Jump to content

Grupa A - Biju naši, al' biju i ...(SRB, TUR, LAT, EST, POR, CESKA)

Recommended Posts

Posted

Utisak nakon 1/4 je da bi Cesima i Rasko Katic dobro dosao sad na centru.Nepostojeca odbrana reketa i sad su jasnije one brojke Quete od prekjuce, Turska svih 21 poena dala iz reketa. Sa druge strane Ceska sutira trojke 6/10 i to govori zasto je ovakav rezultat ali i Turska odbrana mi je meh za sad.

Ataman opet prekida kontru tehnickom greskom, neverovatan je.

Posted

Vratiše se Turci, Česi samo ispaljuju trojke. Turci za sada loše šutiraju ali kad ih pođe, odlepiće se čini mi se.

Posted

45-37 za Turke, HT. 

Ceska u 2/4 sutirala trojke 0/11 sto je mnogo realnije za ovoj tim od onih 6/10 iz prve cetvrtine. Turci malo zategli odbranu, uslo par suteva spolja i to je to sto se tice ovog meca. 

Posted
7 minutes ago, forumko topic said:

Česi su zločin za košarku. Ni Satoranski i Veseli ne bi pomogli ovim kamenjarima. 

To se danas zove moderna, atomska košarka. Ispali 50 trojki po meču i ako te usere šut pobedio si, ako ne, šta te briga, igraš moderno.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Kako ne bi pomogli? Česima upravo fale plejmejker i centar, a pomenuta dvojica su među najboljim u Evropi u posljednjoj deceniji na tim pozicijama. Bez njih su užasni. Krejči kao glavni igrač nekvalitetan, da ne kažem neupotrebljiv.

• Like 1
Posted

Ne bi im pomogli nista, jer ovde nema sa kim da se igra. Rekao sam juce, Auda, Purmpla i kompanija su bukvalno Harlem Globtrotersi za ove mucenike.

Posted
3 minutes ago, McLeod said:

Ne bi im pomogli nista, jer ovde nema sa kim da se igra. Rekao sam juce, Auda, Purmpla i kompanija su bukvalno Harlem Globtrotersi za ove mucenike.

Pomogli bi im itekako da prodju grupu bar,bilo kakav pristojan centar bi ovde bio odlican upgrade za tim a ne Veseli. A Satoranski bi svakako smirio bar malo ove divlje napade i racionalizovao potrosnju lopti.

• Like 5
Posted
21 minutes ago, Ječmendo said:

Kako ne bi pomogli? Česima upravo fale plejmejker i centar, a pomenuta dvojica su među najboljim u Evropi u posljednjoj deceniji na tim pozicijama. Bez njih su užasni. Krejči kao glavni igrač nekvalitetan, da ne kažem neupotrebljiv.

I Dončić je superzvezda, pa... 

Posted (edited)
17 minutes ago, La mano de Dios said:

Pomogli bi im itekako da prodju grupu bar,bilo kakav pristojan centar bi ovde bio odlican upgrade za tim a ne Veseli. A Satoranski bi svakako smirio bar malo ove divlje napade i racionalizovao potrosnju lopti.

Nisam siguran. Portugal je ozbiljnija ekipa od njih u svakom smislu. Organizovanija, bolja, cvrsca. Dva igraca ma kog kvaliteta ne bi nista promenila.

Evo pogledaj na primer Sloveniju na sta lici, a Doncic vredi duplo vise od olinjalih Satoranskog i Veselog zajedno.

Edited by McLeod
Posted
20 minutes ago, forumko topic said:

I Dončić je superzvezda, pa... 

Istina, ali mnogo je važno kada tim ima kvalitetnije prve opcije nego kada role player-i glume glavne igrače. Recimo, Krejči je ove sezone u Hawksima bio više nego upotrebljiv igrač (preko 40% za tri). Uz Satoranskog ovdje bi bio bar duplo korisniji, jer kada mora da kreira za sebe vrijednost mu drastično pada. 

Šengun ozbiljan motherfucker:Hail::Hail::Hail:

Posted
8 minutes ago, McLeod said:

Nisam siguran. Portugal je ozbiljnija ekipa od njih u svakom smislu. Organizovanija, bolja, cvrsca. Dva igraca ma kog kvaliteta ne bi nista promenila.

Evo pogledaj na primer Sloveniju na sta lici, a Doncic vredi duplo vise od olinjalih Satoranskog i Veselog zajedno.

Da je Slovenija izasla upola agresivno sinoc kao Ceska danas ne bi sigurno izgubili onako kako jesu. Za njih smo utvrdili da ih kurcobolja u odbrani kosta previse, oni jednostavno ne igraju odbranu uopste u poslednje vreme, razumem za Doncica ali ostala 4 na parketu moraju da riljaju non stop a oni igraju maltene na nivou Doncica odbranu. 

Posted

Krejči nije mnogo bolji igrač od Dobrića, ne znam kako on igra u NBA. Česi nemaju nikakvog centra, borbeni su i biju al normalno da će ih svi utrpati iz reketa. Možda čak i Porzingis.

Posted
11 minutes ago, Ječmendo said:

Šengun ozbiljan motherfucker:Hail::Hail::Hail:

Pola turskog tima bukvalno, sve od njega potiče. 

Posted

Šutiraju očajno, ali otvoriće se i njima šut jednom - a onda su potpuno druga ekipa. U osmini finala u vjerovatnom komšijskom derbiju biće vatreno...

Posted

Meni upada u oči šta Estonci rade ispod koša i onda se setim da su u utakmici s nama imali 0/1 šut za dva u prvoj četvrtini... I Letonci će bukvalno besomučno po trojkama sutra pa šta im bog da. 

Posted (edited)

Estonija igra mnogo organizovaniju kosarku. Letonija je pet puta kvalitetnija, ali njihova igra je protiv svakog ista opalicemo 30-40 trojki, 25 dugih dvojki pa sta bude. Tako mozes izgubiti od svakog, ali mozes i svakog dobiti. Iznenadjuje me samo ocajna odbrana Letonaca, tj nedostatak bilo kakvog cimanja pojedinih igraca. 

Edited by fedor
Posted

+11 za Estoniju, tajm aut Luka Banki. Moram spomenuti i Bertansa, apsolutno bivsi igrac ovo je neki EK nivo u najboljem slucaju. Za Porzingisa smo rekli vec da posle povrede nije ni senka onog igraca a bgm i Zagars ne igra nista do sad.