Don Dusko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 2 minutes ago, Guru said: Radonjić je defanzivno izrazito lenj i neodgovoran, u tom segmentu bih rekao da je ubedljivo najgore naše krilo. On i Tiknizijan na levoj strani bi bili suicid, još uz Arnautovića napred koji ne vrši pritisak na poslednju liniju - švedski sto za iole ozbiljnog i uigranog protivnika. Jos ako se nadje Katai... To je vec 4 igraca koja su rupre sto se tice odbrane/presinga.
mile-r Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Hendel 3.2 miliona eura + 1 milion eura kroz bonuse + 20% od naredne prodaje
No name Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Najbolje da stave DEFANZIVNO ODGOVORNOG OLAJINKU na krilo....onako sumanutog da pravi haotične kretnje i samo da gledaš kad ce sam sebi slomiti nogu. Dosta je tih takticara , poput ranije zvezdanih vojnika Srnica na krilu ili sad olajinke kome je prevashodno cilj da kvare protivnika i pomažu beku, a ono najbitnije da budu krilo im je na 9 -om mestu. Radonjic je pravo krilo, čist krilni igrač, gde pored njega apsolutno nije potreban bek koji izlazi visoko i ostavlja prostor. Radonjic ima brzinu , dribling, šut, probojnost, sve ono što treba da ima krilo. Ok malo škripi defanzivno, ali to i nije njegov prevashodni posao, već napad. Da može i odbranu i napad ne bi bio kod nas. Sasvim je dovoljno što je na terenu jer njihov bek apsolutno neće moći napred da ga ostavi a pride i njihov bočni igrac će morati da pomaže i skuplja na Radonjicu. Edited 5 hours ago by No name
Мџе Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago 2 hours ago, Shunsuke Nakamura said: Ne može Ivanić na krilo. Možda je mogao prije nekoliko sezona, sad izgleda kao usporeni snimak koga raznose bekovi u Evropi. Nije duel dobio u dvomeču sa Pafosom. Nemamo bolje krilo od Radonjića, to je surova istina. Imaš različite pristupe tu. U ekspazivnom i pozicionom napadu (slika 1) kakav se danas uglavnom igra od Pepove Barselone, krila uglavnom stoje široko i razvlače odbranu kako bi otvorili prostore horizontalno i gde se uz dupla paseve ili trouglove stvara prednost da krila utrče i razbiju kompaktnost protivničke odbrane. Takva krila kao Radonjić su ti onda potrebna i oni imaju ekstra prednost kada se braniš u niskom bloku protiv jačih protivnika i igraš na kontra napade. Protiv protivnika gde si ti tehnički nadmoćniji i gde se njihova odbrana ne brani dobro na manjem prostoru (a možda su jaki na širem) možeš da igraš sa minimalnom širinom (slika 2). Tu bi ti krila poput Ivanić i Milsona sa odličnom kontrolom lopte jako odgovarala jer ti brzina nije najbitnija. Tako da imaš više opcija i mogućnosti i zato je jako bitno da roster bude veliki a igrači različitih karaktestika. I da sastav biraš prema utakmici i protivniku. Primer Ten Hagovog Ajaksa koji je igrao sa minimalnom širinom i pravio akcije/postizao golove na malom prostoru. https://streamable.com/3ubeqs 1
Diogen Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Mi smo za LS izduvali prakticno jos u Bg, i to ne samo zbog onog sokantnog gola u 1. minuti. Nakon pola sata mucenja je bilo jasno cak i Miloju da Olayinki zajedno ni Tiknizjan + Elsnik koji je povremeno pokrivao tu stranu ne mogu da pomognu na terenu. Razumem da je defanzivan pristup pripremi utakmice ponekad najbolja opcija, ali ne razumem zasto se stalno naglasavaju neki defanzivni kvaliteti nekih nasih igraca kad je sve sto oni umeju to da vrse presing na loptu u zadnjoj liniji pukim jurcanjem a to ima efekta sve dok oni ne ostanu bez snage. Nakon toga njihov defanzivni doprinos je koliko nekog cunja koji moze da zasmeta protivnickim igracima koji natrce na njega, a ofanzivno tek vise nista ne mogu da urade i kad im se ukaze prilika jer su fizicki istroseni. I to se desava Miloju godinama. Svaki bek sa makar pristojnom brzinom i imalo tehnike u nogama ce bilo kojeg naseg igraca na svom krilu da otrese kao sto je ovaj Corea maltretirao celu nasu desnu stranu u obe utakmice, bez obzira ko je igrao krilo. Miloje je nazalost to kasno shvatio u Beogradu. Kakav god da je Radonjic, sto se mene tice jedino je bitno da je fizicki na potrebnom nivou i u svim nasim utakmicama on bi trebalo da ima apsolutni prioritet, osim u nekim specijalama i to ako treba sacuvati rezultat - kad se ima sta cuvati. Ne 0:0 protiv Pafosa. Ne na Marakani. Koliko god da je luda glava, ponavljam samo ako je fizicki spreman, Radonjic ima vise fudbala u nogama nego nasa 3 igraca koja se smenjuju na tom levom krilu zajedno, jer se ne zna koji je od njih gori na toj poziciiji. Nije cudo, jer nijednom od njih to i nije prirodna pozicija. Radonjic je iako disciplinski nenastimovan zapravo suvi krilni igrac, celu karijeru je gradio i igrao na tom mestu, krece se na terenu kao krilo, ima predispozicije za krilo, fudbalsko znanje i svi fortei su mu odlika dobrog krilnog igraca. Covek je kao krilni igrac igrao za Olimpik, Romu, Torino. Igrao krilo za sve mladje reprezentacije, i povremeno za A tim reprezentacije. Karijera za postovanje, iako jeste mogao i vise. Kad dobije priliku u zadnje vreme izgleda prilicno utegnuto, motivisano, a sa Arnautovicem se na terenu ocigledno odlicno i slaze. Sto se mene tice, nema nikakve nedoumice ko treba da bude standardno nase levo krilo. I ne razumem, kako je to uopste opcija da se konstantno kombinuju nekakvi frankenstajn timovi gde se na njegovom mestu postavljaju neki defanzivni vezni, ofanzivni vezni, ili neki lazni centarfori, i tako se odricemo dobrog ofanzivnog potencijala zarad limitiranog i vremenski jako ogranicenog defanzivnog doprinosa. Koliko takav pristup ima smisla protiv iole pismenijh ekipa pokazao je Corea. Nama prethodnih godina uspehe nisu donosili odlicni defanzivci sa krila, vec samo probleme - zato se igraci na toj poziciji vec godinam kod nas i menjaju kao na ringispilu. A protiv klubova u nasoj ligi ja ne znam tek sta mi to od koga to treba da branimo? Dakle, igrac koji je jos uvek fizicki dobar i relativno mlad, u dobrom momentumu ocigledno, igrac sa renomeom i CV-jem takvog ranga, uvek treba da bude prvi izbor za poziciju koja je njegova prirodna pozicija, umesto igraca kojima to nije prirodna pozicija, i narocito igraca kojima su maksimum karijere bili ceska ili izraelska prvenstva, i koji cak ni tamo nisu igrali na mestu krilnih igraca. Znaci, totalni nonsens i za njih pojedinacno, licno, i za nas kao klub. Stalno se izmisljaju neke rupe na saksiji i Miloje malo vec smara sa time... Ja sam licno pre misljenja da je Radonja cesto pod sankcijama i tihom izolacijom zbog svojih stavova, izrazavanja na drustvenim mrezama, i uopste cestog talasanja koje se ne svidja bagri u klupskim foteljama, iako je to na stetu kluba. Ali, kad je to uopste bio njihov problem... 1
TB Told Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 14 minutes ago, Diogen said: Razumem da je defanzivan pristup pripremi utakmice ponekad najbolja opcija, ali ne razumem zasto se stalno naglasavaju neki defanzivni kvaliteti nekih nasih igraca kad je sve sto oni umeju to da vrse presing na loptu u zadnjoj liniji pukim jurcanjem a to ima efekta sve dok oni ne ostanu bez snage Covek je kao krilni igrac igrao za Olimpik, Romu, Torino Zato što u modernom fudbalu krila koja trče samo kad imaju loptu i koja se ne vraćaju nazad nemaju mesta. I upravo je zbog navedenog svaki od navedenih klubova (i još poneki) jedva čekao da ga se reši. Najbolje ga je opisao trener koji ga je zamenio posle 15 minuta u igri. Quote Teško mi je da razumem ove stvari, po mom mišljenju - uopšte ne poštuje ovaj sport. Postoje stvari koje moraš da radiš, a ti uđeš i radiš suprotno - znači nisi u utakmici. Taj momak ima talenat, ali za šest meseci zajedničkog rada nisam mogao da ga pretvorim u fudbalera. Kod kornera moraš da budeš obazriv i prisutan. Može to da se završi i dobro i loše, ali moraš da budeš tu. Nekada se izvučeš zbog toga, ali danas smo mi platili. 14 minutes ago, Diogen said: Ja sam licno pre misljenja da je Radonja cesto pod sankcijama i tihom izolacijom zbog svojih stavova, izrazavanja na drustvenim mrezama, i uopste cestog talasanja koje se ne svidja bagri u klupskim foteljama, iako je to na stetu kluba. Ali, kad je to uopste bio njihov problem... Radonjić je doveden na insistiranje Terzića, a ne kao želja Milojevića i pričati kako je nepodoban je smešno. 2
Milko Miller Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Spisak igrača za Ligu Evrope: Golmani: Mateus, Glazer, Gutesa Odbrana: Tiknizjan, Avdic(*), Veljković, Ucena, Rodrigao, Lekovic(*), Seol, Stankovic Vezni red: Krunic, Bajo, Elsnik, Hendel, Kostov(*), Sljivic(*) Napad: Radonjić, Milson, Olajinka, Katai, Lučić, Babika, Zaric(*), Arnautovic, Serif, Duarte, Damjanovic(*) *: B-lista Ocekivano bez Sandovala i Pruceva.
Guru Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 31 minutes ago, Milko Miller said: Spisak igrača za Ligu Evrope: Golmani: Mateus, Glazer, Gutesa Odbrana: Tiknizjan, Avdic(*), Veljković, Ucena, Rodrigao, Lekovic(*), Seol, Stankovic Vezni red: Krunic, Bajo, Elsnik, Hendel, Kostov(*), Sljivic(*) Napad: Radonjić, Milson, Olajinka, Katai, Lučić, Babika, Zaric(*), Arnautovic, Serif, Duarte, Damjanovic(*) *: B-lista Ocekivano bez Sandovala i Pruceva. Fali ti Ivanić na spisku. Previše je ovo igrača, očekujem još 3-4 odlaska...
kojan Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 2 hours ago, Мџе said: Imaš različite pristupe tu. U ekspazivnom i pozicionom napadu (slika 1) kakav se danas uglavnom igra od Pepove Barselone, krila uglavnom stoje široko i razvlače odbranu kako bi otvorili prostore horizontalno i gde se uz dupla paseve ili trouglove stvara prednost da krila utrče i razbiju kompaktnost protivničke odbrane. Takva krila kao Radonjić su ti onda potrebna i oni imaju ekstra prednost kada se braniš u niskom bloku protiv jačih protivnika i igraš na kontra napade. Protiv protivnika gde si ti tehnički nadmoćniji i gde se njihova odbrana ne brani dobro na manjem prostoru (a možda su jaki na širem) možeš da igraš sa minimalnom širinom (slika 2). Tu bi ti krila poput Ivanić i Milsona sa odličnom kontrolom lopte jako odgovarala jer ti brzina nije najbitnija. Tako da imaš više opcija i mogućnosti i zato je jako bitno da roster bude veliki a igrači različitih karaktestika. I da sastav biraš prema utakmici i protivniku. Primer Ten Hagovog Ajaksa koji je igrao sa minimalnom širinom i pravio akcije/postizao golove na malom prostoru. https://streamable.com/3ubeqs Sve je to lepo u teoriji i onda skapiras da poredis Milojevica sa pravim strucnjacima Edited 1 hour ago by kojan
Shunsuke Nakamura Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Realno je da ode Šerif. Bilo bi dobro kad mi mogli da utopimo Milsona i Olajinku.
Stara skola Posted 51 minutes ago Posted 51 minutes ago (edited) I babicku da vratimo nazad za pola para Zaista mislim da prucev moze vise od njega Edited 50 minutes ago by Stara skola
Мџе Posted 48 minutes ago Author Posted 48 minutes ago 31 minutes ago, kojan said: Sve je to lepo u teoriji i onda skapiras da poredis Milojevica sa pravim strucnjacima Nikad ne reci nikad. Milojević je uvek imao zanimljive pozicione napade koji su davali rezultata, poput ovoga da krilo izadje uz aut liniju kako bi pivotu otvorio unutrasnji koridor i onda utrcavanje u taj isti koridor iza odbrane ali ljudi zaboravljaju.
Recommended Posts