Luchifer89 Posted Friday at 12:55 PM Posted Friday at 12:55 PM 37 minutes ago, Dzep said: Što se mene lično tiče, a i ljudi oko mene u našem malom odeljku Arene, Ostoja i nepomenik će biti pozdravljeni kako dolikuje. Naravno da će jug da krene sa širokim repertoarom uvreda na račun Cigana, samo da se naša muka što pre zaboravi. Ali se neće zaboraviti, danas, sutra, za pola godine, i dalje će se pozdravljati oni koje valja pozdraviti. Što se utakmice tiče, ne vidim gde imamo prednost nad komšilukom (osim pod košem i to samo možda delimično) i ne vidim kako možemo da dobijemo. Što nas naravno neće sprečiti da dobijemo, ukoliko nam oni daju minimum šansi. Kodi i Batler će da pokažu našim bekovima ko vozi traktor a ko otvara kapiju, a čim oni probiju, ide pas na stranu, Nwora/Ojeleye/Kalinić trojka, ćao. Aj nek me demantuju, ali stvarno ne vidim kako će to da urade Što se Ostoje tiče, citirao bih pokojnog Stojana Vasića iz okoline Kruševca, ali u spoiler Spoiler Jebem ti familiju, Jebem ti dete žensko i muško, Da bog da ti kuća izgorela na božić, sve ti žarko jebem pod bogem. Mame ti ga nabijem, gadjaćem te puškom uskoro, U kurac si me tako, majke ti ga nabijem... Jebem ti dete u pičku i svetog Arandjela i sve ti jebem po bogem... 4 2
JPM Posted Friday at 12:57 PM Posted Friday at 12:57 PM U tome je i poenta. Kodija zaista prilično sere šut, on nije toliko dobar. Ova vaša dvojica su prilično dobri šuteri, a imali ste utakmice u kojima je zaista bilo sipanje sa linije za 3 poena. Mi sa druge strane dosta drugacije postizemo poene, Kodi dosta rilja za njih, Nwora je bio odlican do povrede sad opet malo kaska. U sustini, vama ovde odgovara utakmica na visok broj poena. Nama odgovara fizikalnija utakmica, jer smo defanzivno dosta bolji.
kockooblastiŽelimir Posted Friday at 12:57 PM Posted Friday at 12:57 PM 2 minutes ago, Dzep said: Wash stvarno sa rečju sigurno ne može da stane u istu rečenicu, osim ako to nije nešto tipa sigurno je da će mu učinak biti nekonstantno, jedino tako Sava je za Kodija bog košarke, i odbrana(kad hoće) i napad. Savu teraju da igra ono što ne zna, i njemu se to svidelo. Zato Sava izgleda ko budala. 2 1
wing Posted Friday at 01:03 PM Posted Friday at 01:03 PM (edited) 8 minutes ago, kockooblastiŽelimir said: Sava je za Kodija bog košarke, i odbrana(kad hoće) i napad. Savu teraju da igra ono što ne zna, i njemu se to svidelo. Zato Sava izgleda ko budala. za ,,Bog košarke'' je sve jasno, kod takvih iskaza argumenti ne pomažu ali ako možeš ovo boldovano da pojasniš...jer mi jasno nije. Edited Friday at 01:08 PM by wing 4
Elevator Operater Posted Friday at 01:05 PM Posted Friday at 01:05 PM 7 minutes ago, JPM said: U tome je i poenta. Kodija zaista prilično sere šut, on nije toliko dobar. Ova vaša dvojica su prilično dobri šuteri, a imali ste utakmice u kojima je zaista bilo sipanje sa linije za 3 poena. Mi sa druge strane dosta drugacije postizemo poene, Kodi dosta rilja za njih, Nwora je bio odlican do povrede sad opet malo kaska. U sustini, vama ovde odgovara utakmica na visok broj poena. Nama odgovara fizikalnija utakmica, jer smo defanzivno dosta bolji. Kodi najlaganije 10+ poena samo na ulaz, i ide oko 12-15 asistencija, ne znam koji mu je rekord, ali ha veceras obara. Da imam para, kladio bih se na ovo 1
wing Posted Friday at 01:10 PM Posted Friday at 01:10 PM 4 minutes ago, Elevator Operater said: Kodi najlaganije 10+ poena samo na ulaz, i ide oko 12-15 asistencija, ne znam koji mu je rekord, ali ha veceras obara. Da imam para, kladio bih se na ovo Košarkaš Baskonije Kodi Miler-Mekintajer, koji je inače ranije nosio dres Partizana, u duelu protiv Asvela postavio je rekord po broju asistencija u jednom meču Evrolige. Miler-Mekintajer je od ovog četvrtka košarkaš sa najviše asistencija u jednom meču elitnog evropskog klupksog takmičenja, budući da ih je nanizao čak 20!
kockooblastiŽelimir Posted Friday at 01:10 PM Posted Friday at 01:10 PM 3 minutes ago, wing said: za ,,Bog košarke'' je sve jasno, kod takvih iskaza argumenti ne pomažu ali ako možeš ovo boldovano da pojasniš... Pa jednostavno je, igra u timu gde može da bira da li će, ili ne, igrati odbranu. Kada izabere da hoće, može da bude odličan u tome. Ali, to se retko dešava.
Ne sam Safete Posted Friday at 01:14 PM Posted Friday at 01:14 PM Najmanje me strah Kodija usmjeravati ga u desno, ako uspijemo (a jesmo često) pola posla je odradjeno. Trenutno mi se čini da su centri Tajrik/Bruno blaga prednost.
wing Posted Friday at 01:17 PM Posted Friday at 01:17 PM (edited) 1 hour ago, kockooblastiŽelimir said: Pa jednostavno je, igra u timu gde može da bira da li će, ili ne, igrati odbranu. Kada izabere da hoće, može da bude odličan u tome. Ali, to se retko dešava. i Parker je nezaustavljiv kada izabere da hoće... Ali iskreno, Wash-ova najbolja odbrana može biti samo 1 na 1 na beku...to se ne može ni prineti odbrani koju Kodi igra na poziciji ,,kog dovatim'' i to na ogromnom uzorku...posebno kod timske odbrane gde u sviču retko bude u mismeču a trenutno je i u vrhu EL igrača preko kojih se u izolaciji postiže najmanje poena. Vama je za sada centarski par prednost dok se ne vidi u kakvom je stanju Izundu. Mana vam je pored odbrane tranzicije i prenos lopte bez Kalatesa bez koga bolje da ne ulazite u neku tesnu završnicu. Minus će biti i minuti sa Parkerom ako nastavi gde je stao a koga će ovaj put menjati Osetkovski. Nama za učinak Batlera i Devontea i dalje ne pomaže ni gledanje u pasulj ni vlaški vudu. Biće kako im se otvori...ili kako izaberu 😉 Edited Friday at 03:02 PM by wing 2
pendulum Posted Friday at 03:26 PM Posted Friday at 03:26 PM Danima se već kanim da napišem nešto….ali mi se nije dalo. Sad, kad su se ipak malo (samo malo) stišale strasti i donekle razbistrila situacija i misli odlučih da prozborim koju, uz što racionalniji osvrt na aktuelna dešavanja. Oprostićete mi ako budem ponovio nešto što je već rečeno. Bilo je tu mnogo dobrih upisa sa obe strane brda, pa mi je nešto svakako ostalo urezano u sećanje. I ne zamerite na dužini. Prvo da bacim koju povodom poslednje utakmice u Areni. Verujem da je sa strane (preko TV-a) izgledalo dosta šizofreno i umnogome jeste tako bilo, ali treba reći da nije bilo uniformnog ponašanja na tribini. Bile su tu tri grupe: oni koji su jebali svima sve živo, oni koji su bojažljivo kao davali podršku nekim dobrim potezima i navijali sporadično i ona velika većina (tu sam se i sam pronašao) koja se osećala prazno i gledala veći deo meča kroz parket, uz skandiranja Željku, Ostoji onom čije se ime ne spominje. Neki su izašli vrlo brzo nakon početka, neki na poluvremenu. Jednostavno ljudi su imali baš neki bljutav osećaj u vezi sa celom situacijom. Iza mene su neki momci psovali sve naše od početka do kraja, ispred se neki krstili na to i tako…u drugom poluvremenu prva grupa je utihnula, druga se malo okuražila da da podrška, a pridružio im se i deo iz treće. Ja kapiram emocije i specifičnost događaja koji su nas zadesili ali ne mogu da navijam protiv Partizana niti da se radujem protivničkim koševima. Nadam se da je takva šizofrenija iza nas i da će ostati samo na toj jednoj utakmici. Hoćeš da pokažeš izvestan protest - sedi i ne navijaj (ne računam skandiranja kome treba). Čekaj da zadobiju ponovo tvoje poverenje, ako je to ikako moguće. Druga opcija – ostani kod kuće i na taj način iskaži protest. Ako si u hali – skandiraj Željku, prozivaj Ostoju i vrhovnog vođu. Da li će da se navija aktivno za tim ili ne, to je na svakom da odluči. Ali neprihvatljivo mi je navijanje protiv Partizana i za protivnika, kakvi god izgovori da postoje. @SamoFlacko je imao je jedan dobar post. Mi smo sve ove godine davali bezuslovnu podršku i ljubav svim ovim timovima, čak i kad je nisu zaslužili. Imali smo dozivanje sa igračima posle svake utakmice. To je postalo kao neki ritual ili folklor koji oni više nisu posebno cenili nego su ga radili po automatizmu. Da se ne lažemo, imali smo i prethodnih godina igrače koji su igrali preko one stvari poneke utakmice, pa čak i duži vremenski period. Dešavalo se to i toliko omiljenima Ledeju, Lesoru, Egzumu i Panteru…Nanelija ne moram ni da naglašavam. Naša greška je što nismo u nekim utakmicama jednostavno okrenuli leđa i izašli iz hale bez reči ili čak i izviždali pojedince za partije preko k. Sad su se samo kola sa gomilom nagomilanih frustracija iz prethodnih Željkovih 4-5 godina slomila na ovoj skupini. Ali šta mi zapravo znamo da se dešavalo u svlačionici osim što je Željko rekao da ne zna šta više treba da uradi? Da li je Željko upro prstom u nekoga u timu? Da li se, osim u Ostojinom kriznom PR izlaganju, bilo gde zvanično spomenulo da su neki igrači problematični (koji?), ko je „bušio“ Željka, ko nije hteo da trenira…ili celu priču kreiramo iz senzacionalnih poluistina i laži koje su plasirali razni kvazi-insajderi po mrežama? Šta je kriv neki Lakić? Šta je kriv i taj mučeni Ocokoljić koji je inače partizanovac ceo život i očigledno je u komunikaciji sa Željkom sve ovo vreme? Da li je Željko rekao da se podrži tim? Dakle, mislim da je jasno na čemu (kome) treba da bude fokus radi ispravljanja nepravde, a ne nepravedno sve svaliti (samo) na igrače. Ja bih odgovornost podelio na tri kategorije: 1. Igrači Već je dosta toga izrečeno. Ne zaslužuju bezuslovnu podršku. Čak smo protiv Bajerna videli da se možda više pale (proradi inat) kad ih malo nagaziš i zviždiš im. Drugačiji mentalitet. Dolaze iz drugog miljea. Ne znaju ko je Željko i šta on predstavlja u Evropi i šta znači za celu košarkašku, a pogotovo Partizanovu javnost, koliko god bili informisani unapred. Većina su Gen Z sa poremećajem pažnje, fokusirani na individualne učinke, fleši poteze, što veći PIR itd. Neki su zamerali kako se u poslednje dve utakmice više trude, ali to nije ništa čudno kad dođe do promene trenera. Videli smo i kod komšija posle očajnih uvodnih utakmica da su igrači proigrali pod Sašom Obradovićem iako niko nije imao nikakav problem sa Sferopulosom. Dakle, više je problem sama selekcija i skup tih istih igrača na jednom mestu, nego oni pojedinačno kao dodatak nekom izgrađenom sistemu i toga ću se dotaći dole kod tačke 3. 2. Ostoja Iako je imao dobrih poteza kroz sve ove godine i uneo neke novine koje su klub malo podigle i uskladile sa funkcionisanjem drugih EL klubova, primetan je veliki broj pogrešnih poteza, a kako i ne bi, kad se zna iz koje stranke dolazi. Počnimo od hvalisanja budžetom da bi pred Evropom predstavio klub mnogo stabilnijim nego što jeste. Čak i da je formalno taj ukupni budžet od 27 miliona tačan, nas mnogo više zanima budžet za plate igrača. Ovo što oni nabudže preko je nebitno. Em je neka projekcija, em, kao što smo već saznali, u to ulaze i recimo dugovi prema Željku od prošlih sezona, pa je tako u listingu plata koji je objavljen na mrežama, kod Željka zapravo uračunat i dug koji imaju prema njemu od ranije uz današnju platu i to predstavljeno kao mesečno primanje (naravno da je ovo otišlo iz Ostojinog kruga u javnost). Fejlovi ranije sa Trinkijem, sa monetizacijom svega i svačega, uvezivanjem svojih firmi u prodaju karata, marketingom, Part+, promenom statuta u stilu Vučića itd. Da li spomenuti članarinu koja ništa ne znači osim da je preduslov za kupovinu sezonske? Mi kao navijači bi trebalo da se borimo da članovi kluba imaju pravo glasa u izboru delegata skupštine KK. Ostoja je lepo živeo i lepo će umreti od Željka na kraju. Jer on sad ne može do kraja da ugasi ovaj požar. Iako je Željko formalno podneo ostavku, videlo se da je Ostoja jedva čekao da ovaj ode i da mu je bio ozbiljan teret već neko vreme. No, zajebao se u računici da će to ići glatko. Ne greši Ostaje kada kaže u privatnom razgovoru (ako je tačno) da će se dosta toga zaboraviti kad dođe par pobeda jer „ništa ne uspeva kao uspeh“ i zato tenzije ne smeju da spadnu. 3. Željko Na kraju dolazimo i do njega. Svojevremeno sam pisao da ne mogu da zamislim da oteramo Željka iz Partizana i da treba da ide samo kad se njemu bude išlo i da, što se mene tiče, pogotovo u ovoj naprednoj Srbiji, ako treba da idemo na dno sa Željkom – idemo na dno. Ne zato što sam idolopoklonik, nego zato što sam bio svestan okoline u kojoj živimo, koliko se on trudi oko svega, koliko boji u neke vesele boje ovo naprednjačko sivilo, a i donekle svestan klipova koji mu ubacuju u točkove (ali ne u punoj meri). Željko nije (samo) trener. Željko je mnogo više. I nama, i komšijama i srpskoj i regionalnoj i evropskoj košarci. Privukao je više para na obe strane brda, privukao je ozbiljan hajp u Beograd. Željko ne može da se posmatra, uz dužno poštovanje, ni kao Sferopulos, ni kao Saša O, ni kao Duško Ivanović, ma koliko to bili dobri treneri. Zašto spominjem njih? Zato što se i njima dešavalo da izgube svlačionicu i odu iz kluba pognute glave i bez reči. Život ide dalje. Željko je jednostavno kategorija za sebe. 9 titula prvaka Evrope. Ne postoji pandan tome u bilo kojem ozbiljnijem sportu. Mislim da Anćeloti ima 5 u fudbalu. I takav trener, takva legenda je trener tvog kluba, doneo ti je najvredniji trofej u istoriji, voli taj klub najviše na svetu i sad ti da ga teraš? Ne ide. Iako on formalno nije oteran, praktično jeste. I to je poražavajuće. Nikad nijedan klub nije napustio na pola sezone. Dosad. I to govori koliko mu je bilo teško. Ne zavaravajte se da bi se Željko sutra vratio da se sad promeni situacija odjednom. On je psihički i emotivno toliko ispražnjen da mu treba odmor. Ja mogu da ga zamislim samo na nekoj predsedničkoj / potpredsedničkoj funkciji u bližoj budućnosti. Gde je Željko grešio? Rekao bih što je prilikom selekcije gledao da se sa limitiranim budžetom (u poređenju sa vrhom EL) više fokusira na fizikalije i talenat igrača i njihov potencijalni visoki plafon, a manje na njihove ljudske karakteristike, naviknutost na evropsku košarku, spoznaju značaja tima i trenera za koji igraju itd. On je birao igrače koji bi u teoriji mogli da eksplodiraju i naprave haos pre nego neke proseke za koje je znao šta mu donose i za koje je bio ubeđen da neće biti dovoljni da mu donesu taj korak dalje. Po mom mišljenju trebalo je preplatiti čak i neke igrače koji su mu se nisu skroz uklapali u koncept, ali koji su naviknuti na njegov sistem, Evropu, region…i koji bi mogli da mu „drže“ svlačionicu, a ne da on bude taj koji će to da radi u ekipi. Uporedite recimo Džabarija i Šengeliju? Ovaj drugi matorac, penzos, došao za manje para tamo, ali lik je igrač i karakter kakvog samo možeš poželeti. To je poenta. Drugo, sama selekcija ne samo što nije u potpunosti zavisila od Željka kao kod slučaja Osetkovski nego je i kod prvog filtera on prepuštao pomoćnicima da suze izbor sa Savićem na neka imena koja bi on posle analizirao i predlagao konačni izbor. Tu dolazimo do odgovornosti i Savića, koji je verovatno vukao na neku svoju stranu i Ostoje koji je imao dilove sa Miškom. Zato smo i imali u dobro obaveštenim medijima često plasirane pogrešne vesti jer ono što je Željko prvobitno zamislio ne bi bilo na kraju i realizovano. Ai je on ćutao i gurao dalje sa tim što je imao. Zatim, problem sa man managementom koji je BB spominjao. On verovatno ima problem u komunikaciji sa novijim generacijama. Trudi se da im ne j… k.v.u, a ne može da bude ni nešto drugarski nastrojen u toku utakmice i onda se zaglavi negde između. Umesto da imamo jedan Fuck you Gigi momenat. Verovatno je na to dosta uticalo što je on stvarno emotivno ušao u sve ovo, toliko da mi toga nismo ni bili svesni. I verovatno bi odavno izašao da nije u pitanju KKP. Neki su istakli da baca igrače pod voz ali ja znam da on to prvo sve njima kaže direktno u lice, a potom govorom na konferenciji pokušava da ih trgne. No nije ih dovoljno gazio. Van terena on se njima postavljao kao ćale i kao drug i ne postoji veliki broj igrača koji će nešto loše o njemu reći. I ovog poslednjeg njegovog obraćanja ne bi bilo da se Ostoja prvi nije obratio. Da svima bude jasno. Željko je mogao da radi bilo gde za platu koju je primao u Partizanu, ali je odabrao Partizan. I malo se priča o tome da se recimo posle Burse odrekao 4 svoje plate kao svojevrsne kazne, i o još gomili oproštenih dugova i gluposti koje su mu činjene svih ovih godina a koje on očigledno nije hteo javno da iznosi. Mi smo verovatno samo delić slagalice saznali. Šta dalje? Za početak Ostoja mora da leti, makar bio najbolji predsednik na svetu. Dozvolio si da ti jedan Željko ode na ovakav način. Otišao je i sportski direktor. Realno je i da ti povučeš nogu i odeš kao deo toga paketa. Ne zavaravam se da će svi naprednjaci da lete u ovom trenutku, ali bar da ode Ostojina ekipa. Ovi koji nisu smetali nek preuzmu upravljanje do nekih boljih vremena. To je uslov svih uslova. Što se tiče igrača – ako je neko pravio problem mora da bude sankcionisan ili zamenjen. U suprotnom Ostoja je lagao. Mi imamo samo jedan Partizan i on je iznad svih. Podrška Željku, prozivanje Ostoje i AV-a, a za navijanje po savesti i osećaju. Samo ne navijajte protiv Partizana. Željku želim da se odmori i da nam se vrati na leto ili kasnije, u neka bolja vremena i lepše okruženje. 18 1 9
Dzep Posted Friday at 04:28 PM Posted Friday at 04:28 PM @pendulum Tako je, sve tačno, dakle fokus: 1. Ostoja odlazi/Obradović Željko 2. Nepomeniku pozdravi; 3. Podrška igračima. Ono što me interesuje posebno jeste kako će Kalates da izađe na kraj sa bekovima Zvezde, vrv će morati na infuziju posle utakmice 😂 1
Shonewizard Posted Friday at 04:32 PM Posted Friday at 04:32 PM 1 hour ago, pendulum said: Danima se već kanim da napišem nešto….ali mi se nije dalo. Sad, kad su se ipak malo (samo malo) stišale strasti i donekle razbistrila situacija i misli odlučih da prozborim koju, uz što racionalniji osvrt na aktuelna dešavanja. Oprostićete mi ako budem ponovio nešto što je već rečeno. Bilo je tu mnogo dobrih upisa sa obe strane brda, pa mi je nešto svakako ostalo urezano u sećanje. I ne zamerite na dužini. Prvo da bacim koju povodom poslednje utakmice u Areni. Verujem da je sa strane (preko TV-a) izgledalo dosta šizofreno i umnogome jeste tako bilo, ali treba reći da nije bilo uniformnog ponašanja na tribini. Bile su tu tri grupe: oni koji su jebali svima sve živo, oni koji su bojažljivo kao davali podršku nekim dobrim potezima i navijali sporadično i ona velika većina (tu sam se i sam pronašao) koja se osećala prazno i gledala veći deo meča kroz parket, uz skandiranja Željku, Ostoji onom čije se ime ne spominje. Neki su izašli vrlo brzo nakon početka, neki na poluvremenu. Jednostavno ljudi su imali baš neki bljutav osećaj u vezi sa celom situacijom. Iza mene su neki momci psovali sve naše od početka do kraja, ispred se neki krstili na to i tako…u drugom poluvremenu prva grupa je utihnula, druga se malo okuražila da da podrška, a pridružio im se i deo iz treće. Ja kapiram emocije i specifičnost događaja koji su nas zadesili ali ne mogu da navijam protiv Partizana niti da se radujem protivničkim koševima. Nadam se da je takva šizofrenija iza nas i da će ostati samo na toj jednoj utakmici. Hoćeš da pokažeš izvestan protest - sedi i ne navijaj (ne računam skandiranja kome treba). Čekaj da zadobiju ponovo tvoje poverenje, ako je to ikako moguće. Druga opcija – ostani kod kuće i na taj način iskaži protest. Ako si u hali – skandiraj Željku, prozivaj Ostoju i vrhovnog vođu. Da li će da se navija aktivno za tim ili ne, to je na svakom da odluči. Ali neprihvatljivo mi je navijanje protiv Partizana i za protivnika, kakvi god izgovori da postoje. @SamoFlacko je imao je jedan dobar post. Mi smo sve ove godine davali bezuslovnu podršku i ljubav svim ovim timovima, čak i kad je nisu zaslužili. Imali smo dozivanje sa igračima posle svake utakmice. To je postalo kao neki ritual ili folklor koji oni više nisu posebno cenili nego su ga radili po automatizmu. Da se ne lažemo, imali smo i prethodnih godina igrače koji su igrali preko one stvari poneke utakmice, pa čak i duži vremenski period. Dešavalo se to i toliko omiljenima Ledeju, Lesoru, Egzumu i Panteru…Nanelija ne moram ni da naglašavam. Naša greška je što nismo u nekim utakmicama jednostavno okrenuli leđa i izašli iz hale bez reči ili čak i izviždali pojedince za partije preko k. Sad su se samo kola sa gomilom nagomilanih frustracija iz prethodnih Željkovih 4-5 godina slomila na ovoj skupini. Ali šta mi zapravo znamo da se dešavalo u svlačionici osim što je Željko rekao da ne zna šta više treba da uradi? Da li je Željko upro prstom u nekoga u timu? Da li se, osim u Ostojinom kriznom PR izlaganju, bilo gde zvanično spomenulo da su neki igrači problematični (koji?), ko je „bušio“ Željka, ko nije hteo da trenira…ili celu priču kreiramo iz senzacionalnih poluistina i laži koje su plasirali razni kvazi-insajderi po mrežama? Šta je kriv neki Lakić? Šta je kriv i taj mučeni Ocokoljić koji je inače partizanovac ceo život i očigledno je u komunikaciji sa Željkom sve ovo vreme? Da li je Željko rekao da se podrži tim? Dakle, mislim da je jasno na čemu (kome) treba da bude fokus radi ispravljanja nepravde, a ne nepravedno sve svaliti (samo) na igrače. Ja bih odgovornost podelio na tri kategorije: 1. Igrači Već je dosta toga izrečeno. Ne zaslužuju bezuslovnu podršku. Čak smo protiv Bajerna videli da se možda više pale (proradi inat) kad ih malo nagaziš i zviždiš im. Drugačiji mentalitet. Dolaze iz drugog miljea. Ne znaju ko je Željko i šta on predstavlja u Evropi i šta znači za celu košarkašku, a pogotovo Partizanovu javnost, koliko god bili informisani unapred. Većina su Gen Z sa poremećajem pažnje, fokusirani na individualne učinke, fleši poteze, što veći PIR itd. Neki su zamerali kako se u poslednje dve utakmice više trude, ali to nije ništa čudno kad dođe do promene trenera. Videli smo i kod komšija posle očajnih uvodnih utakmica da su igrači proigrali pod Sašom Obradovićem iako niko nije imao nikakav problem sa Sferopulosom. Dakle, više je problem sama selekcija i skup tih istih igrača na jednom mestu, nego oni pojedinačno kao dodatak nekom izgrađenom sistemu i toga ću se dotaći dole kod tačke 3. 2. Ostoja Iako je imao dobrih poteza kroz sve ove godine i uneo neke novine koje su klub malo podigle i uskladile sa funkcionisanjem drugih EL klubova, primetan je veliki broj pogrešnih poteza, a kako i ne bi, kad se zna iz koje stranke dolazi. Počnimo od hvalisanja budžetom da bi pred Evropom predstavio klub mnogo stabilnijim nego što jeste. Čak i da je formalno taj ukupni budžet od 27 miliona tačan, nas mnogo više zanima budžet za plate igrača. Ovo što oni nabudže preko je nebitno. Em je neka projekcija, em, kao što smo već saznali, u to ulaze i recimo dugovi prema Željku od prošlih sezona, pa je tako u listingu plata koji je objavljen na mrežama, kod Željka zapravo uračunat i dug koji imaju prema njemu od ranije uz današnju platu i to predstavljeno kao mesečno primanje (naravno da je ovo otišlo iz Ostojinog kruga u javnost). Fejlovi ranije sa Trinkijem, sa monetizacijom svega i svačega, uvezivanjem svojih firmi u prodaju karata, marketingom, Part+, promenom statuta u stilu Vučića itd. Da li spomenuti članarinu koja ništa ne znači osim da je preduslov za kupovinu sezonske? Mi kao navijači bi trebalo da se borimo da članovi kluba imaju pravo glasa u izboru delegata skupštine KK. Ostoja je lepo živeo i lepo će umreti od Željka na kraju. Jer on sad ne može do kraja da ugasi ovaj požar. Iako je Željko formalno podneo ostavku, videlo se da je Ostoja jedva čekao da ovaj ode i da mu je bio ozbiljan teret već neko vreme. No, zajebao se u računici da će to ići glatko. Ne greši Ostaje kada kaže u privatnom razgovoru (ako je tačno) da će se dosta toga zaboraviti kad dođe par pobeda jer „ništa ne uspeva kao uspeh“ i zato tenzije ne smeju da spadnu. 3. Željko Na kraju dolazimo i do njega. Svojevremeno sam pisao da ne mogu da zamislim da oteramo Željka iz Partizana i da treba da ide samo kad se njemu bude išlo i da, što se mene tiče, pogotovo u ovoj naprednoj Srbiji, ako treba da idemo na dno sa Željkom – idemo na dno. Ne zato što sam idolopoklonik, nego zato što sam bio svestan okoline u kojoj živimo, koliko se on trudi oko svega, koliko boji u neke vesele boje ovo naprednjačko sivilo, a i donekle svestan klipova koji mu ubacuju u točkove (ali ne u punoj meri). Željko nije (samo) trener. Željko je mnogo više. I nama, i komšijama i srpskoj i regionalnoj i evropskoj košarci. Privukao je više para na obe strane brda, privukao je ozbiljan hajp u Beograd. Željko ne može da se posmatra, uz dužno poštovanje, ni kao Sferopulos, ni kao Saša O, ni kao Duško Ivanović, ma koliko to bili dobri treneri. Zašto spominjem njih? Zato što se i njima dešavalo da izgube svlačionicu i odu iz kluba pognute glave i bez reči. Život ide dalje. Željko je jednostavno kategorija za sebe. 9 titula prvaka Evrope. Ne postoji pandan tome u bilo kojem ozbiljnijem sportu. Mislim da Anćeloti ima 5 u fudbalu. I takav trener, takva legenda je trener tvog kluba, doneo ti je najvredniji trofej u istoriji, voli taj klub najviše na svetu i sad ti da ga teraš? Ne ide. Iako on formalno nije oteran, praktično jeste. I to je poražavajuće. Nikad nijedan klub nije napustio na pola sezone. Dosad. I to govori koliko mu je bilo teško. Ne zavaravajte se da bi se Željko sutra vratio da se sad promeni situacija odjednom. On je psihički i emotivno toliko ispražnjen da mu treba odmor. Ja mogu da ga zamislim samo na nekoj predsedničkoj / potpredsedničkoj funkciji u bližoj budućnosti. Gde je Željko grešio? Rekao bih što je prilikom selekcije gledao da se sa limitiranim budžetom (u poređenju sa vrhom EL) više fokusira na fizikalije i talenat igrača i njihov potencijalni visoki plafon, a manje na njihove ljudske karakteristike, naviknutost na evropsku košarku, spoznaju značaja tima i trenera za koji igraju itd. On je birao igrače koji bi u teoriji mogli da eksplodiraju i naprave haos pre nego neke proseke za koje je znao šta mu donose i za koje je bio ubeđen da neće biti dovoljni da mu donesu taj korak dalje. Po mom mišljenju trebalo je preplatiti čak i neke igrače koji su mu se nisu skroz uklapali u koncept, ali koji su naviknuti na njegov sistem, Evropu, region…i koji bi mogli da mu „drže“ svlačionicu, a ne da on bude taj koji će to da radi u ekipi. Uporedite recimo Džabarija i Šengeliju? Ovaj drugi matorac, penzos, došao za manje para tamo, ali lik je igrač i karakter kakvog samo možeš poželeti. To je poenta. Drugo, sama selekcija ne samo što nije u potpunosti zavisila od Željka kao kod slučaja Osetkovski nego je i kod prvog filtera on prepuštao pomoćnicima da suze izbor sa Savićem na neka imena koja bi on posle analizirao i predlagao konačni izbor. Tu dolazimo do odgovornosti i Savića, koji je verovatno vukao na neku svoju stranu i Ostoje koji je imao dilove sa Miškom. Zato smo i imali u dobro obaveštenim medijima često plasirane pogrešne vesti jer ono što je Željko prvobitno zamislio ne bi bilo na kraju i realizovano. Ai je on ćutao i gurao dalje sa tim što je imao. Zatim, problem sa man managementom koji je BB spominjao. On verovatno ima problem u komunikaciji sa novijim generacijama. Trudi se da im ne j… k.v.u, a ne može da bude ni nešto drugarski nastrojen u toku utakmice i onda se zaglavi negde između. Umesto da imamo jedan Fuck you Gigi momenat. Verovatno je na to dosta uticalo što je on stvarno emotivno ušao u sve ovo, toliko da mi toga nismo ni bili svesni. I verovatno bi odavno izašao da nije u pitanju KKP. Neki su istakli da baca igrače pod voz ali ja znam da on to prvo sve njima kaže direktno u lice, a potom govorom na konferenciji pokušava da ih trgne. No nije ih dovoljno gazio. Van terena on se njima postavljao kao ćale i kao drug i ne postoji veliki broj igrača koji će nešto loše o njemu reći. I ovog poslednjeg njegovog obraćanja ne bi bilo da se Ostoja prvi nije obratio. Da svima bude jasno. Željko je mogao da radi bilo gde za platu koju je primao u Partizanu, ali je odabrao Partizan. I malo se priča o tome da se recimo posle Burse odrekao 4 svoje plate kao svojevrsne kazne, i o još gomili oproštenih dugova i gluposti koje su mu činjene svih ovih godina a koje on očigledno nije hteo javno da iznosi. Mi smo verovatno samo delić slagalice saznali. Šta dalje? Za početak Ostoja mora da leti, makar bio najbolji predsednik na svetu. Dozvolio si da ti jedan Željko ode na ovakav način. Otišao je i sportski direktor. Realno je i da ti povučeš nogu i odeš kao deo toga paketa. Ne zavaravam se da će svi naprednjaci da lete u ovom trenutku, ali bar da ode Ostojina ekipa. Ovi koji nisu smetali nek preuzmu upravljanje do nekih boljih vremena. To je uslov svih uslova. Što se tiče igrača – ako je neko pravio problem mora da bude sankcionisan ili zamenjen. U suprotnom Ostoja je lagao. Mi imamo samo jedan Partizan i on je iznad svih. Podrška Željku, prozivanje Ostoje i AV-a, a za navijanje po savesti i osećaju. Samo ne navijajte protiv Partizana. Željku želim da se odmori i da nam se vrati na leto ili kasnije, u neka bolja vremena i lepše okruženje. 👏 🫡
Barkley#34 Posted Friday at 04:44 PM Posted Friday at 04:44 PM Sa većim delom posta se slažem, sa nečim ne, ali samo ću na ovo da se osvrnem: 1 hour ago, pendulum said: Druga opcija – ostani kod kuće i na taj način iskaži protest. Istorija ovih prostora je pokazala da ovo doslovno nikad nije dalo rezultate. Drugim rečima, one zbog kojih se ostalo kući zabole patka, čak im je bolje jer je manji pritisak. Uostalom, sam kažeš: 1 hour ago, pendulum said: Čak smo protiv Bajerna videli da se možda više pale (proradi inat) kad ih malo nagaziš i zviždiš im. Naravno, sad bi trebalo resetovati stvari i pustiti ih da se izbore za podršku. Mada, mislim da bi trebalo nastaviti sa zvižducima na zagrevanju i ignorisanjem posle utakmice. 3
wing Posted Friday at 05:17 PM Posted Friday at 05:17 PM (edited) 37 minutes ago, Barkley#34 said: Naravno, sad bi trebalo resetovati stvari i pustiti ih da se izbore za podršku. Mada, mislim da bi trebalo nastaviti sa zvižducima na zagrevanju i ignorisanjem posle utakmice. uhhhhh....i dokle tako...? Nakon Bajerna nisu ignorisani već napušavani. Kakav će biti efekat ako pobede u derbiju a opet dobiju zvižduke i pretnje. Pored princeze Parkera, vama su i Wash i Sterling u onom usiljenom pozdravljanju tribine transparentno pokazali da im je to over the line. Zar nije dovoljna ta sretna okolnost što se Bonga predomislio i ipak nije napustio klub i tako sprečio kud-koji-mili-moji bežaniju. Edited Friday at 05:23 PM by wing
Barkley#34 Posted Friday at 05:23 PM Posted Friday at 05:23 PM E, pa ako su oni pokazali da im je over the line onda ništa. 3
wing Posted Friday at 05:29 PM Posted Friday at 05:29 PM Just now, Barkley#34 said: E, pa ako su oni pokazali da im je over the line onda ništa. ok...good luck with that.
le piaf Posted Friday at 06:16 PM Posted Friday at 06:16 PM 57 minutes ago, wing said: uhhhhh....i dokle tako...? Nakon Bajerna nisu ignorisani već napušavani. Kakav će biti efekat ako pobede u derbiju a opet dobiju zvižduke i pretnje. Pored princeze Parkera, vama su i Wash i Sterling u onom usiljenom pozdravljanju tribine transparentno pokazali da im je to over the line. Zar nije dovoljna ta sretna okolnost što se Bonga predomislio i ipak nije napustio klub i tako sprečio kud-koji-mili-moji bežaniju. Nasekiraš(ć)e nas jako
DameTime Posted Friday at 06:18 PM Posted Friday at 06:18 PM 1 hour ago, wing said: uhhhhh....i dokle tako...? Nakon Bajerna nisu ignorisani već napušavani. Kakav će biti efekat ako pobede u derbiju a opet dobiju zvižduke i pretnje. Pored princeze Parkera, vama su i Wash i Sterling u onom usiljenom pozdravljanju tribine transparentno pokazali da im je to over the line. Zar nije dovoljna ta sretna okolnost što se Bonga predomislio i ipak nije napustio klub i tako sprečio kud-koji-mili-moji bežaniju. Brt, ti si svojevremeno Nedovića nazivao salonski frajer. Ne znam odakle ova novostečena zabrinutost za mišljenja i emocije igrača Partizana. 3
wing Posted Friday at 06:24 PM Posted Friday at 06:24 PM (edited) 7 minutes ago, DameTime said: Brt, ti si svojevremeno Nedovića nazivao salonski frajer. Ne znam odakle ova novostečena zabrinutost za mišljenja i emocije igrača Partizana. Sve po zasluzi. Mada njega nisam gotivio još od potpisa. Frajer na baterije. Dobio je više od kluba i navijača nego ŝto je doneo. Ali Tajriku je i nakon partije od 20 poena prećeno i nakon tekme i po mrežama. Pitam samo dokle se ide tako i šta je tačno cilj. A iskreno brinem zbog kuma...Tajrika bi kaže digao na haubu da mu se pruži prilika. A kum duša od čoveka. Edited Friday at 06:27 PM by wing
pendulum Posted Friday at 06:35 PM Posted Friday at 06:35 PM 1 hour ago, Barkley#34 said: Sa većim delom posta se slažem, sa nečim ne, ali samo ću na ovo da se osvrnem: Istorija ovih prostora je pokazala da ovo doslovno nikad nije dalo rezultate. Drugim rečima, one zbog kojih se ostalo kući zabole patka, čak im je bolje jer je manji pritisak. Uostalom, sam kažeš: Naravno, sad bi trebalo resetovati stvari i pustiti ih da se izbore za podršku. Mada, mislim da bi trebalo nastaviti sa zvižducima na zagrevanju i ignorisanjem posle utakmice. b1: Znam. To bi delovalo samo da dođe do nekog masovnog bojkota jer bi se neko zamislio. Ovde sam više mislio u pogledu toga da ako ne možeš da izdržiš da ne jebeš svima kevu, bolje da ostaneš kod kuće i iskuliraš. b2: da, zajebavali smo se da je taj princip štapa i šargarepe ili bad cop - god cop izgleda delotvoran u slučaju ovog tima 🙂
Shonewizard Posted Friday at 06:39 PM Posted Friday at 06:39 PM Očekujem pobjedu, za ostalo ćemo vidjeti. 🙂 1
Elevator Operater Posted Friday at 06:47 PM Posted Friday at 06:47 PM 1 hour ago, wing said: Zar nije dovoljna ta sretna okolnost što se Bonga predomislio i ipak nije napustio klub i tako sprečio kud-koji-mili-moji bežaniju. To za odlazak je neprovereno koliko i bilo sta drugo. Na stranu sto ne moze da ode igrac pod ugovorom u sred sezone. Besides, zar ne vlada jednako jaka teorija da je on busio i da se "pretnjom" oprao pred javnoscu? 1
Barkley#34 Posted Friday at 06:50 PM Posted Friday at 06:50 PM 10 minutes ago, pendulum said: b1: Znam. To bi delovalo samo da dođe do nekog masovnog bojkota jer bi se neko zamislio. Ovde sam više mislio u pogledu toga da ako ne možeš da izdržiš da ne jebeš svima kevu, bolje da ostaneš kod kuće i iskuliraš. b2: da, zajebavali smo se da je taj princip štapa i šargarepe ili bad cop - god cop izgleda delotvoran u slučaju ovog tima 🙂 Ma boli ih patka i za bojkot. A mislim da je generalno igrači treba da povremeno, kad zasluže, osete bes a ne da bude ono radio, ne radio, svira mi radio.
Recommended Posts