Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Nije samo Yago kandidat da ustupi mesto Miljenoviću, nego i Carter, koji je u vakuumu bar duplo bolji igrač od obojice ali je evidentno izgubljen u svemiru nakon svega, nema nikakvu konkretnu ulogu i dešava mu se ono što se dešavalo raznim strancima koji u toku sezone ulete u roster (pada na pamet Javonte Smart npr). Tačno je da je Yago (značajno) bolji plejmejker od Miljenovića, ali je daleko od nekog pleja uz koga ekipa "diše". Zna da baci lucidan pas ali mnogo češće šlajfuje u mestu po 20 sekundi. Na sve to, u odbrani je nula, na prodor ne zalazi i gađa trojku sa bednim procentima. Nije naravno on tako loš igrač kako trenutno izgleda, ali trenutno izgleda vrlo loše. Miljenović je čvršće i znatno veće telo u odbrani (mada znajući sudijski kriterijum za no name igrače u EL, odmah bi ga sakatili nekim faulovima), hrabar je, zna da iznudi faul kad napad stane, sve sigurniji je u šutu, koristi svoju minutažu u ABA ligi izuzetno i za razliku od Yaga je igrač koji može još da napreduje. Iako je ta priča već ispričana, za mene lično nije zanemarljivo ni to što je domaći igrač, pa zašto ne bismo od njega napravili nekog Pajolu ili Gidraitisa iz Žalgirisa barem? Naravno, pre svega bi ga trebalo koristiti u petorkama sa Butlerom i Monekeom, nikako sa igračima koji ne driblaju loptu. Treba ga probati, ne možemo mnogo toga da izgubimo za 5 minuta, na kraju krajeva uvek možemo da se vratimo na ovaj status quo. Možda je previše očekivati da odmah protiv Partizana Saša promeni stvari, ali protiv Pariza i Asvela bi bilo sasvim legit sa svakog aspekta da Miljenović dobije šansu. Slažem se sa Guruom da nam neće to promeniti tok sezone, ali daj da napravimo viši pod i da unapredimo nekog igrača od koga možemo imati koristi u budućnosti, zapravo već sad imamo.

• Like 10
Posted

Nwori stiže porodica da isprati derbi + izgleda da je fino dodatno motivisan od strane tipa koji u slobodno vreme otvara ljudima glave flašama. Raduje me to, treba nam njegovo dvosmerno zalaganje na max.

Sve u svemu očekujem da pršti na sve strane i nadam se da ćemo pokazati da smo bolji tim. I da umemo da dobijemo kad je frka.

• Like 3
Posted
47 minutes ago, MarioKempes said:

Ako već nije dobio veću šansu u toku sezone onda je sada kasno za takve eksperimente, previše je vruće i gusto. 

Tražio si reč implementiratitm:classic_biggrin:

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted

Mislim da ljudi zele Miljenovica jer vise zele da gledaju njega kako se eventualno muci (jer je domaci, posmatraju ga kao mladog igraca iako i nije nesto mlad itd) nego Yaga. Ne jer bi doneo neku veliku prevagu na nasu stranu, narocito u ovakvim EL tekmama.

• WOW 1
Posted
50 minutes ago, Obi-Wan said:

Nwori stiže porodica da isprati derbi + izgleda da je fino dodatno motivisan od strane tipa koji u slobodno vreme otvara ljudima glave flašama. Raduje me to, treba nam njegovo dvosmerno zalaganje na max

Al ne i ispucavanje

Posted

Nije samo da ljudi žele Miljenovića jer je domaći, već zato što je sasvim ok košarkaš. Momak ima dvocifren indeks u ABA ligi u proseku za 17 minuta po meču, bacanja izvodi preko 90% a mnogo ih iznuđuje, aktivan je u odbrani. Kao što rekoh gore, neće nam napraviti neku razliku u EL ali lepo je videti novog domaćeg igrača koji vredi nešto. Na sve to, saigrači ga vole očito i po ovim objavama, momak ćuti i radi, ima pravi pristup obavezama, ne pravi nikakve probleme a na kraju krajeva je verovatno i više nego 3 puta manje plaćen od istog tog Yaga. Mislim da sa sigurnošću možemo reći da je Miljenović danas bolji igrač nego pre početka sezone, uprkos svim okolnostima. Ne smemo biti tako bahati da nipodaštavamo takvog igrača, proći će vreme kad će nam back up back upa biti stranac sa solidnom reputacijom i dobrom platom.

• Like 19
  • Thanks 1
Posted (edited)

Jago je izabran i etiketiran kao krivac i biće to dok je god u Zvezdi...

Nema veze što imamo mnogo, mnogoooo većih problema u posljednjih 8,9 utakmica od kojih smo većinu izgubili ... 

Nema veze što Batler OČAJNO šutira i igra očajnu odbranu...

Nema veze što Kalinić igra KATASTROFALNO...

Nema veze što je Nwora bio u KANALU..

Nema veze što centri igraju slabije ...

Jedini problem je Jago...

Kodiju se konačno sjašilo kad je dokazao/potvrdio da je klasa...i taman kad smo ga prihvatili kao takvog (najverovatnije) ode ...

Niti smo dobijali zbog Jaga...niti zbog njega gubimo...al ajde ...neka bude da je on kriv...

Ja sam Jagu zahvalan za jedno...što gine svaku utakmicu i igra na maksimumu... nakon svega...

Neki su drugi uvrijeđeni, povređeni, a Jago igra, za platu naravno....kao i svi drugi...  

*i naravno Saša Obradović je neznalica koja na svoju štetu gura Jaga pre Miljenovića, iako iste trenira svaki dan i zna da mu Miljenović može pomoći više u EL.. ubaćeni je element BC Monaka koji je naš direktni rival u borbi ta top 8...a sumnjiv mi je što se preziva Obradović...

Edited by dunaj95
Posted (edited)

Мени је невероватно да постоји један једини звездаш који је против тога да се Миљеновићу пружи шанса уместо Јага. Дакле говоримо о пружању шансе 10ак минута по мечу, да видимо како иде, не о давању шут карте Јагу. Ако утакмице (Аба, КРК, ЕЛ) нису мерило коме треба дати шансу, стварно не знам шта јесте

Edited by Вујке
  • Like 2
Posted
10 hours ago, Guru said:

Nigde nisam ni napisao da Batler uz Nvoru mora da postiže 20 poena, samo da mora da digne procente koji su u poslednje vreme užasni i da bude znatno sigurniji i racionalniji sa loptom. On je ball handler i naravno da će dosta toga da zavisi od njegovih odluka, prosto mu je takva uloga, za to je i doveden kao ofanzivno talentovani kombo bek.

... Moneke je 2. strelac ekipe, Odželej i Kalinić igraju 23-24 mpg, to je već šest igrača za koje se može reći da su nosioci. Ako je igra bez trenera to što se od njih očekuje da isporuče u skladu sa svojom rolom i minutažom, onda i maltene sve druge ekipe u EL igraju bez trenera.

... koji igra odličnu sezonu, fizički je izuzetno spreman, ne propušta utakmice, očigledno mu prija kada je gazda i igra 30 mpg, opet je vodeći asistent EL... Da je injury prone igrač tipa prajm Jović, ili neki ofucani veteran/kanta što se tiče fizikalija, ili neko ko igra lošu sezonu onda bi ovo zaista bio top 3 problem. Ovako je potpuno normalna stvar - ekipa zavisi od startnog PG-a... nismo jedini takvi.

Kako bi trebalo optimizovano koristiti postojeće centre, imajući u vidu sve okolnosti (uključujući i teške povrede iz kojih izlaze, godine, defanzivne limite, manjak šuta spolja)?

Slažem se. 

I da se vratim na početak ove diskusije: šta od ovih problema rešava Miljenović sa max 10 minuta na poziciji bekap PG-a? Sa njim nećemo apsolutno zavisiti od CMM-a, centri će se optimizovano koristiti, biće nam bolji pozicioni napad i protok lopte, popraviće nam se šut sa pozicija 1 i 4? Ili nam se samo smučilo da gledamo Jaga, pa od njega pravimo scapegoat-a, krivimo ga i za stvari za koje realno nije kriv i fantaziramo da će naše dete koje do sada nije ni igralo da se pokaže kao neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar? Tu negde početkom aprila...

-Kodi je odlican, ne bih imao srca da mu ista prigovorim kada vidim koliko rilja, momcina. Zavisnost u smislu da ukoliko ima losiji dan mi nemamo rezervni plan.

-Kako mislis kako optimizovati centre, pa za pocetak pustiti ih da igraju kada su vec u plus fazi u odnosu na protivnika,  ne prilagodjavati petorke 36-ogodisnjem veteranu Veselom. Koje teske povrede, Bolomboj se od svoje vratio jos oko NG, Izundu je imao laksu povredu, jedini je tu rekovalescent Rivero koji je ocigledno solidno spreman i igra preko svih ocekivanja. Svi su po 30-32 godine, u prajmu pogotovo u odnosu na ovu veteransku ligu, ne znam sta si mislio pod tim. Imamo jednu od najpopunjenijih i najraznovrsnihih centarskih linija u ligi,  a mi se precesto svojevoljno odricemo nase komparativne prednosti.

-Miljenovic/Carter mogu da nam zategnu odbranu, kao na primer Carter u 3/4 protiv Baskonije. Moze na primer da se igra i na kos manje tih 5-10minuta, trener da odradi neke defanzivne specijale. Drugi primer je jedan Lakic koji je pronasao nacin da ne bude minus igrac u KKP, a znacajno je manje kvalitetan igrac od obojice. Eto takvu ulogu mozemo da ukalupimo nekog od njih dvojice, energija, odbrana, iznudjena bacanja, poneka trojka. Trenerov posao je da to uklopi, ako vec vidi da ima potonulog igraca koji pritom i spaljuje mostove i vodi ratove sa navijacima u najvaznijem delu sezone.

-Za ovo poslednje pomalo ucitavas, svakako ne mislim da je 25ogodisnji Miljenovic sa kanadskim pasosem buducnost reprezentacije, nisam ni znao do skoro da igra za nas. Umesto njega mozes da ubacis i Cartera u diskusiju.

Bio sam jedan od retkih koji je branio Obradovicevu odluku da presece sa Grejemom u korist Jaga, nemam apsolutno nista protiv njega. 

Gledam cisto logicki/matematicki. 

Posted
5 hours ago, Sector said:

Uini napiši nešto slobodno.

Threepwood pokraden

Brale, kad sam video da Trip lurkuje ovuda i lajka postove..skoro zaboravih na njega 

Posted
6 minutes ago, Drug Crni said:

Threepwood pokraden

Brale, kad sam video da Trip lurkuje ovuda i lajka postove..skoro zaboravih na njega 

Wtf, pod kojim nickom?

Ja se sve nadam da će se i najveći pojaviti, pratim ali nikako da se nešto desi.

Posted

Ako smo pobjedili Dubai sa Jagom i Miljenovićem na pleju, zašto ne bi i Partizan? 🤔

Nek odmori Kodi i sutra. 

Posted (edited)

Ako Jago i u devetoj EL tekmi u nizu ne bude imao index u plusu...onda je moj kum u pravu što ga zove Babin zub.

Činjenica je da zadnja dva meseca u EL po ulasku Jaga idemo rezultatski dole bez obzira na petorku u kojoj igra.

Činjenica a ne okolnost jer je to izbor trenera. Nije do Jaga. On se zaista trudi. 

Edited by wing
Posted

Očito da su i do njega doprla neka od pisanja navijača, pošto je na početku odgovora rekao da mora detaljno da se pozabavi odgovorom i potom je uporedio Miljenovića sa Jagom dos Santosom.

“Prvo, kada sam ja dolazio, nije ni bio planiran nešto da igra, je l’ tako? Čak mu je i agent rekao da možda nije najbolje da dođe ovde. Njegov razvoj – pre svega kroz ABA ligu, na početku i kroz Evroligu usled povreda – jeste veliki. Ono što on mora da nauči… Dosta vremena provodimo pričajući jer igramo poziciju na kojoj bi on hteo da bude (plejmejker, što je Obradović bio kao igrač)”, rekao je Obradović i dodao:

“Treba da zna da ne bude jedino plejmejker-strelac. Ekipi, a i reprezentaciji na kraju krajeva jednog dana – neće biti potrebno da daje 20 poena, već da donosiš super organizaciju i da pripremi akciju drugima na osnovu svojih vrlina. Naravno, u Megi nije imao tu vrstu saznanja – uzmi i šutni koliko god možeš, uz sve poštovanje, naravno, znamo kako to funkcioniše s mladim igračima tamo. Ovde je sasvim drugačija priča”.

Obradović je potom istakao da se nada da će Miljenović poći putem Metjua Strazela, koji je sada već godinama važan igrač u Monaku.

“Stefanova evolucija od čiste dvojke do toga da što više probamo na jedinici – to još traje, to ne može da bude još gotovo. Ono što je meni važno… Osvajao sam neke titule po Francuskoj, po prvi put u istoriji, a osim toga, najvažnija mi je bila promocija Metjua Strazela. On je kao mlad igrač došao i pun kapacitet i kvalitet dostigao kroz naš zajednički rad. Iskreno se nadam da to radim i sa Stefanom”.

Na kraju, posredno se Obradović osvrnuo i na mišljenja da Miljenović treba i u Evroligi da igra pre Jaga.

“Neko ga poredi sa Jagom, koji je drugačiji tip košarkaša. Jago jako dobro zna da igra za druge i o tome se vodi računa pri selekciji kada igra jedan, kad drugi. Naravno, treba ulagati i živeti s nečijim greškama da bi postao neko i nešto – Stefan je to zaslužio, pre svega kao čovek, a onda i kao igrač”, zaključuje Obradović.