Jump to content

Recommended Posts

Posted

U Madjarskoj je izašlo 450k ljudi više u odnosu na 2022g, kod nas uveren sam da moze i vise u odnosu na 2023, a ipak smo znatno manja zemlja.

Talas promena je vidljiv, ključ su 4 najveća grada, gde po nekoj mojoj proceni njemu je zbirno maksimum 560-570k glasova, a čak i 520k nije nerealno.

Tu nekih 1,6m je apsolutna potreba i da jebeno na Vracaru izadje 75%, a ne 57.

Posted

Posle sat vremena zna se pobednik, poraženi čestita pa makar vladao 15 godina pre toga... Nema šanse u ovoj radikalskoj prćiji za takvo nešto. Toliko nam treba normalna zemlja da to boli...

• Like 21
Posted

Samo pre 2g na lokalnim izborima u Budimpesti za samo 270 glasova je dobio opozicioni lider te izbore, a danas kad se uključe glasovi levice dk i partije 2 psa situacija je 66-29-5( mi hazlink).

Neke paralele se mogu same povuci, uveren sam da Beograd ide ovim putem, a mnogo je važniji glas Beograda na našim izborima, nego Budimpeste na Madjarskim.

• Thanks 2
Posted
13 hours ago, djole said:

Srpski Peter Magyar bi bio Vladimir Cvijan (da je ziv). Da li biste glasali za njega?

Veruj mi, ovo mi je palo na pamet pre nekoliko dana..bukvalno je to mogao biti Cvijan.

Da li bih glasao za njega?
Ako bi uspeo da okupi široku društveni koaliciju protiv Psihoa i ako bi napravio kvalitativni otklon od njegove politike - možda i bih.

Ipak, to je Mađarska, a ovo je Srbija..ima sličnosti, ali ima i priličnih razlika. Po meni, najveća je ta što je Mađarska u EU i ne može ipak sve da prođe, niti bi se neko usudio da to pokuša. 

A ovo sa Cvijanom je ipak totalni šbbkbb scenario

I on i mi zaslužujemo da saznamo šta se zaista dogodilo sa njim. 

Posted

Samo referendumska atmosfera i jedinstvena studentska lista koju će podržati svi, i opozicija i građani!

Prepisati recept od Madjara. Još mnogo toga treba prepisati ali ovo je uslov svih uslova. 

Takođe omogućiti sajt s live semaforom da ne čekamo nepomenika svaki put da prvi objavi rezultate. 

• Like 3
Posted
16 minutes ago, Drug Crni said:

..bukvalno je to mogao biti Cvijan.

Teško, što se mene tiče - nikad mi nije izgledao skroz u vinklu, ne znam zašto. Ni on niti (ludi) Radule.

I kad je skoro cela moja ekipa flipnula za Radulom (kao, znamo ga, he's one of us...) pa neki zatim i glasali za Dojebilo, mislio sam da nisu normalni... I bio sam u pravu, nije mu dugo trebalo da pokaže da je u suštini dileja...

Takav loš osećaj imao sam i sa Cvijanom, ali to je sad nebitno, jer strašno je kako je završio a još je strašnije da se ni dan danas ne zna šta se zapravo dogodilo. I to je u suštini još jedan u nepreglednom nizu zločina AVove mafije.

• Like 4
Posted

Kad se pomene Cvijan, setim se ovog teksta:

https://pescanik.net/slomljeni-junak-naseg-doba/

Nesumnjivo darovit i vredan čovek, ali i dosta osetljiv, potrošen nepravdom koja ga je gurnula na tamnu stranu ali ne u toj meri da bi postao deo ovog zla koje živimo. U nekoj paralelnoj realnosti bi imao neke osobine idealnog disidenta za rušenje vlasti ali imajući uvidu sklop ličnosti malo je verovatno da bi bio dobar za "ceo paket". U svakom slučaju, jedna od žrtava režima i Srbije 21. veka. Zaslužuje da se sazna istina o njegovoj sudbini.

• Like 3
Posted

Ako je Mađar desni centar, onda bi srpski ekvivalent bio neko poput Miloša Jovanovića, ili Zdravka Ponoša. 

"Francuz" je mutniji od Dunava, ne znam ima li Ponoš putera na glavi. Meni onako površno djeluje korektno.

Posted

To sta je Madjar ideoloski je potpuno nebitno.

Ako hocete da izvlacite pouke, pouka je da je potreban sirok front i ignorisanje tema koje vlast forsira godinama, a koje su u ogromnoj meri logicke konstrukcije i (kvazi) problemi na koje nema dobrog odgovora.

Umesto toga fokusirati se na realne probleme drustva, birokratiju, korupciju, kriminal i ekonomiju i to je pouka koju treba izvuci.

Madjar je mogao biti i levi populista kao Cipras, ako bi se fokusirao na zivotne teme isto bi pobedio.

Ideologija je bitna samo utoliko da ne stane ispred pragmaticnosti koja je potrebna da se raskrinka fabrika lazi.

• Like 7
  • Thanks 1
Posted

Inače, ponavljanja izbora na jednom biračkom mestu u Aranđelovcu neće biti. Viši sud u Kragujevcu usvojio žalbe SL i poništio rešenje izborne komisije.

• Like 1
  • Pumpaj! 1
Posted
1 hour ago, Volter said:

ponavljanja izbora na jednom biračkom mestu u Aranđelovcu

Šta je bilo iza tog zahteva za ponavljanjem? To je mesto na kome su studenti dobro prošli? Smanjenje broja mandata studentima, (tamo je situacija "blizu"?) pa da naprave neku rezervu?

Posted (edited)
23 minutes ago, fancy said:

Šta je bilo iza tog zahteva za ponavljanjem? To je mesto na kome su studenti dobro prošli? Smanjenje broja mandata studentima, (tamo je situacija "blizu"?) pa da naprave neku rezervu?

Pobedili su studenti, bilo 100 glasova više za njih. Želja ćacijevaca je bila još jedan mandat ili njima ili manjinskoj Ruskoj stranci. Ima tu i bolesne sujete, izgleda im je to biračko mesto važno jer su ranijih godina tu ubedljivo pobeđivali i nikako ne žele da se pomire sa porazom.

Edited by Volter
  • Thanks 1
Posted

Mislim da Vrhovni ili tako neki sud tek treba da potvrdi odluku u vezi izbora u AR. 

Inače, izgleda da im je potrebno još jedno mesto zbog internog sukoba sa zavetnicima a, kako se priča, i odbornici socijalista su nesigurni. 

Posted (edited)

U principu zele da "skinu" jedna mandat SL i time malo sebi relaksiraju situaciju sa vecinom, a i smanje ucenjivacki potencijal svojih koalicionih partnera. Sami prigovori nisu bili od strane partije, vec kao od pojedinaca koji su glasali van birackog mesta, a ciji glasovi nisu uracunati zbog proceduralne greske (nije potpisan papir od onoga koji glasa, cime je automatski njegov glas nevazeci). Zanimljivo je kako se to uopste desilo, jer nisu svi glasovi van birackog mesta bili nevazeci, vec samo nekoliko. Biracko mesto je veliko, preko 1100 je glasalo na izborima, tako da bi nakon ponavljanja izbora u slucaju da se ponovi npr. Kosjeric (gde su rezultati bili potpuno drugaciji od onog na dan izbora), moglo doci do preraspodele. Mozemo da pretpostavimo sta bi se sve dogadjalo i cime bi se sluzili.

Jedna od teorija je i da je cilj da njihovi glasaju za Rusku stranku, kojoj treba oko 200 glasova (sa onim uvecanjem od 35%) da uzme 1 poslanika. 

Edited by Milutinov Tata
  • Like 2
  • Thanks 1
Posted
20 hours ago, DJ_Vasa said:

celu priču sa mađarskim izborima gledam sa oprezom i dok ne vidim da jasno i nedvosmisleno tera srbijanski režim u tri lepe, neću ni da se mnogo radujem.

Možda nije baš to ali je dobar početak:

Peter Mađar za N1: Znam ko "kumuje" velikim prijateljstvima Orban-Vučić-Fico

...iako je pretpostavio ko "kumuje" velikom prijateljstvu Aleksandra Vučića i Viktora Orbana, ali i Roberta Fica. Dodao je da ne želi da se meša u unutrašnja pitanja Srbije, ali da srpskom narodu može da poruči da "crpi snagu iz jučerašnjih izbora u Mađarskoj".

• Like 6
Posted
51 minutes ago, DJ_Vasa said:

E, ovo već lepo zvuči :thumbsup:

Što bi rekli, držimo palčeve da tako nastavi, vidim da su mu prvi koraci što se Evrope tiče - taman kako treba.

Fino je ispraćeno na Xu, i na N1, da sad ne prenosim sve, al dobro je krenulo :classic_smile:

Posted

Pa iskreno nama je sama pobeda i više nego dovoljna, sigurno neće on kao premijer zemlje koja je veća i bitnija od naše, pogotovo sad na početku svoje ere mnogo posvecivati nama pažnju.

• Like 1
Posted

Ma on treba samo da okrene SVM od sekte, da ne pljuje opoziciju i studente i da ne drži huljinu stranu u EU institucijama a to će sigurno raditi. Ništa drugo nam i ne treba od Mađarske.

• Like 11
Posted
2 minutes ago, Klotzen said:

... Ništa drugo nam i ne treba od Mađarske.

Easy Tiger! :classic_ohmy:

Šoping u Segedinu? 💪

Mađarice? ♥️

Švercovana tehnička roba po normalnom cenama na KupujemProdajem? 👀

• Ha-ha 1
Posted

presedniku pregorela lincna na Mađara manje od 24h od proglašenja rezultata, to je valjda rekord. Što se Cvijana tiče, ne, nikako, baš nikako. Bolji pandan (ali jako loš) bi mogao biti tipa Foto Toni...

Posted

Jesmo li videli ovo:

Vučić: Parlamentarni izbori do 10. jula, ili od septembra do kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras da će parlamentarni izbori biti održani ove godine, navodeći kao mogućnost - do 10. jula, ili od septembra do kraja godine.

Vučić za Radio-televiziju Srbije rekao da izbori neće biti održani u drugoj polovini jula, ili u avgustu.

"A nadležna predmetna institucija doneće odluku o tome u skladu sa interesima građana", rekao je on.

Kazao je da je nemu vlasti dovoljno, jer je na njoj "više nego iko u Srbiji od uspostavljanja višestranačja", ali dodao da ga zanima borba za građane kako ih neko "lažnim promenama ne bi vratio u prošlost".