berti Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Pesic valjda nije lud da ostane i dalje na mestu selektora.
Miki8 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Sto da ne, sa njim smo najlakse prosli kvalifikacije za Evrobasket. Licno mislim da nas on ovde nije kostao sa svojim odlukama, kao sto je na proslom Evrobasketu. Videlo se i da odbranu igramo dosta bolje u ne Jokicevim timovima. Mada je malo pogresio u selekciji ekipe, trebao je da povede Topica i Djurisica na ovo prvenstvo. Edited 4 hours ago by Miki8 1
dekifisher Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Imate u live prenosu trenutno kako se ponaša LIDER 2
NMX Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Je l realan podatak da od 24 četvrtine koje smo odigrali u 15 nismo izašli iz bonusa?
Miki28 Lakers in 5 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 7 minutes ago, dekifisher said: Imate u live prenosu trenutno kako se ponaša LIDER Trebao da uzme da samara Gudurica ili nekog drugog pa da budete zadovoljni?
Guru Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 18 minutes ago, Pero_Cameron said: Tipsnlips navodi da je Alimpije iduci selektor. Valjda posle Pešića prvo ide Milivoje Lazić, pa Vukoičić, Alempije je tek četvrti po redosledu. 1 9
quentin Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 33 minutes ago, Pero_Cameron said: Tipsnlips navodi da je Alimpije iduci selektor. Ne bih se ja baš smijao na ovo. Nešto mi je teško zamisliti da bi Saša ili Saša sarađivali sa Čovićem.
NMX Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Da ne skocite sad sa nekim klubastvom jer ga nema ama bas nikako - ja bih Saleta Djordjevica izbegao. Video bih da li je Obrarovic voljan da sedne na, imajuci u vidu okolnosti (ocekivanja plus neizvestan roster) jako vrucu klupu. Sale nacionale je imao svoj pik sa ekipom koja mu je legla, tih igraca mahom vise nema plus velika rupa u evroligaskom CVu i upitno prilagodjavanje modernijoj kosarci. Iako sam se mozda i najvise lozio kada je on uzeo repku i uz sve medalje, mislim da bi ponovni dolazak samo sjebao stare uspomene. Drugi Sasa, dosta znakova pitanja (motivacija, rad sa Cokijem, da lince raditi u klubu paralelno...). Ovi Cokijevi zetoni, Alimpije i ekipa, da se spali KSS ako se to desi. edit...e, da. Videti kada Dzile brat zavrsava sa Gruzijom Edited 3 hours ago by NMX 3
Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zeljko Obradovic bi bio najgora moguca opcija na klupi Srbije. Jedino da mu Coki nekako obezbedi 12 ameikanaca u reprezentaciji, covek uopste ne radi sa domacim igracima ni u klubu koji trenira.
Chaos Is Me Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago @Miki8 i @Zvezdaš96 su forumaši koje smo čekali svih ovih godina. Kažu mnogo ali zato malo šta smisleno. 4 10 1
Markoss Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Meni Alimpije deluje kao bas lose resenje za selektora. To je pozicija za nekog ko ce da okupi igrace, ujedini, napravi hemiju i izvuce maksimum iz njih. Alimpije bukvalno nadrkani trener od 40 godina. Ima da prodje kao u Zvezdi, ali ne sumnjam da je prva opcija, bas zato jer je Covicev miljenik. Nisam siguran ni da je tiranin Sasa Obradovic dobro resenje. Mada mislim da nece biti ni razmatran, isto zbog Covica. Vrlo lako pogresna odluka moze da dovede do toga da se sve ovo sto smo radili razjebe, u smislu toga da ponovo imamo leta gde se brda igraca ne odaziva. Djordjevic i Pesic su bili super resenja za to, ali ja uopste nisam siguran da mi imamo legitimnog naslednika za Pirocanca. Btw, treba i sa Jokicem pricati oko toga i uraditi sve da on nastavi da igra za Srbiju. Ako treba dati mu i da izabere ostalih 11 u rosteru, a ne da gradimo neki kvazi All star tim koji je nekompatibilan sa nasom glavnom zvezdom. 2 1
Урош19 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 minutes ago, Markoss said: Btw, treba i sa Jokicem pricati oko toga i uraditi sve da on nastavi da igra za Srbiju. Ako treba dati mu i da izabere ostalih 11 u rosteru, a ne da gradimo neki kvazi All star tim koji je nekompatibilan sa nasom glavnom zvezdom. Nisam siguran da je Čović sposoban da to uradi, ipak je 50 godina u košarci.
KlakerBoza Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Miki8 said: I dalje mislim da je Jokic najveci krivac zbog nase rane eliminacije i da bi sa zdravim Bogdanom i odsutnim Jokicem opet otkinuli medalju. Niko ne moze da me ubedi u suprotno. Odsustvom Bogdana Jokić ne postaje automatski najveći krivac za eliminaciju. To ne funkcioniše tako... Niti je Jokić nekog farbao i obećavao da je novi Bogdan, niti je njegova uloga ikada bila da nadomesti to što je Bogdan radio. Eto, po jednom od ranijih postova, Avramović je bio taj koji je bio inicijalna kapisla na OI... Zašto ne razmatramo činjenicu da njegova energija nije bila dovoljna da ovaj put zapali ekipu? (pri tom ne ističem Avramovića kao krivca, samo idem putem ovog vrlo interesantnog načina zaključivanja...) Vama, Miki... bih iskreno savetovao da okačite Jokićevu sliku na zid i pošteno mu kažete šta imate jer 3 upisa po strani o Jokićevoj krivici (masnom starenju, nedisciplini, primadona stilu...) malo je previše. Jokićeva krivica postoji, ali u ovom sklopu stvari, verovatno je ako ne najmanja onda vrlo blizu tome. 3
Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 6 minutes ago, Chaos Is Me said: @Miki8 i @Zvezdaš96 su forumaši koje smo čekali svih ovih godina. Kažu mnogo ali zato malo šta smisleno. Ja sve sto sam rekao bilo je smisleno. Nagovestio sam vam katastrofu nase reprezentacije,francuske itd. 1
Kooineeperk Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Pisem a jos se nisam "sastavio"... Sta reci? Koju posluku porati? Par misli su mi u glavi: Izostanak Bogdana nije (glavni) razlog. Batine koje smo dobijali a nismo uzvratili jesu. Nije ovaj raspad nastao jer su svi u timu bili totalno pogubljeni izostankom Bogdana. Bili su pogubljeni i ovako, samo je to uz Bogdana bilo maskirano. Pogubljeni, kad su shvatili da ih pre svega, svi biju, bez imalo respekta, naravno. Sto nisu osetili ni u jednoj prijateljskoj utakmici, donekle malo mozda protiv Nemacke. FIBA sudije dozvoljavaju tucu i mi nismo imali odgovor na tako nesto. Deluje mi da se za to uopste nismo spremali. Strucni stab je, verovatno, mislio "lako cemo, imamo odlicne igrace" ali kosarka je igra u kojoj individualni kvalitet na gomili ne mora mnogo da znaci ako nije dobro poslozen. Takticki smo se lose pripremili. Protivnici su to znali kako jednostavno da rese. Drugo, mislim da je Kari skroz podbacio sa tom taktikom da u odbrani Jokic stoji tako daleko od kosa, sto je u velikoj meri doprinelo tome da protivnicima dopustimo onoliko ofanzivnih skokova. To je prosto neverovatno. A dodatna posledica toga je da su protivnici dosta lako nalazili pozicije za sut za 3p koji su uzimali sa velikim samopouzdanjem jer su imali vise sansi za skok i popravni. U napadu, koje je bilo nase glavno oruzje, kao sto sam vec rekao - resavali su nas batinama - i mi nismo imali nikakav alternativni pristup tome. Nije bilo nikoga, Bogdana, da podvikne kao Kalinic ili Teodosic. Jokic nije taj lik, Bogdan bi verovatno reagovao slicno... Previse igraca sa alibi igrom Micic pre svih, uz njega moze se reci i Milutinov, Petrusev pa i Gudura (prosto jer je on morao biti taj koji ce uci u Bogdanove patike, a nije uspeo, ali to nije lako, realno). Previse je to. Jokic, Nikola Jovic, Stefan Jovic, pa i Dobric i nesretni Avramovic, moze se reci da su ispunili ocekivanja. Tristan i Vanja, nije da smo ih nesto puno gledali. Isli smo na to da vodimo najjave individualce, sto je donekle ocekivano, posebno posle hemije koju su imali tokom OI. Ali ipak, na ovom prvenstvu, previse njih je bilo "odustno". Tu je kriv i strucni stab. Svi cekaju Jokica. Jeste najbolji, bez njega i sa njim, to je totalno drugacije. Kao Denver. Ali sticem utisak da je iz nekog razloga nekim "sekundarnim" igracima, dosta teze da igraju kad je on tu. Mozda zato sto nas svuda onda proglasavaju za favorite, pa se tesko nose s tim. Sta dalje? Hvala Pesicu, neka bude neki savetnik (ne mora cak ni saradnik). Treba kormilo da preuzme neko ko ce biti u ulozi 100% a ne penzionerski. Svaka mu cast na znanju, iskustvu, ali moderna kosarka zahteva mnogo vise - mnogo vise priprema, mnogo brze reagovanje na situacije, a manje protokolarnih zajebancija, macevanja sa novinarima, klubovima, ligama, sve ono sto Pesica izgleda da vise zanima nego priprema i vodjenje utakmica. I to je OK. Ja ga razumem da mu je u tim godinama mnogo lakse da se bavi time. Ali to nije nesto sto nam treba. Svakako sledi neko podmladjivanje reprezentacije. Imamo 2 godine do sledeceg velikog takmicenja, glupave FIBA prozore, pa da vidimo, da li mozemo za to vreme da uvedemo nekoga umesto Stefana Jovica, Milutinova, Dobrica, Vanju, pa i Bogdana (plasim se da i on upada sad u Djokovic fazon, da ce ici preko granica svojih fizickih mogucnosti a telo mu vec salje signale da je dosta) a i Vasilija. Pitanje je da li cemo i Jokica imati za nesto jos, mada su sada na redu dva takmicenja gde ce biti i Dream Team pa ga mozda to bude motivisalo... Svakako imamo nekog materijala koji bi trebalo da ubacujemo u prvi tim. Edited 3 hours ago by Kooineeperk
Milos 3.14 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 hours ago, Guru said: ... kao i razumevanja igre, sposobnosti čitanja protivničkih napada, anticipacije, lateralnih kretnji, fleksibilnosti kukova, hand-eye koordinacije i brzine ruku, vertikalne eksplozivnosti, fizičke snage i čvrstine, raspona ruku/dohvata itd. I to sve u kombinaciji sa timskom sinergijom, uigranošću i strategijom, dakle mnogo kompleksnije i zahtevnije od puke volje, želje i inata. Ljudi još misle da recimo. NBA klubovi plaćaju desetine miliona dolara za nešto za šta je potrebna samo dobra volja 8 minutes ago, Markoss said: Btw, treba i sa Jokicem pricati oko toga i uraditi sve da on nastavi da igra za Srbiju. Ako treba dati mu i da izabere ostalih 11 u rosteru, a ne da gradimo neki kvazi All star tim koji je nekompatibilan sa nasom glavnom zvezdom. Upravo je ovo ključno. Nije loš Alimpije po mom skromnom mišljenju iako nije njegov red, nije loš izbor. Inače mislim da je NIL najbolja stvar koja se desila srpskoj košarci
Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 10 minutes ago, KlakerBoza said: Odsustvom Bogdana Jokić ne postaje automatski najveći krivac za eliminaciju. To ne funkcioniše tako... Niti je Jokić nekog farbao i obećavao da je novi Bogdan, niti je njegova uloga ikada bila da nadomesti to što je Bogdan radio. Eto, po jednom od ranijih postova, Avramović je bio taj koji je bio inicijalna kapisla na OI... Zašto ne razmatramo činjenicu da njegova energija nije bila dovoljna da ovaj put zapali ekipu? (pri tom ne ističem Avramovića kao krivca, samo idem putem ovog vrlo interesantnog načina zaključivanja...) Vama, Miki... bih iskreno savetovao da okačite Jokićevu sliku na zid i pošteno mu kažete šta imate jer 3 upisa po strani o Jokićevoj krivici (masnom starenju, nedisciplini, primadona stilu...) malo je previše. Jokićeva krivica postoji, ali u ovom sklopu stvari, verovatno je ako ne najmanja onda vrlo blizu tome. Pa ako preko Jokica padnu dve odlucujuce trojke i dva poena kada se lomio rezultat a on te greske u odbrani ne ponisti ,tako sto ce da izdominira u napadu, pa naravno da ce on biti najodgovorniji za nasu eliminaciju . Od njega se ocekuje da proigra kada je najvaznije a on je protiv turske i finske bio veoma los na oba kraja terena u zavrsnicama utakmica. Eto odgledajte ponovo zavrsnice tih utakmica i videcete sami. Najveci uzrok nase ocajne odbrane je upravo Jokic, uporedite samo nasu odbranu sa SP sa skalamerijom sa ovog turnira. Edited 3 hours ago by Miki8
srlepajce Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Meni je Milutinov bio mnogo gori nego Petrusev. Covek kad ga gleda mislio bi da igra u nekom prosecnom klubu bez ambicija 1
dali_man Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 hours ago, Ludi za Poli said: Luka je danas generalno u FIBA kosarci bolji igrac od Jokica i vjerovatno bilo koga drugog. On da u ovoj Sloveniji ima jos 2-3 iole kvalitetna suigraca uzeli bi medalju minimum. Bez obzira na ovaj usrani rezultat, nikada ali nikada ne bi menjao Jokica za Doncica. Niti bi voleo da nam se reprezentacija vrti oko jednog igraca kao sto se sve u Sloveniji vrti oko Doncica.
MrTripleDouble Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pitati Atamana juniora da li bi bio selektor i sa njim graditi zdravu pricu. Bili bismo mirni bar nekoliko narednih decenija.
Pero_Cameron Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 minutes ago, Milos 3.14 said: Inače mislim da je NIL najbolja stvar koja se desila srpskoj košarci Sta je NIL? 1
Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 10 minutes ago, dali_man said: Bez obzira na ovaj usrani rezultat, nikada ali nikada ne bi menjao Jokica za Doncica. Niti bi voleo da nam se reprezentacija vrti oko jednog igraca kao sto se sve u Sloveniji vrti oko Doncica. Ja ne bi Bogdana ni za jednog u FIBA takmicenjima. Edited 3 hours ago by Miki8
KlakerBoza Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, Miki8 said: Pa ako preko Jokica padnu dve odlucujuce trojke i dva poena kada se lomio rezultat a on te greske u odbrani ne ponisti ,tako sto ce da izdominira u napadu, pa naravno da ce on biti najodgovorniji za nasu eliminaciju . Od njega se ocekuje da proigra kada je najvaznije a on je protiv turske i finske bio veoma los na oba kraja terena. Eto gledajte ponovo zavrsnice tih utakmica i videcete sami. Jasno je da odsustvo jasne druge, pa i treće napadačke opcije kod nas značajno menja kako našu tako i igru protivnika. Ako nema nikakve pretnje sa bekova, 2 čuvara postaju i 3, ponekad i 4... Naši su imali problem s kretnjama i s protokom lopte, lopta je spuštana u katastrofalnim trenucima kad je reket pun. Pa je svejedno isporučio svojih +30 poena, 8 skokova. Asistencije nažalost ne govore puno, jer da bi se ista upisala neophodno je da onaj kojem je lopta data šut pogodi... nekad pitanje sreće, nekad herca, nekad volje, nekad... Što se odbrane tiče, igrali smo očajnu odbranu čitavo prvenstvo, Finska nije jedina ekipa koja je imala otvorene šuteve, kao ni Turska. Ja opet kažem, krivica postoji, ali postavljati stvari kao da je on jedina rupa kroz koji je sve iscurilo... teško.
Zvezdinho Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 1 hour ago, Miki8 said: I dalje mislim da je Jokic najveci krivac zbog nase rane eliminacije i da bi sa zdravim Bogdanom i odsutnim Jokicem opet otkinuli medalju. Niko ne moze da me ubedi u suprotno. Najveci krivac je nas def.skok, i neagresivnost u odbrani. Protiv Turske sa sve Jokicem i Milutinovim u finisu nismo mogli loptu da uhvatimo. 5 minutes ago, Miki8 said: Ja ne bi Bogdana ni za jednog u FIBA takmicenjima. Samo sto Luka ima osvojeno zlato sa Slovenijom a Bogdan nema sa Srbijom. Edited 3 hours ago by Zvezdinho
Recommended Posts