ScepanScekicSto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Elevator Operater said: @ScepanScekicSto ย Njegova neverbalna komunikacija od kzs posle gostovanja Pariza kaze da nema ideje i da nije daleko da dogne ruke. Od tada konstantno utucen i bez energije. na zalost, bas tako
TripleJ Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zoc kao da je direktno iz kafane stigao na ovu konferenciju ๐ย .ย
TripleJ Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, Knipex said: ล ta je sa Vanjom? Ledja. Koliko se secam, prosle sezone je zbog toga vec propustao silne tekme. ย 1
odupri se ludilu Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Vanja ima problema sa leฤima. U neku ruku dobro je ovo ลกto se tiฤe Parkera. Taman Mika da iskoฤi, tako to biva. 1
Elevator Operater Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 13 minutes ago, odupri se ludilu said: Vanja ima problema sa leฤima. U neku ruku dobro je ovo ลกto se tiฤe Parkera. Taman Mika da iskoฤi, tako to biva. ย Nista nam ne vredi da ovu sezonu pojedu skakavci da se kao on istrpi i isforisra, ako ce zapali na leto. 1
odupri se ludilu Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Niลกta onda Poku moลพe da negira to ลกto Parker nije igrao. Isto kao on. 1
Luchifer89 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago PG Mitar SG Mijailoviฤ SF Mika PF Poku C Osetkovski ย Startna petorka da ih belinom naลกih igraฤa ลกokiramo i napravimo razliku koju ฤe tamnoputi da odrลพavaju do kraja utakmice 1 2
pendulum Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Kanim se neลกto da napiลกem danima, ali me uvek odvuku ova druลกtvena deลกavanja... ย Malo sam ฤeprkao po statistici. KKP je u ove tri prethodne EL sezone napravio skor 52:50 odnosno oko 51% uspeลกnosti. ย Kada bi se taj procenat uspeลกnosti preneo na svaku posebnu sezonu to bi izgledalo ovako: ย Za sezonu 22/23 bilo bi dovoljno za poziciju izmeฤu 9. i 10. mesta Za sezonu 23/24 za poziciju izmeฤu 8. i 9. mesta Za sezonu 24/25 za poziciju izmeฤu 10 i 11. mesta. ย Sve to uz 19 pobeda na gostovanjima i ne raฤunajuฤi 2:3 seriju sa Realom u plejofu. ย Radi konteksta, da spomenem i komลกije (jer je mnogima trava zelenija preko). Njihov skor u tri sezone je 46:56 (45% uspeลกnosti) uz 18 pobeda na gostovanjima, ne raฤunajuฤi poraz protiv Bajerna u plejin seriji. ย ล ta je poenta priฤe? Naลก proseฤan skor je zapravo takav kakav nam se obiฤno i prognozirao kao realanย i takav kakav smo i sami priลพeljkivali pre ove nove EL sage sa ลฝeljkom, a to je da budemo malo iznad 50%, nadajuฤi se da ฤe to biti dovoljno za pjeof (u starom sistemu sa 8 ekipa). Jednu sezonu smo prebacili ozbiljno oฤekivanja, jednu podbacili i jednu odigrali oฤekivano. ย Ono ลกto smo svi mi oฤekivali je da ลฝeljko bude taj X faktor koji ฤe taj oฤekivani rezultat diฤi iznad i to smo uspeli da vidimo u nekoliko meseci ove sage. Neki ฤe reฤi premalo i prekratko ali tako je. Ostatak njegovog boravka ovde je u suลกtini u skladu sa realnim oฤekivanjima od ovog i ovakvog Partizana, koliko god mi priลพeljkivali neลกto viลกe. Doฤe neka serija pobeda, pa serija poraza, pa opet serija pobedaย i to se sve na kraju niveliลกe i dovede do tog uฤinka od oko 50%. ย Veฤ sam pisao to ranije ali nije zgoreg da ponovim. Drugaฤija bi bila u potpunosti slika o ลฝeljku da je on sve ove godine osvajao sve domaฤe trofeje jer koliko god da se poneki ubili objaลกnjavajuฤi kako nije bitno - bitno je. Bitno je jer ti daje oduลกka u ovim EL avanturama. Bitno je jer se poredimo sa komลกijama non-stop. Isto tako i sada kada je ova njihova serija u EL u toku mnogima joลก teลพe pada naลก ponor. Ali kad je doลกao, imao je uigranu maลกineriju sa druge strane, sa namazanim vlasnikom, dobrom domaฤom osnovom uspostavljenom u periodu Radonjine dominacije odnosno sklanjanja DV-a sa puta, odliฤnim trenerima i nije bilo nimalo jednostavno to prekinuti. Koliko god to paradoksalno zvuฤalo, a veฤ sam to napisao, mislim da bi neki ลฝakelj kod nas uspeo da osvoji i neki domaฤi trofej viลกe jer bi iลกao moลพda viลกe na varijantu sklapanja neke regionalne rudarske osnove ali ne verujem da bi imao bolji skor od ลฝeljka u EL. Isto tako, kao ลกto sam veฤ pisao, paradoksalno No.2 - mislim da pre imamo ลกanse da skinemo u domaฤim takmiฤenjima komลกije sa ovim nikad jaฤim timom prepunog kvalitetnim strancima nego ลกto smo imali onaj sa jakom domaฤom osnovom, kao ลกto i oni sad imaju veฤu ลกansu za iskorak u EL nego ลกto su je ranije imali, a to govori i njihov skor u tri sezone okaฤen gore. ย I tu je sad kvaka22. Nisam ja slep kod oฤiju i vidim na ลกta mi ฤesto liฤimo ali prosto odbijam da poverujem da mi ovde vidimo neลกto ลกto ne vide ljudi iz ลฝeljkovog struฤnog ลกtaba i stoga je moje komentarisanje fokurisano skoro uvek na pokuลกaj izvlaฤenja nekog pozitivnog ugla gledanja. Imao sam priliku da ฤujem koliko se studiozno prilazi pripremi svake utakmice i svakog igraฤa i nepojmljivo mi je da proseฤan poznavalac koลกarke vidi neลกto ลกto ne vide oni koji treba da vode raฤuna o tome i to onda dovodi do razmiลกljanja da li je u pitanju neki viลกi cilj koji mi ne razumemo, da li postoje neka ograniฤenja, prepreke...o kojima se ne priฤa koja spreฤavaju da se dovede ovaj ili onaj igraฤ na vreme itd.. Voleo bih u nekom vakuumu da vidim na ลกta bi ovaj tim liฤio sa nekim Paskvalom, Trinkijem i sl. Ili moลพda ne ovaj tim, nego neki koji bi neko od tih trenera sastavio po svom ukusu ali sa ovakvim budลพetom. Opet ne bih voleo da se ลฝeljko otera iz Partizana dok on sam ne odluฤi da je dosta i povuฤe se ili u penziju ili u neku drugu ulogu u klubu. Ipak je ลฝeljko dobrim delom generisao ceo ovaj hajp oko Partizana, pa i generalno EL koลกarke u gradu. Pitanje je da li bi klub sa nekim drugim, stranim imenom uspeo sve to isto bar pribliลพno da uradi (ne bi), a onda ako uzmemo da doฤe sad neko poznato ime, nakon ลกto se ลฝeljko povuฤe, da li bi to ime donelo skor iznad 51% na kraju sezone? Naravno, moลพda bi bilo drugaฤije, "smislenije" koลกarke, krvavijih kolena itd. ali da li bi i koliko to u konaฤnom skoru znaฤilo? I neuporedivo je ovo sa bilo kojom ranijom EL avanturom Partizana za vreme Duleta, Vlada J...pa ฤak i sa vremenom Radonjine Zvezde...drugaฤija je koลกarka, drugaฤiji sistem takmiฤenja. Mnogo toga se promenilo. ย Da li ลฝeljko ovako igra zato ลกto pokuลกava da nekako dovede da rezultat bude iznad oฤekivanja kao u sezoni 22/23 i misli da je to jedini naฤin da overaฤivuje ali mu to ne uspeva no on i dalje ide glavom kroz zid? Ne znam. Glasno razmiลกljam. Ja i daljem mislim da on u sebi ima taj mojoย koji moลพe da otkljuฤa pun potencijal kod neke ekipe. To neลกto imaju i drugi vrhunski treneri u EL ali su oni nama realno nedostupni. Da li bi ovo sve delovalo bolje da sad dovedemo nekog solidnog a talentovanog EC/FIBA Lล trenera? Ne znam. Kaลพem, voleo bih u nekoj paralelnoj stvarnosti da vidim kako bi to izgledalo sa nekim drugim ali da se pritom ne ogreลกimo o ลฝeljka. Nisam idolopoklonik i za mene ลฝeljko, a ni DV pre njega, nisu iznad Partizana, ali ipak jesu ugradili dobar deo svog ลพivota i zdravlja i ugleda i znanja u naลกe uspehe, pri ฤemu nam je ลฝeljko doneo najznaฤajniji trofej u istoriji i bilo bi iskreno tuลพno da se klub rastane sa njim u nekim ruลพnim okolnostima. Having that said, oฤekujem stvarno dalji napredak u igri. Naznake jesu primeฤene i protiv Hapoela i protiv Barse, pa ฤak i u dobrom delu tekme protiv Dubaija. Doฤi ฤe i neka naลกa serija na red jer ฤe ekipa biti uigranija, a kvaliteta definitivno ima. 10
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 48 minutes ago, Elevator Operater said: ย Nista nam ne vredi da ovu sezonu pojedu skakavci da se kao on istrpi i isforisra, ako ce zapali na leto. ย Ne verujem. Imate 3 godine licencu, jedino ako ga baลก uzme neki NBA klub, a ฤisto sumnjam, a mislim da je i njemu jasno da ฤe bolje biti da uฤi u KKP nego da se seljaka po raznim G ligama i sliฤno. Verovatno ne bi ni mnogo veฤe pare dobio tamo.ย ย Uostalom, ลกto biste ga uopลกte i dovodili ako je na 1 sezonu? Marketinลกki trik? @pendulumย Ovo ลกto si ti napisao je samo joลก jedna potvrda onoga ลกto svi mi znamo, a to je da smo i mi i vi tu negde oko plejof/plejin zone i po budลพetu i po projekcijama. Dakle ima 5-6 timova koji su znaฤajno bogatiji, onda idu 7-8 timova koji su kao mi (tu raฤunam i nas) i imaลก donji dom. ย Kako god ga zgodiลก, dupe ti je pozadi. Koliko god mi imali istorijski najveฤe budลพete, i drugi su podigli iste, nismo samo mi. Tako da...to je to...55-60% uspeลกnosti u regularnom delu sezone je target.
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, ScepanScekicSto said: Kazu, Efes i Jabari skoro pa dogovoreno ย Iskreno ne znam na osnovu ฤega su oni zainteresovani. Ali ako vam to rastereti budลพet, a veฤ znate koga ฤete, onda super. 1
m0k1 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Meni samo nije jasno zasto mislis da su drugi vrhunski EL treneri nedostupni Partizanu ? Koliko sam ispratio - Cavi Paskval je bio zainteresovan da uzme Zvezdu pa ne vidim sto ne bi bio zainteresovan za Partizan ? Jak tim, definitivno slican budzet, istu licencu poseduju oba kluba... A ipak mu je CV tanji u odnosu na Zeljka (a vrlo verovatno i potencijalna plata pa ni to ne bi trebalo da predstavlja problem) ? ย Druga stvar - ukoliko se vec gledaju power rankingsi - ja koliko sam ispratio ove godine je Partizan bio visoko kotiran i uglavnom je projektovan izmedju sestog i osmog mesta. Jos je prerano da se o tome diskutuje ali trenutan plasman ne nagovestava da ce biti opravdana ta predikcija (ne kazem da je sezona gotova ili nesto tog tipa, ali u ovoliko jakoj EL uz ocajan start mislim da nema sanse da se bilo koja ekipa domogne top6 na kraju regularnog dela (top10 je vec druga prica)).ย ย I za kraj - zar ne bi ta konstantnost na klupi i u strucnom stabu trebalo da donese prevagu ? 6 pobeda se cini bas malo ako se uzme u obzir da su ovamo promenjeni i Vlada Jovanovic, i Dusko Ivanovic i Janis Sferopulos. Da ne napominjem da je u startu bila ogromna prednost u igrackom smislu (Panter, Ledej i Naneli kao dokazani f4 igraci/osvajac vs Adamsa iz Australije, Dzonija Ivanovica i Bena Bentila - do dolaska Vildoze). Btw, ja prvi kao navijac Zvezde ne kazem da su overall ove 3 sezone opravdale ocekivanja (prva solidna ako se uzme u obzir sve + peripetije oko Kampaca), druga uzasna, treca dobra). Ali s obzirom ma kontinuitet i odredjene prednosti u selekciji (kvalitet u prvoj sezoni + kontinuitet igraca u drugoj) - mislim da su vase u najmanju ruku podjednako neuspesne (i pored one sezone) i da apsolutno ne moze da se kaze da su bile u skladu sa ocekivanjima/kvalitetom/reputacijom pa i budzetom. 1
Luchifer89 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, ScepanScekicSto said: Kazu, Efes i Jabari skoro pa dogovoreno
TripleJ Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 minutes ago, ScepanScekicSto said: Kazu, Efes i Jabari skoro pa dogovoreno Meni to bas nema smisla. Pazi, Zoc je istrpeo Kaminskog celu sezonu. 1
Don Dusko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 minutes ago, ScepanScekicSto said: Kazu, Efes i Jabari skoro pa dogovoreno Cek ovo ozbiljno?
m0k1 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Just now, TripleJ said: Meni to bas nema smisla. Pazi, Zoc je istrpeo Kaminskog celu sezonu. Mozda je Dzabari taj koji insistira na transferu ?
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Just now, TripleJ said: Meni to bas nema smisla. Pazi, Zoc je istrpeo Kaminskog celu sezonu. ย Dobro, ali Frenk vam je ipak bio, aj da kaลพem... ลกesti, sedmi igraฤ rotacije. Parkerov output u odnosu na oฤekivano je kao kod nas ล abazove, realno. Jeste surovo da se ovoliko rano to radi, ali jebiga, ako ste veฤ naลกli nekog, onda je ok probati.
Luchifer89 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 minutes ago, JPM said: ย Iskreno ne znam na osnovu ฤega su oni zainteresovani. Ali ako vam to rastereti budลพet, a veฤ znate koga ฤete, onda super. Ma moลพe i Birฤeviฤ 2
ScepanScekicSto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 minutes ago, Don Dusko said: Cek ovo ozbiljno? ne znam... sta je danas sigurno... tako cuh... i meni je cudno, ali mislim da nije samo kosarka u pitanju ย Vise uklapanje u ekipu
kendrick duckworth Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Meni baลก nerealno zvuฤi to za Efes, imaju veฤ ล mitsa i Osmanija, Poarje ฤe se vratiti od nove godine valjda, njima treba neka petica, iako bi moglo tu da se kombinuje verovatno. A i generalno mi je nerealno da se rastajemo sa Dลพabalebarijem.ย 1
Coz29 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 23 minutes ago, ScepanScekicSto said: Kazu, Efes i Jabari skoro pa dogovoreno Neka ova kuฤa se veseli
Elevator Operater Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Super sve, ali mi imamo sistemski problem. Odlazak Dzabarija nece iznenada upaliti svetlo i uciniti nasu ekipu inteligentnijom. 1
ScepanScekicSto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, Elevator Operater said: Super sve, ali mi imamo sistemski problem. Odlazak Dzabarija nece iznenada upaliti svetlo i uciniti nasu ekipu inteligentnijom. I ja sam rog stava ย za resenje tog sistemskog problema treba vreme kojeg nemamo
Wingwalker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Panker Dลพabalebariฤ je smorio i vas sebe. Ne izgleda kao igraฤ koji ฤe se potruditi da ลกto pre podigne formu. Problem je ลกto sada u EL nema dostupne ฤetvorke te klase.ย Ako je on traลพio da raskine ugovor zbog neuklapanja u tim i velikog pritiska onda veฤ ima alternativu gde pali i tu sreฤe nema cimati se dalje. Edited 45 minutes ago by Wingwalker
Recommended Posts