Jump to content

Recommended Posts

Posted
41 minutes ago, BattleBender said:

Ovaj mec pokazuje da je Utd fizicki za nivo fizicki spremniji od Arsenala. 

Sto je ponovo do Artete..

Mec pokazao da se Arsenal povukao da cuva rezultat, a ne da je Junajted fizicki dominantan u odnosu na protivnika.

Bice ovo ocajan prelazni rok za Arsenal ako se ne dovede Rodrigo. Martineli u kanalu, Trosard dobra opcija za klupu i Madueke koji u sustini ne moze ni da igra na toj poziciji jer mu dribling kao njegov najveci kvalitet ide u aut liniju.

Djokeres je verovatno najgora opcija koja je bila na trzistu. Igrac za Notingem Forest i nista vise. 

Posted
1 hour ago, BattleBender said:

Bez Edegarda ne bi maltene nista uradili na nasoj polovini.

Bez obzira na to,upropastio je nekoliko kontri sa Martinelijem zbog pogrešnih odluka.

Posted (edited)

Djokeres je bio dobar jedino u zalizivanju kose. 

Junajted sa vise snage i elana. Dva pojacanja napred su solidan zabod za jedinstvo, vidi se da podizu kvalitet ekipe instant. 

Edited by deez nuts.
Posted

Rekao bih bice solidno posipanje pepelom za Djokeresa vec za koju nedelju, da to nije od ljudi koji klasicno ignorisu svoje gluposti i samo pice dalje.

Djokeres nije dobra opcija za Arsenal kada igra ovako, ali to ne menja cinjenicu da je vrhunski napadac. 

• Like 1
Posted

Nezaslužena pobeda Arsenala, ali ipak pobeda. Titula se osvaja na malim utakmicama 😂

(sry Djavoli, šala naravno)

Amad za prvih 15 min od ulaska imao više prodora nego naša krila za celu utakmicu.

Apropo gola, to se u Engleskoj ne svira (mada po meni jeste faul). I De Liht je tako markirao Raju u 2/2. Bilo i gomila duela koje nije svirao sudija.

I slažem se sa Mekom da mi ovaj pičkasti stav ide na živce, ali msm da će Utd biti težak zalogaj kući za sve favorite.

Posted
1 hour ago, Lav93 said:

Mec pokazao da se Arsenal povukao da cuva rezultat, a ne da je Junajted fizicki dominantan u odnosu na protivnika.

Bice ovo ocajan prelazni rok za Arsenal ako se ne dovede Rodrigo. Martineli u kanalu, Trosard dobra opcija za klupu i Madueke koji u sustini ne moze ni da igra na toj poziciji jer mu dribling kao njegov najveci kvalitet ide u aut liniju.

Djokeres je verovatno najgora opcija koja je bila na trzistu. Igrac za Notingem Forest i nista vise. 

Ma to ne moz da znamo. Arsenal za pocetak ima toliko uogranu i dobru odbranu (bekovi su takva ispomoc stoperima) da mogu sa se otvore bez rizika.

Videce se kroz sezonu. Unitedovi igraci su sporiji i slabiji nego sto je izgledalo danas, u odnosu na Arsenalove.

Glede Djokeresa (kako hod da se zove), nije on my cup of tea kao igrac. Šeprtljav je, nema neki link up, ali ima šutinu. I to ce da se vidi, brzina plus dobar sut, ne moze da ne bude tu barem 16-18 golova u PL

• Like 1
Posted

Rajs i Zubimendi nevidljivi, pogotovo prvi. Na trenutke delovao kao i da je povredjen. Par puta sam imao utisak da igraci Arsenala disu na skrge.

Elem, pljuvanje Gyokeresa mi ovde nema smisla jer je cela ekipa maltene podbacila napadacki osim Odegarda, pogotovo dvojac na sredini

Prijatno iznenadjen Junajtedom, da imaju samopouzdanja i taj neki win culture, glatko bi ovo dobili danas. Jos jedan dokaz koliko je golman bitan, Raja skinuo sve sto je do njega dok Bayindir jako mlako ispucavanje i generalno pokusaj ulaska u taj centarsut (jeste postojao kontakt, neko bi dunuo neko ne). Verujem da bi sudija dunuo faul da je Bayindir krenuo jace po tu loptu i u to guranje generalno, pritom opet je imao loptu na ruci i premlaka reakcija

Posted

Ma neka ga nije svirao faul. Sto kaze Keane, idi igraj sah jbt. Medvedja usluga bi bio sviran faul. Ne mozes da se provlacis sa non-tough pristupom. 

Nema kukanja na sudije. Ta pozicija i treba da se zasluzi.

Lik je kljakca, i ko ga jebe. I njega i ove koji cuvali Gabrijela. Oduvaj ga bre, iznesi ga iz peterca.

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted
19 minutes ago, BattleBender said:

Ma to ne moz da znamo. Arsenal za pocetak ima toliko uogranu i dobru odbranu (bekovi su takva ispomoc stoperima) da mogu sa se otvore bez rizika.

Videce se kroz sezonu. Unitedovi igraci su sporiji i slabiji nego sto je izgledalo danas, u odnosu na Arsenalove.

Glede Djokeresa (kako hod da se zove), nije on my cup of tea kao igrac. Šeprtljav je, nema neki link up, ali ima šutinu. I to ce da se vidi, brzina plus dobar sut, ne moze da ne bude tu barem 16-18 golova u PL

Niko nije rekao da Arsenal nije mogao da se otvori.  Meni licno igraci Arsenala nisu delovali fizicki nespremno, niti inferiorno u odnosu na Junajtedove igraci. Msm. delovali su kao pizde, ali ne zato sto su fizicki nespremni, nego zbog Artetinog kukavicluka.

Djokeresu bi trebala ova danasnja postavka igre mnogo vise da odgovara, nego li kad se protivnik zatvori. A on je uspeo neke pristojne kontre da upropasti. Izvuce se covek na krilo, uputi kao neki centarsut i promasi ceo sesnaesterac. Taj termin seprtlja ga mozda i najbolje opisuje. U nekim situacijama kao bambi na ledu. Voleo bih da gresim, ali ne vidim da bi neke stvari mogao da popravi. 

Posted

Stvarno ne znam šta se toliko Djokerešu zamjera? Par puta je tako otresao štopere Junajteda da je bilo neprijatno. Odličan je u duelu, snažan, a nije trom. 

Nije ni dobio neku loptu u prostor od veznjaka, a konstantno je morao da se rve na 40 metara od gola.

Medjutim, ako Arteta misli da mu bekovi budu White i Kalafiori piši propalo. Vjerovatno najsporiji i najneprodorniji bekovski tandem u Evropi. Pritom imaš Martinelija koji je baš tanak. Čudi me da ga nisu zalivadili. Treba im tu bolja opcija. 

Kod Arsenala je godinama glavni utisak "nešto im fali", a posle prve utakmice ove sezone rekao bih da im fali štošta. Vrlo moguće da Arteta prosto nije taj. 

Posted

Liv - pisao/pitao sam i na Liv temi, meni oni deluju malo tanko u rotaciji na mestu CB i DM. Nisam siguran da dolazak Leonija kao štopera poboljšava stvari. Čak i napadačke pozicije bi mogle dobiti još igrača za rotaciju, nisam siguran da je Kijeza rešenje. Da li će Isak doći...verovatno, to je sad klasično natezanje da se izmuze što više novaca, ali ovako niko nije na dobitku...

Ars - deluju mi odlučno popunjeni, sve linije pojačane u ovom prelaznom roku. Da li je Djokereš rešenje, videćemo, vidim puno osporavanja njegovih kvaliteta. Ono što je meni primetno kod Ars je da im je postizanje golova postalo problem i da se previše oslanjaju na prekide...kao da ih je Arteta napadački ugušio zbog discipline i taktike...

City - meni deluje da Pep još sklapa kockice (golman, odbrana) a možda im bude i malo lakše ove sezone jer su sad sve oči nekako uprte u Liv. Reijnders izgleda kao džek pot. Ne znam za Rodrija da li će se ikada vratiti na nivo koji je bio pre povrede...

Che - bez obzira na brojna pojačanja, ne vidim da mogu ugroziti prva tri, a deluju da su bolje od ostatka lige. Palmerova forma deluje u padu, to sad već traje...

United, Njukast, Vila, Tott, Forest, Palas - gornja polovina, kako se po svakog završi prelazni rok, tako će i se i redosled formirati...

Bri, Fulham, lideti donje polovine

Bou, Eve - sigurni za opstanak

West Ham, Brentford - lako mogu upasti u borbu za opstanak

Vulvsi, Sun, Bur, Lee - opstanak u Ligi bi bio odličan.

Za Arenu i prenose - obično na početku sezone su u Engleskoj, ne verujem da će češće imati uživo prenose...

Par ekipa je baš pasivno na tržištu (Fulham, W. Ham, Wolvs, Leeds, Palas). Palasa mi iskreno žao, ekipa im je top, kad bi pojačali rotaciju bili bi prava pretnja. A ovako deluje da će ih očerupati... Wharton je zver...

• Like 1
Posted

Što se Spursa tiče, biće bitno kako završe prelazni rok. Kreativnost nam jako fali, Eze i Savinjo bi baš dobro legli. Deluje da Tel i Odobert nisu jiš na nivou da se uključe u rotaciju a da se to ne oseti. Spominje se i Hincapie, CB, levonog, to se provlači da Frank traži pojačanje na toj poziciji, ali znajući Tott, to će baš biti teško...

Frank će sigurno više rotirati i prilagodjavati ekipu protivniku i to mi je OK. Predvideo plasman izmedju 5-10 mesta, videćemo kako završava prelazni rok.  

Protiv Burnley-a je bilo mnogo bolje od očekivanog, Kudus deluje kao pravi pogodak. Richy ako bude zdrav, sa ovakvom formom, biće velika pomoć.

23 hours ago, delgado said:

@Lineker Kolega, kako si zadovoljan ? Mora se priznati da ulivamo optimizam, nova energija i apdejtovana igra, samo da ne bude novih tezih povreda, verujem u ovaj tim. Protiv PSG-a je falilo samo malo vise srece i koncentracije za trofej takvog renomea, a nismo se dali uzdrmati i rutinirali smo Burnley uz budjenje Richija, nije ovako dobro izgledao od kako je dosao. I kad ga je izveo Frank protiv PSG-a, pali smo. Juce kakva 2 gola, puca od samopouzdanja, bori se... Lep pocetak 🙂

• Thanks 1
Posted

Arsenal je bas bas jak, pre svega odbrana. Kad imas White-a i Calafiori-a na bekovima, koji ajde neka ne budu Marcelo - Cafu ofanzivno, ali mnogo su ispomoc defanzivno. Meni je White uzasno potcenjen igrac i sraf Arsenalove odbrane.

Ovo kornerisanje jeste jako dobar asset, ali to ce biti reseno. 10ak puta ce protivnicki golmani i defanzivci da popizde i da cvrsce guraju i izudaraju Salibu/Gabriel-a. Arsenal ce max tu da dobije neka 2 penala. I za ta 2 penala ce mediji, i navijaci drugih klubova da dignu famu, vrsice se pritisak, poturivace se manipulatiuvni screenshot-ovi kako su oni bezbroj puta napravili faul nad golmanom (eto i za juce, postoje 2 frejma gde ako Saliba drzi ruku ovom nasem mucenom izgovoru od golmana). I na kraju sudije, sama liga, ce precutno da se dogovore da dozvole golmanima i odbrani da bude ostrija u tim duelima. Da ih guraju i iznose...

Svakako Arsenalove sanse mnogo zavise od igre Edegora, koji je igracina. Kao posledicni sucker sa holding veznjake, sve te sestice (kako ih vec zovu) pa mogu da kazem da mi se baca pegla kad se pada u trans na Rice-a kao da je on tatko u Arsenalovoj sredini. Sa druge strane, ja retko kad obozacvam desetke, ali Edegor je car od igraca. Spoj znalca na malom prostoru i lika koji brzo misli, a posve odgovoran defanzivno. Nije on mnogo losiji od Rice-a defanzivno, iako se to ne vidi. Meni je Rice bas izvikan igrac, ima sut/prekid i momente kad izgara u nekom duele i slicno. Van toga neretko bukva neobradjena. Poprilicno sam siguran da ce i Zubimendi da bude bolji od njega kada se iz konteksta izuzmu ovi korneri i nekakvi sutevi sa 20ak metara. I u dresu Engleske i u dresu Arsenala sam vise puta gledao utakmice kad se igra protiv organizovanog i dobrog protivnika, a on deluje kao klasican srpski dm panj, kao nekakav gudelj. Tu je al nije tu. Niti sasvim visoko na presing, niti cita zonski sta se desava.

Ja nisam bio mnogo ni za Gyokeresa, ni za Seska, kada su se pominjali kao potencijalna pojacanja za Man Utd, tako da ovo sto kazem nece da bude salty.
Gyokeres nije truba igrac, ali ideja o njemu kao nekakav missing puzzle moze lako da bude obmana. U sportu, i modernoj eri komentarisanja i analziranja samih igara, ne samo fudbala, jedan od jako prisutnih fenomena je da vrsimo zamenu teza, pa zamenjujemo nesto sto je disonantno nazivajuci ga komplementarnim. Jer kao ono, imam sve ovo, samo mi fali odredjena stvar i sve ce da bude savrseno. To moze da se desi i Arsenalu. Mada sam siguran da ce dati minimum 16 PL golova ako odigra vise od 33,34 tekme. Bice meceva kad Arsenal stisne protivnika, a igrac sa takvim sutem probije to. Ili u mecevima kad vodi Arsenal pa se otvore kontre, 3 v 3 i slicno... Gurnes mu je i on ima prostor da je zvizne.

• Like 1
Posted
25 minutes ago, BattleBender said:

Svakako Arsenalove sanse mnogo zavise od igre Edegora, koji je igracina. Kao posledicni sucker sa holding veznjake, sve te sestice (kako ih vec zovu) pa mogu da kazem da mi se baca pegla kad se pada u trans na Rice-a kao da je on tatko u Arsenalovoj sredini. Sa druge strane, ja retko kad obozacvam desetke, ali Edegor je car od igraca. Spoj znalca na malom prostoru i lika koji brzo misli, a posve odgovoran defanzivno. Nije on mnogo losiji od Rice-a defanzivno, iako se to ne vidi. Meni je Rice bas izvikan igrac, ima sut/prekid i momente kad izgara u nekom duele i slicno. Van toga neretko bukva neobradjena. Poprilicno sam siguran da ce i Zubimendi da bude bolji od njega kada se iz konteksta izuzmu ovi korneri i nekakvi sutevi sa 20ak metara. I u dresu Engleske i u dresu Arsenala sam vise puta gledao utakmice kad se igra protiv organizovanog i dobrog protivnika, a on deluje kao klasican srpski dm panj, kao nekakav gudelj. Tu je al nije tu. Niti sasvim visoko na presing, niti cita zonski sta se desava.

Nije Rice bas bukva, ali je za 2 klase tehnicki slabiji od Edegor-a. Mislim da tu malo lezi i problem Martinelija, koji je definitivno izgubio samopuzdanje. Saka ima Edegora i Vajta a Martineli Rajsa i juce Kalafiorija po toj strani.
Rajs je to 'meso' u veznom redu koje moras imati u Engleskoj. Mozda jeste izvikan jer je Englez ali jako zahvalan fudbaler.
Edegor trci kao lud, odavno nisam video da neko igra onakav presing svih 90 min. Ali mora bolje u napadu da bi Arsenal osvojio titulu. Sada ima Jokeresa da trazi dubinu, tako da se nadam da ce ta veza brzo proraditi.

Ja msm da ce United ubijati po krilima ove sezone, ali videcemo da li je Sesko bas 'taj'.

Posted

Vajt treba da bude backup Timberu, a Kalafiori Skeliju. Kalafiori je odlican za transformaciju, moze da ode napred i sutne, moze da igra levo, da se spusti na sweepera, moze sve, izuzetno koristan igrac. Vajt je operisan od napada, moze eventualno da igra kad se branimo protiv Sitija ili Liverpula, za ostale timove je nepotreban. Juce je bio potpuno nepotreban, jeste odigrao dobro pozadi, ali da smo izasli kako treba, ne bismo ni dosli do toga da on ima neke kriticne intervencije, jer Junajted ne bi mogao da prdne napred.

Mi se branimo protiv ekipe koja je tehnicki i fizicki za klasu slabija od nas, sto je stvarno sramotno, a za to je samo Arteta kriv.

Ja se nadam da je Zubimendi imao nekakvu fascinaciju Old Trafordom i otvaranjem sezone, posto je ono juce bilo tiha jeza sta je odigrao. Na pripremama je bio odlican, mozda i najbolji igrac ekipe, ali juce se sve raspadalo zbog njega.

Naravno, i slep bi video da nam treba levo krilo sa gravitacijom, kako bi Saka malo prodisao. Madueke je igrac koji moze da bude ok opcija za rotaciju, ali da u rotaciji budu on i Martineli na toj poziciji je suludo. Ako se poredi sa drugim ekipama, mrka kapa da li smo na toj poziciji top 8 u ligi. A treba da budemo top 3 bar da bi se borili za titulu, jer je to mesto izuzetno vazno, pogotovo sada sa Djokeresom koji prirodno vuce na levo, pa to otvara raznorazne takticke minijature u napadu, ali ti treba krsten igrac tu.

Nek dodje bilo ko, digao sam ruke od Rodriga iako bi nam legao neverovatno, moze i Eze, ma za zunzara Leaoa bih otvorio sampanjac.

Posted
1 hour ago, McLeod said:

Vajt je operisan od napada, moze eventualno da igra kad se branimo protiv Sitija ili Liverpula, za ostale timove je nepotreban.

Uuuf, bas kontraverzna izjava...
Vajt itetako igra napad i odlicno se ponavlja po krilu. Ofanzivno u kombinaciji sa Sakom i Edegarom vrlo cesto pravi visak i ima solidan centarsut, pas i pregled igre. 
Dok sa druge strane u odbrani je tata za veliku vecinu bekova.

Mislim da si malo podcenio jucerasnji Mancester. Njihova igra se bas zasnivala po probojnosti po krilima pa ima smisla da se stave defanzivni bekovi.
Postavku Kalafiori - Vajt ocekujem protiv svih jacih timova u ligi.

Neka se prebaci na temu 'Arsenal' ako mislite da treba.

Posted (edited)

@BattleBender,Rajs je izuzetno koristan igrač,samo treba da se koristi na pravi način.Juče je loše odigrao,ali drugi deo prošle sezone i celu pre nje bio je među najboljim igračima ekipe.Voleo sam da dođe Eze jer bi povremeno Rajs mogao na desnu stranu gde bi do izražaja mogao da dođe njegov centaršut.Izgleda da će Totenhem po njega.

Što se Odegarda tiče,bez njega ekipa ne bi igrala kvalitetno presing.On to sve održava i pokreće.Nadam se da će prošla sezona biti zaborav i da će se vratiti u staru formu.

Pomenuo si bekove-milina je juče videti da izlaze Kalafjori i Vajt a ulaze Timber i Skeli.Baš je Arsenal vrhunski pokriven pozadi.

@McLeod,Vajt je bolji u napadu od Timbera,dok je ovaj drugi bolji u odbrani.Dobro je što su različiti igrači i to daje Arteti  više mogućnosti.Juče je Ben bio starter verovatno što Timber nije 100% spreman.

Zanimljivo je što Kivior nije bio na klupi i što je nespreman Madueke dobio priliku pre Trosara.
Što se tiče jučerašnje utakmice,najbolje opisuje izjava Mikela-18 do 20. godina nismo pobedili na Trafordu.Od kako sam ovde,ovo je druga pobeda a ipak kada sam ušao u svlačionicu igrači nisu bili zadovoljni.To je dobar znak.

Edited by sasha arsenal
  • Like 1
Posted

Pa ne može svaka pozicija biti pokrivena world class opcijama. Martinelli - Trossard - Madueke nije world class trio ali je reč o igračima dobre reputacije. Nemaju ni Real, City i PSG na svakoj poziciji totalnog ubicu.