Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Drug Crni said:

Studenti biciklisti će u Austriji i Nemčkoj imati prilike da vide šta znači decentralizovana država u kojoj ne postoji velika razlika u kvalitetu života u glavnom gradu i najmanjem selu. Štaviše, selo i Austriji i Bavarskoj je često lepše od velikog grada.

Ako su pametni i normalni, shvatiće i razumeće kakav prosperitet stvara i donosi sloboda i slobodno društvo. Shvatiće i koliko je svaka druga priča glupa i jadna. Evropu moraju dovesti u Srbiju, a to će najlakše uraditi ako Srbija postane deo te Evrope. Sistem spojenih sudova je fizika.

Lepo i lako receno ali realnost je daleko od toga u Srbiji, dok u Austriji vozovi sibaju i povezuj sve delove ti ovde od Beograda nekim lokalnim vozom ne mozes nikud, a gde je Bor, Uzice ili neki dalji grad, a o standardu zivota van i unutar Beograda sa ostatkom Srbije i dalje su gde su i bile.

• Like 2
  • Thanks 2
Posted

Pa Srbija i jeste uredjena kao Panem u Hunger Games, imamo glavni grad i provincije koje sluze samo da opskrbljuju prestonicu robom i ljudima. Takvo je bilo i nase vidjenje Jugoslavije, kao nekakve prosirene Srbije u kojoj bi se Beograd pitao za sve, a ostatak zemlje bila provincija koja bi sluzila Beogradu.

Realno, drugacije je uredjenje svih tih zemalja vec dugi niz godina i ne moze to da se menja preko noci. Dalje, sve te zemlje itekako imaju desnicarske pokrete koji kada su u opoziciji mogu da rastu i do 30%, pa onda opadaju nazad na 10-15% ako udju u vlast. FPO u Austriji, SVP u Svajcarskoj, AfD u Nemackoj poslednjih godina. Ono sto te zemlje nemaju je da neki njihov SNS tipa OVP ili CDU uzmu sve medije, pokupe sve birace od desnog centra do krajnje desnice, ucene i kupe neke druge glasace i da onda vladaju do smrti.

I kad smo vec kod ovih nasih sto hoce da vladaju do smrti, jedini nacin kako da se maknu je da drzava prestane da bude funkcionalna i da tako ostane dok god su oni na vlasti. Ako fakulteti i sve ostalo pocne da radi, mozemo polako da se mirimo da ce Vucic da ostane dok god to bude zeleo, a on ce to zeleti sve do kraja svog zivota. Jednostavno, cim svi budu videli da se stanje u Srbiji ne smiruje, da Vucic ne moze da vlada normalno, pocece da se trazi zamena i pocece da se prihavata i mogucnost da neko drugi dodje na vlast.

Do tada - zasto bi se iko brinuo oko Vucica? U EU zapravo i zele da on bude na vlasti, jer dok god je tako, najdesnija i najantiEU opcija ce biti SNS cija se spoljna politika nimalo ne razlikuje od one koju je vodila vlast DS-SPS ili DSS-G17+-SPO-SPS (u SNS su i spremniji na neke dogovore za razliku od prethodnika). U Rusiji ne zele da vide bilo koju smenu vlasti tako da su i oni za njega. Sa Kinom se lepo saradjuje, u USA ce ili da se ponasaju kao u EU ili ce da umisljaju kako je Vucic isto sto i republikanci (jer ih bas briga za realnost na terenu).

Cekanje da se nesto resi polako je suludo. Sto vise vremena prolazi, sve vise ce da bledi secanje na 16 zrtava u NS, kao sto su izbledila secanja na sve ostale afere rezima. I onda dolazi 2027., vracamo se na staro, manijak ce da mase pesnicom i da urlice kako je opet pobedio sve tajkune i njihove pare, u inostranstvu ce da tapsu i da ga zovu da mu cestitaju i ima da 2032. dodje opet da se kandiduje opet za predsednika, a 2042. ce ipak imati 72 godine, pa se mozda i smiluje i povuce se tada (mada, i Putin ima 72, pa ga to ne sprecava da i dalje lagano vlada Rusijom, a tek Trump u USA i njegovih 78 godina...)

• Like 1
  • Tuzno 2
Posted
7 hours ago, Son_of_a_gun said:

Izvinjavam se što upadam k’o padobranac, no nešto mi je na pameti. Ako ima neki pravnik ovdje da rastumači, može li neki od ovih postradalih Makedonaca ili čak država Sjeverna Makedonija da tuži Neandreja zbog upada u intenzivnu njegu? Mislim neka tužbica koja bi se vodila pred međunarodnim sudom, ne ovo naše pravosudno blato?

Pa lik priznao u lajvu da je ušao tamo s predumišljajem, zicer presudica, šteta da se baci. 🙄

Ne drzite me za rec, jedna opoziciona stranka, ne secam se koja, je par dana nakon incidenta u intenzivnoj nezi podnela zalbu, prijavu, nesto, nadleznoj instituciji cisto forme radi, da ostane zabelezeno.

• Like 1
Posted (edited)
6 hours ago, Estrella Roja said:

smatram da će studenti biciklisti naučiti dosta iz ovog poduhvata i da će to svoje iskustvo preneti i drugima koji nisu imali priliku da ovako nešto dožive.

Studentima biciklistima je sve jasno inace ne bi bili to sto jesu. Najlepse u njihovom poduhvatu je upravo to - nisu oni krenuli na put da vide Evropu vec da Evropa vidi njih, imace sta i da se gleda i da se cuje. 

Nego, kako bar 2 miliona Srba staviti na bicikle pa poterati da pedalaju bar do Beca i vide kako je to biti gradjanin a ne stanovnik.....

Edited by Pletilja
  • Like 7
Posted (edited)
9 hours ago, Don Dusko said:

Govno . al dolijace lisica. Njega sutirati kada bude njegov walk of shame.

Eh kad bi radile institucije pa kad bi mogli tuziti govno za ovo.Msm moze se i sad al da li ce proci tuzba to je druga stvar.

Čak i rade institucije, neke i prividno, taj DJV je najkažnjivaniji urednik ili vlasnik medija, ima više pravosnažnih presuda protiv njega, ali sve to plaćamo mi, on dobije iz budžeta grada Kraljeva, npr, 10.000.000 za promociju aktivnosti, , neke izmišljene, napiše dva članka, potroši 100.000 na kazno ostalo podeli sa par ljudi iz mafije i traži sledećeg ko je na spisku za vređanje i blaćenje.

6 hours ago, Helena said:

Neizvodljivo je a i nepotrebno.

Ti ljudi treba da se odmaraju i leče, ne da se mlate po sudovima sa budalom.

Ministar zdravlja RS reč nije rekao, evo nam novog premijera-lekara, reč neće reći.

Grešip, ministar Lončar jeste reagovao, traži da se oduzme lekarska licenca  dokroru koji se bunio zbog Vučićevog upada sa bulumentom na intenzivnu negu. 

Mislim da je u pitanju neki doktor iz Tiršove.

Tom ministru bih oduzeo i svedočanstvo osnovne škole i ličnu kartu da i zabranio mu da se predstavlja kao pripadnik ljudskog roda.

Da, evo:

Stiže Lončareva odmazda: Traži oduzimanje licence lekaru koji se bunio zbog Vučićeve posete povređenima iz Makedonije

Omiljeni pedijatar Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj dr Dejan Panić, neonatolog i kardiolog, suspendovan je zbog transparenta koji je objavio na Fejsbuk profilu, a na kojem aludira na nedopustivu posetu predsednika Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara u Jedinicu intenzivne nege, u kojoj su ležali pacijenti iz Makedonije. Zbog kršenja lekarske etike, studenti su juče objavili šesti zahtev, koji se tiče upravo odgovornosti svih koji su dozvolili ovakav “upad” u bolničke sobe. Ministar zdravlja umesto da se izvini i ponudi ostavku, on sad traži da Lekarska komora Srbije povede disciplinski postupak oduzimanja licence doktoru Paniću.

Edited by Div
  • Like 2
  • Ruke su vam krvave! 2
Posted

Doktor smrt, nije mu džaba nadimak.

Nisam znala za ovo, dok je bio ministar u prvom mandatu, nismo imali mnogo posla sa njim, dopisi su bili prilično retki, a još ređe je bio potpisnik.

A ovom lekaru neće oduzeti licencu nikad.

Posted
35 minutes ago, Helena said:

A ovom lekaru neće oduzeti licencu nikad.

Nadam se. Iako sam čuo više puta oprečna mišljanja o komori, ipak postoji, ako ništa drugo, profesionalna solidarnost, svako može dospeti na tapet kad-tad, a oduzimanje licence, u profesionalnom smislu je smrtna presuda.

Valjda je i među profesionalcima svih struka sve više onih kojima je dosta ponižavanja od nestručne, bahate, korumpirane vlasti koja im soli pamet kako treba da rade svoj posao.

Posted
17 minutes ago, srlepajce said:

Ima slika od jutros

GoOj6-DWYAAkjEw?format=jpg&name=medium

Meni je delom ovo jasno on stoke ne može da dovede da napuni sve ove torove, zato mu treba ceo ovaj cirkus da proglasi najveći skup u istoriji Srbije. Pa kad se narod raštrka između traktora, ringišpila, bradate pevačeice i kruške za nabadanje, utisak će biti da je dovezao milion ljudi. A zapravo i sa ovim povećanim tarifama za dolazak, on više ni stoke dovoljno ne može da obezbedi.

I najbolji deo (tu doduše imam full respekt za gospodina predsednika), što stavlja ove ograde oko okolnih ulica:

GoL3bEOXEAA5dxt?format=jpg&name=medium GoLrmhOXYAAOJGq?format=jpg&name=large

Rispekt za gospodina predsednika. Uzeo si XX evra da dođeš, ima da budeš tu a ne kao prošli put kad mu se narod razbežao čim je počela kišica. Još jednom, jedina stvar koju cenim kod Vučića je pišanje po ljudima koji su mu na platnom spisku, na koji god način, bilo da su to ovi moralni patuljci od Tipsarevića, Tomaševića, Mačvana i sličnih ili ovaj ubogi narod koji za XX evra i sendvič pređe pola Srbije da bi blejao.

Nemaš kičmu? Nema problema, imamo mi ogradu za vas. Pravi tor.

Ostaje nada da narod na bulevaru i okolnim ulicama ima dovoljno govana i jaja koja bi slučajno pala sa terasa direkt na ulicu.

• Like 9
  • Thanks 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Dežurni lekar i sestra i portirska služba moraju da odgovoraju zbog nepomenikovog upadanja na intezivnu negu. Njihov je posao da to spreče, ako nisu sprečili onda su 100% odgovorni. Imamo primer onog engleskog Doktora koji se usprotivio njihovom premijeru, i njega je tajna služba sklonika ali je on svoj posao uradio a tajna služba je ta koja je odgovorna za to kršenje pravila. Ako se dobro sećam poseta je odma prekinuta da se spreči veći skandal. Tek kada "lojalisti" krenu da odgovoraju za svoje usluge nepomeniku počeće da se stvara osećaj odgovornosti i kod njih. A dok ih on sve drži ispod svog kišobrana možemo samo da sanjamo da će ga policija i vojska izdati.

Možda su svi ti ljudi samo "miševi" koji se boje za svoj posao ali mi ih ne plaćamo za to nego da rade ono što im je u procedurama i opisu posla.

• Like 2
Posted (edited)
Spoiler

Bio sam juče na roditeljskom sastanku. Učiteljica je završila dnevni red i onda ukratko objasnila da je bila u zakonskom štrajku, da je radila 30 minuta časove i da će van toga manje više sve biti nadoknađenno, uz napomenu da problemi prosvete nisu nastali u novembru 2024 već mnogo ranije. Na to je krenula priča roditelja - ja kad bih tako radila kao vi, šest meseci godišnje po 4 sata dnevno... ja kad bih štrajkovala mene bi šef nabio na... kolac, kad bi neko u ovoj državi radio svoj posao... Učiteljica je mlada i dobro se držala, insistirala je na persiranju sa nekoliko majki koje su pokušale da joj se obrate sa dušo i srce. Ustadoh i odoh, čuo sam sve što me interesovalo, a psa je trebalo prošetati.

Mrki pogledi dok čekam dete na treningu i listam upadljivo ljubičastu aplikaciju na mobilnom (nije ružičasta nego ljubičasta). Dejana Ilića neće moći ni da uplaše ni da ućutkaju, mogu samo da ga raspizde. Onog trenutka kada se on bezuslovno svrstao uz opoziciju, a posebno onog trenutka kada je počeo da kritikuje studente zbog odbijanja tešnje saradnje sa istom, režim se zatresao, iako to ne zna. Ako je mogao da bude među jedinim pametnim pre 30 godina, sada je još više u pravu. Postoje samo dve strane, dobro i zlo, Dejan je to uvek znao, sada znamo i mi.

Par kolega već prebrojava kućne budžete, fakultetske plate su slabe, a sada ne stižu uopšte. Neverovatno je lako prepoznati u kratkom razgovoru nekoga ko nikada nije bio na fakultetu. Predavanja i vežbe su velikoj većini nastavnog osoblja odmor, nešto kao puš pauza, odmor od pravih obaveza i zadataka - proguravanja rada u časopis koji možda čak i nije predatorski, nalaženje načina da se ubaci kao autor i kolega sa desete katedre kojem je potrebno za reizbor, kopanje po ZLibu da se nađe nešto da se priredi udžbenik koji je trebalo da postoji još pre trideset godina, da se proveri šta je sa Evropskim projektom čije finansiranje je blokirano negde između Ministarstva i fakulteta, ubrzana priprema za držanje vežbi iz predmeta koji je uveden pre dve nedelje...

Neočekivano mlaka reakcija na proterivanje Hrvata, Italijana, državljana EU. Da li je legendarno srpsko gostoprimstvo i čuveni nesvrstani antirasizam samo mit? Verujem da Srbi kao takvi nisu neki posebni rasisti, čak mislim i da ne postoji bogznakakav animozitet prema Hrvatima, pogotovo ne našim. Kao i u ostalim sferama, Srbi smo samo pičke, mnogo veće pičke od većine drugih evropskih naroda. Studenti su tu pokazali i nastavljaju da pokazuju zavidan otklon od matice. Nekako ostaje samo da pravimo EU onakvu kakva bi trebalo da bude - sami. We got EU at home baby.

Plašim se pičvajza u subotu i nedelju. Ljudi su nabrijani

Edited by freethrow
  • Like 12
  • Thanks 1
Posted
24 minutes ago, NMX said:

Ima slika od jutros

Meni je delom ovo jasno on stoke ne može da dovede da napuni sve ove torove, zato mu treba ceo ovaj cirkus da proglasi najveći skup u istoriji Srbije. Pa kad se narod raštrka između traktora, ringišpila, bradate pevačeice i kruške za nabadanje, utisak će biti da je dovezao milion ljudi. A zapravo i sa ovim povećanim tarifama za dolazak, on više ni stoke dovoljno ne može da obezbedi.

I najbolji deo (tu doduše imam full respekt za gospodina predsednika), što stavlja ove ograde oko okolnih ulica:

Rispekt za gospodina predsednika. Uzeo si XX evra da dođeš, ima da budeš tu a ne kao prošli put kad mu se narod razbežao čim je počela kišica. Još jednom, jedina stvar koju cenim kod Vučića je pišanje po ljudima koji su mu na platnom spisku, na koji god način, bilo da su to ovi moralni patuljci od Tipsarevića, Tomaševića, Mačvana i sličnih ili ovaj ubogi narod koji za XX evra i sendvič pređe pola Srbije da bi blejao.

Ostaje nada da narod na bulevaru i okolnim ulicama ima dovoljno govana i jaja koja bi slučajno pala sa terasa direkt na ulicu.

• Ha-ha 1
Posted
39 minutes ago, NMX said:

Ima slika od jutros

Kao u tor da ih je poslao...Mada oni jesu ovce.

• Like 2
Posted

Malo šta me raduje koliko činjenica da Tipsarević, Tomašević, Mačvan i ekipa nikada više neće popiti espreso u kafiću ili pojesti obrok u restoranu a da šanker, kuvar ili kelner nisu pljunuli.

• Like 13
  • Ha-ha 3
  • Pumpaj! 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
15 minutes ago, NMX said:

Malo šta me raduje koliko činjenica da Tipsarević, Tomašević, Mačvan i ekipa nikada više neće popiti espreso u kafiću ili pojesti obrok u restoranu a da šanker, kuvar ili kelner nisu pljunuli.

Iva Štrljić nepravedno zapostavljena.

• Like 4
  • Thanks 2
Posted

Ovo ce biti prva vlast iz koje ce prilican broj ljudi morati da odgovara i ide na robiju. Tu nema dileme. Ljudi su danas toliko ogorceni i nekoj novoj vlasti nece smeti da na pamet padne da pusti ovu bandu da se tek tako izvuce. Ovakav gnev nije bio ni kada je bila borba protiv Milosevica. Ljudi su tada kao prioritet imali da se konacno bolje zivi, da postanemo deo normalnog sveta, a rusenje Milosevica su videli kao uslov za to. Naravno da je bilo i besa, ali sa ovim danasnjem stanjem je neuporedivo. Ljudima je danas priritet da goveda odgovaraju, robijaju i da im se pod obavezno sva imovina oduzme. Vecina je svesna da smo otisli u kurac, prilicno su razocarani u medjunarodnu zajednicu i sav bes je fokusiran na mrcinu i njegove. Sa ogromnom vecinom bi ovde danas prosao eventualni referendum o smrtnoj kazni.

A Tomasevic i ostala bagra ce pobeci iz zemlje. Nisu oni budale, znaju da im ovde nema zivota vise. Oni ni sada ne mogu da odu u bioskop, kafic ili park, a taman posla kada se vlast promeni.

• Like 6
Posted
13 hours ago, Drug Crni said:

Studenti biciklisti će u Austriji i Nemčkoj imati prilike da vide šta znači decentralizovana država u kojoj ne postoji velika razlika u kvalitetu života u glavnom gradu i najmanjem selu. Štaviše, selo i Austriji i Bavarskoj je često lepše od velikog grada.

Ako su pametni i normalni, shvatiće i razumeće kakav prosperitet stvara i donosi sloboda i slobodno društvo. Shvatiće i koliko je svaka druga priča glupa i jadna. Evropu moraju dovesti u Srbiju, a to će najlakše uraditi ako Srbija postane deo te Evrope. Sistem spojenih sudova je fizika.

Već to sve znaju i zato su na pedalama po EU. To što ti pričaš ovaj narod glupavi mora da shvati.

• Thanks 1
Posted

Te ograde su da spreče Šarovića da uđe tamo 🙂 . On živi negde kod Pošte, ako se zeznu pa njegovu zgradu ostave u "toru" onda će imati slobodan ulaz 🙂

• Ha-ha 1