Guru Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Babika je došao pre dve nedelje, stvarno mi je tragikomično da se nakon nekoliko utakmica proglašava za promašaj. Nivo toksičnosti Zvezdinih navijača - Černobilj 1986. 11
Don Dusko Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 8 minutes ago, Guru said: Babika je došao pre dve nedelje, stvarno mi je tragikomično da se nakon nekoliko utakmica proglašava za promašaj. Nivo toksičnosti Zvezdinih navijača - Černobilj 1986. Tako su i za Djigu pa si video kako su plakali kad je odlazio. 1
Brajant Danston Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Nadam se da nismo stvarno dogovorili prodaju Milosavljevića, dečko me je oduševio protiv Pafosa. On i treba da bude prvi štoper, a Veljković i Rodrigao da se rotiraju, uz neki moj utisak da je Veljković dosta bolji štoper od Brazilca. Elem, govor tela, odluke, preciznost pasa, skok igra, liči na blistavu karijeru Milosavljevića. Nadam se da dolazak Učene nema veze sa njim. 1
berti Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Da smo barem izvukli remi, pa da njih vidimo kako igraju kada ipak mora prvi da napadnu. Ovako ce biti ista situacija kao na prvoj utakmici, njihove kontre su horor za nas. Da ga bar umuvamo prvi tamo, pa da se onda ganjamo. Sve u svemu, cudno, ali nekako raste optimizam. 1
СтелаРоса Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 6 hours ago, Guru said: Babika je došao pre dve nedelje, stvarno mi je tragikomično da se nakon nekoliko utakmica proglašava za promašaj. Nivo toksičnosti Zvezdinih navijača - Černobilj 1986. Ne mora da znaci da nece biti pojacanje, ako se okruzi pravim igracima i koristi se na odgovarajuci nacin moze da bude dobra opcija. I mnogo manje kvalitetni igraci od njega su znali biti upotrebljivi. Ali ono sto vec sada moze da se zakljuci je da je tanak sa loptom u nogama, sto je poprilican problem jer na drugoj strani igra Olajinka koji je takodje tanak u tom segmentu, a u napadu Serif od kojeg se lopta odbija kao od zid. U takvim okolnostima ni ne cudi sto smo pokusali 50+ puta da centriramo protiv Pafosa. Kada bi nekako mogli da spojimo Milsona i Babiku u jednog fudbalera... Edited 7 hours ago by СтелаРоса 1
Taki Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Problem je što ljudi očekuju da mi za 4-5 miliona dovedemo igrača koji ima sve, tehniku, brzinu, završnicu, centaršut, ma sve, kao ovi od 40-50 miliona,pa i 100 iz ovih najjačih timova. Ne garantuje ništa ni da dovedeš igrača za 10-15 miliona, po meni za neki iskorak je potrebno da zadržimo naše mlade igrače, uz neke povratnik tipa Krunića. Mali Jovanović ima predispozicije da postane vrhunsko krilo, a mi takvog ne možemo dovesti. Nedeljković Milosavljević Djiga Tirkizian Krunić Grujić Jovanović Maksimović Radonjić Šerif Naravno nije moguće da su svi tu u isto vrijeme, ali u nekom ovakvom pravcu, i da se ti igrači što duže zadrže, svakako od ovih para što uzmemo od transfera nema neke koristi, to jest kako za koga..
Perkos2 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ma gde za 4-5 miliona da nađeš igrača koji zna da igra fudbal, to je nemoguće😋 Nisu igrači koji su trenutno u FKCZ fudblaske neznalice nego nisu ful pripremljeni i ful uigrani, uz to dobar deo ih i ne igra na svojim pozicijama zašto je tako treba prvo pitati dr terzića, pa marina i milojevića na kraju
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 31 minutes ago, Taki said: Problem je što ljudi očekuju da mi za 4-5 miliona dovedemo igrača koji ima sve, tehniku, brzinu, završnicu, centaršut, ma sve, kao ovi od 40-50 miliona,pa i 100 iz ovih najjačih timova. Ne garantuje ništa ni da dovedeš igrača za 10-15 miliona, po meni za neki iskorak je potrebno da zadržimo naše mlade igrače, uz neke povratnik tipa Krunića. Mali Jovanović ima predispozicije da postane vrhunsko krilo, a mi takvog ne možemo dovesti. Nedeljković Milosavljević Djiga Tirkizian Krunić Grujić Jovanović Maksimović Radonjić Šerif Naravno nije moguće da su svi tu u isto vrijeme, ali u nekom ovakvom pravcu, i da se ti igrači što duže zadrže, svakako od ovih para što uzmemo od transfera nema neke koristi, to jest kako za koga.. Ovo bi bilo moguće da ovo nije Srbija i da klub nije mašina za pranje novca. Dakle, nije moguće.
Zadnji vezni Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 8 hours ago, Lucky 6 said: A jbg mislim da je preterivanje porediti ovaj skauting sa vremenom Adže znanja i Blaže koji je umesto igrača, znao iz prve da nabroji sve pečenjare na Ibarskoj. Primeri poput ovog lika iz Pafosa koji je došao za neku sitnu lovu će uvek moći da se nađu i uvek će moći da se postavi pitanje 'kako mi nikad ne nađemo nekog ovakvog' Ima prostora za napredak kada je skauting u pitanju, ali realno već sad je napravljen određen napredak. Samo do pre par meseci ovde je igrao Điga koji je bio ozbiljna iskopina. Seol i Elšnik su dovedeni za novac za koji je do skoro Partizan dovodio igrače, a obojica će otići za nekoliko puta veću cifru, uprkos trenutno lošijoj formi. Tiknizjan je doveden kao grejač klupe iz ruske lige pa deluje da će biti pojačanje. Duarte iskopan iz nekog random portugalskog kluba, većina ga videla kao novog Tomanea pa sada lik šuri. Azarov onomad iskopan iz neke gruzijske pripizdine pa je lik danas u Šahtjoru. Promašaji poput Babike i Milsona su sastavni deo fudbala, za koji treba da postoji kritika, ali ne može se samo na osnovu toga ocenjivati ceo jedan sektor u klubu. Pravi ubod je bio Điga.Za njega niko nikad čuo nije,bio u Bazelu u 2 timu itd. Seol i Elšnik su reprezentativci svojih zemalja,nisu anonimusi pa da ih je neko iskopao iz Burikine Faso. Što se tiče promašaja,nego ih je naveo pre neki dan,toliko ih je da mogu stati u zglobni bus. Ali da ne bude da kritikujem,promašaji su sastavni deo i skautinga i dovođenja igrača. Ali voleo bih znati,ko je procenio šta će mu Milson donetii po boku za 5 mil. eura? Neko će reći,pa 5 mil je smešna cifra u današnjem fudbalu.Da jeste,ali 5 mil za budzet FKCZ za jednog igrača je preozbiljna cifra.Za te novce on mora da pravi ozbiljanu razliku i da ozbiljno podigne plafon ekipe bar u našoj jadnoj ligi. Protiv PAfosa se desila izmena Milson-Babika...u zbiru plaćeni 9 mil. eura.Ej pa to je za naše okvire ozbiljna cifra. Možda bi nam bio od koristi igrač nastao ukrštanjem ove dvojice,brzina i tehnika.Ovako smo za 9 mil. dobili ne mnogo, da ne kazem goru reč. (Hajde Babika je mali uzorak,ali svi vidimo nedostatke ozbiljne tehničke kao i IQ fudbalskog). Za mene je to težaj fail.9 mil. eur a da momci ne prave nikakvu razliku ili bar ne onoliku koliko mi navijači očekujemo za te novce. Ovde ljudi pričaju o ludoj glavi malog Laneta,on je bolji igrač od obojice za dva koplja.Moderan krilni igrač,koji ima start,hitrinu,brzinu, tehniku,konkretan,odličan 1 na 1 .Meni je baš žao što smo klinca prodali.
Stara skola Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 15 hours ago, Мџе said: Ja sam Pafos gledao samo u dvomeču protiv Dinamo iz Kijeva (nije neki uzorak). Po onome što sam video mislim da će i pored pozitivnog rezultata igrati ofanzivno jer takva su ekipa, napadačka sa dosta trčanja, rotacija i utrčavanja. Defanzivno stoje loše, prazni džepovi, loša postavljanja koje ozbiljne ekipe poput Zvezdu umeju i moraju da iskoriste. S tim mislim da nam je mentalna priprema najavažnija gde moramo da odigramo smireno i sačekamo naše šanse koje će nesumnjivo doći. Ne smemo se opet zaletati jer su, logični, duplo opasniji na Kipru. Od sastava voleo bih Rodrigao-Milosavljević štoperski tandem, Krunić koji će nam doneti prekopotrebnu stabilnost na sredini i dodatnu oštrinu u napadu, Arnautović, Ivanić, Duarte i kao rizik na desnom krilu Radonjića koji je jedini komplentno krilo koje imamo (šut, brzina, kontrola lopte). U drugom poluvremenu zavisno od fizičke spreme, rezultata i igre ubaciti Babiku, Milsona ili Šerifa. Dovoljno arsenala da se ovo srećno završi i moram da priznam da sam uzbudjen kako će revanš izgledati. Nešto mi govori da će to biti dobra utakmica po nas. Ja ovo moram da zakljucim, da su ekstremno defanzivna ekipa, koja sve sto ume da radi ( a radi dobro) je da istrce kontru. Pozicioni napad kod njih ne postoji. Cak ne postoji gradjenje napada iz zadnje linije.
Stara skola Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 20 minutes ago, Zadnji vezni said: Pravi ubod je bio Điga.Za njega niko nikad čuo nije,bio u Bazelu u 2 timu itd. Seol i Elšnik su reprezentativci svojih zemalja,nisu anonimusi pa da ih je neko iskopao iz Burikine Faso. Što se tiče promašaja,nego ih je naveo pre neki dan,toliko ih je da mogu stati u zglobni bus. Ali da ne bude da kritikujem,promašaji su sastavni deo i skautinga i dovođenja igrača. Ali voleo bih znati,ko je procenio šta će mu Milson donetii po boku za 5 mil. eura? Neko će reći,pa 5 mil je smešna cifra u današnjem fudbalu.Da jeste,ali 5 mil za budzet FKCZ za jednog igrača je preozbiljna cifra.Za te novce on mora da pravi ozbiljanu razliku i da ozbiljno podigne plafon ekipe bar u našoj jadnoj ligi. Protiv PAfosa se desila izmena Milson-Babika...u zbiru plaćeni 9 mil. eura.Ej pa to je za naše okvire ozbiljna cifra. Možda bi nam bio od koristi igrač nastao ukrštanjem ove dvojice,brzina i tehnika.Ovako smo za 9 mil. dobili ne mnogo, da ne kazem goru reč. (Hajde Babika je mali uzorak,ali svi vidimo nedostatke ozbiljne tehničke kao i IQ fudbalskog). Za mene je to težaj fail.9 mil. eur a da momci ne prave nikakvu razliku ili bar ne onoliku koliko mi navijači očekujemo za te novce. Ovde ljudi pričaju o ludoj glavi malog Laneta,on je bolji igrač od obojice za dva koplja.Moderan krilni igrač,koji ima start,hitrinu,brzinu, tehniku,konkretan,odličan 1 na 1 .Meni je baš žao što smo klinca prodali. Mali lane je debil. Meni nije zao sto smo ga prodali. I za radonjica isto mislim, ne mozes da pomognes? hvala na svemu i dovidjenja Edited 4 hours ago by Stara skola 1
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 40 minutes ago, Zadnji vezni said: Pravi ubod je bio Điga.Za njega niko nikad čuo nije,bio u Bazelu u 2 timu itd. Ja se slažem sa tvojim stavom ali ovo veruj mi nije tačno. Ne postoji igrač koji igra u Bazelu a da nije temeljno skautiran. Ali da... Zvezda treba da ulaže u svoju školu, infrastrukturu i skauting. Zvezda ne treba da daje 4 miliona za Babike.
СтелаРоса Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Pa i svaki igrac koji danas vredi 50 ili 100 miliona je nekada mogao biti doveden za 500k ili 2 miliona, bitno je samo na vreme prepoznati takvog. Ali ja se ne slazem da se za 4-5 miliona evra ne moze dovesti kompletniji igrac od recimo Babike. Bukari je cini mi se dosao za 2 miliona i instant je bio najbolji igrac tog naseg tima kada je dosao. Jesu cene otisle u k i danas se razni balvani placaju desetine miliona evra, ali opet verujem da se uz minimalno truda moze uvek iskopati dobar igrac za ovaj novac koji mi trenutno dajemo. Svakako je najbitnija stvar da dovedes profil igraca koji ti treba i da znas kako da ga koristis. 14 minutes ago, JPM said: Ja se slažem sa tvojim stavom ali ovo veruj mi nije tačno. Ne postoji igrač koji igra u Bazelu a da nije temeljno skautiran. Ali da... Zvezda treba da ulaže u svoju školu, infrastrukturu i skauting. Zvezda ne treba da daje 4 miliona za Babike. Pa mislim da smo ulozili dosta u skolu, dali smo poprilican broj solidnih do odlicnih klinaca u poslednjih nekoliko godina, samo sto je nama to roba za prodaju, a ne za pravljenje rezultata.
Guru Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 3 hours ago, СтелаРоса said: Kada bi nekako mogli da spojimo Milsona i Babiku u jednog fudbalera... ... taj fudbaler izvesno ne bi iz Tuluza prešao u Zvezdu za 4 miliona, nego u mnogo jači klub i za mnogo veće pare. Oko toga da je ovoj ekipi nedostajalo brzine i atletike je maltene postignut konsenzus, nakon čega je doveden upravo igrač kome je to izraziti kvalitet, a čim on dolazi kod nas za očekivati je i da će uz to imati i neku izraženu manu. Slično je bilo sa Šerifom koji ima fizikalije i motor za Premijer ligu, a dočekan je na nož čak i pre nego što je zvanično potpisao, nakon čega mu se svaki šeprtljast potez preuveličavao i naglašavao, uz ignorisanje svih dobrih stvari koje donosi i standardne povike da je prevara, drvo, nemač pojma, amater i kombinacija za koju samo mi možemo da damo 4 miliona... Fast forward - Šerif se pokazao kao odlično pojačanje, ekstremno je značajan za našu igru, izuzetno je pošten i požrtvovan, do sada je dao veliki doprinos, a po svemu sudeći će iz Zvezde otići za duplo veće obeštećenje od onog za koje je doveden. Pritom ne tvrdim da će se sve to ponoviti i sa Babikom, jer 3-4 utakmice nisu dovoljan uzorak da bi se takav zaključak izveo, al' isto tako ne mogu biti dovoljne ni da se već sada proglašava za promašaj. Edited 3 hours ago by Guru 2
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Evo gledam svi nabrajate promasaje i tu nabrojite 10-12 imena.Uglavnom krila su to. Ako je vec toliko ja ipak msm da nije sve do njih vec i do nas da ne znamo da ih iskoristimo u potpunosti.
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Meni se čini da će Bađo i Učena biti jako dobri. Samo im treba vremena. Što se Babike tiče, tu sam skeptičan, jer ono što nama treba u domaćoj ligi više pogoduje Milsonu. Za Evropu nam treba neko ko može da istrči kontru, naravno. Međutim, Babikine odluke na terenu ne deluju najbistrije. Ok, to je delimično i stvar uigranosti, pa hajde da sačekamo. Inače volim štopere tipa Mika Ričards, koji mogu da igraju i kao centralni a deluju da mogu i kao neki defanzivni spoljni, a ovaj Učena baš deluje kao taj tip igrača, nabijen, jak kao stena, čak i brz. Jedino što mi je u slučaju njega žao je što to sigurno znači prodaju Veljka, a ako ispadnemo u LE verovatno po nižoj ceni.
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 14 minutes ago, Guru said: Pritom ne tvrdim da će se sve to ponoviti i sa Babikom, jer 3-4 utakmice nisu dovoljan uzorak da bi se takav zaključak izveo, al' isto tako ne mogu biti dovoljne ni da se već sada proglašava za promašaj. Problem je sto nasi rade se na o ruk.Eto recimo taj Babika se trebao dovesti odmah na pocetku priprema a ne sad kad su krenule takmicarske utakmice. Em ga ubacujemo kad je najbitnije za nas em je on neuigran. Pa te mane kod njega dolaze do izrazaja i to bas kvari utisak. Iako se meni bas ne dopada sacekao bih polusezonu sledecu za def ocenu.
Мџе Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago 1 hour ago, Stara skola said: Ja ovo moram da zakljucim, da su ekstremno defanzivna ekipa, koja sve sto ume da radi ( a radi dobro) je da istrce kontru. Pozicioni napad kod njih ne postoji. Cak ne postoji gradjenje napada iz zadnje linije. Baš se ne bih složio, ubili su nas iz build-upa i često preskakali po dve linije presinga. Odlično su se kretali i otvarali linije dodavanja, još jednom svaka čast Špancu. Pogledaj akciju pre njihovog penala u dp, mali problemi i lako su ispravili. 6
СтелаРоса Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Мџе said: Baš se ne bih složio, ubili su nas iz build-upa i često preskakali po dve linije presinga. Odlično su se kretali i otvarali linije dodavanja, još jednom svaka čast Špancu. Pogledaj akciju pre njihovog penala u dp, mali problemi i lako su ispravili. Jbt drugi gif kao da je Gvardiolina Barsa iz 2009. godine
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, СтелаРоса said: Jbt drugi gif kao da je Gvardiolina Barsa iz 2009. godine To je ta škola fudbala.
Guru Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Zadnji vezni said: Pravi ubod je bio Điga.Za njega niko nikad čuo nije,bio u Bazelu u 2 timu itd. S tim što si i tada pisao maltene iste postove kao i danas: Znači Djiga = Đurić II... Komentari drugih forumaša: - ovaj ima ozbiljnih utakmica u nogama otprilike kao Andrej Đurić - da nešto vredi ne bi ga Bazel davao tek tako/pokupili bi ga Jang Bojsi - ovaj ima smisla jedino za Grafičar - bolje nikoga da ne dovedu nego ovakva "pojačanja" - na klipovima je možda najlakše štoperu da nabudžiš dobar highlights, a ovaj ni to nema - ok pojačanje ako ga šalješ u OFK Beograd na pozajmicu - koji smo kurac davali Lekovića na pozajmicu kada smo doveli klinca koji je na istom nivou - napadač (Šerif) je možda i solidan igrač, al' ovaj štoper... fuj Mrzi me dalje da idem, al' ima naravno toga još dosta... Podrazumeva se da Djigu niko nije gledao, al' što bi to sprečavalo navijače Zvezde da ispuste radioaktivne oblake iz reaktora. Pritom je situacija sada samo još gora i tema još toksičnija i nečitljivija. 1 1
Arsen10 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Iako mislim da mozemo do pozitivnog rezultata, iznenadjuje me pad kvote na nas. Bila je 2.4, sada je vec na 1.9; što znači da se dosta uplaćuje na dvojku. Ne mislim ipak da smo favoriti tamo, ali dobijamo.
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Inače, da izjednačim na 1-1, @Zadnji vezni malo mi je komično da na slici držiš lika koji je od svih pojačanja do sada najmanje pokazao, osim ako se cmizdrenje pred navijačkom grupom ne računa u doprinos rezultatima. Gde je momčina kad nam je potreban, protiv Surdulice nam ne treba.
Recommended Posts