Jump to content

Recommended Posts

Posted

1. Piastri

2. Norris

3. Russell

4. Leclerc

5. Verstappen

6. Gasly

7.  Antonelli

8. Hamilton

9. Tsunoda

10. Sainz

FL Norris

Posted

1. Piastri

2. Norris

3. Russell

4. Leclerc

5. Verstappen

6. Antonelli

7. Hamilton

8. Gasly

9. Sainz

10. Tsunoda

FL: Piastri

Posted

Info: Poredak za kvalifikacija se racuna

1.Piastri

2. Russell

3. Leclerc.

Dakle racuna se poredak u trenutku zavrsetka sesije.

Krecemo za par minuta.

Posted

uFYLdyl.png

Čestitke @mitarmitar na osvajanju vikenda. Za nas ostale trtavo opet. Ja ako se ne popravi situacija do polusezone, idem iz tima 😄

Nažalost, @Romantik je dva puta tipovao Leclerca u trci i morao sam da mu poništim prognozu za trku. @goldberg bcd i @Maharaja ponovo nisu učestvovali, nadam se da to nije oproštaj.

Palo mi je na pamet da možda neko bude banovan tokom trkačkog vikenda tako da ću vam svima poslati kontakt mejl pa ako se nađete u takvoj situaciji pišite prognozu na mejl.

Pozdrav. Primedbe do četvrtka u 23h.

• Like 1
Posted
13 minutes ago, JPM said:

Nažalost, @Romantik je dva puta tipovao Leclerca u trci i morao sam da mu poništim prognozu za trku. 

U pitanju je jako los fantazer, tako da je ovo razumljivo. :default_coffee:

• Pumpaj! 1
Posted
16 hours ago, JPM said:

Nažalost, @Romantik je dva puta tipovao Leclerca u trci i morao sam da mu poništim prognozu za trku.

Iskreno nikad nisam razumeo ovo pravilo.

Nema logike ako gledamo poredak 1 na 1, vozač ne može da završi istovremeno na 4. i 7. mestu... ali što braniti pravljenje "sistema"?  Recimo... 

1. Ver

2. Ver

3. Ver

(ili, hajde sintaksno da pojednostavimo:  1-3 Ver

Nije nikakvo varanje nego recimo nečije predviđanje da Max stiže u prva tri... I naravno maks bodova koje može da dobije je - 1.  Ali zašto to braniti??

Npr, prognoza:

1-2 Nor

3-4 Lec

5-7 Ver

8-10 Ham

je po meni sasvim legitimna.  Fantazer ne dobija time nikakvu prednost u odnosu na druge, čak je u hendikepu, ali recimo da hoće da poveća verovatnoću dobijanja manjeg broja bodova.

Plus naravno da se u tom slučaju ne dobija extra bod za prva 3...

A dodatno otvara mogućnosti za zanimljive strategije prognoze... što ne bismo malo začinili stvari? 

• Like 1
Posted (edited)

Nemam ništa protiv predloga, čak smo imali i diskusiju o tome i Metalni je dao predlog koji smo i usvojili ali iz opravdanih razloga nismo mogli da sprovedemo u delo.

Ne mogu da menjam utvrđena pravila u toku sezone. Kada budemo diskutovali za sledeću sezonu, možemo da postavljamo predloge. Ja sam lično otvorenog srca za iste.

Međutim, generalno je preovladavao stav da ne treba da zakomplikujemo pravila već da ona trebaju biti što jednostavnija, te mislim da ćemo se time voditi...sad ja ili neko drugi, to nije toliko ni važno.

Ovu kombinatoriku koju ti predlažeš svakako bi radila neka aplikacija.

Zapamti svoj stav i iznesi ga kada bude vreme za to.

EDIT: Da, zaboravih. Niko i ne kaže da je čovek varao, samo je, slučajnim previdom, dao nejasnu prognozu.

Edited by JPM
Posted

Ma OK, nisam pazio kad sam pisao... ta greška nastaje manjkom koncentracije ili pisanjem na brzinu, ali OK, što ne bismo bug pretvorili u feature... mislim jednom, možda od sledeće sezone.

Neuobičajeno je, ne donosi neku vidljivo prednost i ne verujem da će se često koristiti, ali i u tom malom broju slučajeva (osim što bi aboliralo one koji su slučajno napravili grešku) može da bude interesantan taktički potez.  Možda probamo sledeće sezone, ako predlog uopšte uđe razmatranje.

Posted

Nemam ništa protiv.

U razmatranje će ući sigurno.

Mene brine to što nas je malo a voleo bih da imamo barem ceo grid takmičara. Pa se plašim da ih ne oteramo komplikovanjem.