Arsenije Pesic Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 33 minutes ago, NMX said: Komลกije, tagujte se. Ko je ovo? Ja tipujem na @Arsenije Pesic ย ย ย Malo drugaฤiji bicikl, ali to je to. ย Spoiler ย 1 2 8
Pikac Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Opalis sezonske kao da zivimo u drzavi Danskoj,uvedes Part+ da i tu ustines gastarbajterima koji euro,i onda dovedes kao zamenu za Karlika Kalatesa...e sada me ne bi iznenadilo da Zoran Savic ponudi Zeljku da vrati iz penzije Stefana Markovica....da on i Kalates dele minute na kecu i polome sve varove na obrucima ABA i E.L dvorana...idem sam...jedva pretekoh sinoc... 1
kendrick duckworth Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, Pikac said: e sada me ne bi iznenadilo da Zoran Savic ponudi Zeljku da vrati iz penzije Stefana Markovica... ย Opraลกtanje ruลพne proลกlosti moลพe samo na reprezentativnim okupljanjima kroz jurnjavu po hotelskim hodnicima.
ScepanScekicSto Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Od mene konkretan predlog. ย da se klub vodi kako valja a ne ovo sns govno redosled koraka bi bio sledeci: ย 1. Novi ugovor za Zeljka Obradovica 2. van tima: Duen Washington 3. van tima: Tajrik Jones 4. van tima: Jabari Parker ย Tim redom. ย Svestan sam da ne mogu igraci finansijki da se kazne, da ne mogu ni da se otpuste, ali nigde ne pise da moraju da igraju. Tako da.. neka sede... pa neka ozivljavaju karijere kad im istekne ugovor negde drugo. ย rezultst nemamo sa njima dok su tu, ne znam sta moze losije da se desi... ย Znam da od ovoga nema nista, ali ovo bih ja uradio... ย drzite se grobari,teska su vremena, nece biti bolje... ย ย 1 3
Elevator Operater Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 13 hours ago, TripleJ said: Ovo je samo gomila prosecnih igraca, ovo sto mi sada imamo kod nas. Ovaj tim je daleko ispod onog kog smo imali pre 3 godine. Ali su rezultati i dalje razocaravajuci, s obzirom na njegov pedigre. ย Mozda, a zasto je onda potreban najveci budzet u istoriji za ovakav tim? Inflacija? 2
Igor_ Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 18 minutes ago, ScepanScekicSto said: Od mene konkretan predlog. ย da se klub vodi kako valja a ne ovo sns govno redosled koraka bi bio sledeci: ย 1. Novi ugovor za Zeljka Obradovica 2. van tima: Duen Washington 3. van tima: Tajrik Jones 4. van tima: Jabari Parker ย Tim redom. ย Svestan sam da ne mogu igraci finansijki da se kazne, da ne mogu ni da se otpuste, ali nigde ne pise da moraju da igraju. Tako da.. neka sede... pa neka ozivljavaju karijere kad im istekne ugovor negde drugo. ย rezultst nemamo sa njima dok su tu, ne znam sta moze losije da se desi... ย Znam da od ovoga nema nista, ali ovo bih ja uradio... ย drzite se grobari,teska su vremena, nece biti bolje... ย ย Bas me zanima zasto mislis da je ovo ispravno?ย ย Jos veca glupost je sto svi traze smenu Savica, okej neko treba da preuzme odgovornost ali nije taj Savic dovodio igrace i menjao ceo tim prosle godine.ย Ako neko non stop nalazi mane u igracima kao Zeljko, i menja ih a nema rezultata, nikako nije zasluzio novi ugovor.ย Vas najveci problem je sto ste previse emotivni prema Zeljku i svi su vam krivi osim njega samog. Ocigledno je da nesto ne funkcionise u odnosu Zeljko - Igraci i to je glavni razlog ovakvih partija.ย ย 4
BattleBender Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 10 hours ago, McLeod said: Kako izgleda ekipa i kako je vodjena, da se osoba na klupi ne zove Zeljko Obradovic, bio bi proglasen za najgoreg trenera u istoriji Evrolige na forumu. Za Obradovica se vidi da je debelo prosao trenerski prajm, ali kako vodi i kako se ponasa ove sezone je bas dno dna. On je selektirao ovaj tim, on je napravio cistku jer je prosli "ispostio", njegova je osnovna odgovornost. ย Na kraju, ne toliko bitno, ali mi je nejasno zasto Murinen, ma koliko sirov bio, nema minutazu umesto Osetkovskog. Nemac nicemu ne sluzi, izgleda bukvalno kao ABA 2 igrac, ako ne KLS. Pa zavisi na sta mislis tacno kad kazes "kako je vodjena"...ย Ako mislis na samo kosarkasko vodjenje, tu se zapravo ne slazem mnogo. Taj aspekt kod Zelimira je i dalje sjajan, i idalje mozes da ga primetis. Imao je KKP momente i protiv Hapoela, Olija i PAO-a momente kad je totalno neutralisao protivnika. Mozes slobodno da kazes 85 do 90 minuta, u ta 3 meca (od 120)A to su 3 najjace ekipe u EL. Krene se dobro, i onda prvo blagi postepeni pad, pa onda kao da im pregore zicke pa totalni kolaps. Ako pricamo o tom taktickom aspektu vodjenja tima, nije Zelimir tu nekakav prevazidjeni trener. Ono sto je kod njega prisutno u tom aspektu, u prethodnih par godina, je da se vidi da zanemaruje cinjenicu da su kosarkaski trenEri znatno napredovali u Evropi, i da ne moze vise tako lako da brise pod protivnicima. Ako prosirimo taktiku na parketu u neki strateski okvir same igre, tu se isto to (mozda nesvesno) potcenjivanje ogleda u tome da prelako zrtvuje pocetak sezone, i skor na pocetku, zarad kao nekog tempiranja forme. Bukvalno kao FM da igra, pa da prva 2 meseca ga ne zanimaju utakmice, ceo trening rezim podesi da tim prilagodi tome da melje ko od sale kasnije. Nema match preparation, sa nekom idejom da ces od decembra sve da meljes ko od sale. Jednostavno je gord sa time. Gord je u toj meri da misli da mu ne treba potpun roster. Zato je juce na konferenciji imao "to be honest, at this moment i don't know". Kao da ga spucala stvarnost.... E sad, drugi aspekt trenerskog umeca za koji se slazem da ga vreme pojelo je man management. I zbog toga ovaj prvi deo izgleda tragicnije nego sto jeste. Cela prica sa telefenom, koliko god da izgleda bizarno i banalno zapravo u velikoj meri oslikava koliko on ne kapira jedinku modernog kosarkasa. Ne kapira modernu generaciju osobe od 18-30 god.... Ne kapira da je maltene normalno da sad ljudi imaju adhd. Za pocetak verovatno sam i ne zna sta je to adhd. Zato mu se sve ovo desava i ne moze da se nacudi kakve kanale imaju njegovi igraci. On polazi od pretpostavke da profesionalac sam po sebi uvek ima visok nivo koncentracije. Da su svi Sloukas, Diamantidis itd. Nema toga vise brate. Jos gore, on misli da ce nekog da prevaspita i da ga dovede u to stanje. Lesora naucio (kao i Tajrika) da ima koncentraciju za izlazni i pravoremeni pas, i misli da svakog moze za sve da izmeni, pa tako i nekog Washingtona. I onda verovatno, kad prica sa Zoranom, dok selektiraju ekipu, alociraju budzet itd. on dovodi tehnicki dobre igrace sa idejom da ce on njih da dovede u red. Jer prosto je, imas odredjeni budzet, igraci vrede koliko vrede, imaju svoju trzisnu vrednost. U tu trzisnu vrednost idu i tehnicki atributi, i fizicki, i mentalni. On dovodi igrace zbog ova prva 2 misleci da ce on prelako, kroz par meseci da transformise svakog od tih igraca. Al ne mere, ne ide to tako vise... Totalno zapostavlja cinjenicu u kom svetu zivi sada. To sto se nekad dere igracu koji nije kriv da bi poslao poruku igracu koji je kriv nije samo po sebi katastrofalno... u tamo nekoj 2005oj. U 2025oj jeste. Internet, socijalne mreze, podcast-ovi, komentari na soc mrezama, sve to ide pod ogromnu lupu i sve se danas koristi za svaki moguci narativ. Pa ces da imas ljude koji ce dosta da pricaju o tome kako se dere Pokusevskom kad je kriv i kad nije. Pa ce taj Pokusevski da vidi da ceo svet vidi to, pa ce to da mu da ideju da ne mora to da trpi. Nekada ranije ne bi tako lako bio podstaknut da pomisli u sebi "Ma jedi govna, eno svi misle da si retard sto se meni samo deres". Itd itd... IMHO ima tu mnogo propusta u tom aspektu. Ali cist kosarkaski zanat, Zelimir je i dalje cale. Ne obozavam ga. Uvek sam pricao da je blago precenjen, da nije takav bog kakvim su ga pravili ljudi, ali je cale uvek bio, i dalje je... ย 27
odupri se ludilu Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago @BattleBender Baลก si sve obuhvatio, svaka ฤast.ย Traลพiลก li autorska prava da ovo neko od nas prekuca na pisaฤoj maลกini marke Digitron Buje i poลกalje na Humska 1, Koลกarkaลกka sekcija, Radna Organizacija Struฤni ลกtab, na ruke trenera. Al ozbiljno mislim 1 1
Tex_Willer Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Covek dovodi Kalatesa, juri Morisa i ฤemu se nada?ย ย Neka sveลพa krv?ย 1
aleksandar2806 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Ne sam Safete said: Hvala ti Meฤe, trebalo nam je ovo ๐ Kavo misljenje ima grobarska trenerska komisija u pogledu Vlada ,,igra po dubini" Jovanovica na mestu novog starog trenera umesto Zeljka 1
TripleJ Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 14 minutes ago, aleksandar2806 said: Kavo misljenje ima grobarska trenerska komisija u pogledu Vlada ,,igra po dubini" Jovanovica na mestu novog starog trenera umesto Zeljka Ako treba da se digne ruka za nekog bivseg trenera, onda je tu slatkorecivi zabar bez premca. Druga opcija je Dzile koji je def najbolji trener van EL, ali je tu bas tanak sa iskustvom.ย Ali, cemu prica oko toga, nece Zoc nidje ๐.ย 2
Elevator Operater Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nikakve Rade Nikolic ili Meklodovi od klana Meklod ne mogu da nadomeste ideju da ne dovedes pleja, vec ciglarstinu koja ima 37 i gadi kosarku gde god se pojavi. 2
le piaf Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Elevator Operater said: Nikakve Rade Nikolic ili Meklodovi od klana Meklod ne mogu da nadomeste ideju da ne dovedes pleja, vec ciglarstinu koja ima 37 i gadi kosarku gde god se pojavi. ย #throwback; saฤe februar, nema smisla preklapati kvalitetnog igraฤa sa Karlikom. ล ta ฤemo kasnije nedajboลพe sa dva kvalitetna koลกarkaลกa, nema love, moลพe Milton, moลพe Voลก, a moลพe i kameni koลกarke joลก ๐ซ ย ย 1
Pikac Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne mogu da im oprostim pleja...ni Zoranu ni Zeljku...konferencija pre dva meseca kaze Ostoja"centar je na vratima,za dan,dva"...dodje Bruno posle dva meseca..kaze tada limar da dolazi i plej(Karlik tada nije bio povredjen),dodje Kalates posle 2 meseca...jer radi neko jebani skauting u klubu,jel se prate igraci????Poku odigra dve utakmice dobro posle toga na dve utakmice 8 i 12 minuta...startna petorka ne postoji posle 13 utakmica E.L...Bonga 10-ti igrac u rotaciji...I jos nesto(neka ne zamere komsije)...mozemo da imamo ne duplo nego troduplo skuplje sezonske njima ce se davati vise novca jer Hulja ne prasta skandiranje koje traje vec deceniju na utakmicama Partizana...tako da finansijski ne mozemo u trku sa njima oko igraca ali valjda ima neki plej brka u nekoj E.C i Fiba L.S ekipi.... 1
ScepanScekicSto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 hours ago, Igor_ said: Bas me zanima zasto mislis da je ovo ispravno?ย ย Jos veca glupost je sto svi traze smenu Savica, okej neko treba da preuzme odgovornost ali nije taj Savic dovodio igrace i menjao ceo tim prosle godine.ย Ako neko non stop nalazi mane u igracima kao Zeljko, i menja ih a nema rezultata, nikako nije zasluzio novi ugovor.ย Vas najveci problem je sto ste previse emotivni prema Zeljku i svi su vam krivi osim njega samog. Ocigledno je da nesto ne funkcionise u odnosu Zeljko - Igraci i to je glavni razlog ovakvih partija.ย ย pa posto si korektan forumas da pokusam da odgovorim. ย sa racionalne strane. ย ne postoji trener u EL koji ce garantovati rezultat, a pogotovo na ovakav roster. Dakle sklanjanjem zeljka i dovodjenjem novog trenera ne postoji garacnija rezultsta. Sa druge strane sa zeljkom na klupi imamo sve sto nijedan drugi trener ne moze da da ovom klubu, u ovom momentu. Prosto ne moze. Drugim recima, mozda se nadas bolj rezultatu, sto je vrlo upitano, a sa druge strane gubis sve ono sto se ne vidi da zeljko doprinosi. ย Sa njim je dosao ovaj hajp, sa njim smo dobili to sto smo dobili i sva hala, sve sezonske, sav part +,'putevi u Australiju i sta sve ne, su tu na njegovo ime. Pola igraca je doslo na njegovo ime, i za pare naravno, ali i delom na njegovo ime. ย sa neke neracionalne strane ย jer me ovo boli, jer ie covek dosao u momentu kad smo se raspadali,mogao je da bira gde ce da radi, dosao je iz sebi znanih razloga, a sada se pisu eseji o tome kako je on sustinski prevazidjen, kako je klub postao njegov zarobljenik, i kako na kraju on mozda i nije tako dobar trener kako se svih ovih godina mislilo. Moj pokojni otac je doziveo nesto slicno, na svom profesionalnom angazmanu, gde ga se prvo odrekla rodbina i svi nazovi prijatelji kojima je pomogao, a nije morao, mogao je voditi samo racuna o sebi i sopstvenim interesima, dosao je da pomogne, a na kraju ispao najgori od svih... ย dosta zivotnih stvari moze da se vidi iz citave ove sage... tako da sa neke neracionalne strane ovo ja mislim... sto naravno ne znaci da ย sam u pravu... ย toliko od mene... verujem da ce se ova citava situacija resiti na neki nacin... od igraca ne ocekujem nista... a potwjno se nadam da ce klub odreagovati na nacin koji sam napisao mada su male sanse.... 1
nbg88nbg Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Bolna istina koju dosta navijaca Partizana nece da prihvate a to je da je za stanje kluba u zadnje 3 sezone kriv iskljucivo Zeljko....ovo je treca sezona da on ispusta ekipu i da ih jednostavno gubi i kako sam tvrdi ne zna vise sta da radi pa druze ako ne znas lepo podnesi ostavku i budi covek,a ne da partizan bude tvoj taoc. njegovo ponasanje je apsolutno neprimereno na utakmicama i vidi se da to ubija igrace...dernjanje i vikanje na njih cak i neke dobre stvari ne sme da se desava...Sinoc ona scena sa pokusevskim koji je minut pre toga uradio neke dobre stvari kako niko nema ove probleme koje mi imamo u celoj EL evo 3 godine zaredom...a nakon nikad skupljih sezonskih i naplacivanja vazduha amaterizam je sta je uradjeno u pripremi ove sezone i to je odgovornost na treneru,savicu i ostoji i sva trojica treba da snose odgovornost za ovo sto se desilo...nikad veci budzet a pojacanja na nivou EC...i samo da saznamo ko je procenio da je parker bolja opcija od monekea? inace Zeljko sam nece dati ostavku jer je njemu lepo ovde ...3 sezone pominje odgovornost a mi sve gori i gori...a vratite se na njegov intervju kada je dosao gde doslovce kaze ja sam sebi zelju ispunio pa makar bitili 13,14 meni je super.... znajte da on u el pitanje gde i koji klub bi ga hteo a pre svega zbog tog stava i ponasanja.. sve greske u igri koje stoje evo 3 godine...switch odbrana,izvodjenje auta,crna rupa u trecoj cetvrtini i brdo drugih stvari sve je zbog njega...ajde jedna sezona,ali da ne zelis da ispravis svoje greske i da si toliko tvrdoglav e pa tu direktno stetis klubu i svojim navijacima. A osvrt i na one koji misle da ako nema Zeljka nema ni Partizana i za one koji navijaju za Zeljka ,a ne Partizan ....nece se klub ugasiti ako se promeni trener..u ovom trenutku mozemo samo bolje sa promenom trenera,ali pod uslovom da se izabere jako EL ima ..stranac,trinki,sale npr...Zeljko nas je doveo u EL,ali ocigledno u njoj ne ide...e sada ako ste od onih ma nema veze neka smo mi tu pa makar bili poslednji vi ste ti koji najvise stetite klubu ,a do naseg povratka ste bili prvi koji ste prozivali cigane kako su vecito poslednji,a sad malo da okrenemo pricu pa nema veze samo da nam je zeljko tu pa makar poslednji bili ...ja ne zelim da gledam takvu ekipi i ako nam je cilj da budemo neka donje plasirana ekipa i da se svi sprdaju sa nama..neka hvala onda mi EL i ne treba,a za takav plasman nam ne treba prodavati pricu o 27m budzet i najtrofejnijem treneru u EL...mozemo mnogo skromnije da ulozimo jer nemamo druge ambicije....ja bi trenera smenio ili se nadao da ce sam da ode vec sada,ali posto covek ima status bozanstva treba mu dati jos ovu sezonu i hvala na svemu prijatno dovidjenja..moze neka funkcija u klubu.... imamo licencu za jos 2god i treba da se napravi jaka ekipa sa novim snagama koja ce pokusati da napravi dobar rezultat....uostalom deluje da EL nece ni biti za 2 godine tako da isto nam se vata ali ako volite klub i zelite mu sve najbolje znate da je za klub najbolje da se promeni trener... 1
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) ย Quote Trofejni trener posle serije poraza odluฤio da je vreme za promenu, saznaje Mozzart Sport Da pitate navijaฤe โ verovatno bi dobio jednoglasnu podrลกku. Aliย ลฝeljko Obradoviฤย je svestan da se od ljubavi ne ลพivi. Ili bar ne pobeฤuje. A kako su crno-beli u Evroligi izgubili sedam od poslednjih osam utakmica reลกio je da preuzme odgovornost. Prema naลกim saznanjima najtrofeniji trener u istoriji evropske koลกarke ponudio je ostavku na mesto struฤnog ลกtaba Partizan Mozzart Beta. Da li ฤe ona za posledicu imati i definitivan rastanak? To ฤemo tek videti. Jer uprava kluba joลก ฤe sesti sa 65-godiลกnjim strategom i videti kako dalje. ฤinjenica je da ekipa poslednjih nedelja ne izgleda dobro. Ali isto tako je ฤinjenica i da harizmu popularnogย ลฝocaย nije moguฤe nadomestiti. https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/zeljko-obradovic-podneo-ostavku/529210 ย Znaci ponudio je ostavku, sad koliko vidim Ostoja ako odbije ili prihvati to je to? Edited 1 hour ago by Don Dusko 1
Eddard Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ne treba da ide. Ova grupa imbecila ionako neฤe ni pod jednim trenerom bilo ลกta postiฤi. 4
NMX Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Dosta ฤudna vest i portali naravno kreฤu sa utrkivanjem ko ฤe preneti bombastiฤnije a zapravo kompletne i konkretne vesti nema. Oni kao hoฤe da se otcepe a mi kao ne damo, tako zvuฤi vest.ย ย Meni je ovo jako neoฤekivana vest. ลฝeljko se nije povlaฤio ni u gorim sezonama koje je imao sa klubovima, ima odreลกene ruke za sve i podrลกku svih. ฤudno, najblaลพe reฤeno. ย Ako je potez da se trgne ekipa koja spava, to je skroz ok. Ima sijaset primera da se ekipa trgne u ovakvim situacijama.ย 6
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, Eddard said: Ne treba da ide. Ova grupa imbecila ionako neฤe ni pod jednim trenerom bilo ลกta postiฤi. I nadam se da nece.Ima odgovornosti na Zeljku ali mnogo vise je na igracima. 3
kendrick duckworth Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ovo je ฤin za papinu duลกu. Ostanak ฤe biti za ลกฤepinu. E tada se pali maลกina poฤinje performing faza. 1 3
Recommended Posts