Jump to content

๐‘ซ๐’†๐’„๐’Š๐’Ž๐’‚ - end of an era (KKP 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Opalis sezonske kao da zivimo u drzavi Danskoj,uvedes Part+ da i tu ustines gastarbajterima koji euro,i onda dovedes kao zamenu za Karlika Kalatesa...e sada me ne bi iznenadilo da Zoran Savic ponudi Zeljku da vrati iz penzije Stefana Markovica....da on i Kalates dele minute na kecu i polome sve varove na obrucima ABA i E.L dvorana...idem sam...jedva pretekoh sinoc...

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Pikac said:

e sada me ne bi iznenadilo da Zoran Savic ponudi Zeljku da vrati iz penzije Stefana Markovica...

ย 

Opraลกtanje ruลพne proลกlosti moลพe samo na reprezentativnim okupljanjima kroz jurnjavu po hotelskim hodnicima.

Posted

Od mene konkretan predlog.

ย 

da se klub vodi kako valja a ne ovo sns govno redosled koraka bi bio sledeci:

ย 

1. Novi ugovor za Zeljka Obradovica

2. van tima: Duen Washington

3. van tima: Tajrik Jones

4. van tima: Jabari Parker

ย 

Tim redom.

ย 

Svestan sam da ne mogu igraci finansijki da se kazne, da ne mogu ni da se otpuste, ali nigde ne pise da moraju da igraju. Tako da.. neka sede... pa neka ozivljavaju karijere kad im istekne ugovor negde drugo.

ย 

rezultst nemamo sa njima dok su tu, ne znam sta moze losije da se desi...

ย 

Znam da od ovoga nema nista, ali ovo bih ja uradio...

ย 

drzite se grobari,teska su vremena, nece biti bolje...

ย 

ย 

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
13 hours ago, TripleJ said:

Ovo je samo gomila prosecnih igraca, ovo sto mi sada imamo kod nas. Ovaj tim je daleko ispod onog kog smo imali pre 3 godine. Ali su rezultati i dalje razocaravajuci, s obzirom na njegov pedigre.

ย 

Mozda, a zasto je onda potreban najveci budzet u istoriji za ovakav tim? Inflacija?

• Like 2
Posted
18 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Od mene konkretan predlog.

ย 

da se klub vodi kako valja a ne ovo sns govno redosled koraka bi bio sledeci:

ย 

1. Novi ugovor za Zeljka Obradovica

2. van tima: Duen Washington

3. van tima: Tajrik Jones

4. van tima: Jabari Parker

ย 

Tim redom.

ย 

Svestan sam da ne mogu igraci finansijki da se kazne, da ne mogu ni da se otpuste, ali nigde ne pise da moraju da igraju. Tako da.. neka sede... pa neka ozivljavaju karijere kad im istekne ugovor negde drugo.

ย 

rezultst nemamo sa njima dok su tu, ne znam sta moze losije da se desi...

ย 

Znam da od ovoga nema nista, ali ovo bih ja uradio...

ย 

drzite se grobari,teska su vremena, nece biti bolje...

ย 

ย 

Bas me zanima zasto mislis da je ovo ispravno?ย ย 

Jos veca glupost je sto svi traze smenu Savica, okej neko treba da preuzme odgovornost ali nije taj Savic dovodio igrace i menjao ceo tim prosle godine.ย 

Ako neko non stop nalazi mane u igracima kao Zeljko, i menja ih a nema rezultata, nikako nije zasluzio novi ugovor.ย 

Vas najveci problem je sto ste previse emotivni prema Zeljku i svi su vam krivi osim njega samog. Ocigledno je da nesto ne funkcionise u odnosu Zeljko - Igraci i to je glavni razlog ovakvih partija.ย 

ย 

• Like 2
Posted
10 hours ago, McLeod said:

Kako izgleda ekipa i kako je vodjena, da se osoba na klupi ne zove Zeljko Obradovic, bio bi proglasen za najgoreg trenera u istoriji Evrolige na forumu. Za Obradovica se vidi da je debelo prosao trenerski prajm, ali kako vodi i kako se ponasa ove sezone je bas dno dna. On je selektirao ovaj tim, on je napravio cistku jer je prosli "ispostio", njegova je osnovna odgovornost.

ย 

Na kraju, ne toliko bitno, ali mi je nejasno zasto Murinen, ma koliko sirov bio, nema minutazu umesto Osetkovskog. Nemac nicemu ne sluzi, izgleda bukvalno kao ABA 2 igrac, ako ne KLS.

Pa zavisi na sta mislis tacno kad kazes "kako je vodjena"...ย 

Ako mislis na samo kosarkasko vodjenje, tu se zapravo ne slazem mnogo. Taj aspekt kod Zelimira je i dalje sjajan, i idalje mozes da ga primetis. Imao je KKP momente i protiv Hapoela, Olija i PAO-a momente kad je totalno neutralisao protivnika. Mozes slobodno da kazes 85 do 90 minuta, u ta 3 meca (od 120)A to su 3 najjace ekipe u EL. Krene se dobro, i onda prvo blagi postepeni pad, pa onda kao da im pregore zicke pa totalni kolaps.
Ako pricamo o tom taktickom aspektu vodjenja tima, nije Zelimir tu nekakav prevazidjeni trener. Ono sto je kod njega prisutno u tom aspektu, u prethodnih par godina, je da se vidi da zanemaruje cinjenicu da su kosarkaski trenEri znatno napredovali u Evropi, i da ne moze vise tako lako da brise pod protivnicima. Ako prosirimo taktiku na parketu u neki strateski okvir same igre, tu se isto to (mozda nesvesno) potcenjivanje ogleda u tome da prelako zrtvuje pocetak sezone, i skor na pocetku, zarad kao nekog tempiranja forme. Bukvalno kao FM da igra, pa da prva 2 meseca ga ne zanimaju utakmice, ceo trening rezim podesi da tim prilagodi tome da melje ko od sale kasnije. Nema match preparation, sa nekom idejom da ces od decembra sve da meljes ko od sale. Jednostavno je gord sa time. Gord je u toj meri da misli da mu ne treba potpun roster. Zato je juce na konferenciji imao "to be honest, at this moment i don't know". Kao da ga spucala stvarnost....

E sad, drugi aspekt trenerskog umeca za koji se slazem da ga vreme pojelo je man management. I zbog toga ovaj prvi deo izgleda tragicnije nego sto jeste.
Cela prica sa telefenom, koliko god da izgleda bizarno i banalno zapravo u velikoj meri oslikava koliko on ne kapira jedinku modernog kosarkasa. Ne kapira modernu generaciju osobe od 18-30 god.... Ne kapira da je maltene normalno da sad ljudi imaju adhd. Za pocetak verovatno sam i ne zna sta je to adhd. Zato mu se sve ovo desava i ne moze da se nacudi kakve kanale imaju njegovi igraci. On polazi od pretpostavke da profesionalac sam po sebi uvek ima visok nivo koncentracije. Da su svi Sloukas, Diamantidis itd. Nema toga vise brate.
Jos gore, on misli da ce nekog da prevaspita i da ga dovede u to stanje. Lesora naucio (kao i Tajrika) da ima koncentraciju za izlazni i pravoremeni pas, i misli da svakog moze za sve da izmeni, pa tako i nekog Washingtona. I onda verovatno, kad prica sa Zoranom, dok selektiraju ekipu, alociraju budzet itd. on dovodi tehnicki dobre igrace sa idejom da ce on njih da dovede u red. Jer prosto je, imas odredjeni budzet, igraci vrede koliko vrede, imaju svoju trzisnu vrednost. U tu trzisnu vrednost idu i tehnicki atributi, i fizicki, i mentalni. On dovodi igrace zbog ova prva 2 misleci da ce on prelako, kroz par meseci da transformise svakog od tih igraca. Al ne mere, ne ide to tako vise...
Totalno zapostavlja cinjenicu u kom svetu zivi sada. To sto se nekad dere igracu koji nije kriv da bi poslao poruku igracu koji je kriv nije samo po sebi katastrofalno... u tamo nekoj 2005oj.
U 2025oj jeste. Internet, socijalne mreze, podcast-ovi, komentari na soc mrezama, sve to ide pod ogromnu lupu i sve se danas koristi za svaki moguci narativ. Pa ces da imas ljude koji ce dosta da pricaju o tome kako se dere Pokusevskom kad je kriv i kad nije. Pa ce taj Pokusevski da vidi da ceo svet vidi to, pa ce to da mu da ideju da ne mora to da trpi. Nekada ranije ne bi tako lako bio podstaknut da pomisli u sebi "Ma jedi govna, eno svi misle da si retard sto se meni samo deres".
Itd itd... IMHO ima tu mnogo propusta u tom aspektu.

Ali cist kosarkaski zanat, Zelimir je i dalje cale. Ne obozavam ga. Uvek sam pricao da je blago precenjen, da nije takav bog kakvim su ga pravili ljudi, ali je cale uvek bio, i dalje je...
ย 

• Like 16
Posted

@BattleBender

Baลก si sve obuhvatio, svaka ฤast.ย 

Traลพiลก li autorska prava da ovo neko od nas prekuca na pisaฤ‡oj maลกini marke Digitron Buje i poลกalje na Humska 1, Koลกarkaลกka sekcija, Radna Organizacija Struฤni ลกtab, na ruke trenera.

Al ozbiljno mislim

Posted
1 hour ago, Ne sam Safete said:

Hvala ti Meฤe, trebalo nam je ovo ๐Ÿ™‚

Kavo misljenje ima grobarska trenerska komisija u pogledu Vlada ,,igra po dubini" Jovanovica na mestu novog starog trenera umesto Zeljka

• Ha-ha 1
Posted
14 minutes ago, aleksandar2806 said:

Kavo misljenje ima grobarska trenerska komisija u pogledu Vlada ,,igra po dubini" Jovanovica na mestu novog starog trenera umesto Zeljka

Ako treba da se digne ruka za nekog bivseg trenera, onda je tu slatkorecivi zabar bez premca. Druga opcija je Dzile koji je def najbolji trener van EL, ali je tu bas tanak sa iskustvom.ย 

Ali, cemu prica oko toga, nece Zoc nidje ๐Ÿ™‚.ย