nemanjaol Posted Thursday at 09:27 PM Posted Thursday at 09:27 PM 1 minute ago, DJ_Vasa said: Hvala na komplimentu, ali nemam ništa protiv razmene mišljenja. Moguće je da sam pogrešio, ali to je onda još gore, jer to znači da smo prepušteni gomili kretena. Možemo da razgovaramo o tome da li se sedenje na ulici ili muzički festival mogu nazvati sranjem, govnom, bezuspešnom akcijom i slično, ali evidentno je da je efekat nula. Vaso, blokirana je najbitnija raskrsnica u gradu 2 nedelje. Nista jebeno ne funkcionise, jedino sto grad cuva od potpunog kolapsa je to sto krece leto i svi koji su mogli su vec pobegli iz grada. Vucica boli kurac, mozemo svi da pocrkamo, da je do njega ne bi prstom mrdnuo Btw pobunjeni univerzitet je makar delimicno i dosao do ispunjenja nekih zahteva. I pritom su to ljudi sa univerziteta koji se nisu polakomili sa ovom besmislenom asinhronom nastavom nego bar nesto pokusavaju da urade. Msm naravno da moze da pise ko sta hoce, ali meni je bezveze da se tako sere po ljudima koji su zapravo nesto zrtvovali i kojima je glava figurativno na giljotini. Kraj ce biti posle izbora, oni ce biti najkasnije 2027. do tada mozemo da radimo koliko mozemo, ili da se predamo i kenjamo 7
Barkley#34 Posted Thursday at 09:33 PM Posted Thursday at 09:33 PM I da je 15.3. pozvano na izbore on ne bi morao da ih raspiše. Ili još gore, raspiše ih 16.3. a niti postoji ideja za listu, niti kontrolori niti struktura za kampanju. 60 dana bi prošlo u međusobnom nadgornjavanju i nerazumevanju na ovoj strani, ad hok kampanji a bilo bi i onih koji bi nešto hteli da ućare na brzinu, kao uvek u takvim situacijama. Plašio bih se te kakofonije. I ta famozna građanska neposlušnost bi trajala pet dana dok ne prođe bes oko zvučnog topa. Koliko znam, ljudi iz opozicije su takođe obijali đonove po Kosjeriću i Zaječaru. Uostalom, na listama su bili njihovi ljudi a imali su ispomoć kolega iz drugih mesta. Inače, i da napuste skupštinu ne bi morali da budu raspisani izbori. Ne postoji spremnost za gerilske pokrete i istrajavanje na ulicama. I u zemljama gde je to potrajalo gasilo se vremenom. A kod nas nema ni volje ni masovnosti za tako nešto. Iskreno, ne znam ni neku drugu zemlju u kojoj bi uspelo. Kakvo god da je nezadovoljstvo u Turskoj, Mađarskoj, Slovačkoj... i tamo čekaju izbore. Jasno je da su oni koji su najviše uložili ušli u fazu debelog umora, pa i beznađa. Ne treba im zameriti. Međutim, ništa nije propalo, svi ljudi koji su se probudili su još uvek tu, energija se uspavala ali tako se pričalo i pre nekoliko nedelja pa je ipak ogroman broj ljudi izašao na izbore u dva mesta. Veze koje su se uspostavile između organizacija, studenata, zborova, rendom likova će se održavati i jačati. Opet bi se svi probudili kada dođe vreme za izbore. Ne očekujem ništa epohalno sledeće subote. Ruku na srce, i da raspiše izbore tada, održali bi se u avgustu što nikome ne odgovara. Sto puta je rečeno - ovo je maraton. Ne paničite i odmerite reakcije. Zato, ako dođe dovoljno impozantan broj ljudi (rekoh već 50-60k je sasvim dovoljno) oni će ih videti i opet će im biti frka. Neka znaju da smo tu i da ćemo opet doći. I opet. U svakom slučaju, ne verujem da bi odlagao izbore za posle predsedničkih koji moraju da budu na proleće 2027. Nisam siguran da mu se isplati da rizikuje da čeka do tada. Tako da ih očekujem ranije a jednim delom glave mislim čak i u kasnu jesen ove godine. 8 2
DJ_Vasa Posted Thursday at 09:47 PM Posted Thursday at 09:47 PM 9 minutes ago, nemanjaol said: Vaso, blokirana je najbitnija raskrsnica u gradu 2 nedelje. Nista jebeno ne funkcionise, jedino sto grad cuva od potpunog kolapsa je to sto krece leto i svi koji su mogli su vec pobegli iz grada. Vucica boli kurac, mozemo svi da pocrkamo, da je do njega ne bi prstom mrdnuo Btw pobunjeni univerzitet je makar delimicno i dosao do ispunjenja nekih zahteva. I pritom su to ljudi sa univerziteta koji se nisu polakomili sa ovom besmislenom asinhronom nastavom nego bar nesto pokusavaju da urade. A koji je efekat te blokade raskrsnice na vladu? Ne na obične građane, već na vladu. Oni normalno dolaze na posao i boli ih uvo što neki Pera mora da ide okolo. Ja sam sasvim normalno došao automobilom do Slavije preko Autokomande, kako bih inače išao od kuće, navratio, video sam i zbor svog naselja kome sam i dao novac u više navrata, ali ono mi deluje kao masovno druženje i ništa više. Kolioko sam pratio vesti, to što traži Pomunjeni univerzitet je rektor naveo pre nogo što je počeo protest, a prvi zahtev o radnoj grupi će po svoj prilici moći da se okači mačku o rep, kako je najavio Oskar. Dalje, koliko sam pratio vesti, skoro svi fakulteti BU su krenuli sa online nastavom, čime studentima ipak daju prostora da nešto urade. Quote Msm naravno da moze da pise ko sta hoce, ali meni je bezveze da se tako sere po ljudima koji su zapravo nesto zrtvovali i kojima je glava figurativno na giljotini. Zovi ti to kako hoćeš, ali evidentno je da je efekat nula. A ne vidim ni da sam ikoga direktno prozvao, osim opozicije. Quote Kraj ce biti posle izbora, oni ce biti najkasnije 2027. do tada mozemo da radimo koliko mozemo, ili da se predamo i kenjamo. A šta da radimo konkretno, ali zaista konkretno? Evo, ja ću da sedim i kampujem gde god treba ako to ima efekta. A dosadašnji efekat je....? Hajde da se ne lažemo, efekat je nula po pitanju zahteva, a dok neko ne pozove na bojkot plaćanja računa (ne diraju te do dva meseca) od cele priče nema ništa. Neka budu i te kamate, nije problem. Prosveta je živela bez plate, univerzitet i dalje prima krompir, pa možemo i mi da platimo nekoliko stotina više. Potrebno je samo da nas neko od uticaja pozove na to. 1
nemanjaol Posted Thursday at 10:03 PM Posted Thursday at 10:03 PM @DJ_Vasa Slazem se u potpunosti za neplacanje racuna. To bi bio pritisak koji bi osetili, ali verovatno bi ih i za to bolelo uvo A za blokadu raskrsnice, poenta blokade je da se pokvari kvalitet zivota svima pa da onda raste pritisak na vladu da resi situaciju. Milom, ili silom Ali vec 7 meseci ovde drzave nema, sns je spreman apsolutno sve da zrtvuje da bi ostao na vlasti. Protestanti jednostavno ne mogu da budu radikalni koliko ove zabole za sve
DJ_Vasa Posted Thursday at 10:12 PM Posted Thursday at 10:12 PM 1 minute ago, nemanjaol said: @DJ_Vasa Slazem se u potpunosti za neplacanje racuna. To bi bio pritisak koji bi osetili, ali verovatno bi ih i za to bolelo uvo A za blokadu raskrsnice, poenta blokade je da se pokvari kvalitet zivota svima pa da onda raste pritisak na vladu da resi situaciju. Milom, ili silom Ali vec 7 meseci ovde drzave nema, sns je spreman apsolutno sve da zrtvuje da bi ostao na vlasti. Protestanti jednostavno ne mogu da budu radikalni koliko ove zabole za sve Ne bi im to za račune bilo svejedno jer im treba novac. Državne firme finansiraju Ćacilend, sendvičare i tome slično, a ako im se zavrne finanijska slavina, to boli više od bilo čega. Ja i dalje ne vidim poentu u blokadi raskrsnice jer time se blokiraju obični građani, koji mahom podržavaju proteste, ali na ove iz vlade nemaju nikakav uticaj. Oni će u skupim kolima pod rotacijom i pratnjom normalno dolaziti na posao, neće ih niko dočekivati uz leteća jaja niti će im bar zviždati. Meni blokada raskrsnice ne ide ni u džep ni iz džepa jer mi taj deo grada nije baš često potreban, a tamo sam išao svojevoljno i bez problema, što sam već napisao. Isto važi i za one sa Vračara koji idu na posao u novobeogradske firme, za one koji iz Zemuna idu u centar itd. A MaZut ih sigurno i ne vidi, kao ni ostali ministri. Da protestanti uzmu jaja u ruke, ne bi bilo tako svejedno. A i ono za račune bi ih bolelo, i to mnogo više nego što mislimo. 1
Volter Posted yesterday at 09:00 AM Posted yesterday at 09:00 AM (edited) Vreme sigurno ne radi za njih. Oni ne znaju gde biju, te oće kontramiting, te neće, pa biće u Novom Sadu, pa neće, pa možda 28. juna, pa možda 5. jula, pa sada i za to nisu sigurni. Oni su posle Niša imali u planu promovisanje govnarskog pokreta u Kragujevcu i Novom Sadu, al su to stopirali posle fijaska u Beogradu i Nišu, a i profućkali su već ogroman novac. Nadaju se da će im leto biti saveznik, da ćemo se izmoriti, a računaju i na unutrašnje sukobe. Režim je sigurno pokušao prethodnih meseci da zavadi studente, verovatno je i bilo nekih sukoba, ali su studenti to rešavali van javnosti i nastavljali borbu. Zato i pišem, ne treba i mi da im stajemo na muku, zanovetamo da je trebalo ovako a ne onako, još samo treba da im dopizdimo i kažu nam - Izvolte matorci, pošto vi sve najbolje znate i otkrili ste prečicu za bolje sutra, preuzmite proteste. Brzo bi se popičkali. Da li mogu neke stvari da se ubrzaju? Pa mogu. Recimo da imamo složnu opoziciju koja bi sela za istim stolom i pružila bezrezervnu podršku studentima, kao što je to uradio DS Milivojevića. Al crvc, imamo deo opozicije koji obožava lepoguzne fotelje pa bi želeli zajedničku listu sa studentima. A što se tiče konkretnih stvari? Pa konkretno studenti su nam vratili izgubljenu nadu, oterali sumnju što se tiče mlađih generacija koje su pokazale da su pametnije, složnije i istrajnije od nas, opet verujemo u bolje sutra. Edited yesterday at 10:30 AM by Volter
DJ_Vasa Posted yesterday at 09:31 AM Posted yesterday at 09:31 AM 21 minutes ago, Volter said: Zato i pišem, ne treba i mi da im stajemo muku, zanovetamo da je trebalo ovako a ne onako, još samo treba da im dopizdimo i kažu nam - Izvolte matorci, pošto vi sve najbolje znate i otkrili ste prečicu za bolje sutra, preuzmite proteste. Brzo bi se popičkali. Da li mogu neke stvari da se ubrzaju? Pa mogu. Recimo da imamo složnu opoziciju koja bi sela za istim stolom i pružila bezrezervnu podršku studentima, kao što je to uradio DS Milivojevića. Al crvc, imamo deo opozicije koji obožava lepoguzne fotelje pa bi želeli zajedničku listu sa studentima. Druže, ovo je diskusioni forum, a ako se nekome sa strane ne sviđa ono što ovde pišemo, može da se a) priključi i da argumente, b) da nas ignoriše i c) da kmeči. Ne znam kojima to 'njima' treba da neki 'mi' dopizdimo ako im se ne sviđa. Forum da dopizdi nekome od studenata? Svako ko kaže da nešto treba promeniti? Pošto nismo u Severnoj Koreji i hoćemo neku demokratiju, evo je na delu. A doskočice tipa izvol'te vi su ipak samo za tnjitere i slične smećarnike koji su u fazonu 'auuu, al' mu je rek'o'. Ako bismo bilo kakvi 'mi' imali organizaciju i ugled, mogli bismo da uradimo nešto konkretno, ali to nemamo. A ako može novinar da lepo kaže kako treba dalje raditi (Šebek: Nadam se da će studenti na Vidovdan objaviti naredni korak, mirna građanska neposlušnost logičan sled), ne vidim problem da to kažu i anonimusi sa nekog foruma. Hajde što smo mi anonimusi i u RL, bar koliko mi je poznato iz onoga što ljudi pišu o sebi, ali ni ovaj Šebek ne može da uradi ništa bez neke organizacije. 1
Klotzen Posted yesterday at 09:34 AM Posted yesterday at 09:34 AM Blokada raskrsnice je dobra stvar ali trebalo je odma najaviti ako nam se ne ispune zahtevi za X dana selimo kamp na gazelu. Ova raskrsnica može da se obiđe, biće malo gužvi ali nije nerešivo za saobraćaj. Bez Gazele BG ne može da funkcioniše normalno. A opet dat mu je rok od X dana da uradi nešto da spreči taj scenario. 1
Volter Posted yesterday at 09:41 AM Posted yesterday at 09:41 AM DJ Vasa: Diskusioni forum? Nisam to znao. Je l' ti neko brani da pišeš? Nije niko. Piši šta hoćeš, pa i to da je UDBA preuzela proteste. Ja sam samo izneo svoje mišljenje, nisam ni je krajnji sudija pa da smatram da sam uvek u pravu. Nema potrebe da odmah varničiš, pogotovo da upadaš sa nekim klinačkim doskočicama, a i izgubio si vezu sa onim što sam napisao.
uncletima Posted yesterday at 10:23 AM Posted yesterday at 10:23 AM Pa, to nije nista novo. Oduvek je ovde bila ekipa cija je cuna veca i mora da se postuje. Da nije ove decije revolucije, qfer bi mene ovaj deo foruma video!
DJ_Vasa Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 1 hour ago, Volter said: DJ Vasa: Diskusioni forum? Nisam to znao. Je l' ti neko brani da pišeš? Nije niko. Piši šta hoćeš, pa i to da je UDBA preuzela proteste. Ja sam samo izneo svoje mišljenje, nisam ni je krajnji sudija pa da smatram da sam uvek u pravu. Nema potrebe da odmah varničiš, pogotovo da upadaš sa nekim klinačkim doskočicama, a i izgubio si vezu sa onim što sam napisao. Izvini, ali ti si rekao „da im zanovetamo”, ali niko sa foruma nije otišao na najbliži fakultet da tera studente da rade ovako ili onako. Ionako na praktično svim temama razgovaramo o nekom trećem, ko nije prisutan, ali nešto radi, bilo dobro ili loše.
Volter Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 5 minutes ago, DJ_Vasa said: Izvini, ali ti si rekao „da im zanovetamo”, ali niko sa foruma nije otišao na najbliži fakultet da tera studente da rade ovako ili onako. Ionako na praktično svim temama razgovaramo o nekom trećem, ko nije prisutan, ali nešto radi, bilo dobro ili loše. Ma to onako drugarski, bez zadnjih namera, pogotovo ne da nekome bilo šta zabranjujem. Pisao sam pre neki dan da su i studenti otvoreni za kritike i pogotovo predloge koji će borbu učiniti efikasnijom. Meni je problem što nekad vidim kritike nakićene ismejavanjem i podjebavanjem nekih akcija studenata i njihove borbe. Inače, što se tiče matoraca, tvoj komentar mi je bio samo povod, ne mislim samo na forum, nego i u reali slušam raznorazne priče, a i 15. marta sam video veći broj njih kako dižu surlu, skupljaju obrve od ljutine, razočarani u studente i protest. Uvek polazim od sebe. Da li sam mogao više da uradim za sve ovo vreme? Da. Evo i sada uz klimu, muziku, kuckam komentar dok mnogi studenti učestvuju na razne načine u borbi. Ponavljam, ako bilo šta nekome zamerim, nema zadnjih namera, uradim to na drugarski način. Ti odmah skočio uvređeno. Znam naravno da je diskusioni forum i nisam diktatorski nastrojen. 5
Janne240 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) U sta se pretvorila televizija B92?...emisija tzv istrazivackog novinarstva o nasilju blokadera, "anarhija drugo ime obojene revolucije" sa svim apologetama rezima, u potpisu Centar za društvenu stabilnost. Edited 13 hours ago by Janne240
goldberg bcd Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago On 6/15/2025 at 10:02 PM, Volter said: Studenti su uradili dovoljno, a dovoljno je to što više nema nazad, niti se možemo vratiti na staro. Bili izbori ove ili početkom sledeće godine, ona energija sa početka protesta će se vratiti. Imaćemo masu ljudi na ulicama a o kreativnosti kampanje i da ne pišem. Razvaliće ćacijevce. Do tada ne dati mira režimu, a i režim će svojim delovanjem sigurno dati motiv svima nama da istrajemo. Samo sto ce izbori biti ili uskoro ili tek u martu 2027. godine. Ti stvarno mislis da ce ovoliko sveta jos godinu i po dana da misli samo o faraonu, SNS, izborima, pa nece. Vratice se sve u normalu, neki studenti ce diplomirati, neki ce odustati, neki nece ni imati vremena i posvetice se sebi i nastavi, a mi cemo se vratiti politickoj realnosti u kojoj koaliicija Djilas - Miki Aleksic - Grbovic - Lazovic - ostatak ostataka DS ako se budu ujedinili predstavljaju neku "ujedinjenu opoziciju protiv Vucica" (a zapravo je rec o ideoloski ne toliko razlicitim strankama), na desnom polu imamo 2 POKSa, NDSS koji gleda sta moze da ucari, razne SNS lazne opozicionare i Sarovica koji pravi kampanju sebi za predsednicke izbore jer stranku nema. I bice isto, SNS 45%, "opozicija" 27%, neka lista studenata tipa jedan od pet miliona 4%, NDSS 4%, likovi tipa Nestorovic mozda 3%, na predsednickim ce verovatno Sarovic da pokupi 12-15%, ali ce SNS kandidat da razvali sa 52%, malo ce da se prica kako je namesteno i eto nas opet da cekamo 2031. kada sigurno pada. On 6/19/2025 at 11:33 PM, Barkley#34 said: Ne postoji spremnost za gerilske pokrete i istrajavanje na ulicama. I u zemljama gde je to potrajalo gasilo se vremenom. A kod nas nema ni volje ni masovnosti za tako nešto. Iskreno, ne znam ni neku drugu zemlju u kojoj bi uspelo. Kakvo god da je nezadovoljstvo u Turskoj, Mađarskoj, Slovačkoj... i tamo čekaju izbore. Da, samo sto ovaj ovde kod nas ne zeli da izgubi ni Donje Zagubiste. U Turskoj je CHP dobila gradonacelnike i Ankare i Istanbula, tamo postoji koalicija raznih stranaka protiv Erdoganove AKP. U Madjarskoj pokret Tisza vodi u istrazivanjima javnog mnenja, a Budimpestu ne drzi Obranov Fidesz. U Slovackoj postoji demokratija, kako koja stranka osvoji vlast tako im pada podrska. To sto se nekome ne svidja Fico ne znaci da on ima ikakve slicnosti sa Vucicem. Nemamo mi sta da cekamo jer je protiv nas kompletan vrh zemlje, vlast, kao i tzv. opozicija koja je taj status zasluzila samo zato sto se ideoloski poklapa sa onim sto zelimo da cujemo, a prstom nisu mrdnuli da nesto promene i tu nema razlike izmedju raznih POKSova, NDSSova, Dveri i SSP, PSG, ZLF i ostalih sa druge. Niko od njih nije pokrenuo ideju da se svi protiv SNS ujedine, nego daj da mi promovisemo svoju ideologiju, da dobijemo svojih 5%, 10% ili 20% i svima super. On 6/19/2025 at 11:33 PM, Barkley#34 said: U svakom slučaju, ne verujem da bi odlagao izbore za posle predsedničkih koji moraju da budu na proleće 2027. Nisam siguran da mu se isplati da rizikuje da čeka do tada. Tako da ih očekujem ranije a jednim delom glave mislim čak i u kasnu jesen ove godine. Pa ne mogu izbori biti na leto, mogu samo na jesen cak i da pristane da ih raspise. Samo sto nece - a ako budu 2027. to je to, on je tu vec 15 godina, imace 57, zasto ne bi bio do svoje smrti, a posle 70 ce ionako biti mator. Samo sto cemo mi neke tamo 2042. imati po 50, 55, 60, 65 godina i u sta nam zivot prodje, pod Vucicem i njegovim silovanjem svega normalnog u zemlji.
goldberg bcd Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago On 6/14/2025 at 9:17 AM, Drug Crni said: Bojim se da će ovde biti slab odziv ^ Ma da poglavar nije toliki psiho i nema tolike komplekse (koliko puta je samo pomenuo "a govore da sam nenadlezan, jelte?" jer ne moze da trpi da nije svako Djilas koji mu dolazi na razgovor i malinari koji idu sa njim da pregovaraju i da neko u zemlji misli da on ne bi smeo da se pita za mnogo toga), davno bi protesti zamrli. 1. Mogao je prosto da odustane od provokacija i da stalno ponavlja kako zna da je milion ljudi sigurno protiv njega i da je samo vazno da sve bude mirno. 2. Mogao je da propusti priliku da ne organizuje nasilje i siledzijstvo clanova njegove stranke. 3. Mogao je da propusti priliku da se ruga svima koji su protiv njega sa "studentima koji zele da uce". 4. Mogao je da propusti priliku da uzurpira centar Beograda za clanove svoje stranke koji tamo kampuju. 5. Mogao je da dozvoli pobedu nekih tamo u nekom tamo Kosjericu i Zajecaru i svi bi onda rekli "vidite, naceli smo ga, moguce ga je dobiti na izborima, cekamo ga 2027." Umesto toga, on ne da nista. Samo zbog njega i ekipice jos uvek gori plamen otpora koji bi se inace odavno ugasio. Problem je, 28. 6. zapravo jeste kraj ovakvog nacina otpora protiv njegovog rezima. Ne moze vise ovako. Ne mozemo traziti izbore 12 meseci i da onda budu izbori za 18 meseci, pa to je suludo. Ako je tako, cemu uopste trazenje izbora? 28. 6. mora biti pokrenuta neka akcija ili treba prestati sa svime, dignuti ruke i cekati daleki mart 2027. Samo, on ce i tada da pokrade izbore. Jednostavno, sa takvom licnoscu na vlasti nema mnogo izbora. Ili ce narodni gnev da ga srusi ili se spremite da vlada do svoje prirodne smrti. Jer, mi smo zarobljenici i Srbija je njegov kavez kojim upravlja. Svima ostalima takvo stanje odgovara, zapad hoce samo stabilnost i da nema mnogo antizapadnih tonova u praksi, Rusija ne zeli revolucije, Kina zeli da posluje, zapad zeli da posluje, opozicija nece vlast jer ih ceka ekonomska katastrofa nego bi da glume kao losi glumci u nasim serijama. Sve njih bas briga za nas. I ako se sami ne izborimo, pa vladace dok god bude fizicki mogao. 5
dali_man Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 42 minutes ago, goldberg bcd said: I bice isto, SNS 45%, "opozicija" 27%, neka lista studenata tipa jedan od pet miliona 4%, NDSS 4%, likovi tipa Nestorovic mozda 3%. Ja ne mogu da predvidim sta ce se desiti sa svim ovim u buducnosti, ali je ovo gotovo pa nemoguc scenario. Pre ce Vucic da zavede potpunu diktaturu.
Recommended Posts