Milko Miller Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 hour ago, No name said: Pazi, Stanković je više prošao i kao i igrač i kao trener od Milojevića. Ako gledamo samo trenersku karijeru vodio je ozbiljnije klubove...Sampdorija, Ferencvaros,Spartak Moskva, bio pomoćnik u Udinezeu... Jednostavno manji je bunkeraš od ovog sadašnjeg, a to sa druge strane nije teško jer je Milojević to patentirao. U periodu kod nas uzeo osvojio je tri titule, dve duple. Bio siguran u prvenstvu. Bio prvi u regularnom delu LE u svojoj grupi. Dva puta je uspeo da prezimi u Evropi i igra nokaut fazu. Još uvek su u sećanju onih 3-3 sa Milanom gde smo ispali zbog gola u gostima, gde smo igrali baš dobro, napadacki u obe utakmice. Tu bi dodao i onaj baš dobar dvomec sa Rendzersom u nokaut fazi. Generalno kad se sve sagleda nije to loše bilo. Ono što smeta kod njega je ponašanje i to je posebno bilo izraženo u Moskvi. Ono je van kontrole. Spremnost na kombinacije i fudbalske i van fudbalske. Mislim da je što se tiče ortačenja sa igračima tu ispred milojevica. Obojica su terziceva škola, i onda sve mu to dodje na isto. Slažem se da se malo potcenjuje Deki kao trener. Ja sam od povratka u Evropu najviše voleo da gledam fudbal pod Dekijem. Dve lige evrope je odlično vodio, a ispadanje protiv Omonije, Serifa i Makabija na papiru zvuci katastrofalno, ali protiv Omonije je bila samo jedna utakmica u gostima i to smo izgubili na penale, Serif je posle pokazao koliko je ozbiljan tim bio te sezone, a protiv Makabija su se izglupirali igrači. Može se reci da smo sreću protiv Krasnodara, Salcburga i Kopenhagena tačno potrošili u ta naredna kvalifikaciona ciklusa. A sigurno se i popravio kao trener posle iskustva u Italiji, Madjarskoj i Rusiji. Sad naravno ovde ima jedna ogromna kontra strana, a to je da vlada velika letargija medju navijačima Zvezde. Da u takvoj situaciji recikliras starog trenera da zameni drugog recikliranog starog trenera bi bio dokaz koliko je Terzi nebitan klub tj. navijači kluba. Ali dobro on je drugim akcijama već pokazao da on vodi Zvezdu kao da je vlasnik nekog seoskog kluba, pa da može da radi šta hoće. Ali dobro prvo da vidimo koliko je uopšte realna ta priča jer po Stamenicu nama bi trenutno trener trebao da bude Riera. 2
Мџе Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago Gde se brate popravio kao trener? Pa da li gledate ekipe koje on vodi ili pišite na osnovu imena? U Italiji je vodio jednu polusezonu i ispao, u Madjarskoj je uzeo titulu ali izgubio kup i najrelevantnije, u Rusiji je potrošio planinu para a ekipa je igrala go kurac od fudbala.
Milko Miller Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 26 minutes ago, Мџе said: Gde se brate popravio kao trener? Pa da li gledate ekipe koje on vodi ili pišite na osnovu imena? U Italiji je vodio jednu polusezonu i ispao, u Madjarskoj je uzeo titulu ali izgubio kup i najrelevantnije, u Rusiji je potrošio planinu para a ekipa je igrala go kurac od fudbala. Ti ignorises kontekst da bi mogao do dodjes do banalnog zakljucka da nema pojma i da je svuda imao neuspeh. On je preuzeo Sampdoriju kad su bili zadnji i taj tim nije bio za Serie A. Tri godine kasnije samo je Peskara gori tim u Serie B, klub je ocajno vodjen vec vise godina. Sa Ferencvarosom je uzeo titulu sa ogromnom razlikom i imao evropsko prolece, izgubio je finale kupa, ali titula i Evropa su mnogo bitnije. On je otisao iz Ferencvarosa (nisu ga oni izbacili) jer je dobio odlicnu ponudu Spartaka. Za Rusiju se slazem da je to ukupno gledano bilo poprilicno neuspesno, ali realno se niko nije proslavio kao trener Spartaka u zadnje vreme. Prvu sezonu cak i nije lose odradio, zato su i produzili ugovor. Sve u svemu on ima trenersku vitu da sada bude trener Zvezde, mnogo logicnije nego u prvom mandatu kada je "ucio" trenerski posao. A da li je sada dobar momenat da se vrati, vec sam napisao da to apsolutno ne mislim. 2
Mejdanac Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Da na stadionu i ispred stadiona deset hiljada ljudi krene da tjera upravu i jebe majku svima drugačija bi se pjesma pjevala. Ne solim pamet nikome sve znam i razumijem samo kažem šta bi bilo da ljudi reaguju. Kako u fudbalu tako i u svakom drugom segmentu društva. Ovako ih zaboli neka stvar šta ko piše i šta ko misli o njima. Neće oni klub vratiti ljudima samo jer neko misli da tako treba, na to se moraju natjerati. A to tjeranje podrazumjeva žrtve. Ne kritikujem nikoga jer živim u istom sistemu preko Drine gdje ljudi isto ćute na sve a očekuju da im neko nešto pokloni.
Мџе Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago Ne ignorišem kontekst iako razumem da tebi to tako izgleda. U Sampdoriji realno nije uspeo jer mu je zadatak bio da obezbedi opstanak i da se dokaže na tom nivou ali okej, tu priznajem da možda nije mogao zbog objektivnih razloga. U Madjarskoj Ferencvaroš osvaja titule kao Zvezda i to sa velikom razlikom uvek a Evropa koju je igrao na proleće i odmah ispao je najniži nivo. Pritom je uspeo samo Čukarički da pobedi. Eto, to je kontekst koji ti preskačeš. U Rusiji je dobio podršku kao malo koji prethodni trener Spartaka, čak su mu posle prosečne sezone produžili ugovor. Pogledaj koliko je Abaskal potrošio na pojačanja a koliko on, dok i jedan i drugi imaju slične rezultate. Pritom skoro sva pojačanja su bila njegova želja. Dejan Stanković nije napredovao kao trener, čak ima stvari kod njega koje su gore nego ranije (karakter). Kao neko ko prati RPL mogu da kažem da nije fit za današnju Zvezdu koja je na većem nivou nego kada ju je on vodio. Čak mislim i da je Milojević bolji trener od njega.
Summerfunk Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago U velikoj 2025. godini mi umesto da dovedemo nekog "mlađeg" španskog ili nemačkog trenera voljnog dokazivanja, da napravi šok terapiju... Terzić jebeno vraća Stankovića sa kojim će se na kraju krajeva i popičkati oko nečega jer je ovaj od kako je otišao odavde, postao luđi za jedno 120%. I kad je dolazio, uopšte mi nije bilo svejedno jer je bio ultra neiskusan. A mi se kao šatro borimo da uđemo u LŠ pa smo ključeve dali Stankeli (da ne grešim dušu, lep je fudbal igrao tad sa jeftnijim timom, to jeste). I sad ga opet vraćaju jer verovatno je sigurica. Zna Terzić da ako dođe neki trener (a nije Rijeira, jer nije ishajpovan toliko), posle prve izgubljene u Evropi = neznalica ili "Miloje/Deki bi ove dobili sa pola gasa, šta zna ovaj {unesi_ime_trenera} došao ovde da uzme milione i ode. Ne oseća on Zvezdu kao Deki ili Miloje..." Više dokurca Terzić i njegovi populistički potezi. Produži Milojevića samo, daj mu odrešene ruke da dovede koga hoće i nek mu ostavi ekipu celu sezonu. Pre bih to gledao neko Stankovića. Iako nisam fan Milojevića.
Markoss Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Team Mdze sam ovde. Dejan se raspadao preko, plus se uzasno ponasao. Jednako losa opcija kao i Vladan kad se vratio pre koju godinu. 3
Sasha Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Мџе said: Ne ignorišem kontekst iako razumem da tebi to tako izgleda. U Sampdoriji realno nije uspeo jer mu je zadatak bio da obezbedi opstanak i da se dokaže na tom nivou ali okej, tu priznajem da možda nije mogao zbog objektivnih razloga. U Madjarskoj Ferencvaroš osvaja titule kao Zvezda i to sa velikom razlikom uvek a Evropa koju je igrao na proleće i odmah ispao je najniži nivo. Pritom je uspeo samo Čukarički da pobedi. Eto, to je kontekst koji ti preskačeš. U Rusiji je dobio podršku kao malo koji prethodni trener Spartaka, čak su mu posle prosečne sezone produžili ugovor. Pogledaj koliko je Abaskal potrošio na pojačanja a koliko on, dok i jedan i drugi imaju slične rezultate. Pritom skoro sva pojačanja su bila njegova želja. Dejan Stanković nije napredovao kao trener, čak ima stvari kod njega koje su gore nego ranije (karakter). Kao neko ko prati RPL mogu da kažem da nije fit za današnju Zvezdu koja je na većem nivou nego kada ju je on vodio. Čak mislim i da je Milojević bolji trener od njega. I to kako ga pobedio kada je dolazio Čuki jedva u ja mislim 100om minut. Najbolje Stanković pa onda Bahar pa ponovo Miloje. Dajte svežu krv kakav Stanković ponovo
Todo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 16 hours ago, Мџе said: Ne verujem da je to kriterijum jer je Zvezdan svestan da na cenu igrača utiče u kom takmičenju igraju i da u toj ekipi igraju nešto smisleno. Zato su se Djiga, Maksimović i Mimović prodali tako dobro. @Todo Stanković je ispao od Šerifa, Makabija i Omonije i jedva prošao Tiranu. Na stranu to što je pokazao u Italiji i Rusiji nije ličilo ni na šta i da mu je zavisnost od narkotika poprilično pogoršala karakter. Deo oko narkotika zaista ne bih komentarisao, jer nisam upućen. Ali deo oko rezultata, Omonija jeste veliki minus(ali to je korona godina bez revanša, igralo se samo na Kipru) , ali Šerif i Makabi su te godine imali najbolje sezone u svojoj istoriji , nisu bili baš takve kante. Taj Šerif je izbacio nas, Ludogorec, i Dinamo Z, a u grupi posle tukli jedan Real na Bernabeu i Šahtjor. Makabi je igrao brutalan fudbal pod Baharom, pre nas izbacili Olimpijakos, dok u grupi igrali jako dobro i mislim dobili Juventus. A za te dve god smo- prve dobili Gent 2 puta, bod sa Hofenhajmom, razbili Slovan , dočekali proleće i ispali od Milana uz dva remija . Sledeće, dupla pobeda Kluž, dupla pobeda Ludogorec, 4 boda sa Bragom, prvi bili u grupi ( to nije nijedna naša ekipa u nekom evropskom takmičenju od 90-tih), i otišli direktno u osminu finala. Ispali od Rendzersa posle one nestvarne utakmice u Glazgovu, gde var poništava 3 gola, imamo prečku i promašen penal. Tako da , ne može se reći da nije imao rezultate, LŠ ne, ali LE je bila veoma, veoma dobra. I za kraj, ako su opcije Kolarov i Milijaš, ja sam ipak za Stankovića. Ako može neko nov, stranac po mogućstvu to menja sve. Edited 3 hours ago by Todo
Ikac Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Glupost, ja se nedavno sprdao sa bratom da će da se vrati Cokna kad je dobio otkaz (tad nije Stanković bio slobodan) pa onda Deki pa onda opet Miloje i tako u krug. Nisam verovao da će zapravo to da se desi. Znači Deki osvaja titulu, pa opet ispada iz Evrope i odlazi, dolazi Cokna da proba ponovo i tek će onda doći stranac. 2 minutes ago, Todo said: I za kraj, ako su opcije Kolarov i Milijaš, ja sam ipak za Stankovića. Ako može neko nov, stranac po mogućstvu to menja sve. Ako su to opcije, onda treba da bude Neđić koji ima bolje rezultate od svih njih.
Todo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Ikac said: Glupost, ja se nedavno sprdao sa bratom da će da se vrati Cokna kad je dobio otkaz (tad nije Stanković bio slobodan) pa onda Deki pa onda opet Miloje i tako u krug. Nisam verovao da će zapravo to da se desi. Znači Deki osvaja titulu, pa opet ispada iz Evrope i odlazi, dolazi Cokna da proba ponovo i tek će onda doći stranac. Ako su to opcije, onda treba da bude Neđić koji ima bolje rezultate od svih njih. Ja Nedića nisam video da je bio opcija, po pisanju portala. Ako jeste, on zaslužuje da dobije šansu. Ja sam samo naveo Stankovića izmedju Kolarova i Milijaša, i njegove rezultate kada je bio prvi put ovde.
Markoss Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Cokna je svakako smislenija opcija od Dejana, jer je makar trener koji napreduje ili ima neki karijerni put koji bi to mogao da nagovesti. Dovodjenje coveka koji nazaduje ili debelo stagnira je potpuno pogresna filozofija. Da se razumemo - nisam ni za Coknu, ali je svakako smisleniji od Stankovica koji se u Rusiji ponasao kao najveci debil na svetu. I uz to igrao uzasan fudbal sa Spartakom gde je sprcao bas dosta para. Nije mi jasna logika po kojoj dovodimo strance fudbalere sakom i kapom, ali se zato treneri ne razmatraju dalje od Slovenije npr. 1
berti Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Pre cetrdesetak godina nas je vodio trijumvirat u sastavu Seki, Ostojic i Djora. Mozda je vreme da se tako nesto ponovi. Miloje, Deki i ?
Мџе Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago @Todo Ne sporim njegove rezultate u LE koje su nam uveliko pomogli da imamo dobar uefa koeficijent. Navodim ta ispadanja iz LŠa jer je nama to glavni cilj pored titule koja nam je sigurna. Slično kao što kažeš za Makabi te sezone možeš da kažeš da je on imao odličnu sezonu pre, da je već dva puta ispao i valjda stekao neko iskustvo koje je trebalo tu da se pokaže pa smo loše izgledali i na kraju opet ispali. Dok je Milojeviće prošao Bode pored njihove odlične igre i sezone. Jednostavno ili možeš da spremiš ekipu ili ne. Na vrh svega šta je radio posle i koliko je on loše vodio Spartak. Može on da dodje i da ima neke početne uspehe ali je za klub dugoročno jedino rešenje strani trener. Eventualno neki domaći sa vrhunskim potencijalom kojih skoro i da nema.
Petkovic Miroslav97 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Mnogo nam je bitnije da se promeni poslovanje kluba, od bilo kakvog trenera. Ono što se uradilo prošle godine u zimskom prelaznom roku je za zatvor. Kao da su igrali FM 08
Zadnji vezni Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 minutes ago, Markoss said: Cokna je svakako smislenija opcija od Dejana, jer je makar trener koji napreduje ili ima neki karijerni put koji bi to mogao da nagovesti. Dovodjenje coveka koji nazaduje ili debelo stagnira je potpuno pogresna filozofija. Da se razumemo - nisam ni za Coknu, ali je svakako smisleniji od Stankovica koji se u Rusiji ponasao kao najveci debil na svetu. I uz to igrao uzasan fudbal sa Spartakom gde je sprcao bas dosta para. Nije mi jasna logika po kojoj dovodimo strance fudbalere sakom i kapom, ali se zato treneri ne razmatraju dalje od Slovenije npr. Ako je istina da se dovodi Dejan umesto pedantnog stručnjaka,to je debilni potez koji može da napravi samo naša uprava tj- Terza & co. Što se tiče našeg opsega ili vidokruga za trenere on doseže onoliko koliko je taj trener fleksibilan da bude trenerska piksla i čitač ceduljica, ili marioneta koja će progutati sve ono što radi jedan fucking Terzić.jer dotični i dovodi i prodaje i sklapa timove i taktike.Nešto poput mu kuma u zemlji Srbiji. Ovaj klub će biti ovo što jeste i sad,mašina za pranje para i isisavanje istih,što je primarna namena.Sekundarna je da se opere sav nerad i lopovluk kroz domaće titule i ulazak u neko evropsko takmičenje.Jer da se radi drugačije mi bi već odavno prešli stepenicu prezimljavnja u Evropi i pravljenje nekih boljih rezultata od ovih trenutnih.Da navijači prepiznaju pošten rad u korist kluba "Rajko" bi bio pun svaku Evrospku utakmicu.A ovako mnogo mojih ortaka, kumova,poznanika već dugo nema na stadionu jer ovo što se radi je klasičan kriminal i rad u interesu Terza&co firme. Kad ovi odu ,veruje da će klub biti u dugovima preko 100 mil. Eur. Rezime...očekivati da ovaj dovede iole trenera koji ima neku perspektivu,koji je u uzlaznoj putanji koji će želeti autonomiju nema šanse. Zato sam,dok je klub okupiran digao ruke od posete utakmicama,sezonskim kartama i gledam da se što manje nerviram. Spasa nam nema propasti nećemo!
Dzo23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Apsolutno je više nebitno koga će dovesti za trenera dok tvorza i sns ne odu iz kluba. 1
Petkovic Miroslav97 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nepopularno mišljenje ali Milojevića ne treba dirati do 29.01.2026 gde mu se treba suditi nakon utakmice sa Seltom. Generalno, ako prodje on je svoj cilj ispunio koji su zacrtani ba početku sezone. Liga šampiona ili “proleće” u LE Dupla kruna ( aktivan u oba takmičenja )
Perkos2 Posted 24 minutes ago Posted 24 minutes ago 52 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Nepopularno mišljenje ali Milojevića ne treba dirati do 29.01.2026 gde mu se treba suditi nakon utakmice sa Seltom. Generalno, ako prodje on je svoj cilj ispunio koji su zacrtani ba početku sezone. Liga šampiona ili “proleće” u LE Dupla kruna ( aktivan u oba takmičenja ) mora da ti postavim pitanje da li ti uopšte gledaš utakmice FKCZ?
Petkovic Miroslav97 Posted 15 minutes ago Posted 15 minutes ago 7 minutes ago, Perkos2 said: mora da ti postavim pitanje da li ti uopšte gledaš utakmice FKCZ? Da. Od 2005 pa do dana današnjeg utakmice mogu da propustim isključivo zbog posla.
Recommended Posts