Jump to content

[Canada] Pristojni, ali odlučni/ Polite but Resolute / Polis mais déterminés

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Rex said:

Da ne idemo sad u raspravu oko njega, mnogo, mnogo sati sam ga slušao do pre neku godinu i on je tip koji se slaže sa bukvalno svime što njegovi sagovornici pričaju, osim ako nije par tema koje prati i u koje se razume (borilačke veštine i sl.). No, nebitno, nije on problem.

ok, no problem, samo ono sto je RatzenStadt pisao zvuci jako slicno sto se moglo cuti kod njega.

• Like 1
Posted (edited)
9 hours ago, RatzenStadt said:

GcBPBKRWkAEdkBY.jpg:large

"Tax me harder daddy"..."mozda zabobem rebate poreza" 😄

Ne znam koji je izvor grafika, ali nema veze se podacima MMF-a, po kojima je po purchasing power adjusted GDP per capita SAD oduvijek iznad Kanade, a gap se širi od 1990. naovamo. Izvor

EDIT: kao što sam i pomislio, objašnjenje je u tome što je broj stanovnika Kanade u periodu 1990. - 2025. rastao proporcionalno brže nego broj stanovnika SAD. Kanada je 1990. imala 27,63 miliona stanovnika, a procjena za ovu godinu je 41,55 miliona. što je rast od 50,4%. U istom periodu, broj stanovnika SAD je otišao sa 250,05 miliona na 342,37 miliona, što je rast od 36.9%.

Više sreće u sledećem izvlačenju mimova. 

Edited by Beonegro
Posted
16 minutes ago, RatzenStadt said:

^da dodam i nekontrolisanu imigraciju onda na spisak brljotina...

To što ti je prethodni post debunkovan kao falsifikat te neće postidjeti ni ponukati da prestaneš da praviš majmuna od sebe? 

• Like 1
Posted

Sta je tacno falsifikat? 🤣
Jel znas pravo znacenje te reci? 😄 

Nisi ti nista debunkovao. Dao si relativno plauzabilan razlog koji obrazlaze drastican pad BDP-a po glavi stanovnika, ali tacnost podataka sa grafikona i dalje nije pobijena, kao ni to da je Trudo blokirao racune protestantina, kao ni to da je raznorazno oporezivanje nateralo mnoge kompanije da pobegnu iz zemlje, sto je dovelo do jos jednog negativnog potresa/trenda na trzistu, a to je naglo povecanje procenta nezaposlenog stanovnistva...
...ili cemo i za to okriviti pojacanu imigraciju.

Stice se utisak da dovlacenje ljudi lopatom nije donelo puno dobrog.

I da, bas cudan tajming za influx ogromnog broja imigranata - u doba najvece krizu na trzistu nekretnina, gde Kanada prednjaci na globalnom nivou (u negativnom smislu). Big brain move 😄 

Posted
5 minutes ago, RatzenStadt said:

drastican pad BDP-a po glavi stanovnika

Opet lupaš, po podacima Međunarodnog Monetarnog Fonda, za vrijeme Trudeau-ovog bivstvovanja na mjestu premijera kanadski BDP po stanovniku po paritetu kupovne moći (Purchasing power parity - international dollars per capita; navodim ovaj podatak jer je pomenut u onoj lažnoj tabeli koju si postavio) porastao sa 46700 dolara 2016 (Trudeau je došao na vlast u oktobru ili novembru 2015, zbog čega tu godinu ne računam, a tada je bilo 46270 dolara) na 63760 dolara u 2024. Izvor.

Još jednom, praviš budalu od sebe gutajući svakorazne far right kretenluke i nespretno pokušavajući da ih reprodukuješ ovdje, pa se još ljutiš kad ti se dokaže da u najboljem slučaju nemaš pojma o čemu pričaš.

• Like 1
Posted

Gledanje ove pres konferencije je... Jako otrežnjujuće. Velika razlika u, pa, svemu, ogromna.

One of the moments getting a lot of play both north and south of the border is when Trump said “never say never” about making Canada the 51st state, while sitting next to Carney.

The prime minister’s response wasn’t picked up on the feed we saw live on TV, but it’s notable. From another camera angle, you can see Carney emphatically, and with a smile on his face, say “never, never, never, never, never.”

• Like 4
Posted
7 minutes ago, Rex said:

Gledanje ove pres konferencije je... Jako otrežnjujuće. Velika razlika u, pa, svemu, ogromna.

Carney je kao naslov teme - pristojan, ali odlucan.

Birao je rijeci, odao je priznanje budali na nacin koji ga nece proganjati nekada u budicnosti, jer Tramp jeste "transformational president" - od svjetske sile i uzora za zapadni svijet zemlju je sveo na Sjedinjeniju, kao i sto je revitalizovao NATO - jer su NATO zemlje shvatile da na budalu ne mogu racunati kao saveznika i okrenule se medjusobnom povezivanju... Bio jasan i sa "never" i sa  "basis for negotiation"... 

• Like 5
Posted (edited)

Ne znam, samo malo delice sam gledao, Tramp je totalno opicen, ovo je samo malo pristojnije od onoga sta su pripremili za Zelenskog. On je juce rekao da i ne zna zasto Carney danas dolazi, e ovo je bas tako izgledao. Na Putina su 100 vise vremena potrosili nego na najbolje komsije, lepe je Carney rekao, sve ali backstabbing necemo zaboraviti.

Tu Carney ne moze nista, mislim moze, ali malo. To treba Amerkancima do dodje iz dupeta u glavu.

Edited by nonick
  • Like 5
Posted
25 minutes ago, nonick said:

On je juce rekao da i ne zna zasto Carney danas dolazi, e ovo je bas tako izgledao.

Reče neko da je senilniji od Bajdena i svakoga dana ta tvrdnja dobija malo više na težini.

• Like 6