша делује са овом одлуком у вези Јага: у њу је уложио комплетан свој тренерски ауторитет, прво са Грејемом, па са Миљеновићем. Ако би је сада променио, плаши се да би то било признање грешке. Он свакако има право да самостално одлучује, он је тренер, али и ја као навијач имам право да, у случају неуласка Звезде у плеј-оф, уперим прстом у њега. Нећу више да мрачим пред дерби. Надам се да ће ме момци демантовати и да ће Јаго коначно заличити на себе из претходне две сезоне, кад је умео да игра знатно боље од нивоа који сада показује. Edited 5 hours ago by Вујке 18 1
Guru Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 20 minutes ago, Dropkick Murphys said: On odlučio da Miljenović ne treba da ide u smeru davanja 20 poena, nego da razigrava, jer ovi što daju 20 poena nisu potrebni ni klubu, ni reprezentaciji. Sad će igrača od 25 godina da uči da bude primarno razigravač. Good luck with that. Ako želi da napravi tranziciju sa SG na PG naravno da će morati neuporedivo više da igra za saigrače i razigrava ih, pošto do sada to nije radio ni blizu onoliko koliko je neophodno za tu poziciju, što uostalom potvrđuju i brojke kako iz Zvezde, tako iz Mege. Nema tu ništa kontroverzno, samo zdrava košarkaška logika, ako ne bude uspeo da se prilagodi tim zahtevima igraće SG kao i do sada i to je to. Kapacitet da daje 20 poena u EL svakako nema, kvalitetnih skorera na tom nivou imamo sasvim dovoljno, trener smatra da je u toj situaciji ekipi više potreban klasičan PG koji će igrati sa pass-first mentalitetom i zato mu u ovom trenutku Miljenović ne igra u EL, što je opet sasvim logično i razumljivo. 4
Dropkick Murphys Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Razumem ja tu logiku, samo mi je, ovako izdaleka, pravljenje pass-first pleja od Miljenovića slično gubljenje vremena kao kad bi od dvadesetpetogodišnjeg Pefija Markovića pravili beka šutera. Neka je sa srećom i jednom i drugom, ja sam laik, pa ne vidim tu njegovu "žicu" za taj tip igrača. 4
ПрекоДрине Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 7 hours ago, vinogradskaopera said: Peruga, Difala i Vilius sudije za sutra. Шпанац ми је остао сјећању као добар судија и неко ко не гријеши, Дифала је онај којем често помињем ужу и ширу фамилију, а Вилиуса се не сјећам нешто. Сјећа ли се неко њега са наших утакмица?
Estrella Roja Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Вујке said: За оне који не знају, један од разлога што је Саша добио шут карту у Монаку је тврдоглаво терање ината управо са Стразелом. Зато га помиње. Стразел му није одиграо ни минут у поразу од Олимпијакоса на Фајнал фору 2023. године, преседео је на клупи утакмицу. Та одлука је наишла на неразумевање навијача и управе. Треба поменути и да је Стразел у просеку код Обрадовића играо 9 минута по мечу, а код Спанулиса је постао један од главних играча, са 24 минута по мечу. Дословно је експлодирао. Саша сада тврди да је он од Стразела направио играча, а не Спанулис. Суздржаћу се да напишем шта мислим о том закључку. Interesanto zapažanje moram priznati, kada se u obzir uzme odluka da je SO dobio otkaz u Monaku serdinom novembra 2024. Zaista neobična odluka uprave da čeka godinu ipo dana od tog F4 koji spominješ. A i ne znam umesto koga bi igrač koji je tada imao nepunih 21 godinu trebalo da igra polufinale EL: Džejmsa, Okoba ili Lojda. I ovo za minutažu se može diskutovati, 2022/23 jeste igrao 9 minuta kod Saše, već sledeće sezone je imao skoro 14 minuta u proseku. A od starta 2024/25 znači dok je Saša bio trener mu se minutaža još više povećala. 2
JoaoFelix2023 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 27 minutes ago, ПрекоДрине said: Шпанац ми је остао сјећању као добар судија и неко ко не гријеши, Дифала је онај којем често помињем ужу и ширу фамилију, а Вилиуса се не сјећам нешто. Сјећа ли се неко њега са наших утакмица? Sudio protiv Makabija u Pioniru i protiv Fenera na pocetku sezone
Вујке Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 17 minutes ago, Estrella Roja said: Interesanto zapažanje moram priznati, kada se u obzir uzme odluka da je SO dobio otkaz u Monaku serdinom novembra 2024. Zaista neobična odluka uprave da čeka godinu ipo dana od tog F4 koji spominješ. A i ne znam umesto koga bi igrač koji je tada imao nepunih 21 godinu trebalo da igra polufinale EL: Džejmsa, Okoba ili Lojda. Нисам рекао да је због одлуке да Стразел не одигра ни минут на Фајнал фору добио отказ, него да је та одлука проблематизована у стручној и широј јавности, а да је цео његов однос са Стразелом допринео томе да добије отказ. Помињали су и момци из подкаста 6.75 тај случај Стразел још пре пар месеци, а и сам Саша Обрадовић је причао своју верзију приче у некој од емисија. Иначе је сличан однос имао и са Монекеом у Монаку, обојица су говорили о томе јавно. Edited 4 hours ago by Вујке
Petkovic Miroslav97 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Mene raduje što guramo Kartera, iako trenutno ne ide baš najbolje. Neko je spomenuo da ima veći plafon od obojice, a kako vreme odmiče biće samo bolji. Karter nije ni imao neku Krku, Fmp, Zadar.. Već je odmah uskočio protiv najjačih. Njegova prva utakmica nakon povrede je bila 08.03. Što znači da nema ni mesec dana kako je sa timom. Očekujem barem 30% boljeg igrača u plej ofu, ili plej inu. Moja želja za rotaciju 1. Kodi 2/1 Batler 2. Karter 2/3 Nvora 3. Kalinić 3/4 Odzelej 4. Moneke 5. Bolomboj, Izundu, Rivero
Krle Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Mene raduje što guramo Kartera, iako trenutno ne ide baš najbolje. Neko je spomenuo da ima veći plafon od obojice, a kako vreme odmiče biće samo bolji. Karter nije ni imao neku Krku, Fmp, Zadar.. Već je odmah uskočio protiv najjačih. Njegova prva utakmica nakon povrede je bila 08.03. Što znači da nema ni mesec dana kako je sa timom. Očekujem barem 30% boljeg igrača u plej ofu, ili plej inu. Moja želja za rotaciju 1. Kodi 2/1 Batler 2. Karter 2/3 Nvora 3. Kalinić 3/4 Odzelej 4. Moneke 5. Bolomboj, Izundu, Rivero Skroz se slazem sa napisanim. Kakav je Karter igrac se videlo na pocetku sezone. Decko ima dobar sut, iz driblinga moze uvek sebi da iskreira i da pogodi, ima odlicne promene i u odbrani je isto vrlo dobar. Problem je sto mesecima nije smeo da ima nikakvu fizicku aktivnost, da se bar povredio pa da se brzo krene sa nekim treninzima kondicije i snage, nego je bukvalno morao da miruje 24/7. Cak i da ne zavrsi ovu sezonu kako treba, mislim da je sledeca sezona njegova 3
vinogradskaopera Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 57 minutes ago, ПрекоДрине said: Шпанац ми је остао сјећању као добар судија и неко ко не гријеши, Дифала је онај којем често помињем ужу и ширу фамилију, а Вилиуса се не сјећам нешто. Сјећа ли се неко њега са наших утакмица? Zar je bitno? Svakako su Expo sudije, mirni smo. 1 2
Урош19 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Trebao je doći Radonja umesto Saleta. Nema veze što bi vrv imali slabiji skor, bar bi se na topicu u pauzi između utakmica moglo pročitati nešto sem sujetni trener. 1
Cavani Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 hours ago, Dropkick Murphys said: Ovog toka misli se ne bi Nebojša postideo, a ni jedna nenadležna ličnost. Saletova verzija de je bio Monako 2011.
srlepajce Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 hours ago, Dzo23 said: Očito da su i do njega doprla neka od pisanja navijača, pošto je na početku odgovora rekao da mora detaljno da se pozabavi odgovorom i potom je uporedio Miljenovića sa Jagom dos Santosom. “Prvo, kada sam ja dolazio, nije ni bio planiran nešto da igra, je l’ tako? Čak mu je i agent rekao da možda nije najbolje da dođe ovde. Njegov razvoj – pre svega kroz ABA ligu, na početku i kroz Evroligu usled povreda – jeste veliki. Ono što on mora da nauči… Dosta vremena provodimo pričajući jer igramo poziciju na kojoj bi on hteo da bude (plejmejker, što je Obradović bio kao igrač)”, rekao je Obradović i dodao: “Treba da zna da ne bude jedino plejmejker-strelac. Ekipi, a i reprezentaciji na kraju krajeva jednog dana – neće biti potrebno da daje 20 poena, već da donosiš super organizaciju i da pripremi akciju drugima na osnovu svojih vrlina. Naravno, u Megi nije imao tu vrstu saznanja – uzmi i šutni koliko god možeš, uz sve poštovanje, naravno, znamo kako to funkcioniše s mladim igračima tamo. Ovde je sasvim drugačija priča”. Obradović je potom istakao da se nada da će Miljenović poći putem Metjua Strazela, koji je sada već godinama važan igrač u Monaku. “Stefanova evolucija od čiste dvojke do toga da što više probamo na jedinici – to još traje, to ne može da bude još gotovo. Ono što je meni važno… Osvajao sam neke titule po Francuskoj, po prvi put u istoriji, a osim toga, najvažnija mi je bila promocija Metjua Strazela. On je kao mlad igrač došao i pun kapacitet i kvalitet dostigao kroz naš zajednički rad. Iskreno se nadam da to radim i sa Stefanom”. Na kraju, posredno se Obradović osvrnuo i na mišljenja da Miljenović treba i u Evroligi da igra pre Jaga. “Neko ga poredi sa Jagom, koji je drugačiji tip košarkaša. Jago jako dobro zna da igra za druge i o tome se vodi računa pri selekciji kada igra jedan, kad drugi. Naravno, treba ulagati i živeti s nečijim greškama da bi postao neko i nešto – Stefan je to zaslužio, pre svega kao čovek, a onda i kao igrač”, zaključuje Obradović. Ladno sam pomislio da je prvoaprilska sala 2
Урош19 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 hours ago, Sinnerman said: U kojoj boji trenerke je Ođelele? Crvenoj, ali je zato Kodi bio u plavoj.
TB Told Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Урош19 said: Trebao je doći Radonja umesto Saleta. Nema veze što bi vrv imali slabiji skor, bar bi se na topicu u pauzi između utakmica moglo pročitati nešto sem sujetni trener. Došli smo do toga da se poredi sa Čovićem i Vučićem.
FireKeeper Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago 5 hours ago, Вујке said: Нећу више да мрачим пред дерби. Надам се да ће ме момци демантовати и да ће Јаго коначно заличити на себе из претходне две сезоне, кад је умео да игра знатно боље од нивоа који сада показује. Ako dobijemo momci ce te demantovati. Ako izgubimo, Sasa cefaluto.
Урош19 Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago 21 minutes ago, FireKeeper said: Ako dobijemo momci ce te demantovati. Ako izgubimo, Sasa cefaluto. Normalno, pobede su nam uprkos treneru a za svaki poraz je on kriv
Recommended Posts