Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Od svih potpisa najmanje zvucan i na papiru neko za koga najmanje navijaca misli da je dobar igrac.

Ali zelim mu isti scenario kao sa Bokijem i bar dve dominantne sezone 😄

• Like 18
Posted (edited)

Klasican Covicev bezveznjak koga cemo zestoko preplatiti pritom nam je bio pred nosom u zelezniku prije par godina.Tesko je opisati gadjenje koje osjecam prema ovoj politici dovedjenja igraca bez ikakvog smisla.

Edited by Maksim
  • Like 1
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted
6 minutes ago, Maksim said:

Klasican Covicev bezveznjak koga cemo zestoko preplatiti pritom nam je bio pred nosom u zelezniku prije par godina.Tesko je opisati gadjenje koje osjecam prema ovoj politici dovedjenja igraca bez ikakvog smisla.

Pretpostavljam da je ideja bila da se na tu poziciju drugog ili treceg centra (u zavisnosti sta ce on biti) dovede igrac koji ima zelju da se dokaze i koji poseduje dobre atletske predispozicije. U FMP je bio pre 2 sezone, od tada je igrao sasvim solidno i protiv jacih klubova u turskoj ligi je bio neretko odlican. Gledao sam ga skoro protiv Besiktasa i izgledao je kao Sakil O'Nil u odnosu na Optimus Prajma i Enerdzi Kinga.

U principu ako moze da donese prisutnost na skoku ovo je meni dobro pojacanje.

• Like 4
Posted

Mi ne znamo ko će nam biti prvi centar, ne znamo ko će nam biti drugi centar, al zato znamo ko će nam biti 3.

Onda ćemo na osnovu tog 3. da gledamo kakva nam ova prva 2 trebaju 👌🏻

Welcome Iznudu!

Posted
23 minutes ago, Fromthecorner said:

Od svih potpisa najmanje zvucan i na papiru neko za koga najmanje navijaca misli da je dobar igrac.

Ali zelim mu isti scenario kao sa Bokijem i bar dve dominantne sezone 😄

Da odigra 5 EL sezona pa tek onda dođe kod nas?

Posted

Da pokaze sta ume,da pokazemo postovanje prema njemu,mislim da uopste nije toliko los igrac,koliko ga se secam nenuzima.cesto suteve ali je znao da pogodi i za tri ponekad.

• Like 3
Posted (edited)
4 minutes ago, Don Dusko said:

Ovo je ono sto nama smeta. Taj modus operandi.

Ne vidim ovde problem, meni je baš ok ovako. Nije na 2 niti 3 sezone, ako odigra dobro, aktiviraš drugu sezonu, ako ne - ćao! Sad smo se bunili jer su ugovori višegodišnji pa ne možemo lako da se otarasimo igrača ako razočara, ranije je bio problem jer ta +1 je uvek bila na našu štetu, a i budžet je bilo manji pa nismo mogli da ubedimo igrače da produže ugovor. Ovo mi je sasvim dobro rešenje.

Edited by Čvarkov
  • Like 8
Posted (edited)
9 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Da odigra 5 EL sezona pa tek onda dođe kod nas?

Mislim na to sto je bio osporavan ovde i jednoglasno etiketiran kao najgore pojacanje tog prelaznog roka.

Inace na ovom kosarkaskom seminaru Alimpijevic iskoristio snimak Urosa Plavsica i na kraju rekao Sferopulosu “Eto imacete dobrog igraca sledece sezone”.Mogu da zamislim kiseo osmeh Janisa Sferopulosa…

Edited by Fromthecorner
Posted
On 6/28/2025 at 8:30 AM, Kenjaj said:

PG: CMM, Yago, Miljenovic
SG: Karter, Kenan, Nedović
SF: Kalinic, Nvora, Dobric, Odzelej

PF: Moneke, Braun, Davidovac
😄 Petrusev, Izundu, Bolomboj

Realno deluje da će Yago da ostane a da će Bolomboj da ode jer je to zelja igrača a kad neko nešto želi to vrlo često i ostvari.

Petrusev želi da ostane i ostaće naravno uz NBA opciju jer ko je lud da se odrekne onolikih para. I realno on je na ovaj raspali roster MJ lično i personalno a ima potencijal koji ja u svojih 5 banki nisam video.

Roster izgleda očajno jer neko ko nema ili jedva ima mesta u Olyju kod nas je oslonac svega. Verujem da će Tomic da napravi ozbiljan sistem i dovede Centra

Prestao sam da čitam od: 

...Kenan, Nedović.

• Like 3
  • Ha-ha 1
Posted

Jedan od igrača za koga se govori da je dogovorio transfer u Crvenu zvezdu je Ebuka Izundu. Vi sa njim imate iskustvo rada u FMP-u, pa ste i te kako pozvani da govorite o njemu kao ličnosti i igraču, odnosno šta to donosi Zvezdi?
“Prvo, on je fenomenalan momak, iz specifične životne priče. Veliki radnik, jedan od onih kojim kažeš šta se radi i on samo klimne glavom i nema dalje polemike. Dosta je bitno, kada radiš sa igračima, očekuješ neku zahvalnost. Sad, ti možda pomisliš da si nekom pomogao dosta, a on možda misli da mu nisi pomogao ništa. Pa je možda potrebno vreme njemu da shvati da jesi ili tebi da si možda mogao da mu pomogneš više. On je jedan od retkih, mogu da se pobroje na prstima jedne ruke, koji su pokazali zahvalnost prema klubu i meni kao treneru. Takvim momcima mora da se vrati dobrim. Ako neko ode iz kluba i svima kupi poklone, vratiće mu se dobrim zato što je bio takav čovek. Evo, Ebuki se to vraća sada“.

Kakvo je vaše iskustvo bilo sa njim kao igračem?
“Imao je težak početak u Evropi, dobijao je otkaze u Strazburu i Betisu u jako kratkim vremenskim rokovima. Bila mu je i jako nestabilna situacija u FMP-u, ceo prvi deo kada je došao i moju prvu polusezonu. Realno, igrao je na nivou ispod onog koji smo očekivali. Neki drugi momci su tada izneli teret, a on je posle svega uhvatio dobar ritam treninga, kontinuitet igranja. Imao je sezonu u Oldenburgu, odličnu sezonu u Galatasaraju. Sada je došao na određeni nivo i neke stvari koje su bitne za poziciju 'pet' sada je stabilizovao. Mislim na kontrolu skoka, zaštitu reketa, odbranu od pik'n'rola, napadački završnicu oko obruča, izvođenje slobodnih bacanja... Vertikalan je, to je ono što Evroligi treba. Znajući pristup trenera Sfairopulosa, to je ono što njemu prija, da i ljudski deo bude ispoštovan. Verujem u njega dosta, iako možda ima i drugačijih mišljenja. Iz pozicije igrača uloge, ne glavnog u timu, imaće dobar doprinos na nivou Evrolige i ABA lige“.

Nenad Stefanovic o novom pojacanju. Generalno, interesantan intervju.

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/intervju-nenad-stefanovic-zasto-ne-ucimo-od-spanaca-proslost-u-kosarci-nikoga-ne-zanima/516372

• Like 2
Posted

Alimpijević je u objašnjavanju jednog segmenta iskoristio snimak Uroša Plavšića, reprezentativca Srbije i igrača Bešiktaša. Tada se obratio treneru Zvezde Sferopulosu.

- Eto, vidite, imaćete dobrog igrača - kazao mu je, a nakon toga je svima rekao da se Uroš sledeće sezone vraća među beogradske crveno-bele.

• Tuzno 2
Posted
44 minutes ago, Don Dusko said:

Ovo je ono sto nama smeta. Taj modus operandi.

U ovom slucaju to nije los potez ako je team option. Ne znamo kakav ce biti u Evroligi. Odlican je bio u znatno slabijem takmicenju.

Posted
1 hour ago, Maksim said:

Meni iskreno bude neprijatno kad vidim kakve gluposti mozete napisati. Evo zamisljam sad kakvi bi se komentari pisali da smo mi onda umjesto Efesa/Olimpijakosa potpisali Oturua ili Vrajta...

Ozundu je i vise nego solidan za treceg centra ove ekipe. Lik ima sve ono sto nam je i falilo godinama, skok, atleticizam, rim finisher, jedino cega se sjecam iz FMP-a je par glupih faulova. Ove godine dominirao protiv Fenera, Efesa, Bahcesehira, Besiktasa.Samo malo postovanja ako moze 

Uz duzno postovanje Luki Mitrovicu, barem vise necemo morati da gledamo kako mu i kurta i murta skace nad glavom i uzima lopte 😏

• Like 11
Posted
1 hour ago, aleksa7 said:

Дабогда као Боломбој постао миљеник навијача након што је ушао на мала врата! ❤️🤍

Daleko je ovaj cak i od onog Bolomboja kakav je bio pre dolaska kod nas.Ipak,kao treci centar,mozda i bude ok..

Posted

Nemam pojma zasto bas Izundu, ali kad je vec tu i pod pretpostavkom da dolazi da popuni Mitroviceve patike - trebalo bi da bude kakav-takav apgrejd. Bolji skakac, atleta, zastitnik obruca, izvodjac bacanja... 

Pretpostavljam da ih je privuklo to sto mogu da mu srede drzavljanstvo i sto je dobar, skroman momak kojeg nece zuljati uloga 3. centra, mozda i ispadanje iz 12 povratkom Bolomboja... 

Nek mu je sa srecom.

• Like 21
Posted
4 minutes ago, fradler said:

Nemam pojma zasto bas Izundu, ali kad je vec tu i pod pretpostavkom da dolazi da popuni Mitroviceve patike - trebalo bi da bude kakav-takav apgrejd. Bolji skakac, atleta, zastitnik obruca, izvodjac bacanja... 

Pretpostavljam da ih je privuklo to sto mogu da mu srede drzavljanstvo i sto je dobar, skroman momak kojeg nece zuljati uloga 3. centra, mozda i ispadanje iz 12 povratkom Bolomboja... 

Nek mu je sa srecom.

Mitrović u Niksima?😄

Posted

Meni se jako svidja Izundu. Ne bih mogao da podnesem jos jednog Tobija, Dauma, Simonovica, Raduljicu, Mitrovica itd itd na visokim pozicijama. Bez ikakve energije i zara u njima.

• Like 13