Jump to content

๐‘ซ๐’†๐’„๐’Š๐’Ž๐’‚ - end of an era (KKP 2025/26)

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Knipex said:

ล ta je sa Vanjom?

Ledja. Koliko se secam, prosle sezone je zbog toga vec propustao silne tekme.

ย 

• Like 1
Posted
13 minutes ago, odupri se ludilu said:

Vanja ima problema sa leฤ‘ima.

U neku ruku dobro je ovo ลกto se tiฤe Parkera. Taman Mika da iskoฤi, tako to biva.

ย 

Nista nam ne vredi da ovu sezonu pojedu skakavci da se kao on istrpi i isforisra, ako ce zapali na leto.

• Like 1
Posted

PG Mitar

SG Mijailoviฤ‡

SF Mika

PF Poku

C Osetkovski

ย 

Startna petorka da ih belinom naลกih igraฤa ลกokiramo i napravimo razliku koju ฤ‡e tamnoputi da odrลพavaju do kraja utakmice

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted

Kanim se neลกto da napiลกem danima, ali me uvek odvuku ova druลกtvena deลกavanja...

ย 

Malo sam ฤeprkao po statistici. KKP je u ove tri prethodne EL sezone napravio skor 52:50 odnosno oko 51% uspeลกnosti.

ย 

Kada bi se taj procenat uspeลกnosti preneo na svaku posebnu sezonu to bi izgledalo ovako:

ย 

Za sezonu 22/23 bilo bi dovoljno za poziciju izmeฤ‘u 9. i 10. mesta

Za sezonu 23/24 za poziciju izmeฤ‘u 8. i 9. mesta

Za sezonu 24/25 za poziciju izmeฤ‘u 10 i 11. mesta.

ย 

Sve to uz 19 pobeda na gostovanjima i ne raฤunajuฤ‡i 2:3 seriju sa Realom u plejofu.

ย 

Radi konteksta, da spomenem i komลกije (jer je mnogima trava zelenija preko). Njihov skor u tri sezone je 46:56 (45% uspeลกnosti) uz 18 pobeda na gostovanjima, ne raฤunajuฤ‡i poraz protiv Bajerna u plejin seriji.

ย 

ล ta je poenta priฤe? Naลก proseฤan skor je zapravo takav kakav nam se obiฤno i prognozirao kao realanย i takav kakav smo i sami priลพeljkivali pre ove nove EL sage sa ลฝeljkom, a to je da budemo malo iznad 50%, nadajuฤ‡i se da ฤ‡e to biti dovoljno za pjeof (u starom sistemu sa 8 ekipa). Jednu sezonu smo prebacili ozbiljno oฤekivanja, jednu podbacili i jednu odigrali oฤekivano.

ย 

Ono ลกto smo svi mi oฤekivali je da ลฝeljko bude taj X faktor koji ฤ‡e taj oฤekivani rezultat diฤ‡i iznad i to smo uspeli da vidimo u nekoliko meseci ove sage. Neki ฤ‡e reฤ‡i premalo i prekratko ali tako je. Ostatak njegovog boravka ovde je u suลกtini u skladu sa realnim oฤekivanjima od ovog i ovakvog Partizana, koliko god mi priลพeljkivali neลกto viลกe. Doฤ‘e neka serija pobeda, pa serija poraza, pa opet serija pobedaย  i to se sve na kraju niveliลกe i dovede do tog uฤinka od oko 50%.

ย 

Veฤ‡ sam pisao to ranije ali nije zgoreg da ponovim. Drugaฤija bi bila u potpunosti slika o ลฝeljku da je on sve ove godine osvajao sve domaฤ‡e trofeje jer koliko god da se poneki ubili objaลกnjavajuฤ‡i kako nije bitno - bitno je. Bitno je jer ti daje oduลกka u ovim EL avanturama. Bitno je jer se poredimo sa komลกijama non-stop. Isto tako i sada kada je ova njihova serija u EL u toku mnogima joลก teลพe pada naลก ponor. Ali kad je doลกao, imao je uigranu maลกineriju sa druge strane, sa namazanim vlasnikom, dobrom domaฤ‡om osnovom uspostavljenom u periodu Radonjine dominacije odnosno sklanjanja DV-a sa puta, odliฤnim trenerima i nije bilo nimalo jednostavno to prekinuti. Koliko god to paradoksalno zvuฤalo, a veฤ‡ sam to napisao, mislim da bi neki ลฝakelj kod nas uspeo da osvoji i neki domaฤ‡i trofej viลกe jer bi iลกao moลพda viลกe na varijantu sklapanja neke regionalne rudarske osnove ali ne verujem da bi imao bolji skor od ลฝeljka u EL. Isto tako, kao ลกto sam veฤ‡ pisao, paradoksalno No.2 - mislim da pre imamo ลกanse da skinemo u domaฤ‡im takmiฤenjima komลกije sa ovim nikad jaฤim timom prepunog kvalitetnim strancima nego ลกto smo imali onaj sa jakom domaฤ‡om osnovom, kao ลกto i oni sad imaju veฤ‡u ลกansu za iskorak u EL nego ลกto su je ranije imali, a to govori i njihov skor u tri sezone okaฤen gore.

ย 

I tu je sad kvaka22. Nisam ja slep kod oฤiju i vidim na ลกta mi ฤesto liฤimo ali prosto odbijam da poverujem da mi ovde vidimo neลกto ลกto ne vide ljudi iz ลฝeljkovog struฤnog ลกtaba i stoga je moje komentarisanje fokurisano skoro uvek na pokuลกaj izvlaฤenja nekog pozitivnog ugla gledanja. Imao sam priliku da ฤujem koliko se studiozno prilazi pripremi svake utakmice i svakog igraฤa i nepojmljivo mi je da proseฤan poznavalac koลกarke vidi neลกto ลกto ne vide oni koji treba da vode raฤuna o tome i to onda dovodi do razmiลกljanja da li je u pitanju neki viลกi cilj koji mi ne razumemo, da li postoje neka ograniฤenja, prepreke...o kojima se ne priฤa koja spreฤavaju da se dovede ovaj ili onaj igraฤ na vreme itd.. Voleo bih u nekom vakuumu da vidim na ลกta bi ovaj tim liฤio sa nekim Paskvalom, Trinkijem i sl. Ili moลพda ne ovaj tim, nego neki koji bi neko od tih trenera sastavio po svom ukusu ali sa ovakvim budลพetom. Opet ne bih voleo da se ลฝeljko otera iz Partizana dok on sam ne odluฤi da je dosta i povuฤe se ili u penziju ili u neku drugu ulogu u klubu. Ipak je ลฝeljko dobrim delom generisao ceo ovaj hajp oko Partizana, pa i generalno EL koลกarke u gradu. Pitanje je da li bi klub sa nekim drugim, stranim imenom uspeo sve to isto bar pribliลพno da uradi (ne bi), a onda ako uzmemo da doฤ‘e sad neko poznato ime, nakon ลกto se ลฝeljko povuฤe, da li bi to ime donelo skor iznad 51% na kraju sezone? Naravno, moลพda bi bilo drugaฤije, "smislenije" koลกarke, krvavijih kolena itd. ali da li bi i koliko to u konaฤnom skoru znaฤilo? I neuporedivo je ovo sa bilo kojom ranijom EL avanturom Partizana za vreme Duleta, Vlada J...pa ฤak i sa vremenom Radonjine Zvezde...drugaฤija je koลกarka, drugaฤiji sistem takmiฤenja. Mnogo toga se promenilo.

ย 

Da li ลฝeljko ovako igra zato ลกto pokuลกava da nekako dovede da rezultat bude iznad oฤekivanja kao u sezoni 22/23 i misli da je to jedini naฤin da overaฤivuje ali mu to ne uspeva no on i dalje ide glavom kroz zid? Ne znam. Glasno razmiลกljam. Ja i daljem mislim da on u sebi ima taj mojoย koji moลพe da otkljuฤa pun potencijal kod neke ekipe. To neลกto imaju i drugi vrhunski treneri u EL ali su oni nama realno nedostupni. Da li bi ovo sve delovalo bolje da sad dovedemo nekog solidnog a talentovanog EC/FIBA Lล  trenera? Ne znam. Kaลพem, voleo bih u nekoj paralelnoj stvarnosti da vidim kako bi to izgledalo sa nekim drugim ali da se pritom ne ogreลกimo o ลฝeljka. Nisam idolopoklonik i za mene ลฝeljko, a ni DV pre njega, nisu iznad Partizana, ali ipak jesu ugradili dobar deo svog ลพivota i zdravlja i ugleda i znanja u naลกe uspehe, pri ฤemu nam je ลฝeljko doneo najznaฤajniji trofej u istoriji i bilo bi iskreno tuลพno da se klub rastane sa njim u nekim ruลพnim okolnostima.

Having that said, oฤekujem stvarno dalji napredak u igri. Naznake jesu primeฤ‡ene i protiv Hapoela i protiv Barse, pa ฤak i u dobrom delu tekme protiv Dubaija. Doฤ‡i ฤ‡e i neka naลกa serija na red jer ฤ‡e ekipa biti uigranija, a kvaliteta definitivno ima.

• Like 10
Posted
48 minutes ago, Elevator Operater said:

ย 

Nista nam ne vredi da ovu sezonu pojedu skakavci da se kao on istrpi i isforisra, ako ce zapali na leto.

ย 

Ne verujem. Imate 3 godine licencu, jedino ako ga baลก uzme neki NBA klub, a ฤisto sumnjam, a mislim da je i njemu jasno da ฤ‡e bolje biti da uฤi u KKP nego da se seljaka po raznim G ligama i sliฤno. Verovatno ne bi ni mnogo veฤ‡e pare dobio tamo.ย 

ย 

Uostalom, ลกto biste ga uopลกte i dovodili ako je na 1 sezonu? Marketinลกki trik?

@pendulumย Ovo ลกto si ti napisao je samo joลก jedna potvrda onoga ลกto svi mi znamo, a to je da smo i mi i vi tu negde oko plejof/plejin zone i po budลพetu i po projekcijama. Dakle ima 5-6 timova koji su znaฤajno bogatiji, onda idu 7-8 timova koji su kao mi (tu raฤunam i nas) i imaลก donji dom.

ย 

Kako god ga zgodiลก, dupe ti je pozadi. Koliko god mi imali istorijski najveฤ‡e budลพete, i drugi su podigli iste, nismo samo mi. Tako da...to je to...55-60% uspeลกnosti u regularnom delu sezone je target.

Posted
1 minute ago, ScepanScekicSto said:

Kazu, Efes i Jabari skoro pa dogovoreno

ย 

Iskreno ne znam na osnovu ฤega su oni zainteresovani. Ali ako vam to rastereti budลพet, a veฤ‡ znate koga ฤ‡ete, onda super.

• Like 1
Posted

Meni samo nije jasno zasto mislis da su drugi vrhunski EL treneri nedostupni Partizanu ? Koliko sam ispratio - Cavi Paskval je bio zainteresovan da uzme Zvezdu pa ne vidim sto ne bi bio zainteresovan za Partizan ? Jak tim, definitivno slican budzet, istu licencu poseduju oba kluba... A ipak mu je CV tanji u odnosu na Zeljka (a vrlo verovatno i potencijalna plata pa ni to ne bi trebalo da predstavlja problem) ?

ย 

Druga stvar - ukoliko se vec gledaju power rankingsi - ja koliko sam ispratio ove godine je Partizan bio visoko kotiran i uglavnom je projektovan izmedju sestog i osmog mesta. Jos je prerano da se o tome diskutuje ali trenutan plasman ne nagovestava da ce biti opravdana ta predikcija (ne kazem da je sezona gotova ili nesto tog tipa, ali u ovoliko jakoj EL uz ocajan start mislim da nema sanse da se bilo koja ekipa domogne top6 na kraju regularnog dela (top10 je vec druga prica)).ย 

ย 

I za kraj - zar ne bi ta konstantnost na klupi i u strucnom stabu trebalo da donese prevagu ? 6 pobeda se cini bas malo ako se uzme u obzir da su ovamo promenjeni i Vlada Jovanovic, i Dusko Ivanovic i Janis Sferopulos. Da ne napominjem da je u startu bila ogromna prednost u igrackom smislu (Panter, Ledej i Naneli kao dokazani f4 igraci/osvajac vs Adamsa iz Australije, Dzonija Ivanovica i Bena Bentila - do dolaska Vildoze). Btw, ja prvi kao navijac Zvezde ne kazem da su overall ove 3 sezone opravdale ocekivanja (prva solidna ako se uzme u obzir sve + peripetije oko Kampaca), druga uzasna, treca dobra). Ali s obzirom ma kontinuitet i odredjene prednosti u selekciji (kvalitet u prvoj sezoni + kontinuitet igraca u drugoj) - mislim da su vase u najmanju ruku podjednako neuspesne (i pored one sezone) i da apsolutno ne moze da se kaze da su bile u skladu sa ocekivanjima/kvalitetom/reputacijom pa i budzetom.

• Tuzno 1
Posted
5 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Meni to bas nema smisla. Pazi, Zoc je istrpeo Kaminskog celu sezonu.

• Like 1
Posted
Just now, TripleJ said:

Mozda je Dzabari taj koji insistira na transferu ?

Posted
Just now, TripleJ said:

ย 

Dobro, ali Frenk vam je ipak bio, aj da kaลพem... ลกesti, sedmi igraฤ rotacije. Parkerov output u odnosu na oฤekivano je kao kod nas ล abazove, realno.

Jeste surovo da se ovoliko rano to radi, ali jebiga, ako ste veฤ‡ naลกli nekog, onda je ok probati.

Posted
5 minutes ago, JPM said:

ย 

Iskreno ne znam na osnovu ฤega su oni zainteresovani. Ali ako vam to rastereti budลพet, a veฤ‡ znate koga ฤ‡ete, onda super.

Ma moลพe i Birฤeviฤ‡

• Ha-ha 2
Posted

Meni baลก nerealno zvuฤi to za Efes, imaju veฤ‡ ล mitsa i Osmanija, Poarje ฤ‡e se vratiti od nove godine valjda, njima treba neka petica, iako bi moglo tu da se kombinuje verovatno.

A i generalno mi je nerealno da se rastajemo sa Dลพabalebarijem.ย 

• Like 1
Posted
23 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Neka ova kuฤ‡a se veseli

Posted
Just now, Elevator Operater said:

Super sve, ali mi imamo sistemski problem. Odlazak Dzabarija nece iznenada upaliti svetlo i uciniti nasu ekipu inteligentnijom.

I ja sam rog stava

ย 

za resenje tog sistemskog problema treba

vreme kojeg nemamo

Posted (edited)

Panker Dลพabalebariฤ‡ je smorio i vas sebe. Ne izgleda kao igraฤ koji ฤ‡e se potruditi da ลกto pre podigne formu.

Problem je ลกto sada u EL nema dostupne ฤetvorke te klase.ย 

Ako je on traลพio da raskine ugovor zbog neuklapanja u tim i velikog pritiska onda veฤ‡ ima alternativu gde pali i tu sreฤ‡e nema cimati se dalje.

Edited by Wingwalker