Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted (edited)
6 minutes ago, Djirona said:

Za pola sata igraju Mega-FMP. Đurišić je u sastavu i kako stvari stoje debitovaće. 

Nas ne interesuje ABA liga, to je za nas sekundarno takmicenje, da ne kazem potpuno nebitno. Tako da, i ucinak naseg igraca kroz nebitno takmicenje nije relevantno.

Edited by Leo
dopuna
Posted

Small ball je uradio posao u stizanju rezultata, jer su oba centra u tim trenucima bila losa..mada je mogao probati tad sa trecim, Bukom..vrv je razmisljao, small ball mi doneo pobedu u Vitoriji i doneo produzetak posle minusa..ali velika zamerka mu je sto nije u produzetku posle par napada kad je video da ne ide, vratio peticu..raspored ostalih konkurenata je takav, da ako dobijemo tri, ja ne vidim nacin da mi ne budemo bar sedmi..sto je okej..imas dva meca kuci, od kojih treba da dobijes jedan..derbi ce sve reci..nedostatak rezervnog pleja cele sezone nam je odneo bar tri pobede..p

• Like 1
Posted (edited)
4 minutes ago, szsd21 said:

Small ball je uradio posao u stizanju rezultata, jer su oba centra u tim trenucima bila losa..mada je mogao probati tad sa trecim, Bukom..vrv je razmisljao, small ball mi doneo pobedu u Vitoriji i doneo produzetak posle minusa..ali velika zamerka mu je sto nije u produzetku posle par napada kad je video da ne ide, vratio peticu..raspored ostalih konkurenata je takav, da ako dobijemo tri, ja ne vidim nacin da mi ne budemo bar sedmi..sto je okej..imas dva meca kuci, od kojih treba da dobijes jedan..derbi ce sve reci..nedostatak rezervnog pleja cele sezone nam je odneo bar tri pobede..p

Koji nedostatak drugog pleja??? Trener je izjavio da rezervni plej ima muda do poda. Iz utakmice u utakmice vidimo da on ima itekako poverenje u njega.

Edited by Leo
  • Ha-ha 2
Posted
1 minute ago, szsd21 said:

Ko je rezervni plej Barselone? To su sve izgovori koji ne stoje. 

Imamo Miljenovica, Jaga, Batlera. Najbolje da dovedemo Franciska kao bekap opciju. 

Prosto igramo divlju košarku, to je pečat trenera, i nema toliko veze koga ima ili nema u ekipi. 

• Like 4
Posted (edited)

Treba vise publike u ,,Pioniru" u ponedeljak. Da se malo ,,proguta" bojkot Aba lige. Bar u ovom trenutku. Timu treba podrska sada. Da se navijanje cuje. Potrebni smo nasoj Zvezdi.

Edited by Blade
  • Like 6
Posted (edited)

Nemam zamerki na borbenost i želju, pa čak ne zameram ni "herojske" pokušaje individualnih a upitnih napada na koš i trojki preko ruku i sa 9 metara. Fali nam kao leba staložen, vodjenju lopte sklon i pametan rezervni plej. Mekintajer je crko čovek. Miljenović od raspoloživih igrača pre Jaga svakako, barem neku epizodu da odradi. Bokija svi volimo ali Boki nije isti onaj od prošle godine. Logično, želi, radi, srčan je ali skil je opao. Moj miljenik Karter je bleda senka onoga sa letošnjih priprema i početka sezone, logično. Motejunas po neka epizoda, dao nam je bust kada smo bili u problemu, ali to je to. Rivero, povratak više nego dobar, ali slab skok, trud postoji, limiti poznati od pre. Ova "dvojica" nose poene i žive od jedan na pet i koševa ali ne mogu svaku da daju 40 poena...Sve u svemu, tu smo, simpatije sa moje strane i gomila živaca su takođe tu. Biće mi jako žao ako ne budemo barem osmi, to sam pisao i pre.

Edited by Miloš 52
  • Like 3
Posted

Vidim da se svuda odomaćila priča kako mi nemamo ko da igra pleja kad Miler izadje i to pored živog Batlera:Miljenovića neću ni da pominjem jer ga je maestro ugasio kao sveću
To što on Batlera isključivo koristi da mu rešava izolacije do besvesti je problem koji je on davno pokazao da će se desiti još sa Grejemom jer ga on vidi samo na dva

• Like 2
Posted

Evo ga majstor Karlik, diže tenziju izjavama pred derbi. Poštujem Partizan i jesu veći košarkaški klub od nas (od početka 80,tih)...Ali mi njih moramo razbiti u četvrtak kolege forumaši, što bi se reklo, jedna stejtment pobeda. Bilo bi dobro i iz košarkaških i psiholoških razloga. Bolji smo ove godine za koplje. Njima svaka čast na ponosu koji pokazuju u poslednje vreme.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Žilee said:

Gosn kouč sram te bilo za sve ove pobede a kamo li za sve poraze. Sram te bilo sto si se vratio. Sram te bilo sto si celav. Sram te bilo sto se prezivas Obradovic. Forumaši("strcunjaci") da li sam zaboravio nesto? 

Prosto ako Batlera i Nworu ne ide on ce izgubiti i od Asvela jer ce isto da forsira bez obzira na sve. Vodi utakmicu sablonski bez ikakvog osecaja

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Desiderius said:

Vidim da se svuda odomaćila priča kako mi nemamo ko da igra pleja kad Miler izadje i to pored živog Batlera:Miljenovića neću ni da pominjem jer ga je maestro ugasio kao sveću
To što on Batlera isključivo koristi da mu rešava izolacije do besvesti je problem koji je on davno pokazao da će se desiti još sa Grejemom jer ga on vidi samo na dva

Fali jedan elitni plej, samo da smiri da razigra kada je kritično da kontroliše tempo i dooooobro vodi loptu. Svakako Miljenović kao pomoć pa i Batler, ali fali nam ovo. To je po Sveropulosu trebao da bude Grejem, ali jbg.

Posted
3 minutes ago, Disfruto said:

Prosto ako Batlera i Nworu ne ide on ce izgubiti i od Asvela jer ce isto da forsira bez obzira na sve. Vodi utakmicu sablonski bez ikakvog osecaja

Za razliku od drugih timova koji ne zavise od igre najboljih igrača?

Kakve se sve besmislice neće pročitati ovde.

• Like 1
Posted

Bas bih istinski voleo da Miljenovic u pon protiv Dubaija dobije 25 + minuta ( iskreno se nadam da Obradovic ima toliko pameti u glavi i da  Mekintajera sa ovolim potrosnjom nece skidati za tu utakmicu ) 

Za to sto nama treba u ovom trenutku ( neko da prenese loptu i odmori Kodija cca 10 - 12 minuta po utakmici ) misljenja sam da je Miljenovic taj , pre sve sto se vidi da ima sportski bezobrazluk , ima i agresivnost ( secamo se kako je bez pardon izbacio Nana iz ritma u Areni ) , protiv Spartka u polufinalu je svojim presingom i davljenjem protivnika pogrenuo onu seriju kad smo ih preokrenuli za 5 minuta .

Miljenovic i Batler Kalinic Odzelej Izundu mi je petorka u kojoj bi on mogao da pliva i da rastereti Batlera potrosnje .

Sinoc smo izgubili utakmicu na svezinu , Mekintajer je u drugom poluvremenu izgubio svezinu i gresio i u pasovima a trojle su mu jedva dolazile do prvog obruca ,  Kalinic kao veteran ne moze da isprati ovakav ritam u 2 dana sa po jednim produzetkom , a batler je promasio sve jer je ocigledno njemu kondicija upitna , da li zbog problema sa srcem ili je nesto trece , nije ni bitno sada .

Nwora deluje da moze da pika u ovom ritmu i zato je i dao najveci doprinos juce .

Posted
1 hour ago, Вујке said:

Поставио сам питање у прошлом упису и волео бих да ми неко од Сашиних адвоката одговори: шта то Јаго ради на терену што Миљеновић не може?

Zato što Miljenović ne rešava problem sa organizacijom igre. Može on ovde sa priziva koliko hoće, ali on je po karakteristikama sličniji Karteru, sa lošijim pregledom igre.

• Like 1
Posted

Pored Izundua,Bolomboja,Rivera, Motejinausa, 4 el centra, mi igramo zadnjih 10 minuta bez centra.

Nit je imao ko blok da postavi bekovima,nit pik end rol, baš je bilo mučenje gledati naše izolacije i ponovno Batlerovo ispucavanje za tri, sada 0/7,a protiv Pao 3/13.

Oyeleje bi bio korisniji na krilu zbog jakog skoka i dobre forme u šutu za tri.

Kodi,Nwora,Semi,Moneke,Izundu bi bila petorka koja bi bi u svim elementima bila odlična. 

Posted
17 minutes ago, Miloš 52 said:

Evo ga majstor Karlik, diže tenziju izjavama pred derbi. Poštujem Partizan i jesu veći košarkaški klub od nas (od početka 80,tih)...Ali mi njih moramo razbiti u četvrtak kolege forumaši, što bi se reklo, jedna stejtment pobeda. Bilo bi dobro i iz košarkaških i psiholoških razloga. Bolji smo ove godine za koplje. Njima svaka čast na ponosu koji pokazuju u poslednje vreme.

Karlikova izjava bi samo trebala da bude boost.  A meni ne smeta uopste jer je iskrena, sta ocekivati, da nam mozda i cvece donesu sto bi rekao Milojko Pantic

• Like 7
Posted
18 minutes ago, TB Told said:

Za razliku od drugih timova koji ne zavise od igre najboljih igrača?

Kakve se sve besmislice neće pročitati ovde.

Konkretno sam mislio na ISO

Posted
5 minutes ago, Disfruto said:

Konkretno sam mislio na ISO

Isti odgovor, to pominjanje izolacije je isto postala šablonska priča. Većina timova uključujući i one najbolje pribegava takvom načinu igre u završnicama.

Zvezda je po asistencijama peta u takmičenju, po broju pokušaja za tri 13. tako da ta priča o diviljini o kojoj se gusla posle svakog poraza nema uporište.

• Like 1
Posted
1 hour ago, aleksa7 said:

Имали смо девет асистенција у почетних 12 минута утакмице. Размонтирали смо их кроз рекет постигавши 17 од својих првих 22 поена преко центара.

Онда је имплементатор почео да цепидлачи и да сваку грешку било ког нашег центра гледа као да је десет пута већа него што је заправо била не би ли успео себи да да довољно разлога да поново игра мртви small-ball против тима којем један ветеран и један пањ односе све минуте на петици. Три центра имамо у саставу и једног ког смо оставили у Београду и још увек се налази 14 минута за то да играмо без иједног, јебено невероватно.

У утакмици у којој Кодија не крене шут, а Батлер се малтене не појави, наш тренер одлучује да потпуно исече рекет као нападачку опцију и немо посматра како из напада у напад силујемо лопту у игри један на један против екипе која на свакој позицији има за по једну позицију вишег и јачег дефанзивца. Осам асистенција смо уписали у 33 минута након што Батлер асистирао Изундуу на почетку друге четвртине. Од та 33 минута, малтене пола смо играли без центра! Шта је основа кошарке којој екипа треба да се врати кад је у кризи ако не спона између плејмејкера и центра? Па то су по уџбенику најједноставнији поени који скидају поклопац са обруча кад не иде.

Пасквал има без конкуренције најбољег центра који није центар у Евролиги у лику Шенгелије и њему не пада на памет да га стави на ту позицију иако му је резерва оронули, распали, неартикулисани аматер Вили Хернангомез, али зато наш "тренер" као своју go-to опцију и даље види тројку на петици јер је то функционисало пре рецимо четири месеца у неколико утакмица кад смо на страст и енергију публике ломили противнике.

Коју функцију уопште обавља Саша Обрадовић у нашем клубу? Његова екипа игра као да нема тренера. Са оволиким буџетом и оволико талента колико има овај тим, а има га далеко више него иједан кроз Звездину историју, могу играчи и без њега играти изолације до бесвести и кладити се на то да им је дан у шуту. Екипа смо са најмање акција у Евролиги. Проценат реализације напада из тајмаута нам је без дилеме међу најнижа три, а убеђен сам да је и најнижи. Специјале из аута немамо.

Изгубити од велике Барселоне није проблем ако се у обзир не узима контекст ове сезоне. Обично се може рећи да се ето покушало, али тешко је то гостовање, а и тих 16 пораза што имамо од њих у Евролиги сигурно нису случајност... Али у тренутку када се они распадају на свим нивоима, кад им најскупљи играч из меча у меч сервира партије толико ужасне да Пасквал ставља Пару на двојку уместо њега, кад имају само једног организатора игре, кад не могу да победе топ10 екипу осим ако не наместе против Валенсије, кад им је напад трећи најлошији у такмичењу у последњих десет кола, онда та демагогија за оправдавање неуспеха баш не пије воду. Кад је тако, одеш тамо уморан или одморан и одрадиш их са 10-15 акција које су темељ твоје стратегије и вратиш се кући са брејком који те шаље директно у плеј-оф.

Проблем је само што стратегија не постоји и што се све своди на то да се лопта да Мајку Џејмсу и Окобу Нвори и Батлеру и да се у сваком нападу изгоравају молитве да ће њих двојица да нађу начин да сместе лопту у кош. Па неће то моћи сваки пут.

Једну рупу на месту резервног плејмејкера скоро па успевамо да сакријемо. Рупу на тренерској позицији не можемо сакрити. Превише су те две рупе да би се стигло до Атине. А ако се такмичимо са Жалгирисом за ту улогу екипе која куца на врата да се придружи великанима и поредимо њихов систем са нашим, јасно можемо приметити да су Маодо Ло на једном и сталожени и одмерени Масиулис на другом месту ипак миљама далеко од онога што нама могу да понуде Јаго и Обрадовић. Зато и јесу ту где су и зато су сада шансе да их престигнемо минималне.

Bravo ,bravo bravo!

Nema se ovde šta dodati i oduzeti.

A onaj ko smatra da je ovo neko vređanje ili blaćenje umesto konkretne kritike i stvari koje vidi navijač ili košarkaški fanatik je ili nemačpojma ili zlonameran.

• Like 1
Posted
2 hours ago, aleksa7 said:

кад не могу да победе топ10 екипу осим ако не наместе против Валенсије

Ovo je sve što se može zaključiiti o vrednosti čitave poruke i onima kojima se poruka sviđa, jer odslikava način razmišljanja.

• Ha-ha 1
Posted
5 minutes ago, TB Told said:

Ovo je sve što se može zaključiiti o vrednosti čitave poruke i onima kojima se poruka sviđa, jer odslikava način razmišljanja.

Malo umaraš svojim konstantnim dociranjem. Sukus posta sigurno nije taj jer bi trebalo da pročitaš više puta isti a ne do vadiš stvari iz konteksta. 

• Like 3
Posted

7 minutes ago, TB Told said:

I dalje čekam da izneseš neku kritiku, nešto što ti se ne dopada kod trenera. 

Evo druga godina kako ideš i redom svima odgovaraš maliciozno ko se usudi da ostavi kritički komentar. I kad je bio Sferopulos, a sad i Saša. 

Nemoguće da je Kalinić jedini krivac? 🤔

• Like 4
Posted
Just now, bodo said:

Malo umaraš svojim konstantnim dociranjem. Sukus posta sigurno nije taj jer bi trebalo da pročitaš više puta isti a ne do vadiš stvari iz konteksta. 

Nema tu šta da se čita ako je nekome početna pretpostavka da je Barselona toliko loš tim da može da dobije utakmicu samo ako istu namesti. Šta je tu izvađeno iz konkteksta? Pri čemu to nije prvi put sada napisao.

Posted (edited)
53 minutes ago, Miloš 52 said:

Fali jedan elitni plej, samo da smiri da razigra kada je kritično da kontroliše tempo i dooooobro vodi loptu. Svakako Miljenović kao pomoć pa i Batler, ali fali nam ovo. To je po Sveropulosu trebao da bude Grejem, ali jbg.

Za to je više nego dovoljan Batler ali mu trrba tako postaviti ulogu a ne samo da menja Nvoru na 2 i igra ISO

Elitni plej neće sigurno doći da greje klupi Mekintajeru

Možeš ovom da dovedeš i Tea u prajmu,džabe

Kad neko ume on i Kartera iskoriti da tu pomogne ali .... Mi smo birali šta smo birali za trenera i sad uživajmo

Edited by Desiderius