Мџе Posted yesterday at 07:57 PM Author Posted yesterday at 07:57 PM 11 minutes ago, drperce said: Da li imamo mi uopste skauting sluzbu u Juznoj Americi? Znam da su fudbaleri u Brazilskoj ligi jako dobro placeni cak i za evropske uslove... Ali mislim da bi npr Urugvaj bio dobar izvor jeftinijih igraca Imamo video skauting koji lako može da pronadje igrača, drugo je da li imamo kontakte sa menadžerima tamo. Imaš uprošteno dva tipa fudbalera tamo, zvezde koje primaju veliki novac i koji kapiram ne žele da idu odatle i one talentovane koji bi se oprobali u Evropi. Mislim da smo platežno sposobni da probamo sa nekim igračem, drugo je što ne želimo. 7 minutes ago, Molina23 said: Znaš i sam koliko je zajebano dovoditi Brazilce koje svi živi pecaju po Evropi. Koliko tu treba kontakata, logistike, poverenja samih igrača itd. Mi da bi dostigli približni nivo Šahtjora za BRA skauting mrežu, na koju verovatno aludiraš, treba nam od danas jedno 10 godina da bi dobili te prave školovane talente. I oni su krenuli od nule, pa moramo i mi. Brazilsko tržište za naš nivo je baš prejako. Nije kao davno da prave par tipa igrača već imaš do jaja golmane, štopere, bekove itd. Svašta da se nadje da nam unapredi igru. 4
fradler Posted yesterday at 08:01 PM Posted yesterday at 08:01 PM Auh, gledam snimke kukavnog Babicke, Puma je za ovo Bukari.
Milko Miller Posted yesterday at 08:09 PM Posted yesterday at 08:09 PM Babicka je taj prototip brzog desnog krila, problem je sto je poprilično sebičan i nema bas realizaciju da opravda tu sebicnost. Poprilično liči na Bukarija. Nadam da se ćemo uspeti da ga sredimo malo i da će postati bolji timski igrač. Čini mi smo da smo mogli i veće pare da uložimo i da dobijemo sigurnije pojačanje. 1
drperce Posted yesterday at 08:24 PM Posted yesterday at 08:24 PM Ja sam uvek pre nekako za Koreanca nego za ove iz francuske lige... Mnogo mi se vise svidja mentalitet igraca iz Koreje... 13
suptil Posted yesterday at 08:24 PM Posted yesterday at 08:24 PM 14 minutes ago, Milko Miller said: Babicka je taj prototip brzog desnog krila, problem je sto je poprilično sebičan i nema bas realizaciju da opravda tu sebicnost. Poprilično liči na Bukarija. Nadam da se ćemo uspeti da ga sredimo malo i da će postati bolji timski igrač. Čini mi smo da smo mogli i veće pare da uložimo i da dobijemo sigurnije pojačanje. Mozda nam ponudi neka agencija u zadnjem trenutku neko bolje krilo koje nam odgovara 🙂
Nini3112 Posted yesterday at 08:54 PM Posted yesterday at 08:54 PM Ni meni se ovaj Babika ne svidja uopste
Pero_Cameron Posted yesterday at 08:58 PM Posted yesterday at 08:58 PM 33 meca 4 gola 2 asistencije. Za sta 4 miliona? 1 1
Valensija Posted yesterday at 09:02 PM Posted yesterday at 09:02 PM 3 minutes ago, Pero_Cameron said: Za sta 4 miliona? 1 1
Мџе Posted yesterday at 09:03 PM Author Posted yesterday at 09:03 PM 4 minutes ago, Pero_Cameron said: 33 meca 4 gola 2 asistencije. Za sta 4 miliona? Ruku na srce, u proseku 40 minuta. Skoro svaki meč je ulazio sa klupe.
Zadnji vezni Posted yesterday at 09:19 PM Posted yesterday at 09:19 PM Onaj korejanac kojeg su dovodili u vezu sa nama,beše desno krilo takođe,po video klipovima je K.Ronaldo iz najboljih dana za ovog Babičku. 4
Amigo21 Posted yesterday at 09:27 PM Posted yesterday at 09:27 PM Bukari je direktno iz Francuske lige dosao kod nas. Igrao je za Nant i na 24 utakmice je dao samo dva gola. U Nantu je bio na pozajmici iz Genta gde je za dve godine dao samo 4 gola. Tako da statistika nije uvek merodovna. Ja tog Babicku iskreno nisam gledao, na klipovima sto sam gledao ni meni se ne svidja. Stim sto nije isti profil kao Puma ne znam sto ga sa tim igracom uporedjujete vise jeste profil kao Bukari stim sto se vidi da uopste ni priblizno nema tu brzinu. Ni meni se ne svidja ali videcemo eto i Bukarije dosao sa ocajnom statistikom iz Nanta pa je kod nas bio odlican. Ako bude ocajan imamo barem dosta resenja kako da iskomninujemo startnih 11 3
Valensija Posted yesterday at 09:34 PM Posted yesterday at 09:34 PM 12 minutes ago, Zadnji vezni said: Onaj korejanac kojeg su dovodili u vezu sa nama,beše desno krilo takođe,po video klipovima je K.Ronaldo iz najboljih dana za ovog Babičku. Kako nije, cak su i lige koje igraju slicne po kvalitetu. 1
Zadnji vezni Posted yesterday at 09:38 PM Posted yesterday at 09:38 PM 1 minute ago, Valensija said: Kako nije, cak su i lige koje igraju slicne po kvalitetu. Nisam u jednačinu i moje viđenje ubacivao jačinu lige ili njihove igračke kvalitete (jer ih nisam nikad gledao),nego isključivo na osnovu video klipova. Tako da nema razloga za ovakvom reakcijom i ovakvim komentarom. Nismo deca od 5 godina.
Milko Miller Posted yesterday at 09:38 PM Posted yesterday at 09:38 PM Izgleda da smo poprilično pojačali skauting po Makedoniji u zadnje vreme. Nadam se da će to uskoro dati rezultate i u prvom timu (Kostova na računam). RS i crnogorski skauting je već duže vreme na solidnom nivou, iako mi je za Crnu Goru za sada više kvantitet a ne kvalitet. Cilj mora biti i da otvorimo pravu akademiju u Africi. Nordsjeland je zaradio preko 100 miliona evra samo preko svoje akademije u Gani u zadnjih pet godina. Tu je ogroman potencijal ako se to organizuje profesionalno i možda u manjem afričkom tržištu jer su Gana, Nigerija i Senegal već van našeg dometa sto se najtalentovanije dece tiče. 2
Nedeljko Subotić Posted yesterday at 09:41 PM Posted yesterday at 09:41 PM (edited) Pisao sam prošle godine, kad su isto bila aktuelna krila, za mladog Finca Topija Keskinena. Sticajem okolnosti mi skrenuo pažnju, pa s vremena vreme ispratim pta se s njim dešava. Dečko je brz ko munja, Aberdin ga kupio za milion evra, u međuvremenu mu cena porasla na dva, prema Transfermarktu. Ima 22 godine sad i igra za A reprezentaciju Finske. U škotskoj ligi dao pet golova. Piše se po "ostrvu" da bi Škoti mogli lepe pare uzeti za njega. Edited yesterday at 09:43 PM by Nedeljko Subotić
Valensija Posted yesterday at 09:49 PM Posted yesterday at 09:49 PM 1 minute ago, Zadnji vezni said: Nisam u jednačinu i moje viđenje ubacivao jačinu lige ili njihove igračke kvalitete (jer ih nisam nikad gledao),nego isključivo na osnovu video klipova. Tako da nema razloga za ovakvom reakcijom i ovakvim komentarom. Nismo deca od 5 godina. Pa, kako bez toga uopste mozes praviti jednacinu? Ustvari mozes, kao sto si i uradio. Ali to onda nije relevantno…. Prastaj ako sam te nesto naljutio, nije mi to bila namjera. 1
Prijatelj Mitar Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Bajo bi pre bio Bažo nego Badžo, al kad se setim kad je Kijaku dolazio pa kakva je dilema bila među burek novinarima - dal je Kanga il je Konga... 🙂
tsva Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Ova krila treba staviti na test brzine. Dovedes ih 5 i pustis gladnog lava da ih ganja. Koji se izvuce, taj nam treba 1 2
drperce Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago (edited) 7 hours ago, Milko Miller said: Izgleda da smo poprilično pojačali skauting po Makedoniji u zadnje vreme. Nadam se da će to uskoro dati rezultate i u prvom timu (Kostova na računam). RS i crnogorski skauting je već duže vreme na solidnom nivou, iako mi je za Crnu Goru za sada više kvantitet a ne kvalitet. Cilj mora biti i da otvorimo pravu akademiju u Africi. Nordsjeland je zaradio preko 100 miliona evra samo preko svoje akademije u Gani u zadnjih pet godina. Tu je ogroman potencijal ako se to organizuje profesionalno i možda u manjem afričkom tržištu jer su Gana, Nigerija i Senegal već van našeg dometa sto se najtalentovanije dece tiče. Mi imamo fudbalski kamp koji se odrzava u Makedoniji, RS, i u Čikagu čini mi se... Edited 17 hours ago by drperce
Small Owl Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) Telegraf piše da je ovaj Šavi završen, isto 4 godine. Veze nemam kakav je, prvi utisak na osnovu klipova, informacija sa neta (navijaci Tuluza smatraju da je prosle sezone bio najlosiji igrac) i licne intuicije, nije nesto dobar. Prvi na pamet mi pada Puma mada ovaj dolazi iz dosta ozbiljnije lige. Poredeci sa npr. Bukarijem, ovaj ima 3 puta bolju statistiku. Kontam da su konsultovali i Kangu. Kakav god da je, on je vec nas i nadacemo se da je to to. Jos Tadic i Bażo i kontam da je to to, eventualnk neki štoper ako su Veljko i Lekovic u odlasku. P.S. Jebeni Mondo je vijest o Tadiću preformulisao u "nezvaničnu". Kakvi skotovi. Edited 15 hours ago by Small Owl .
L' Imperatore Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Iskreno, meni ovaj gabonac izgleda bolje nego što sam očekivao, čitajući prve reakcije. Nije sad neko ludilo, ali sigurno bolji igrač od raznih Puma, a i onoga što smo ga dovukli iz Stuttgarta lani. Solidna kombinacija brzine i tehnike. Koristi obe noge. Ne odbija se lopta kao od drveta. Ima dobru promen ritma (ne trči konstantno u jednoj brzini), itd. Dal smo za te pare mogli bolje, verovatno jesmo. Ali ima tu materiala da uz trenutni napadački kadar (+Tadić potencialno) nabije statistiku, onako bez problema. Btw, ima li neki video material iz Francuske? Ja sam našao samo ove highlightse ispred par godina, sa Kipra
Milko Miller Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 11 hours ago, suptil said: Mozda nam ponudi neka agencija u zadnjem trenutku neko bolje krilo koje nam odgovara 🙂 Mislim da je to to. Videćemo da li će biti na žalost.
Dr.J Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Nema mnogo materijala o njemu, po neki isecak gola iz Tuluza i stariji snimci. Sve u svemu, kako sam mislio da niko nece ni doci ili da ce doci Lazovic, ovo je vec nesto. Igrao je u Tuluzu koji je igrao bas onako mrtav fudbal, pa i statistika ne govori bas nesto specijalno o njemu. Verovatno je moglo i bolje, al ajde. Sto bi rekli no end product, ali zato brz, pa mozda kroz ovu nasu ligu krene da bilduje samopouzdanje i nadje zavrsnicu.
Recommended Posts