Jump to content

Recommended Posts

Posted
16 minutes ago, Nek grmi jako said:

Ako pođemo od pretpostavke da bismo voleli da pobedimo svuda i da uvek gajimo nadu jer pretpostavljamo i da u svakom mestu većina ljudi više ne može da trpi, gde su nam šanse odskočile nagore?

Imam ja neku svoju računicu i nadu da bismo mogli do pobede u Boru, Bajinoj Bašti, Sevojnu i Kuli. U svakom slučaju valjalo bi pobediti bar u dva mesta. Istočni deo odgovara režimu, tu su jaki, a ovi izbori uglavnom se održavaju na tom delu Srbije.

• Like 1
Posted
29 minutes ago, Volter said:

Imam ja neku svoju računicu i nadu da bismo mogli do pobede u Boru, Bajinoj Bašti, Sevojnu i Kuli. U svakom slučaju valjalo bi pobediti bar u dva mesta. Istočni deo odgovara režimu, tu su jaki, a ovi izbori uglavnom se održavaju na tom delu Srbije.

Ako se ne varam, na svim izborima zbirno pravo glasa ima oko 200.000 ljudi, ili nešto više od toga, možda i 250.000.

Što znači da treba očekivati da barem oko njih 100.000 iskoristi to pravo i glasa, što je broj koji dosta toga može da nam kaže. Pa čak i kad režim narihta šta mu treba, kako smo prošli na ovim izborima najbolje ćemo videti u odluci da li će ove godine biti raspisani parlamentarni izbori.

Jer ako ih ne raspišu, i mi i oni znamo šta se dogodilo na ovim izborima koji su pred nama.  

Posted

Ako se dobije Bor mozda istok i nije totalno izgubljen, Zaječar je bio li-la, a Negotin je manji od Bora i Zaječara, plus tamo je baš gerijatrija ostala nažalost.

Mada nije istok toliko bitan bas, manje od 200k ljudi ukupno ima.

Posted

Hulji je bitno i selo od 20 glasača i zato između ostalog i pobeđuje. On odlično zna da kad prvi put prizna poraz na izborima da je završio karijeru i upregao je poka Srbije da pomogne u opštinama gde će biti lokalni izbori. Preti, podmićuje, ucenjuje, prebija, nudi zaposlenja i izgradnju puteva do svakog sela. Nije tim ljudima lako da se sami odupru tom presingu. 

Posted (edited)

Dosta toga ide nam na ruku kada je reč o velikim izborima, a ponajviše činjenica da Srbija prati svetske trendove po kojima poverenje u najjače medije ne samo da opada, nego je u ambisu.

Kao zemlja smo, između ostalog, prvi put lane uključeni u globalni izveštaj Rojters Instituta, koji potvrđuje te specifične trendove. Brojevi, dakle, jasno ukazuju da između 40 i 45 odsto ispitanih eksplicitno ne veruje medijima, što je jedan od najviših procenata u Evropi, kao i da u Evropi imamo najmanji procenat onih koji veruju mejnstrim medijima - svega 27 odsto. 

Posledično, naravno, naglo opada i broj konzumenata onoga što režim servira na svojim medijima.

Najviši procenat u Evropi dohvatili smo i u segmentu gde 67 odsto građana koristi društvene mreže kao glavni izvor informisanja. Što potencijalno znači da jutjuber koji strimuje sa svog kuhinjskog stola, koristeći mikrofon kupljen za 20 evra na Temuu, procentualno okuplja veću ciljnu grupu nego režimski mediji u koje je vlast spucala milione.

I to je ono što užasava režim.

Jer, nekada su mogli, recimo, da objave lažne ankete u kojima protivnik nema šanse i tako destimulišu birače, koji ostanu kod kuće jer neće da se cimaju oko već izgubljene stvari, ali danas to nije slučaj kad više od dve trećine građana najviše veruje vestima na društvenim mrežama.

A za društvene mreže ne važi ni izborna tišina, što obesmišljava stari recept anesteziranja birača u poslednjih 48 sati, pa je mobilizacija na društvenim mrežama nešto što vlast ne može da spreči sve i da se okrene naopačke, dubi na glavi i žonglira sa mandarinama. 

I to nije samo kod nas slučaj, jer već smo videli na raznim primerima u svetu da onaj ko uzurpira mejnstrim medije više ne može da računa na isti rezultat sa istim mehanizmima, kao u prošlosti.

Već godinama ne gledam domaće medije, ali kad neko ovde nešto okači ili kad vidim neki klip, odmah znam da režimi koji se oslanjaju na kontrolu informacija danas podsećaju na onu narodnu: drži vodu dok majstori odu, jer oni režimski likovi sa ekrana kao da zadržavaju vodu u šakama. 

I što jače stežu, to više informacija curi u javnost kroz njihove prste.

Edited by Nek grmi jako
Posted
25 minutes ago, Nek grmi jako said:

Dosta toga ide nam na ruku kada je reč o velikim izborima, a ponajviše činjenica da Srbija prati svetske trendove po kojima poverenje u najjače medije ne samo da opada, nego je u ambisu.

Kao zemlja smo, između ostalog, prvi put lane uključeni u globalni izveštaj Rojters Instituta, koji potvrđuje te specifične trendove. Brojevi, dakle, jasno ukazuju da između 40 i 45 odsto ispitanih eksplicitno ne veruje medijima, što je jedan od najviših procenata u Evropi, kao i da u Evropi imamo najmanji procenat onih koji veruju mejnstrim medijima - svega 27 odsto. 

Posledično, naravno, naglo opada i broj konzumenata onoga što režim servira na svojim medijima.

Najviši procenat u Evropi dohvatili smo i u segmentu gde 67 odsto građana koristi društvene mreže kao glavni izvor informisanja. Što znači da jutjuber koji strimuje sa svog kuhinjskog stola, koristeći mikrofon kupljen za 20 evra na Temuu, procentualno okuplja veću ciljnu grupu nego režimski mediji u koje je vlast spucala milione.

I to je ono što užasava režim.

Jer, nekada su mogli, recimo, da objave lažne ankete u kojima protivnik nema šanse i tako destimulišu birače, koji ostanu kod kuće jer neće da se cimaju oko već izgubljene stvari, ali danas to nije slučaj kad više od dve trećine građana najviše veruje vestima na društvenim mrežama.

A za društvene mreže ne važi ni izborna tišina, što obesmišljava stari recept anesteziranja birača u poslednjih 48 sati, pa je mobilizacija na društvenim mrežama nešto što vlast ne može da spreči sve i da se okrene naopačke, dubi na glavi i žonglira sa mandarinama. 

I to nije samo kod nas slučaj, jer već smo videli na raznim primerima u svetu da onaj ko uzurpira mejnstrim medije više ne može da računa na isti rezultat sa istim mehanizmima, kao u prošlosti.

Već godinama ne gledam domaće medije, ali kad neko ovde nešto okači ili kad vidim neki klip, odmah znam da režimi koji se oslanjaju na kontrolu informacija danas podsećaju na onu narodnu: drži vodu dok majstori odu, jer oni režimski likovi sa ekrana kao da zadržavaju vodu u šakama. 

I što jače stežu, to više informacija curi u javnost kroz njihove prste.

Uh ovo su baš optimisticni podaci, ali opet to je ono što sam i ranije pisao, nije njemu samo problem 14g na vlasti u smislu da vecinski biologijom on gubi svoje a ne opozicija, dok novi naraštaja su naravno apsolutno protiv njega, već tolike godine na vlasti su i ogadile ljudima i klasično informisanje, kao i sve veća urbanizacija( nije više bitno za mlade osobe da li su u gradu ili selu, kao što je bitno za 60+ generacije u smislu glasanja).

Bitno je da apsinenti ne gledaju te kanale, a to je i realno jer radikali su poznati po tome da 35g već 99% svojih glasaca uspeju podići na dan izbora, upravo svojom kancerogenim trovanjem.

Posted (edited)
45 minutes ago, Tex_Willer said:

Uh ovo su baš optimisticni podaci, ali opet to je ono što sam i ranije pisao, nije njemu samo problem 14g na vlasti u smislu da vecinski biologijom on gubi svoje a ne opozicija, dok novi naraštaja su naravno apsolutno protiv njega, već tolike godine na vlasti su i ogadile ljudima i klasično informisanje, kao i sve veća urbanizacija( nije više bitno za mlade osobe da li su u gradu ili selu, kao što je bitno za 60+ generacije u smislu glasanja).

Bitno je da apsinenti ne gledaju te kanale, a to je i realno jer radikali su poznati po tome da 35g već 99% svojih glasaca uspeju podići na dan izbora, upravo svojom kancerogenim trovanjem.

Nisu to moji ili vaši podaci, nego ono što je Reuters Institute Digital News Report objavio kao studiju slučaja medijske kliničke smrti.

I dok se na Pinku i Hepiju slavi Vučićevo zlatno doba, oko 45% građana Srbije, dakle još malo pa pola, aktivno i svesno ne veruje apsolutno ničemu što čuje na tim kanalima.  I to nije neki moj opozicioni stav, to je statistička realnost.

Lično, smatram da je situacija još gora po medije u Srbiji nego što nam ti brojevi pokazuju... A sa više od dve trećine onih koji vesti traže isključivo na mrežama, tradicionalni mediji su postali pozadinski efekat koji, kao nekakvo neartiikulisano drećanje, služe samo retkoj populaciji.

I kako to sad izgleda u praksi? 

Nekada je kontrola nad, recimo, RTS-om značila da u petak uveče pred izbore možeš da proglasiš kraj kampanje. Danas, dok traje izborna tišina, mreže gore i mobilizacija se vrši u realnom vremenu. U praksi, takođe, kada lažov laže na nacionalnoj frekvenciji, onog trenutka kada završi rečenicu, na mrežama već postoji video koji ga demantuje, pa je vreme raspada laži spalo na svega nekoliko sekundi.

U Srbiji čak više nije potreban ni veliki vođa opozicije da bi se podigao narod, jer u praksi no nejm aktivista sa telefonom stane ispred kordona ili bagera, strimuje uživo, i za sat vremena ima više ljudi na ulici nego što režim može da skupi autobusima iz pet gradova. 

Zato ovaj naš šahista hoće da sa nama igra šah na tabli koju su društvene mreže odavno prevrnule, pa se jedan pion zaturio negde ispod kreveta ili ormara, konju fali glava, a top se nalazi u kavezu sa hrčkom.

Pogledajte kako ga samo na ovom mestu, što je kap u moru takvih slučajeva, ovdašnji forumaši zatrpavaju materijalom na koji ne može da reaguje. pa kada to multiplikujemo do aktuelnih visina društvenih mreža, dobijamo upravo ono što nam treba za velike izbore.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1
Posted (edited)

Protest u Bogatiću.

Mehanizacijom i traktorima blokirane su centralne ulice u znak podrške dvojici poljoprivrednika koji su posle puštanja iz pritvora dobili zabranu – jedan prilaska svedocima, tako da ne može da ode kući jer su supruga i sin svedoci, a drugi prilaska javnim okupljanjima.

Što se tiče loalnih izbora, koliko vidim još Knjaževac i Smederevska Palanka su ostali, valjda će stići da predaju listu.

Edited by Volter
  • Like 2
Posted
1 hour ago, Nek grmi jako said:

Nisu to moji ili vaši podaci, nego ono što je Reuters Institute Digital News Report objavio kao studiju slučaja medijske kliničke smrti.

I dok se na Pinku i Hepiju slavi Vučićevo zlatno doba, oko 45% građana Srbije, dakle još malo pa pola, aktivno i svesno ne veruje apsolutno ničemu što čuje na tim kanalima.  I to nije neki moj opozicioni stav, to je statistička realnost.

Lično, smatram da je situacija još gora po medije u Srbiji nego što nam ti brojevi pokazuju... A sa više od dve trećine onih koji vesti traže isključivo na mrežama, tradicionalni mediji su postali pozadinski efekat koji, kao nekakvo neartiikulisano drećanje, služe samo retkoj populaciji.

I kako to sad izgleda u praksi? 

Nekada je kontrola nad, recimo, RTS-om značila da u petak uveče pred izbore možeš da proglasiš kraj kampanje. Danas, dok traje izborna tišina, mreže gore i mobilizacija se vrši u realnom vremenu. U praksi, takođe, kada lažov laže na nacionalnoj frekvenciji, onog trenutka kada završi rečenicu, na mrežama već postoji video koji ga demantuje, pa je vreme raspada laži spalo na svega nekoliko sekundi.

U Srbiji čak više nije potreban ni veliki vođa opozicije da bi se podigao narod, jer u praksi no nejm aktivista sa telefonom stane ispred kordona ili bagera, strimuje uživo, i za sat vremena ima više ljudi na ulici nego što režim može da skupi autobusima iz pet gradova. 

Zato ovaj naš šahista hoće da sa nama igra šah na tabli koju su društvene mreže odavno prevrnule, pa se jedan pion zaturio negde ispod kreveta ili ormara, konju fali glava, a top se nalazi u kavezu sa hrčkom.

Pogledajte kako ga samo na ovom mestu, što je kap u moru takvih slučajeva, ovdašnji forumaši zatrpavaju materijalom na koji ne može da reaguje. pa kada to multiplikujemo do aktuelnih visina društvenih mreža, dobijamo upravo ono što nam treba za velike izbore.

Nisam rekao da su optimisticni podaci u smislu da je to nerealno, nego bas suprotno, ja sam takodje u sličnom rezonu kao i ti, dok postoje osobe na forumu koje smatraju da se nismo ni za pedalj pomerili.

Boban Stojanovic je još pre godinu dana sve rekao u smislu izbora, on na njih ne sme izaći I izbora ni neće biti 2026g.

I sad ovo istraživanje NSPM mi je jos vece smeće, jer tamo većina osoba koje su se našle u anketi se pre svega informišu preko tv.

• Like 1
Posted (edited)
19 minutes ago, Tex_Willer said:

Nisam rekao da su optimisticni podaci u smislu da je to nerealno, nego bas suprotno, ja sam takodje u sličnom rezonu kao i ti, dok postoje osobe na forumu koje smatraju da se nismo ni za pedalj pomerili.

Boban Stojanovic je još pre godinu dana sve rekao u smislu izbora, on na njih ne sme izaći I izbora ni neće biti 2026g.

I sad ovo istraživanje NSPM mi je jos vece smeće, jer tamo većina osoba koje su se našle u anketi se pre svega informišu preko tv.

Što se tiče NSPM, njihovo najnovije istraživanje u kojem zajednička lista studenata i opozicije ima 6pp više od režimske liste, verovatno barem za neki procenat štipa studente jer ima i onih koji ni telefonski ne smeju da se iskažu. 

I šta režim zaključuje iz toga?

Mogao bi, recimo, da zaključi da je NSPM opozicioni polster, prevashodno jer znaju da ih oni ne finansiraju, pa da te rezultate jednostavno bace kroz prozor. Ali budući da se slični brojevi nalaze i u njihovim istraživanjima, koje naravno nikada neće objaviti, oni se već ozbiljno češu po glavi... I pitaju se:

A šta ako ipak ne uspemo da ih razjedinimo?

Jer kad u ovom relativnom zatišju imamo takve brojeve, možemo samo da pomislimo kako će se stvar kretati kad političko tlo uzavri.

Edited by Nek grmi jako
Posted
1 minute ago, Nek grmi jako said:

Što se tiče NSPM, njihovo najnovije istraživanje u kojem zajednička lista studenata i opozicije im 6pp više od režimske liste, verovatno barem za neki procenat štipa studente jer ima i onih koji ni telefonski ne smeju da se iskažu. 

I kad u ovom zatišju imamo takve brojeve, možemo samo da pomislimo kako će se stvar kretati kad političko tlo uzavri.

Telefonsko istrazivanje u 2026g je baš prošlost, u smislu naravno da i dalje 60% ispitanika treba se na taj način anketirati, ali internet ankete i licem u lice takodje moraju biti zastupljeni...

Pogotovo ako telefonske ankete sadrže visok procenat fiksnih telefona, to ne znam da li ima negde naglašeno.

A dobro i kazes deo osoba se i plaši javno da iskaže svoje mišljenje, dok njegovi, pogotovo penzioneri iz topa odgovaraju.

Posted
2 hours ago, Volter said:

još Knjaževac i Smederevska Palanka su ostali, valjda će stići da predaju listu.

Dosadan sam s ponavljanjem, ali da li su ovo, mislim zezanje s neprihvatanjem liste nekako uspeli da internacionalizaciju?

Posted (edited)
10 minutes ago, Barkley#34 said:

Koliko sam ispratio, u Knjaževcu su predali žalbu jer nema šta ponovo da predaju listu zbog kriminala OIK.

Da, u pitanju je žalba. Još uvek nema informacija da li je i usvojena. Jesu i naši negde zabrljali, kao u Sevojnu, ali ovo što rade idioti je katastrofa. U Knjaževcu je morao SNS biti prvi na listi, kao i svuda, namerno opstruišu, odugovlače, još kad se napravi greška kao u Sevojnu onda se osile još više. Gamad nenormalna.

Edited by Volter
  • Like 4
Posted

Koliko sam shvatio u Sevojnu je bila neka tehnicka greska prilikom predaje gde je nosilac liste potpisao neki papir koji je trebao da potpise onaj koji je osnivac GG. Pokusali su iz IK da im zadrze sav materijal i da ih nateraju da ponovo sklupljaju potpise, medjutim "razum" je prevladao, pa je to jutros relativno brzo sve zavrseno.

U Arandjelovcu je bio neki tehnicki probelm zbog koga su pretpostavili da ce im oboriti listu, pa su ponovo sakupljali potpise u subotu, i veceras je lista proglasena pod brojem 3. Tu je uletela pod brojem 2 Ruska stranka.

• Like 1
Posted

Dao si mi slagvort, pricali smo o ovim fantomskim listama kao instrumenti vlasti da odvuce glasove od studenata. Na ovom primeru se jasno vidi zasto je to potpuno retardirana strategija koja bi trebalo da se SNSu vrati kao bumerang.

Prvo ime liste. Ujedinjeni podrzavamo mlade. Sad neko naivan i ne zna i bude super, svaka cast. I da ima takvih. Zasto bi ta osoba glasala za ovu listu koja "podrzava mlade" umesto za... mlade?! Odnosno studente. Nema nikakvog smisla. Znaci ko je hteo da glasa za studente glasace direktno za studente.

Druga stvar, ovo je manjinska lista, treba im manje da udju u parlament, ali su male sanse da se to desi, osim ako SNS svojima ne nalozi da je uguraju tu. To ponovo nema smisla jer smanjuju svoj broj glasova, a to moze i duplo da im se obije o glavu, ako ni to ne bude dovoljno, a studenti uzmu vise glasova, onda rasipanje glasova ide studentima u korist kao najjacoj listi.

Trece, ne znam da li u Arandjelovcu zapravo ima dovoljno onih koji bi se po nacionalnom kljucu identifikovali sa ovom listom, pa da to ima smisla, i da takvi budu prevareni. Ako ih ima, neka ih bude i 100, studenti bi trebalo da to uzmu u obzir i direktno im se obrate i resen problem.

Sve se svodi na informisanost. Ako nismo dovoljno informisani posle svega sto se desava, i treba da nas jase vuciceva mafija.

• Like 1
Posted

svaka ova od db ubačena lista imaće svoje kontrolore na biračkim mestima i činiti većinu u biračkom odboru, pomagaće hulinim lopovima da što više pokradu ili sruše biračka mesta gde osete da su u minusu

oproban metod još od izbora na severu Kosova ali gurala se tad glava u pesak, sad su usavršili sve to, imaju policiju uz sebe i radiće mnogo veće lopovluke bez pardona

Posted (edited)

U Arandjelovcu ovo i nije toliko "opasno", samo su dve bitne liste i tu nece biti raspinja glasova, tako da ove "manjinske" liste treba bas dosta da dobiju da bi mogle imati neki uticaj. Ali u Palanici pod brojem 2 je lista "Studenti Palanke" koja je fantomska, imaju i 2 opozicione liste i ceka se proglasenje studentske, tu vec mogu i sa manjim procentom da odvuku nekoga. U Kuli je vec poznato da su se upisali isto pod brojem 2 kao "Mladi Kule", plus postoji i opoziciona lista pored studenstske, tako da i tu mogu da uticu, mada je ovo poznato vec poodavno pa verujem da u Kuli rade na tome da se objasni ljudima ko je ko zapravo.

Jutros citam da ce na zapadu, u Sevojnu i Bajinoj Basti Stamatovic ici samostalno, bas me zanima koliko ce glasova odvuci sada kada je uz SNS. U obe opstine opozicija i studenti idu zajedno.

Edited by Milutinov Tata
  • Like 1
Posted
33 minutes ago, Barkley#34 said:

Pored ovoga što perkos kaže, računaće i na greške pojedinih birača, svaki glas koji štrpnu se računa.

A mozemo i ovako - ko ne moze da zapamti broj koji treba da zaokruzi ne samo da treba da trpi Vucica zauvek nego i da mu se oduzme pravo glasa.

Posted

To i ja mislim, male su sredine, fokusirana kampanja, valjda toliko može da se upamti. Samo što zbog nečije gluposti ćemo i mi ostali da trpimo, nadam se da takvih nema puno.

Uvek se setim onih "Mađara" iz Vranja koji su preterali sa pamćenjem broja za glasanje. :lol_2:

14 minutes ago, Milutinov Tata said:

Jutros citam da ce na zapadu, u Sevojnu i Bajinoj Basti Stamatovic ici samostalno, bas me zanima koliko ce glasova odvuci sada kada je uz SNS. U obe opstine opozicija i studenti idu zajedno.

Ovo sam i ja jutros saznao. Imaće znatno manje nego pre ali ćemuzeti neki glas. Dobro je što je u tim opštinama barem sve jasno što se tiče čru opozicione liste, nema viška fantoma.