Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Jamas said:

Ima li ikakav info o promenama u sportskom sektoru, zna li se nova Teova uloga u klubu? Da li postoje ikakve šanse da ne gledamo više Bagzija i Dozeta u klubu?

Na drugom forumu sam pročitao nekakvu unreal nebulozu da će Teo biti neka vrsta savetnika Dozetu, što me je ostavilo zaprepašćenim. Ali eto, to sam našao pa da prosledim.

• Ha-ha 4
  • Pumpaj! 1
Posted
5 minutes ago, JPM said:

Na drugom forumu sam pročitao nekakvu unreal nebulozu da će Teo biti neka vrsta savetnika Dozetu, što me je ostavilo zaprepašćenim. Ali eto, to sam našao pa da prosledim.

savetnik Dozetu :lol_2:

2mf7q3.jpg

Teo traži pojačanja. Pita Dozet: "ko su ti ovi i ko će to da plati?"

Teo:

Milos-Teodosic-ejected-Anadolu-Efes-Crve

• Like 2
  • Love 1
  • Ha-ha 29
Posted
40 minutes ago, Eddard said:

Sad si me baš zaintrigirao jer takvo nešto postoji na tetivama šake, ne i stopala. Znam da si laički rekao, pokušavam da prokljuvim šta bi to moglo da bude. Najverovatnije ruptura jednog od retinakuluma. To je ligament koji ne povezuje već drži na okupu tetive u stopalu, ima ih nekoliko. Baš retka povreda.

Pisao je neko ovde da su mu i u Americi jedva otkrili, skoro pa slučajno, tek na snimku iz nekog ugla, dok je stajao na prstima. I da je povreda izuzetno retka, pa ne može da se da nikakva kredibilna prognozna za dužinu oporavka. 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Čuj savetnik, covek sam sebe ne može da savetuje šta da radi i kako da se ponaša na terenu,  ali eto on će da ima funkciju gde ce on nekog da savetuje . Obukao dres 2000 i neke godine seo na šipku severa i on je legenda .   Daj mesto Milenku Topicu , nadji mesto takvog čoveku da radi u klubu, ali jok. 

• Like 2
Posted

PG, CMM, Miljenovic
SG, Karter, Kenan/Nedovic/Barna
Kalinic, Nvora, Dobric
Odzelej, PF/Braun, Davidovac
C/Petrusev, Izundu, Bolomboj

Nije ovo lose, znaci ako zaista na ovaj tim dodju jos 3 pojacanja mozemo biti dobri, naravno na kecu i dvojci moramo bas ubosti...

I jeste malo kriticno ako Izundu bude drugi centar, ali ajde videcemo sta planiraju.

Posted

Dakle prema informacijama koje imamo jedino se za poziciju 3 moze reci da je zakljucana. Na svim ostalim pozicijama ocigledno ima dosta otvorenih pitanja i moguc je scenario gde ce se napraviti totalna rekonstrukcija, ali i scenario gde cemo imati minimalne promene. Probacu da napisem za svaku poziciju neke moje zelje kako bi to trebalo da izgleda:

- PG/SG: ne bih odvajao ove dve pozicije i u zavisnosti od toga sta napravimo na jednoj poziciji ce zavisiti sta nam treba na drugoj, i obrnuto. Ono kako ja zamisljam spoljnu liniju je da imamo tri igraca cije karakteristike su medjusobno uskladjene i koji mogu da budu zajedno na parketu u svim kombinacijama. Jedan od njih bi mi bio lider tima, neko ko vuce napad i kome ide lopta u ruke kada se lomi utakmica, a tako nesto trenutno nemamo u rosteru. Drugi je igrac koji moze da pruzi doprinos na obe strane terena i ajde da kazemo da tu ulogu moze da pokrije Kodi. S obzirom da je Karter u ovom momentu maltene jedini siguran bek za narednu sezonu, onda on popunjava ulogu tog treceg beka iako nije idealna opcija, ali to nam je sto nam je. Pored njih trojice, trazio bih sutera za 10-15 min koji cak ni ne mora mnogo da spusta loptu na parket, a to recimo moze da bude Kenan ili u idealnom slucaju neki drugi igrac koji moze da odigra bolju odbranu. I peti spoljni u rotaciji bi bio jedan klasicni defanzivac zaduzen da vija protivnicke najbolje bekove. Slikovito:
1: ???, Kodi

1/2: Karter

2: Kenan(ili neko drugi), ???(defanzivac)

- SF: ovde smo ocigledno betonirani i imacemo puno opcija, iako ce ocigledno jedan od ovih igraca igrati na 4. Ono sto ocekujem sa ove pozicije u odnosu na prethodnu sezonu je dosta veca napadacka produkcija. Najavljen je i ostanak Dobrica, ali njega ne vidim u nesto mnogo vecoj ulozi ni u novoj sezoni, ali ga svakako treba imati u vidu.

3: Kalinic, Nwora, Dobric

- PF: pokusavam da se drzim realnosti koliko toliko i deluje mi da ce nam prva opcija na poziciji 4 biti Odzelej. Nisam odusevljen jer mu nije prirodna pozicija, ali mi se vec godinama mucimo sa ovom pozicijom pa ce verovatno cak i ovakva opcija biti napredak. Browna ne bih zadrzavao, iako imam veliki respekt zbog pristupa i borbe. Svakako bih trazio nekog hustlera kojeg uvek ima na skoku, ne mora da bude umetnik sa loptom u rukama, ali makar da moze da pogodi otvorenu trojku i zakuca kada je ispod kosa. Treca opcija Deda.

4: Odzelej, ???, Deda

- C : ovde zbog situacije sa Petrusevom i Bolombojem imamo najvise upitnika. Da je Petrusev malo cvrsci igrac ne bih uopste imao dilemu da treba da ga zadrzimo i da bi sa Izunduom mogao da pregura taj period dok se Bolomboj ne vrati. Ali ovako, bas bi bilo rizicno uci u sezonu samo sa njima dvojicom. Po meni su dve prihvatljive opcije: prva je da se nadje kompletan centar i da uz pomoc Izundua docekamo Bolomboja u januaru, a druga je nesto skuplja opcija a to je da ostavimo Petruseva, dovedemo jos jednog centra koji je fizicki snazniji, i da udjemo tako u sezonu sa tri centra, a Bolomboj kada se vrati neka se izbori svako za svoje mesto u drugom delu sezone. I mislim da je druga opcija realnija, iako je skuplja, jer mi bas ne pada na pamet centar koji bi nam bio dostupan, a koji moze da dominira ispod oba reketa.

5: Petrusev, ???, Izundu, (Bolomboj)

• Like 1
Posted

Meni deluje da ćemo, ako završimo Filipa, ući u sezonu sa Filip/Izundu duom na 5. Nula minuta za Filpa na 4. I da će se čekati januar i Bolomboj za trećeg visokog. 

Ono što plaši, znajući naš klub, je da ćemo onda zadržati i Luku Mitrovića kao trećeg centra i opet zagovnati sve. 

btw...za markosa i mileta pitanje, ima li u klubu ikakvo objasnjenje (logično ne, ali bilo kakvo objašnjenje) koji je ratio za ostanak Dobrića i Dede? Gde ih neko u klubu vidi u narednoj sezoni, gde će krasti minute sem u garbidžu protiv Krke?

• Like 9
Posted
3 minutes ago, Markoss said:

Pricamo sa Monekeom. Trazi nesto slicno onome sto je Parker dobio u KKP.

Ako dodje ok ali ja bih njega izbegao zbog koncepcije rostera.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Markoss said:

Vredi li 2.5 miliona po sezoni?

Naravno, imam u vidu da je potpuno drugaciji tip igraca od komsijske akvizicije.

Mislim da smo ludi ako sljakera platimo toliko.

Bolje zadrzati Petruseva i ostaviti Brauna.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Markoss said:

To bi vec ozbiljan tim bio sa jos dva igraca na pleju i beku...

Ma nek mu daju koliko trazi i to je to.

1 minute ago, Don Dusko said:

Sta ti smeta kod njega najvise?

Posted
1 minute ago, Don Dusko said:

Naš sportski sektor intelektualno ne dobacuje do razumijevanja ovog pojma.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Stefi88 said:

Sta ti smeta kod njega najvise?

Sto ce ocekivati da se igra za njega(+ velike pare) sto nema neki pouzdan sut pa kad se nadje sa CMM-om...

On ti je energy king(pravi) koji je iz drugog plana opasan da te natrpa.Kroz tranziciju + of skokovi.

No svakako ne znam kakvu ce sezonu i da li ce uspeti da ponovi pretproslu sezonu....

1 minute ago, Petar1995 said:

Treba nam zvucno neko ime da se svi razdrmamo malo.

Uopste ne treba.

Posted
42 minutes ago, JPM said:

Mene ovo uopšte ne bi začudilo. Trade mark našeg SD i generalno vladajuće partije. Odsustvo bilo kakve odgovornosti za neuspeh. Postavi savetnika, pa ako baš neko mora da leti, neka to bude savetnik

Posted
Just now, Srki said:

Mene ovo uopšte ne bi začudilo. Trade mark našeg SD i generalno vladajuće partije. Odsustvo bilo kakve odgovornosti za neuspeh. Postavi savetnika, pa ako baš neko mora da leti, neka to bude savetnik

Ne... nema odgovornosti uopšte. Samo se postavi savetnik savetnika, ovaj prvi i dalje prima platu. To ti je uhlebljenje.

Ljudi...aj malo razuma. Monekeu 2+ miliona evra po sezoni? Za šta?

Koliko on ima platu u Baskoniji? Zna li se odprilike barem. Ne bi me začudilo da je manje od milion.

Posted

Izvinite što ću otkriti deo onoga čime se bavim. Na sajtu koji nije toliko popularan a pišem za njih. Provukao sam malo i pecnuo indirektno medicinski tim kkcz. Iskoristio vest o izjavi doktora PAO nešto za Lesora. U poslednjoj rečenici rekao to. Jeste da sam u novinarstvu sportskom. Ali ne znam previše kao kolege Markos i Mile. Vasiliju sam reda radi poslao poruku čisto iz zabave. 😎Čekam i ja kao i vi da se ti done  deal pretvore u slike sa šalom. Aj u zdravlje da se javim  na novu temu. 

• Like 4
Posted

Teo može da bude savetnik Dozeta samo u vidu savetovanja po koje cigarete Dozet da mu otrči. Ono što Teo zna i razume o košarci za Dozeta je to potpuno drugi sport. 

• Like 5
  • Ha-ha 3
Posted
5 minutes ago, Don Dusko said:

Sto ce ocekivati da se igra za njega(+ velike pare) sto nema neki pouzdan sut pa kad se nadje sa CMM-om...

On ti je energy king(pravi) koji je iz drugog plana opasan da te natrpa.Kroz tranziciju + of skokovi.

No svakako ne znam kakvu ce sezonu i da li ce uspeti da ponovi pretproslu sezonu....

Uopste ne treba.

Posto kod nas cesto bude ili on ili niko ili krecemo ovako u sezonu pa cemo videti ja glasam za Monekea...

Slazem se da nema neki sut, ali je dobar skakac, moze bas dobro da trci i da napada licem ka kosu, ima tu energiju koja bi kod nas jos vise dosla do izrazaja.

• Like 1
Posted
6 minutes ago, Don Dusko said:

Uopste ne treba.

Kako ces prodati sezonske posle ovakve sezone? 

Bez zvucnog imena nece biti max 5000 sezonskih..

• Like 1
Posted
18 minutes ago, Markoss said:

Mozemo mi da pricamo ali dok ne zaprati teretanu u Bratuncu ne verujem nista 😄

Posted
19 minutes ago, Markoss said:

Na to što on traži poslati mu onaj  klip iz moj rođak sa sela kad Dragče objašnjava prijateljima šta će da dobiju

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
4 minutes ago, Petar1995 said:

Kako ces prodati sezonske posle ovakve sezone? 

Bez zvucnog imena nece biti max 5000 sezonskih..

Pa bolje i da bude 0 ako cemo sklopiti tim koji ce moci da se posiba i da bude ok koncepcijski a ne da ko Makabi skupljamo najzvucnije and hope it sticks.

Posted (edited)
27 minutes ago, Markoss said:

To znači da ne znamo gde udaramo. Nemamo rešene pozicije prvog centra (možda ni drugog), prvog beka i još jednog plejmejkera (ne znamo da li prvog ili drugog), imamo 4 trojke (bez Rokasa), al' ćemo zato da spucamo sve pare (oko 2.5mil) na energyking undesized četvorku bez šuta spolja, samo zato što moramo da dovedemo poznato ime, a drugi takvi izgleda neće kod nas.

Edited by MarioKempes
  • Like 1