Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted

Ta dva novinara iz Monda što su objavili vest su ok momci i ne verujem da bi se potpisivali ispod vesti da nije provereno, pritom je jedan od njih ako se dobro sećam iz Novog Sada ako je to uopšte bitno. 

Posted
7 minutes ago, Milko Miller said:

Sportal pise da cemo ponovo aktivirati Baja i da je sad realnije da dolazi. A i da se radi na stoperu. 

Iskreno,to i fali ovoj ekipi.Jedan Zadnji vezni i jedan štoper.(kontam da će uvaliti ovog malog Milosavljevića)

I da upotpune to sa jednim brzim krilom,koji ima igru 1 na 1 koji je direktan i to bi bilo extra.

Posted
Just now, suptil said:

Pod pretpostavkom da Tadic potpise i udjemo u LS... Koje korekcije dodatno ocekujete u ekipi? Prodaja- dolazak.

Tesko je reci sta je sad realno, a sta su neke licne zelje. Po meni:

Prodaja:

- Glazer i Olajinka po milion evra, istice im ugovor na kraju sezone, ima viska na njihovim pozicijama, ustedili preko milion evra na plati 

- Lekovic, Lucic, Prucev po nekom Anan/Djuric modelu, mozda ukupno obestecenje tu 4 miliona

- prodaja Milosavljevica u slucaju dobre ponude (8+ miliona), onda mozda i ne ide Lekovic

- Sandoval u Graficaru da vidimo jel tu uopste ima talenta, mozda i raskid pozajmice

- prodaja Serifa i Bruna za ukupno 10+ miliona

- mozda prodaja Seola za 5 miliona (ako je tacno da ima izlaznu klauzulu)

Dolazak: 

- Tadic

- stoper (Djiga karakteristika)

- zadnji vezni (Bajo)

- desno krilo (Bukari karakteristika)

- spic koji je kompatibilan sa Arnautovicem

- eventualno zamena za Seola

Golmani: Mateus, Gutesa, Radanovic

Odbrana: Tiknizjan, Avdic, X, Veljkovic, Rodrigao, Milosavljevic/Lekovic, Seol/X, Stankovic

Zadnji vezni/centralni vezni: Krunic, X, Elsnik, Kostov, Sljivic

Levo krilo/desetka/desno krilo: Ivanic, Milson, Radonjic, Katai, Tadic, X

Spic: Arnautovic, X

Posted

Ja ne bih prodao Duartea. Serifa bih prodao jer mislim da moze da se uzme okej cifra.

Ovako prodati oba igraca, ostaviti samo Arnauta i rizikovati sa dovodjenjem novog spica nema mi nekog smisla.

• Like 10
Posted

Mondo piše i o detaljima ugovora. 2 mil neto i hrpa nekih bonusa:

Ulazak u Ligu šampiona 200.000 (neto)

Za svaki bod u Ligi šampiona - 30.000 evra

Za svaki gol ili asistenciju u Ligi šampiona - 5.000 evra

Ulazak u Ligu Evrope kroz plej-of Lige šampiona - 50.000 evra

Bonus za svaki bod u Ligi Evrope - 5.000 evra

Za svaki gol ili asistenciju u Ligi Evrope - 5.000 evra

Za osvajanje titule prvaka Srbije - 30.000 evra

Za osvajanje Kupa Srbije - 10.000 evra

Za svaki gol ili asistenciju u takmičenjima u Srbiji - 5.000 evra

Jbg, izgleda da je poprilično izvjesno, vjerovatno se čeka objava oko 10h (ne znam zašto u 10h, to sam bubn'o).

Posted
16 minutes ago, Milko Miller said:

Tesko je reci sta je sad realno, a sta su neke licne zelje. Po meni:

Prodaja:

- Glazer i Olajinka po milion evra, istice im ugovor na kraju sezone, ima viska na njihovim pozicijama, ustedili preko milion evra na plati 

- Lekovic, Lucic, Prucev po nekom Anan/Djuric modelu, mozda ukupno obestecenje tu 4 miliona

- prodaja Milosavljevica u slucaju dobre ponude (8+ miliona), onda mozda i ne ide Lekovic

- Sandoval u Graficaru da vidimo jel tu uopste ima talenta, mozda i raskid pozajmice

- prodaja Serifa i Bruna za ukupno 10+ miliona

- mozda prodaja Seola za 5 miliona (ako je tacno da ima izlaznu klauzulu)

Dolazak: 

- Tadic

- stoper (Djiga karakteristika)

- zadnji vezni (Bajo)

- desno krilo (Bukari karakteristika)

- spic koji je kompatibilan sa Arnautovicem

- eventualno zamena za Seola

Golmani: Mateus, Gutesa, Radanovic

Odbrana: Tiknizjan, Avdic, X, Veljkovic, Rodrigao, Milosavljevic/Lekovic, Seol/X, Stankovic

Zadnji vezni/centralni vezni: Krunic, X, Elsnik, Kostov, Sljivic

Levo krilo/desetka/desno krilo: Ivanic, Milson, Radonjic, Katai, Tadic, X

Spic: Arnautovic, X

Verovatno ce manje vise biti to to. Za pohvalu je sto smo skresali roster, ne pamtim kada smo imali manje igraca u prvom timu i to i dalje ima nekoliko klinaca koji sigurno ne opterecuju budzet, a verujem da ce dobro trenirati i cekati svoju sansu.

Ni ja ne bih Duartea prodao. Momak igra strava u nasoj ligi i protiv slabijih protivnika. Za LS jos treba da se dokazuje, ali zasluzuje sansu. Naravno, ne moze on istisnuti Arnautovica iz prve postave, ali ce sigurno dobijati minute, a i mozda cemo nekad igrati sa dva spica ili ce se Arnautovic pomeriti na bok pa ce mu se otvoriti prostor. 

Posted (edited)

Čudno da Tadić nije odabrao neki bliski istok ipak je ime može da se naplati. Populistički potezi karakteristični za direktora. Biće euforije u početku. Skautirati talente po Africi , J Americi, Aziji i masno ih prodavati kasnije nije loša priča. Kao Šahtjor. Kad već ima para nekih.

Edited by Nikola
  • Like 1
Posted

Meni iskreno ovo nije uopšte toliki šok, mnogo mi je veći bio kada je Ivanić potpisao, od svih tih igrača koji su "zakleti" navijači Vojvodine on mi je nekako bio poslednji za kog sam verovao da će doći. 

Posted
5 minutes ago, Perkos2 said:

ovde će najebati prvo Vladan Milojević, prognoziram mu odlazak sa klupe negde u oktobru-novembru najkasnije

Zbog cega tako mislis..? Da ce mu Arnautovic i Tadic doci glave.. da nema kapacitet, da izvuce ful potencial iz ovakve, sad vec ocigledno sasvim kvalitetne ekipe.. ili..?

Posted

Ne bih se plasio njihovog ega, mislim da Miloje ima dovoljno znanja i iskustva da to drzi pod kontrolom, do sad je pokazao da ume da uspostavi fer odnos sa igracima i to svi redom isticu. Ako dodje Tadic zaista mislim da ce stadion biti rasprodat za sve preostale evropske utakmice ko god da je protivnik.

Posted
1 hour ago, Pero_Cameron said:

Zamislite pre par godina da vam je neko rekao da ce u Zvezdi igrati Arnautović, Tadić, Krunić i Veljković. Brutalno.

Pa tad, pre par godina, to bi i bilo brutalno. Sad, u 2025. godini, i nije toliko. 

• Like 6
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted
35 minutes ago, Piksi said:

Zbog cega tako mislis..? Da ce mu Arnautovic i Tadic doci glave.. da nema kapacitet, da izvuce ful potencial iz ovakve, sad vec ocigledno sasvim kvalitetne ekipe.. ili..?

jedna lopta a u timu Katai, Tadić, Ivanić, Arnautović, Duarte, Milson uz to Radonja 

teško bi i jača ličnost od Miloja to izgurala

Posted (edited)

Jeste uzorak izuzetno mali i imajući u vidu dosadašnje protivnike nepouzdan, al' meni deluje da je ova ekipa baš kliknula i fudbalski i što se tiče hemije... Ok mi je dodati poneko pojačanje na deficitarnoj poziciji, al' neka veća rekonstrukcija i dovođenje ovih bombi mi više deluju kao populističko-marketinški potezi nego striktno fudbalski. Kao da nekome kvare idilu nedovoljno popunjene tribine, pa je rešio to da promeni Real style transfer politikom, a za teren ćemo već nekako videti... 

Edited by Guru
  • Like 9
Posted
4 minutes ago, Guru said:

Jeste uzorak izuzetno mali i imajući u vidu dosadašnje protivnike nepouzdan, al' meni deluje da je ova ekipa baš kliknula i fudbalski i što se tiče hemije... Ok mi je dodati poneko pojačanje na deficitarnoj poziciji, al' neka veća rekonstrukcija i dovođenje ovih bombi mi više deluju kao populističko-marketinški potezi nego striktno fudbalski. Kao da nekome kvare idilu nedovoljno popunjene tribine, pa je rešio to da promeni Real style transfer politikom, a za teren ćemo već nekako videti... 

Ne secam se da smo nekada imali tehnicki ovako jaku ekipu, bukvalno na svakoj poziciji igrac koji je jak na lopti, a tek treba da krenu da igraju Arnautovic i izgleda Tadic. Naravno, treba imati balans, mora neko i da trci, ali mojim ocima prija sto je broj zadnjeveznolikih igraca drasticno smanjen. Kad se setim Srnica, Milica i ostalih atleticara kojima se lopta odbija od noge muka mi je. 

Sto se tice bombi Terzic je uvek bio sklon tome, to je jace od njega. Mi skoro svako leto dovodimo bombasticne igrace ako udjemo u LS, samo sto ovoga puta imamo nikad vise novca i otvorila se prilika za imenima poput Arnautovica i Tadica pa necemo cekati poslednji dan prelaznog roka. Ja svakako smatram da nam treba pojacanje na poziciji AM/RW, jer uprkos onim bajkama o nikad spremnijem Kataiju cisto sumnjam da on moze ozbiljnije da pomogne ekipi u LS, a i Milson desno mi bas nikako ne ide na ovaj tim. Zato na neki nacin Tadic i dolazi na deficitarno mesto i to mi je ok, a sve ovo vezano za marketing je prosto neibezno s obzirom kakvo je ime u pitanju.

Posted

Kad je već pomenut Milson meni je i od prošle sezone glavni utisak da nije ono što nam je najavljivano- da je jak brz i dobar dribler. Sa druge strane odličan je realizator. Čovek ima stvarno dobar osećaj kad su šutevi u pitanju.

• Like 1
Posted

Populisticka politika at it's best.

Sto se kaze - kvalitet na papiru zaista postоji, al treba na terenu pokrpiti odredjene sporije varijante i manje trcanja koji ce najboljem timu Zvezde (ako je Tadic zaista zavrsen) definitivno biti mana.

• Like 3