Jump to content

End of an era (KKP 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Ja sam se davnih dana izjasnio ovde gde sebe svrstavam; bez opravdavanja sopstvene iracionalnosti. Previše volim košarku i KKP, pa sam mu tolerisao. 

Dabome da je prekipelo, kada ti napredno smeće podmeće, kleveće, izbuši i na kraju otera najveću legendu kluba. I to kaže tip koji je kritikovao Želimira za vođenje ekipe, rezultate i svašta nešto što ima veze sa terenom. Sada je došlo do toga da ni emocije prema Partizanu ne mogu da me navedu da pogazim svoja uverenja. 

Nije samo limar problem, nego cela ta garnitura u klubu. Problem su mi i igrači, sve dok i poslednja jajara koja je vodila svoju politiku a ne Željkovu, ne napusti klub, nema podrške. Sve dok su tu oni koji ne znaju šta se dešavalo, koji su se krili iza Želimira, dok im je ovaj čuvao guzice, bilo lepo. Kad je trebalo stati ispred tog čoveka, miš se napravio blesav. Ovo mazanje očiju nek okače mačku o rep. 

Naravno da će, dokle god je nepomenik na vlasti, KKP voditi neki napredni isprdak; nemam iluzije da će se tu nešto promeniti i da će doći do suštinskih promena. 

Ali se nadam da neće još dugo, i da će uskoro svanuti dan kad ćemo se prebrojati. 

Što se tiče sezonskih, sve ispod pada od bar 30% je davanje legitimiteta limaru da nastavi da radi kao do sada. 

• Like 1
Posted

Hoću da izjavom za dnevnik da sam optimista glede naše utakmice večeras. Sviđa mi se kako izgledamo i kako se borimo u poslednjim utakmicama, nadam se da ćemo nastaviti tako i da ćemo biti u utakmici do samog kraja, pa će nas valjda negde malo i sreća pogledati. Tamo ni sa mnogo boljim timovima i situacijama nismo ništa uradili, ali smo kad smo bili prekaljeni odneli pobedu. Pa da se ponovi ova druga situacija! I da, ako je neki Grobar tamo, poruči Ostoji ono što mu svi mislimo 

• Like 1
Posted

Za početak, mislim da bi trebalo izbeći priču o "davanju legitimiteta". Nisam bukvalno nijednom otišao na utakmicu posle kovida bez obzira na svetla velikih para i povratka u EL pa nisam nikada ni posredno rekao da oni koji idu daju legitimitet naprednjačkim Potemkinovim selima. Šta više, raspravljao sam se i na forumu sa onima koji tako nešto imputiraju a i bio sam ponosan na priču koju je KKP predstavio Evropi. Mislim da je free prestao da prati još od dolaska Ostoje pa nikada nije ni napisao nešto što se može negativno protumačiti. Uostalom, pendulum je sve već lepo sročio.

Apsolutno i dalje razumem svakog ko se ne povezuje sa ovim što je ostalo od KKP, razumem i ostale osećaje. Svi smo prolazili kroz razne faze povremeno. Ne bih se bunio da je Sterling šutnut zbog ponašanja, koliko god dobar bio, neće mi faliti ako ne bude bilo Vašingtona i Parkera ali ovim momcima koji sada peglaju nemam šta da zamerim. Ovo je neki "nit smrdi nit miriše" tim po kvalitetu, trener je zanatlija koji će nešto izvući, taman za neko utešno mesto, da nismo na dnu. U svakom slučaju, meni je drago što se nije sve raspalo i što ovi koji igraju uglavnom deluju smisleno i borbeno jer bi loša slika ostala u spomenarima i almanasima i kada se zaboravi pozadina. Ne podnosim da se Partizan bruka i drago mi je da se s tim prestalo.

U vezi promena i pritiska, u ovoj zemlji uprava odlazi kada se onima koji je drže to više ne isplati, odnosno kad problemi budu preveliki, jer decenijama gledam različite načine borbe protiv loših uprava u PFK i ne pomaže ništa. Eventualno ako bi se najesen kupio baš mizeran broj sezonakih ulaznica, jer je ovo jedinstven slučaj u Srbiji da navijači dobrano pune budžet pa bi za iole smislen tim bio potreban veliki upliv novca sa strane, možda neko prelomi da bi bilo dobro da se menja. Makar da ne gledamo ovog nabeđenog prekucača. Za početak.

• Like 6
Posted
3 minutes ago, Stiletto said:

Lepe majice nose igrači Makabija, "Hvala, Beograde".

"Limareve slike sa ostrva su bezbedne, u fioci" Ili tako nesto...

• Ha-ha 2
Posted (edited)

Ponoviću sve sa lajva - mislim da ovo zaista nisu zaslužili. Borili su se koliko su mogli, stvarno su dali maksimum, nisu zaslužili da izgube šutem u poslednjoj sekundi.

Jebem ti život i sve. Ne može čovek ni da se poraduje malo, nikako, nigde

Edited by Dzep
  • Like 4
Posted

Po prvi put imam ozbiljnije zamerke na Penjarojino vođenje utakmice. Dilan predugo na klupi, vratio se hladan i bez učinka. Pred onaj naš napad na četrdesetak sekundi do kraja je morao da traži tajm aut, jer ih je imao a dva tri napada pre toga smo već bili loši. Bila je idealna prilika da ih smiri, nacrta nešto, odigra možda i 2 za 1, ako ništa makar im da priliku da dođu do daha. I na kraju izbor petorke koja će da brani poslednji napad.

Ali generalno smo ostavili dobar utisak. Dobra utakmica, borba i nesrećan poraz. Podseća na KKP, mora da se prizna.

• Like 1
Posted (edited)

Šteta komšije, ova skupina spartanaca na terenu je zaslužila da se izađe iz Menore Mivtachim Arene neporažena

Nisam znao da je Lundberg ono što pravilima foruma ne smem da napišem bez posledica, ajde man of the match ali ova izjava je odvratna.

Edited by rodriguez
Posted

Bruno baca na Tajrika sve više i više( ne kao osoba nego pregorevanjem na terenu), Braun nikad ništa na kraju meceva, uvek krene da petlja i sve prospe što je i davao, Pejn nit smrdi nit mirise, uz Karlika( nadam se na duže staze) on nam ni ne treba iskr.

Na leto ako se već jure grobari treba pokušati kao 5-tog igraca spolja dovesti Alija Nikolica, dečko se odlično razvio i deluje kao pravi two way igrac, a pritom nije više kamenjar.