Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Kad smo već kod bekap plejmejkera, mislim da bi nam se za tu ulogu uklopio neko od dvojca Kondić/Avramović. Kontam da bismo mogli dovesti nekog od njih. 

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Don Dusko said:

A mozete li malo mane o zeljama i prelaznom roku?

željama je mana što ih traže i drugi klubovi a prelaznom roku što je tek za četiri meseca i što traje samo do kraja februara 

• Ha-ha 5
Posted (edited)
3 hours ago, Obi-Wan said:

Andjus kod Jakovljevića izjavljuje da je Vučić odredio Zvezdi strance za Kup Koraća!! 😂😂

I posle dodaje - preporučio je i Partizanu da vodi Kalatesa, ali ga (srećom) nisu poslušali!!

Svaka njima čast, kako uspevaju da ostanu ozbiljni dok pričaju ovakve i slične bajke, ja bih prso od smeha. 

Veći su problem ljudi (a njih je mnogo) koji veruju ovim budalama. I raznim botovskim stranicama istog kluba koji šire svakakve dezinformacije i projektuju nešto svoje u šta kasnije dobra većina "navijača" veruje i prepričava svakodnevno. Anđus, Žeks Puma i kompanija služe da malo ismeješ i nastaviš dalje. Ali oni ljudi imaju ozbiljnu armiju ljudi koji zapisuju šta ovi govore i citiraju dalje, sami sebe ubeđuju u to. Pa koliko komentara tih luđaka sam pročitao na svim društvenim mrežama, od a do š. I ovo za strance će početi citirati. 

Meni je (nažalost) najveći deo društa grobara. Oni ljudi veruju u ovo što Žeks, PBG, Anđus i drugi kažu. Njima je to definitivno to. Većina i pod tim mislim apsolutna većina više ne gleda košarku od kako je Željko otišao. Ranije su stalo zvali da se gleda utakmica, od kad je ovaj otišao, oni ni ne znaju koji su na tabeli, ko je trener, ništa. Ali veruju u ovakve stvari. Kad se potegne neka teorija zavere sa tiktoka, da je ovaj smenio Željka jer je dovodio svoje igrače da bi ga bušio i sl... P A K A O.

A sa druge strane mi je drago što mi nemamo takve stranice (msm imamo par botovskih instagram stranica i tjt), nemaš ove što po tiktoku/jutjubu i gde već iznose svoje budalaštine. I ako postoje, ljudi im se uglavnom smeju.

I da dodam: ne znam ko je lupio i rekao da je Ostoja dao papir sa Željkovim željama za igrače Drčeliću i ovaj doveo sve njih, a jadni Željko morao da sastavlja tim od štapa i kanapa. Ali ja sam to čuo dvocifren broj puta neironično neki misle da je to tako bilo. Da je Zvezda "ukrala" Batlera ispred Partizana iako je Dozet dve godine unazad pratio i šurovao Batlera da dođe. Pakao. Ali eto, problem je auditorijum koji ovi imaju. 

Edited by Summerfunk
Posted
55 minutes ago, Chaos Is Me said:

Kako da vam kažem drugari, nije realno da startni EL plejmejkeri dođu kod nas da igraju 10 minuta po meču. To ne bi hteo ni Watson iz Asvela, kamoli ovi iz jačih EL ekipa. 

Kao što rekoh, ja tu uopšte ne bih ciljao nekog skupog igrača, imamo Cartera koji je kombo, imamo Miljenovića koji traži svoju ulogu i bori se pošteno, imamo Butlera kod koga je ionako lopta sve vreme kad je na terenu, treba nam neki golman koji može stavi spot up šut za 3 i "prenese loptu od tačke A do tačke B" i to je to. 

Treba nam  Branko Lazić sa plejmejkerskim osobinama. 😂

Posted
52 minutes ago, Don Dusko said:

A mozete li malo manje o zeljama i prelaznom roku?

Ne znam stvarno kako ljudi u ovom dijelu sezone imaju volje razmisljati o prelaznom roku, narocito jer imamo bas dobro popunjenu ekipu. Razumijem preko ljeta, i meni je to zanimljivo, ispunjava ljetne dane, ili da je pocetak sezone pa nam treba neka doselekcija, ali u ovom trenutku razmisljati o sledecoj sezoni, e to je vec kriticno :) 

Posted
2 minutes ago, Taki said:

Ne znam stvarno kako ljudi u ovom dijelu sezone imaju volje razmisljati o prelaznom roku, narocito jer imamo bas dobro popunjenu ekipu. Razumijem preko ljeta, i meni je to zanimljivo, ispunjava ljetne dane, ili da je pocetak sezone pa nam treba neka doselekcija, ali u ovom trenutku razmisljati o sledecoj sezoni, e to je vec kriticno 🙂

Kako da odbranimo titulu EL ako se ne pojacamo? Uvek je teze odbraniti nego osvojiti 😉😄 

• Like 2
  • Ha-ha 4
Posted (edited)
19 hours ago, Вујке said:

Такмичење чији префикс је изведен из придева ”европски” се доводи у питање јер је ове године одлучило да има три клуба из Азије... Уместо да Макаби буде суспендован због напада Израела на 8 држава (ако су већ избацили руске клубове јелте), они одлучују да оду у супротном правцу и додају још један израелски клуб (Хапоел), плус на све то додају Дуба

U takmičenju čiji prefiks je izveden iz prideva "evropski" jedan od tih klubova iz Azije je više od 50 godina u tom takmičenju (i svimn prethodnim iteracijama istog takmicenja). 6x prvak Evrope, ne znam sad tacno ali sigurno jos toliko puta vicešampion. Tako da malo više poštovanja nije zgoreg.

Evroliga jeste izbacila ruske klubove ali nakon što je međunarodna zajednica sankcionisala Rusiju. Evroliga je  organizaciono takmičenje na nivou jelen super lige i ima samostalnosti i mogućnosti da banuje i zabrani klubove, a mimo opšteg stava dominantnog dela međunarodne zajednice, paaa nula. 

I da se manemo više toga da li i kako treba da igraju klubovi iz Azije ili ne, samo jer se nešto zove Evroliga i iz Evrope je inicijalno. Aršini ulaska jer imaju pare su jasni (pričam o Dubaiju). Hapoel je osvajač EK i igra po osnovu uspeha u prethodnom takmičenju. Niko ga nije dodao. Tako da niko nije odlučio da ima 3 kluba. Nego je jedan dobio pozivnicu. Koju će lagano da izgubi kad/ako se neki CSKA/Uniks vrati. 

I da ne oftopičimo više, stoti put ista tema. Makabi je veće i uspešnije ime evropske košarke od pola učesnika lige (uključujući i blizance, svakako).

Edited by NMX
  • Like 2
  • Thanks 1
Posted
54 minutes ago, NMX said:

da se manemo više toga da li i kako treba da igraju klubovi iz Azije ili ne, samo jer se nešto zove Evroliga i iz Evrope je inicijalno.

Valja dodati i da su klubovi iz Azije i Afrike igrali Kup šampiona bukvalno od osnivanja istog, u prvoj sezoni je pored Makabija igrao i Jeunesse Sportivo iz Alepa, u drugoj Al-Gezira iz Kaira, a i kasnije su redovno učestvovali klubovi iz Sirije, Egipta i Maroka, znači od 1958. pa sve do 1983. godine. 

• Like 2
Posted (edited)

-Ako ne protiv Bajerna u petak, onda vrlo moguće već za vikend protiv Kluža. 

Da pažnju usmerimo na ono pravo! 

Edited by božija noga
  • Like 14
  • Love 3
Posted
1 hour ago, NMX said:

U takmičenju čiji prefiks je izveden iz prideva "evropski" jedan od tih klubova iz Azije je više od 50 godina u tom takmičenju (i svimn prethodnim iteracijama istog takmicenja). 6x prvak Evrope, ne znam sad tacno ali sigurno jos toliko puta vicešampion. Tako da malo više poštovanja nije zgoreg.

Evroliga jeste izbacila ruske klubove ali nakon što je međunarodna zajednica sankcionisala Rusiju. Evroliga je  organizaciono takmičenje na nivou jelen super lige i ima samostalnosti i mogućnosti da banuje i zabrani klubove, a mimo opšteg stava dominantnog dela međunarodne zajednice, paaa nula. 

I da se manemo više toga da li i kako treba da igraju klubovi iz Azije ili ne, samo jer se nešto zove Evroliga i iz Evrope je inicijalno. Aršini ulaska jer imaju pare su jasni (pričam o Dubaiju). Hapoel je osvajač EK i igra po osnovu uspeha u prethodnom takmičenju. Niko ga nije dodao. Tako da niko nije odlučio da ima 3 kluba. Nego je jedan dobio pozivnicu. Koju će lagano da izgubi kad/ako se neki CSKA/Uniks vrati. 

I da ne oftopičimo više, stoti put ista tema. Makabi je veće i uspešnije ime evropske košarke od pola učesnika lige (uključujući i blizance, svakako).

Da se ne lazeno, Makabi je mozda i najveci posle Real CSKa i PAOa ,titule u EL to i govore.

• Like 1
Posted
40 minutes ago, Guru said:

Valja dodati i da su klubovi iz Azije i Afrike igrali Kup šampiona bukvalno od osnivanja istog, u prvoj sezoni je pored Makabija igrao i Jeunesse Sportivo iz Alepa, u drugoj Al-Gezira iz Kaira, a i kasnije su redovno učestvovali klubovi iz Sirije, Egipta i Maroka, znači od 1958. pa sve do 1983. godine. 

Ne samo to, verovali ili ne, šampion Evropskog prvenstva 1949-e je bio - Egipat, a prvenstvo je i održano u Egiptu.

• Like 1
Posted
42 minutes ago, božija noga said:

-Ako ne protiv Bajerna u petak, onda vrlo moguće već za vikend protiv Kluža. 

Da pažnju usmerimo na ono pravo! 

Iskreno, ne znam šta je u nastavku plan sa Riverom. Ako Bolomboj produži ugovor, onda mu moraš dati jaku minutažu da bi ponovio ličio na onog starog. Takođe je tu Izundu, koji takođe igra odlično i bila bi greota njega uskratiti za minuta koji bi se dali Riveru. Ili da Bolomboj. Svakako jedan mora da igra da bi vratio formu a drugi je već u odličnoj formi. Svakako "slatke" muke što kaže Saša, ali opet, zajebana situacija 😄 Mislim da Papija nećemo gledati u EL, već u ABA. 

Kartera bih voleo već u petak da gledam, ali ako može umesto Yaga nekako iako nije čist plej. Neka kombinacija njega i Batlera onda, nešto. Samo da nas Yago ne časti ulaskom u igru. Nek priča viceve i snima tiktokove po hotelima, nešto... 

• Like 1
Posted

Nemam ništa protiv da u EVROligi igra i 10 timova iz Afrike, Južne Amerike, Australije, ako ne mora da im se titraju jaja, traže posebni uslovi, da ostali evropski klubovi prave kojekakve gimnastike da bi učesnici sa drugog kontinenta ostali tu. 

Stvarno smara više i prelazi granicu cirkusa. 

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Imali bismo znatno lakši posao ako Obst ne bude igrao. On im je pola ekipe, a znao je sam da nas pobedi u prošlosti.

Edited by Čvarkov
  • Like 5
Posted
41 minutes ago, Žilee said:

Obst upitan za petak,imao je virus nije trenirao par dana.

Do petka ima tri dana, ne da će da igra, već neće izlaziti celu utakmicu 😄

• Like 2
Posted

Ne putujemo u Dubai u aba ligi vec igramo u Sarajevu sto i nije tako lose reklo bi se.Nesto dobro u svemu ovome.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
21 minutes ago, Žilee said:

Ne putujemo u Dubai u aba ligi vec igramo u Sarajevu sto i nije tako lose reklo bi se.Nesto dobro u svemu ovome.

Не да је добро него је врхунски. Пут у пустињу на релативно небитну утакмицу би нас екстремно исцрпео пред окршај у којем бисмо уз мало среће могли и отписати Панатинаикос као конкурента у борби за пласман у топ6 Евролиге.

Усудио бих се сад да кажем да регионална лига и утакмице које нам предстоје у њој до плеј-офа више немају никакав значај до јер и тај један циљ у виду избегавања окршаја са Дубаијем у четвртфиналу (или полуфиналу ако формат такмичења остане исти) више није приоритет пошто би нас дочекали у суседној земљи, а не 5000 километара далеко од Београда. Сав фокус сада може да буде на Евролиги и девет преосталих финала које имамо. Картер и Риверо растерећени могу да се уводе кроз утакмице у првенству.

Posted
29 minutes ago, aleksa7 said:

девет преосталих финала

Играмо девет утакмица, а не девет финала.

Притисак против Ефеса је био неподношљив. Кроз целу утакмицу као да се чека крај и да се победи. Нема подршке, нема ничега. Ни у једном моменту се хала није затресла, тако да кажем. Било је мучно. Код неких убачених кошева, осећај као да пада камен са срца.

За мене то не треба тако да буде. Екипа игра стварно добро. Неке утакмице јесу несрећно изгубљене, али то је спорт.

Само подршка, па шта буде.

• Like 1