Jump to content

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, kokodakalo said:

Covek je zavrsnicu EL igrao bez Bolomboja, Buducnost i Spartak tvrdim da su izgubili igraci, a ne trener. A za smislenu igru treba plej sa organizatorskim sposobnostima, a Kodi to nije. Takodje ni Jagisa to nije zato su mu se i zahvalili na saradnji. Zato ove godine i jeste bio plan da  prvi plej bude Grejem.

Pa ko je izabrao njega za nosioca igre? Doveo je pleja koji mora da trci i onda igrao napade na 23.9s? Nemamo ni jednu akciju nego igramo izolaciju 40 minuta koju Monako ne moze a ne mi. Tajmauti uvek kasne, izmene igraca se mozda najgore od svih timova, adaptacija u toku utakmice takodje..

• Like 2
Posted (edited)
35 minutes ago, astrix1402 said:

Milsim da treba da razgranicumo neke stvari. Ja sam ubedjen da velika vecina ovde na forumu, a i onih koji nisu ovde a navijaju za promenu trenera, ne rade to zbog dva poraza na startu ove sezone. Ja licno, zelim da dobije otkaz jer nam je igra go ku..c vec duzi vremenski period, zato sto je izgubio od Buducnosti, zato sto je izgubio od Spartaka i zato sto se ne vide nikakve smislene stvari na pocetku nove sezone (a imao je odresene ruke). 

Brate nazalost i vecina Srbije glasa za Vucica iz ovog ili onog razloga. Tako da vecina uopste nije relevantan razlog jer polovina njih nije kompetentna. 
Sto se tice crvene linije koju pominje kolega forumas, eto Dusko je one sezone u Baskoniji igrao top8 a nisu igrali ni plejof u Endesi ili ispali odmah, evo Oli izgubio od Baskonije koja je izgubila od Saragose 20 razlike, Partizan od Efesa u sred arene prosle godine oducen od zivota isto stoka razlike, evo i Barsa upravo dvaes razlike puca od nikad slabije Valencie. Problematika kod nas je sto smo navikli na trofeje pored nikad slabije konkurencije ,slobodno mogu reci,(jedino Buducnost one dve godine), Coviceve logistike koja je bila jaca od konkurencije. E sad kako je Bokan krenuo da sudije vodi po hotelima i zna se sta jos, pa Partizan sa sve Puklom

i parfemom ta nadmoc se iznivelisala samo to niko jos izgleda ne moze da prizna sebi. Nismo vise apsolutni favoriti za Abu, kupove itd… pa ta EC Unikaha svake godine u plejofu izbaci nekog Evroligasa, pa ne udaraju odmah po treneru. Porazi su sastavni deo sporta a vreme nase dominacije je proslo, posebno jer je tu sad i Dubai. Vecina stranaca u skoro svim klubovima fomaca prvenstva odradjuju sa pola gasa jer ih to ne tangira, vec se samo brinu za skor u EL i licnu statistiku. Domaca osnova je prezasicena trofeja, blata Abaligaskog, stanja u drzavi, a novi narastaji nemaju uopste tu zar jer i nije rivalitet isti kao pre deset godina(hvala Bogu). Videcemo sve uskoro na cemu smo…  Srecno nam bilo!

Edited by kolanidja
Dodatak
Posted (edited)
12 minutes ago, astrix1402 said:

Covek je igrao zavrsnicu bez jednog igraca i to je opravdanje za onaj raspad od igre? Tim izgubi od grupe gradjana iz Subotice (ne omalovazavam Spartak, vec samo uporedjujem sa evroligaskim timom i koliko su daleko od tog nivoa ili nisu), opet je neko drugi kriv a ne trener. Mislim da je tu napravljeno suvise propusta u veoma kreatkom vremenskom roku, da ne bude nikakvih posledica.

U kom takmicenju smo izgubili od Spartaka. Tvrdim da ce sa godinama takvi porazi biti sve cesci , pogotovo ako stranci budu brojniji od domacih igraca, a kako stvari deluju, za uspeh u EL ce to biti neophodno. Mozda je nama KLS vredan, ali to je ipak trecerazredno takmicenje za nase igrace, pa cak i domace.Mislim da je jedno od dva takmicenja ABA ili KLS potpuno besmisleno. Licno mislim da je to KLS. Gde se jos igraci teraju da igraju tri lige. Sutra moze nekom da padne na pamet da trazi od igraca da igraju i BG ligu kao cetvrto takmicenje i sta bi tad trebalo zameriti igracima sto ne daju 100 posto sebe. Prosto EL i ABA i to je to. Mozemo pricati o neuspehu protiv Buducnosti, ali Spartak je za mene mucenje igraca.

Mi realno kao Kosarkaski savez, ali i kao kosarkaska publika moramo da se odredimo sta zelimo. Ako smo deo ABA lige to je to, igramo ABA i ne zajebavamo igrace sa KLS. Ako igramo KLs onda nema mesta za ABA, mada mislim da bi to bilo pogubno, ali ok. Ovo sto se radi nema smisla. Terati igrace da igraju tri takmicenja mislim da je van pameti, a jos ocekivati da oni budu odusevljeni time , uz opravdanje da su jelte placeni. Placeni su pa jos i bolje i u Spaniji, pa ne igraju trece takmicenje, a i tamo malo malo neki od velikana ispada od slabijih ekipa. 

Edited by kokodakalo
  • Like 2
Posted

Sve je to ok sto smo jaci budzetom, al kako uvijek natrpamo roster igracima gdje su svi pribliznog kvaliteta i u startu je tu guzva, a niko od tih igraca ne pravi razliku. Samo dobijemo prenatrpan roster, gdje niko ne zna ulogu ni sta se od njega ocekuje. Jos pri tom izbacimo iz ekipe igrace koji ostaju na platnom spisku. 

Sjase kurta da uzjase murta i ukrug tako.

Posted
6 minutes ago, kokodakalo said:

I jos jedna stvar. Mi smo po budzetu ove godine jaci verovatno samo od Asvela, Pariza i eventualno Baskonije i Valensije. Ne mozemo se mi zavaravati da to nema bas nikakve veze. Pogotovo kad menjamo citavu ekipu. Nama za uspeh treba kontinuitet i strucnost, pamet i strpljenje. Nisam siguran da je bilo sta od navedenog odlika ljudi na ovim prostorima. 

Da ali postoje i 10ak ekipa sa slicnim budzetom kao sto je nas, koji je sasvim dovoljan za ravnopravnu borbu uz adekvatan rad.

Cisto da ne ispadne jos jedan izgovor za Janisa poput onog kako nikad nismo ni bili u top deset, sto nije ni bilo tacno. Pozdavio ga Radonja, Darusafaka i Cska.

Bas mu je bio bezveze taj argument lane, obzirom na predjasnje budzete. Deluje nipodastavacki i alibi.

• Like 3
Posted
27 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Tviter insajderi kazu da Grejm igra krajem oktobra ili ti u duplom kolu protiv Baskonije i Asvela.

Mislim da je Baskonija regularno kolo, a Asveli Makabi je duplo kolo.

Po nedeljama koje dolaze raspored je ovakav cini mi se

- Fenerbahce (g)

- Zalgiris (k) Real (k)

- Baskonija (k)

- Asvel (k) Makabi (g)

• Like 2
Posted (edited)
19 minutes ago, Cavani said:

Da ali postoje i 10ak ekipa sa slicnim budzetom kao sto je nas, koji je sasvim dovoljan za ravnopravnu borbu uz adekvatan rad.

Cisto da ne ispadne jos jedan izgovor za Janisa poput onog kako nikad nismo ni bili u top deset, sto nije ni bilo tacno. Pozdavio ga Radonja, Darusafaka i Cska.

Bas mu je bio bezveze taj argument lane, obzirom na predjasnje budzete. Deluje nipodastavacki i alibi.

Slicnog budzeta je jos dva ili tri tima, ostali su znacajno jaci. Pod znacajno podrazumevam 5+ miliona. Jaci su PAO, Oly, Real, Barsa, Efes, Fener, Hapoel, Partizan, Monako, Armani, Bajern. Nemam predstavu kakav je Dubai ali verujem isto jaci. Ostaju kao priblizni Zalgiris sa 22,5 cini mi se, Makabi je moguce sad i slabiji od nas i eventualno Virtus. 

Slazem se da to ne moze biti vecito opravdanje, ali pokusavam da kazem da i mi moramo da smanjimo ocekivanja, jer nemamo novac za instant uspeh. Promenilo smo gotovo ceo tim. Rado smo zeleli da se resimo i Kodija i Kenana, ali nam ugovori nisu dozvoljavali da to uradimo. Hocu da kazem da nije realno da imamo igru, pogotovo sa ovoliko povreda. Cak ne bi bilo realno da imamo igru i da su svi igraci tu. Potpuno drugacija stvar bi bila da je Petrusev ostao. Tad bi vec postojao odredjeni kontinuitet uz nadogradnju, kroz njega, Kalinu i Kodija. Ovako je ovo potpuno novi tim, jer imamo jednog pleja, ni jednog beka zbog kenanove povrede, jednu trojku, ni jednu cetvorku i bez Bolomboja ni jednu peticu od prosle godine. Vrlo nezahvalna situacija za ocekivati smislenu igru.

Edited by kokodakalo
  • Like 1
Posted
17 minutes ago, kokodakalo said:

Slicnog budzeta je jos dva ili tri tima, ostali su znacajno jaci. Pod znacajno podrazumevam 5+ miliona. Jaci su PAO, Oly, Real, Barsa, Efes, Fener, Hapoel, Partizan, Monako, Armani, Bajern. Nemam predstavu kakav je Dubai ali verujem isto jaci. Ostaju kao priblizni Zalgiris sa 22,5 cini mi se, Makabi je moguce sad i slabiji od nas i eventualno Virtus. 

Slazem se da to ne moze biti vecito opravdanje, ali pokusavam da kazem da i mi moramo da smanjimo ocekivanja, jer nemamo novac za instant uspeh. Promenilo smo gotovo ceo tim. Rado smo zeleli da se resimo i Kodija i Kenana, ali nam ugovori nisu dozvoljavali da to uradimo. Hocu da kazem da nije realno da imamo igru, pogotovo sa ovoliko povreda. Cak ne bi bilo realno da imamo igru i da su svi igraci tu. Potpuno drugacija stvar bi bila da je Petrusev ostao. Tad bi vec postojao odredjeni kontinuitet uz nadogradnju, kroz njega, Kalinu i Kodija. Ovako je ovo potpuno novi tim, jer imamo jednog pleja, ni jednog beka zbog kenanove povrede, jednu trojku, ni jednu cetvorku i bez Bolomboja ni jednu peticu od prosle godine. Vrlo nezahvalna situacija za ocekivati smislenu igru.

E ako je Bajern jaci 🤣🤣🤣

Posted

Morate shvatiti da ukupni bruto budzet i neto za plate igraca su apsolutno 2 različita pojma i nemaju nikakvu povezanost.

Pogotovo tu porediti eu I van eu zemlje.

• Like 5
Posted
2 minutes ago, Tex_Willer said:

Morate shvatiti da ukupni bruto budzet i neto za plate igraca su apsolutno 2 različita pojma i nemaju nikakvu povezanost.

Pogotovo tu porediti eu I van eu zemlje.

To je jasno, ali isto tako nije ta razlika sva otisla na porez na plate, mnogo toga ide i na medicinsko osoblje izmedju ostalog, kvalitet prevoza, a nije bas da je nevazno. Plus zivot u BG ili Madridu, Minhenu i drugim gradovima isto tako ima odredjenu vaznost. Svasta bi se moglo gledati. Poenta nije to. Poenta je da nas budzet nije toliki da mozemo da ocekujemo instant uspeh. Tako sta moze da ocekuje Hapoel, ili recimo Pao pre dve godine. Verujem da ni Dubai ove godine ne moze racunati na neki prevelik uspeh. Mi nismo ni priblizno tom budzetu, a ipak smo promenili gotovo ceo tim i uz to smo desetkovani povredama. Nasa igra, po meni uopste ne odudara od onog sto smo mogli ocekivati. Cak sta vise ja ne ocekujem neki prevelik napredak jos par nedelja. Jer ti ljudi su zajedno samo mesec dana i malo jace. 

• Like 1
Posted
26 minutes ago, kokodakalo said:

Bajern je prosle godine imao budzet 33 miliona po basketnewsu. 

Poredi budzet za neto plate a ne ukupan budzet. Ovde je porez 12% a u Spanij 48%. Bajern je imao oko 8M neto za plate mi sad imamo 15-6 znaci duplo

Posted

Коди, Грем

Кенан

Калинић, Нвора

Монеке, Оџелеје

Боломбој

Ово је 8 сигурних играча са милион+ а од осталих играча испод 500 хиљада вероватно имају само Миљеновић, Радошић и Плавшић. Тако да прича о буџету нема никакве везе са малом количином знања управе и стручног штаба.

Posted (edited)
14 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Коди, Грем

Кенан

Калинић, Нвора

Монеке, Оџелеје

Боломбој

Ово је 8 сигурних играча са милион+ а од осталих играча испод 500 хиљада вероватно имају само Миљеновић, Радошић и Плавшић. Тако да прича о буџету нема никакве везе са малом количином знања управе и стручног штаба.

Od ovih 8 trojica nisu zabelezila ni minut ove godine.  A od preostalih pet trojica su potpuno novi igraci. Bolomboj je bio ocajan prva dva tri kola u EL kad je stigao, prvo kolo valjda cak nije ni igrao odlukom trenera. Samo sam hteo da kazem da nije nas budzet, kao sto nije bio ni Partizanov prosle godine, toliki da nam garantuje instant uspeh, onda kada promenimo gotovo celu ekipu. Plus smo prinudjeni da platimo vise od ostalih da bismo igrace privukli na nasu stranu. Tako da i tu racunicu moramo uneti u bruto neto kolicnik. Da bismo se razumeli recimo da nekog fudbalera iz Spartaka pozovu Zvezda i Napredak iz Krusevca i da i mu cak Napredak ponudi neznatno vise, gde ce po vama taj fudbaler otici. Licno verujem, u vecini slucajeva da bi i duplo vise bilo nedovoljno da neko izabere Napredak, ali ok. Igrac placen milion kod nas i u Realu ne moraju imati isti kvalitet.  Strpljenje mora postojati. 

Edited by kokodakalo
  • Like 2
Posted

Kljucna greska je sto sferopulos nije oteran na kraju prosle sezone i sto mu je dozovoljeno da formira novi tim. I sad opst seci usi krpi dupe. Sale koji se prosli put nije proslavio.

Za timove kao sto smo mi trinkijeri je premija i za klasu bolji trener od sferopulosa i obradovica. Samo ne znam da li bi i on s ovim timom mogao do plej ofa.

Ponavljam jos jednom, mi smo napravili skup, ali glup i nekvalitetan tim.

• Like 1
Posted
14 minutes ago, kokodakalo said:

Od ovih 8 trojica nisu zabelezila ni minut ove godine.  A od preostalih pet trojica su potpuno novi igraci. Bolomboj je bio ocajan prva dva tri kola u EL kad je stigao, prvo kolo valjda cak nije ni igrao odlukom trenera. Samo sam hteo da kazem da nije nas budzet, kao sto nije bio ni Partizanov prosle godine, toliki da nam garantuje instant uspeh, onda kada promenimo gotovo celu ekipu. Plus smo prinudjeni da platimo vise od ostalih da bismo igrace privukli na nasu stranu. Tako da i tu racunicu moramo uneti u bruto neto kolicnik. Da bismo se razumeli recimo da nekog fudbalera iz Spartaka pozovu Zvezda i Napredak iz Krusevca i da i mu cak Napredak ponudi neznatno vise, gde ce po vama taj fudbaler otici. Licno verujem, u vecini slucajeva da bi i duplo vise bilo nedovoljno da neko izabere Napredak, ali ok. Igrac placen milion kod nas i u Realu ne moraju imati isti kvalitet.  Strpljenje mora postojati. 

Брате почео си са причом ко има колики буџет, па кад си видео да то није тако како си представио окренуо си на то ко је нови играч (ко да остале екипе немају нове играче) и ко је повређен (ко да и остале екипе немају те проблеме).

Posted (edited)

Jašta more...daj još 20 miliona budzeta, daj jos vremena, daj dončica, pa bi I tad našli opravdanje.

Znate mi smo u ovom prelaznom roku doveli Kartera koji je automehaničar, Nvoru koji je radio u pekari, Monekeea frizira, Odzeleja koji je vozio ekspres poštu, Kalinica koji je bio fizicki radnik, pa eto ucimo korake, osnove kosarke , i pored prodjenih priprema treba nam jos vremena za osnovne stvari . Treba razumeti, jer se ovi momci po prvi put susreću sa loptom.

Neka ovo bude prelazna godina, gde za početak učimo da trčimo, u sledećoj godini učimo da tapšemo loptu, ali svaki naš napredak mora da prati budžet a kako drugačije. 

Edited by No name
Posted (edited)

Meni se uopste ne svidja ovaj narativ da je Janisu odlucujuca utakmica Fener, jer to bukvalno ne bi dobio ni duplo bolji trener.

Prica se prethodnih dana da se misli i o Obradovicu, i o Radonjicu, i o Tomicu (da su ga cak i pitali, ali da on nije za to da opet bude trener) i o neka dva stranca. Pa da smo hteli Flina, ali da nema izlaznu klauzulu, itd. 

Ali Drcelic zapravo dosta veruje Janisu. Mada, mislim da ce i on da popusti pod pritiskom u slucaju da zaista udjemo sa 0-3. 

Ne znam sta da mislim. U sustini, ako Janisa nisu pedalirali posle Spartaka i epske blamaze, glupo je da to rade posle eventualna tri poraza u EL, gde je svakako realan skor da imamo 1-2. Ali bih opet, bez obzira na rezultat voleo da gledam kakvu takvu krstenu kosarku. Nije bas sve ni u tom rezultatu. Jebiga, deluje ovo kao situacija koju nece ni bolji trener izvuci, ali ce mozda makar da unese neku svezu krv i eto, za promenu cemo gledati krstenu kosarku. Mislim i da je plej obavezan. Kodi ne moze i to je to. S njim smo kao bilderi sa tankim nogicama.

Nisam za Sasu, pre svega jer je sa Monekeom koji nam je najbolji igrac u katastrofa odnosima, ali je to bas KKCZ TM potez. Ali ne sumnjam da bi Drcela i to iskoristio da se izinati Covicu, jer je vec dugo prica da nas Nebojsa bas bas burgija na sve strane. Za Deja uvek jesam. 

Edited by Markoss
  • Like 3