Jump to content

Recommended Posts

Posted

Veći deo godine, nacionalni teniski centar Billie Jean King u Kvinsu je uglavnom tih. Međutim, dve sedmice u kasnom letu on postaje centar svetskog tenisa, jer stotine hiljada gledalaca hrle na Flushing Meadows na Otvoreno prvenstvo Amerike u tenisu.

Kvalifikacije su već u toku, žreb za glavni turnir je 24.avgusta. Ozi Open, Rolan Garos i Vimbi su odigrani pa je ovo poslednja prilika teniserima/kama da se okite Grand Slam titulom.

Turnir je poznat i po iznenađenjima i po tome što se mečevi često završavaju kasno u noći.

Arthur Ashe je i dalje najveći teniski stadion na svetu, a pored njega najbolji igrači/ce najčešće još igraju na Louis Armstrong stadionu, kao i na Grandstandu. 

US Open ove sezone uvodi novi format u miks dublovima, što će u konkurenciju uvesti neka od najvećih imena u obe konkurencije, dok je ranije praksa bila da u miksu više igraju specijalisti za dublove. Pobednički tim će podeliti 1 milion US dolara.

Gastronomska ponuda je dosta bogata, ali i tipična za Ameriku: štandovi sa burgerima, hot-dogovima i pizzama su oko najvećih stadiona, a tu su i sladoledi, grčki suvlaki itd. Koga to ne zadovoljava, jedna stanica metroa dalje se nalazi Downtown Flushing sa velikim izborom kineskih i južno-američkih restorana.
Piće turnira je definitivno Honey Deuce, koktel na bazi vodke, limunade, likera od maline, soka od limuna i dinje koji idealno osvežava u vrućim danima.

A ko su glavni favoriti za pehare?

Pa, u ženskoj konkurenciji je to često nezahvalna prognoza, ali na prvo mesto bih stavio Igu Švjontek. Nakon lošeg prvog dela sezone, dominantno je osvojila Vimbldon, a sjajno je odradila i "generalku" u Sinsinatiju. Iza nje su sigurno Arina Sabalenka i Koko Gof. Lično me raduju mnogo bolje partije dve nekadašnje šampionke Naomi Osake i Eme Radukanu, a i Ribakina će imati šta da kaže. Na koga obratiti pažnju: Viktorija Mboko

Sve sem novog finala između Janika Sinera i Karlosa Alkaraza biće veliko iznenađenje. Trenutno deluje da nema igrača koji može da im pomrsi račune. Novak Đoković je već u Njujorku, ali će zaigrati bez ijednog pripremnog meča na betonu. Na koga obratiti pažnju: ja bih voleo na Jakuba Menšika

Tradicionalno, publika ovde snažno podržava američke tenisere/ke. Veliku podršku će uživati Koko Gof, Džesika Pegula, Amanda Anisimova, Medison Kiz, ali i Tejlor Fric, Ben Šelton, Frensis Tiafo.

Četvrtfinala u singlovima startuju od 2.septembra. Žensko finale se igra 6, a muško 7.septembra. 

Titule i singlu brane Janik Siner i Arina Sabalenka

• Like 4
  • Thanks 1
Posted (edited)

Kao ništa posebno, a uspeo si i gastronomiju da ubaciš :classic_tongue:

Užasno me nervira kad guraju ovaj format do 4 gema da popularizuju tenis, kao da nisu već dovoljno skratili format dubla. Hoće kao da privuku publiku koja ne gleda tenis, a tek oni neće moći da pohvataju pravila kad se pređe na ozbiljne mečeve.

Dosad su ispali Osaka i Monfis, Opelka i Venus i Fric i Ribakina. Siner je očekivano odustao.

E da, i Lajović je već ispao u kvalifikacijama.

Edited by alcesta
  • Like 2
Posted

Ovaj nas jutros stigo u NY, veceras igra dubl 🙄 Bice posle, jadna Olga, ispasta zbog njegovih hirova i tako to (mislim, kad izgube mec danas).

Posted (edited)

Olga je totalno van forme, ona kao da se nije pripremala uopste za americku turneju, gomila potpuno neverovatnih gresaka i na kraju taj njen kilavi drugi servis .................... Deluje da njoj tenis u 24.godini zivota ipak nije primarna stvar, posto preskace turnire kao da je kakva teniska veteranka ....................... Ne moze se biti top 20 igracica u singlu, sa dva dobra rezultata na Slemovima godisnje ..................

Edited by jevrem69
  • Like 1
Posted

Ne volim Saru Erani ali mi je drago što su miks ipak osvojili pravi dublaši a ne neki na brzinu sklepani tandem zvezda, neka dublu ostane bar malo kredibiliteta.

Posted

Ja sam tek sad skontao da je ovo stvarno bio Mix turnir i da ustvari neče biti pravog mixa.

Za ovo bi US openu oduzeo Grand Slam turnir. Uzeli su si frajeri za pravo da promene format, broj učesnika, i da kao kriterijum gledaju singl rankinge. Neverovatna bahatost.

Razočarao me je tu i Novak. Kao osnivač PTPA, ne samo da nije treba da učestvuje u ovome, več da bude najglasniji protivnik. Dubl igračima, koji več ionako teško sastavljaju kraj sa krajem, je ovde izbitaa jedna od retkih prilika da ugrabe neki keš.

• Like 2
Posted

Novakov zreb bio bio odlican da je on vise trenirao, jedina ozbiljnija mina mu je tu, za njega cesto nezgodni Rune ................. izbegao je Sinera do finala, koji je mozda povredjen i nece ni stici do tamo ........................ 😅

6 hours ago, alcesta said:

Ne volim Saru Erani ali mi je drago što su miks ipak osvojili pravi dublaši a ne neki na brzinu sklepani tandem zvezda, neka dublu ostane bar malo kredibiliteta.

strasna je tetka Sara u svim mogucim kombinacijama u dublu, a nema nikakav servis .............. ima pravde da su specijalisti trijumfovali .................