Jump to content

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, Kooineeperk said:

Svi koji pljujete opozicione frakcije koje se neckaju oko izbora - razmislite ipak o ovoj mojoj misli iznad - da li bi vi da ste na Vucicevom mestu, raspisali vanredne izbore ako vidite da je opozicija ujedinjena kao nikada do sada i da svi stoje bezrezervno uz studente i da je izvesno da niko nece bojkotovati i da ce opozicija izaci u jednoj koloni? 

Ovo bi bilo gotovo sigurno tačno da (i) opozicija ima kapaciteta da izvede takav blef, (ii) da vučić što kroz spavače/ucenjene koje ima po strankama što kroz bezbedonosni aparat, praćenja i prisluškivanja, nije korak ispred i zna šta opozicija radi pre same opozicije. 

• Like 3
Posted
1 minute ago, NMX said:

Ovo bi bilo gotovo sigurno tačno da (i) opozicija ima kapaciteta da izvede takav blef, (ii) da vučić što kroz spavače/ucenjene koje ima po strankama što kroz bezbedonosni aparat, praćenja i prisluškivanja, nije korak ispred i zna šta opozicija radi pre same opozicije. 

Vece stranke sigurno imaju kapacitet i sigurno to mogu da izvedu na nivou par lidera stranaka koji ce imati razgovore i dogovore o tome uzivo a ne preko prisluskivanih kanala. Ostale male stranke ce se raspodeliti kako je kome volja kada cuju ove vece opcije, njima se ne mora nista reci, same ce odigrati svoju ulogu mozda i nesvesni igre. Ove vece stranke ne moraju to da komuniciraju na dole, svom clanstvu. 

Igra je rizicna, neko ce mozda i platiti politicku cenu toga ukoliko nakon raspisivanja izbora ne izadju sa zajednickim stavom da je to bio blef te i te opcije u dogovoru sa ovom i onom opcijom. Pogovoto ovi manji mogu platiti politicku cenu toga kad se shvati da nisu bili deo takvog dogovora nego su samoinicijativno zaista bili protiv. 

E sad, ako hulja ima medju samim ovim liderima neke svoje igrace (bukvalno, o ovome treba da zna 5 ne vise od 10 ljudi), i upropaste ovo, onda da se pakujemo lepo. 

Alternativno, sta je alternativno? Svi odmah jedinstveni, "svi pijani, niko nikom ne jebe mater", dobice od hulje ono Gagijevo "ja sada mogu da vam dam kurac, a za ostalo cemo da se dogovorimo". 

Posted
16 minutes ago, Smrtokapa said:

Pa šanse da se ovo desi su izuzetno male, jer to nije ono što studenti žele. Ideja studenata je da predlože nestranačku listu na kojoj neće biti niko od ovih.

Moje licno misljenje je da na toj listi treba da bude i politicara, ne nuzno lidera i istaknutih clanova, vec u svakom od tih politickih opcija ima i nekih eksperata u raznim oblastima, a nekada je zgodno i da imas nekoga ko poznaje kako drzava funkcionise... 

Mislim da bi bilo glupo odricati se nekih ljudi koji bi dali doprinos u tih godinu-dve, a samo zato sto imaju neciju clansku kartu. 

Ako studenti misle drugacije - ok - hajde da vidimo predlog liste. 

I nije bas toliko krucijalno ko je na listi kad ce vladavina takve jedinstvene opcije biti orocena na godinu-dve i imati jasne ciljeve, zadatke. 

Posted
4 minutes ago, Kooineeperk said:

Moje licno misljenje je da na toj listi treba da bude i politicara, ne nuzno lidera i istaknutih clanova, vec u svakom od tih politickih opcija ima i nekih eksperata u raznim oblastima, a nekada je zgodno i da imas nekoga ko poznaje kako drzava funkcionise...

Iz onoga što sam ja imao prilike da vidim, kriterijum je da kandidati na listi ne smeju biti funkcioneri stranaka. Znači može neki "obični član". Ali, samo ako ih predlože plenumi, stranke se tu ništa ne pitaju.

To zapravo pojednostavljuje odluku koju opozicija treba da donese. Znači nema oni ništa da pregovaraju i da se dogovaraju i da se natežu oko koalicija, raspodele mandata i sličnog sa drugim opozicionim opcijama koje ne mogu očima da gledaju. Sve što treba da urade jeste da podrže studente, stave im svoje kapacitete na raspolaganje, kao što je DS najavio da će učiniti. I da, kada se izbori raspišu, pozovu svoje članstvo i simpatizere da glasaju za listu koju će studenti predložiti.

Može njima da ne bude pravo što su odjebani, ali svaka alternativa je gora od toga.

• Like 4
Posted

PSG nije ništa manje relevantniji od Ponoševog Srca samo ovo je jasan i glasan stav, bez ali, možda, evo videćemo, može samo uz, oprezno, nemojmo...

• Like 9
Posted
14 minutes ago, Smrtokapa said:

Iz onoga što sam ja imao prilike da vidim, kriterijum je da kandidati na listi ne smeju biti funkcioneri stranaka. Znači može neki "obični član". Ali, samo ako ih predlože plenumi, stranke se tu ništa ne pitaju.

To zapravo pojednostavljuje odluku koju opozicija treba da donese. Znači nema oni ništa da pregovaraju i da se dogovaraju i da se natežu oko koalicija, raspodele mandata i sličnog sa drugim opozicionim opcijama koje ne mogu očima da gledaju. Sve što treba da urade jeste da podrže studente, stave im svoje kapacitete na raspolaganje, kao što je DS najavio da će učiniti. I da, kada se izbori raspišu, pozovu svoje članstvo i simpatizere da glasaju za listu koju će studenti predložiti.

Može njima da ne bude pravo što su odjebani, ali svaka alternativa je gora od toga.

I to (bold) je ok, dakle nije iskljucujuce ako si clan. I to je dobro. 

Ali mislim da to ne menja, odnosno ne treba da menja, strategiju opozicionih stranaka - cak naprotiv. 

Svakako, kad nadam se bude vanrednih izbora, ako ne stanu svi iza studentske opcije, pljuvacu ih sve i ja... 

• Like 2
Posted
14 minutes ago, NMX said:

PSG nije ništa manje relevantniji od Ponoševog Srca samo ovo je jasan i glasan stav, bez ali, možda, evo videćemo, može samo uz, oprezno, nemojmo...

Pametno su postupili. Ne ulazeći u njihov program i stavove, vidi se da im je jasno da nova skupštinska većina sa podrškom studenata treba da stvori osnove za pravednu izbornu utakmicu i da mogu da očekuju više sreće isključivo u drugom izvlačenju, a da je prvo samo odskočna daska.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Enemiks, jedno neslaganje sa tobom.

Verovatno mu se može dosta toga zameriti..i zamera mu se i naše strane, ali ja baš mislim suprotno od tebe - je smatram da Đilas upravo ima taj kvalitet, da je dobar menadžer, da ima dobre organizacione sposobnosti..stalno i odavno imam utisak da bi kvalitetno mogao da vodi neki veliki sistem, organizaciju, vladu..

Ponavljam: svestan sam i ja njegovih propusta, pogrešnih procena itd, ali ne bih mu na toj strani tražio falinke.

Posted
2 minutes ago, Drug Crni said:

Enemiks, jedno neslaganje sa tobom.

Verovatno mu se može dosta toga zameriti..i zamera mu se i naše strane, ali ja baš mislim suprotno od tebe - je smatram da Đilas upravo ima taj kvalitet, da je dobar menadžer, da ima dobre organizacione sposobnosti..stalno i odavno imam utisak da bi kvalitetno mogao da vodi neki veliki sistem, organizaciju, vladu..

Ponavljam: svestan sam i ja njegovih propusta, pogrešnih procena itd, ali ne bih mu na toj strani tražio falinke.

Ne, ne, ne. Moguće da se ne razumemo. To što si nabrojao (bold) apsolutno stoji. On sve to može. Verovatno i jedini od svih koji su tu opcija.

Ja samo referišem na to da li hoće. U smislu treba li mu sada da zameni lagodni život sa svim tim. I treba li mu to u životu. Vlast donosi svakako mnogo više prinadležnosti  ali ni večiti boravak u opoziciji mu nije smak sveta uz biznise koje ima (plata, dostupnost medijima, imunitet...).

• Like 1
Posted

Uz povike „uaa“, dobacivanje i pištaljke, građani Kule ispratili su predsednika SNS-a Miloša Vučevića iz tog mesta. Građani su se okupili oko pravoslavne crkve koju je Vučević posetio na dan opštinske slave Markovdan.

Na snimku koji je dostavljen redakciji N1 vidi se da je više uniformisanih policajaca obezbeđivalo prolaz za vozilo funkcionera, i da je jajetom pogođen automobil u kom je bio bivši premijer

Građani su potom jajima gađali i prostorije opštinskog odbora Srpske napredne stranke.

Kuljani kažu da svojim postupkom nisu želeli da pokažu nasilje, „nego da imaju stav prema svemu što je Vučević činio, a da za to nije odgovarao.“

Početkom marta, Miloš Vučević je uz buku, jaja i zvižduke dočekan i prilikom posete mestima Srbobran i Bečej.

Snima je objavljen i na društvenim mrežžama.

Nigde više neće moći ni da dođu bez gomile majmuna da ih čuvaju a kamoli bilo šta javno da rade

images?q=tbn:ANd9GcT93n3-_d4-X_quDYfbLl-

• Pumpaj! 1