Volter Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) Šta opozicija kaže na Lomparov predlog o zajedničkoj listi studenata i stranaka, uz jedan uslov? https://www.danas.rs/vesti/politika/lompar-predlog-studentska-lista-opozicija/ Quote „Profesori moraju da podrže pravo svojih studenata na pobunu. To ne znači da uvek moraju da se slože, ali pravda da se buni pripada njima. Ja to nisam mogao da napustim. Sad je situacija drugačija, zaoštrenija i moglo bi se reći da ja zastupam jedno, malo rasprostranjeno mišljenje u našoj javnosti, da bez zajedničkog dejstva nacionalno i građanski orijentisanih ljudi vrlo teško naći formulu za smenjivanje režima i razvoj društva na bilo kom nivou razvijenosti. Ovaj stepen društvenih sukoba izaziva trajnu neurozu. Režim na tome insistira“, rekao je on. Nema ništa od ovog predloga, al i Lompar polako kreće sa kampanjom da ugura opoziciju na studentsku listu, samo još da pronađe način. Možda i nije istina da je Lompar jedan od savetnika studenata. Što se mene tiče, nikakav problem da bude zajednička lista. Već sam pisao da samo želim da ovim monstrumima vidim kraj vladavine, a kasnije ćemo raspravljati o drugim pitanjima. Edited 18 hours ago by Volter 1
goldberg Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago On 2/5/2026 at 9:58 AM, tomas.hokenberi said: Ne. Svima je jasno da SNS nije normalna stranka. SNS suštinski nema ideologiju osim ako krađa i korupcija nisu ideologija. SNS, međutim podilazi svom biračkom telu koje je većinski "svetosavsko"-rusofilsko i "velikosrpsko". Ja nemam ništa protiv "prave desnice'. Pa ne moze normalna demokratija da se gradi tako sto na izborima u ponudi imas samo stranke "protiv kojih nemam nista protiv". To je SNS narativ, samo sa drugog ideoloskog ugla. I njima su OK i SPS i SRS, ali i SDPS, Krstic, Kena, Bulatovic, Vesic i ostali preletaci. Svi su OK i mogu biti deo vlasti dok "ne ruse drzavu" i "ne zele opet da kradu", "zato mrze naseg predsednika" itd. Sustina je da, ako si pravi demokrata (kao @fancy) moras da navedes stranke za koje ne bi sigurno glasao, ali si OK sa tim da budu na izborima i promovisu svoju pricu. Ako to ne postoji, onda se zalazemo samo za jednopartijsko drustvo. On 2/5/2026 at 10:04 AM, tomas.hokenberi said: I da jedan od simptoma bolesti srpskog društva je upravo stav o Kosovu. Srbija 1912 nije oslobodila Kosovo već ga je okupirala. Kosovsku mitovi su kancer srpskog društva i što pre svi shvate da Kosovo više NIKADA neće biti deo Srbije to će biti bolje za mentalno zdravlje populacije. Koga briga za mentalno zdravlje populacije? Ako je neko opterecen sa ljudima koji guslaju o Kosovu i ako je neko opterecen sa ljudima koji bi da "prodaju Kosovo" i jedan i drugi imaju probleme. Ni u jednoj zemlji ljudi koji lose zive nisu spremni da odustanu od nekih mitova i to je cinjenica. Evo u Hrvatskoj, EU, NATO, pa slave "Oluju" i dalje i Thompson im peva pred 500 000 posetilaca. A zasto? Zato sto su jedine politicke ponude "budi kul, ne budi nacionalista" i "ne damo nasu Hrvatsku". Sto se prve opcije tice, nju ce prihvatiti bogatiji slojevi drustva, oni koji ne moraju da brinu za egzistenciju, oni koji su prosto vaspitani tako da ne vole velikohrvatstvo ili velikosrpstvo. Sta ostali imaju od LDP price da treba priznati Kosovo? Da li je LDP ponudio plan kako da ljudima bude bolje, kako da imaju vece plate, kako da se uredi drustvo? Ne, jahali su na svojoj prici svojih 5% tako sto su sve ostale proglasavali "mracnim nacionalistima, ravnozemljasima" zato sto su paraziti kao i svi ostali. Zato ih je jedno 75% sada u SNS (Milic, Prokic, Jovanovic, Ostojic...). Taj koji prica da je najvaznije da se SNS ukloni jer "smrdljivi nacionalizam" ili direktno radi za Vucica (kao cuvena lista "Srbija na zapadu") ili indirektno tako sto ga ne zanima borba protiv njega nego jure na izborima svojih 5-10% ljudi kojima smeta nacionalizam i KosovoJeSrbija prica. Isto vazi i za desnicu i "Vucic je los jer je zapadni covek" ali to je vec ispricana prica. 1
tomas.hokenberi Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 7 hours ago, goldberg said: Koga briga za mentalno zdravlje populacije? Ako je neko opterecen sa ljudima koji guslaju o Kosovu i ako je neko opterecen sa ljudima koji bi da "prodaju Kosovo" i jedan i drugi imaju probleme. Vrlo je bitno ako se radi o većini populacije. Pričaš o ekonomiji i poboljšanju kvaliteta ẓ̌ivota a ne shvataš da postoji veza između u srbovanja/rusovanja i ekonomskih neuspeha i pada kvaliteta života. 3
fancy Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 18 minutes ago, tomas.hokenberi said: a ne shvataš da postoji veza između u srbovanja/rusovanja i ekonomskih neuspeha i pada kvaliteta život Politički sistem koji funkcioniše i pri tom je zasnovan na zakonu, pravu i slobodi ispegla sve to. Mi treba da gradimo funkcionalan sistem bez opterećivanja "jao ovo ne sme, jao ovo mora". Bar ja tako mislim.
tomas.hokenberi Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 6 minutes ago, fancy said: Politički sistem koji funkcioniše i pri tom je zasnovan na zakonu, pravu i slobodi ispegla sve to. Mi treba da gradimo funkcionalan sistem bez opterećivanja "jao ovo ne sme, jao ovo mora". Bar ja tako mislim. Slazem se ja, ali takav sistem nije moguć u društvu gde takvi čine većinu. "Srbovanje" ide zajedno sa stavovima bliskim fašizmu i populizmu. 3
Utopista Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Problem je i u tome što neke organizacije koje se predstavljaju kao stranke to nisu, nego su zločinačke organizacije koje su odavno trebale biti ugašene i zabranjene, a destine, možda i stotine ljudi pohapšeno. Jednostavno imamo ovde suviše krvavu zaostavštinu da bi rekli tek tako - pa dobro svako ima pravo da promoviše svoje ideje. Posle stotina hiljada mrtvih, ko zna koliko ranjenih, miliona unesrećenih, a za šta su dobrim delom odgovorne baš te organizacije - mislim da se ne sme tako jednostavno i opušteno gledati na te ideje i takvu politiku, a za mene je Lompar sa svojim pričama i idejama predstavnik i nastavljač takve politike. To je makar moje mišljenje.
berti Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Jeste, baš ce nama da bude bolje čim priznamo Kosovo. Kako da ne. Baš je to bitno. Ljudi se kao pijan plota hvataju takvih stvari, nekakvih katarzi, soucavanja sa prosloscu. Pa eto vam Vucic, završio je Kosovo potpuno, rešio taj problem. To što je on uradii ni Cèda Jovanovic sa sve Čankom nikada ne bi uradio. I baš nam je sada bolje. A tek kada se izbije iz glava ljudi mit o Kosovu... E tek tada ce biti sve ok. Nestace korupcije, nestave kriminala, ubijanja politickih protivnika.... Nece biti lopovluka epskih razmera, gusenja medija, prebijanja ljudi.... Koga boli vise kurac za Kosovo. Gledam sad, Deleze tuzi Srbiju. Sad ce biti milionske kazne za Srbiju jer je majmun ubirao poene političke, a građani nista nisu dobili ti navodnim merama. Pa ce kazna za pojas da ode na sto hiljada... A mi mlatimo o Kosovu
Utopista Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Upravo Lompar i slični mlate o Kosovu. I ne samo o njemu nego o velikoj Srbiji koju maskiraju u priču o Srpskom svetu, pa onda Srpskom integralizmu. Ceo moj sada već negde i predugačak život se to Kosovo koristi kao kočnica za promene ovde. Sećam se onaj Koštuničin ministar policije koji je obijao trafike kada su ga pitali o tome da je rekao - kako vas nije sramota da pitate o trafikama dok Kosovo gori. E ovde se Kosovo koristi samo u takve svrhe a za narod dole takve baš zabole... I nije Vučić rešio Kosovo - to su klasične nedavačke priče da je on to uradio, zli zapad ga je zato i doveo...i zato ga pola od ovoh ljudi na ulici i pokušava srušiti. A ne baš zbog korupcije, kriminala, gušenja medija, Delezea... U tome i jeste problem i naša tragedija. Edited 7 hours ago by Utopista 1
Klotzen Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Mi smo u jednom trenutku imali skupštinu bez i jedne anti EU stranke što definitivno nije normalno u zemlji gde je odnos pro i anti EU pola pola. To je anomalija koju svi zaboravljaju. I to je ono biračko telo na koje pucaju suverenisti. Nisam siguran ni danas da li imamo makar 10% anti EU stranaka u skupštini. Drugi problem Srbije je što je pitanje ulaska u EU palo negde na 6-7 mesto u prioretitima mnogih građana kada neko odlučuje za koga će glasati kako zbog propagande režima tako i zbog gluposti koje EU radi unazad jedno 20 godina. 1 1
Utopista Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) A ja baš mislim obrnuto. Da nemamo ni 10% stranaka i poslanika koji su zaista za EU. Mislim ako su tebi stvarno sns i sps pro eu stranke onda ne znam šta da ti kažem... I voleo bi da znam koje to gluposti EU radi već 20 godina? Bukvalno nikada bolje nije bilo biti član EU nego u zadnjih 20, 30 godina. Nema ratova, otvorene granice, nema carina, porast standarda, ove istočne države bukvalno neprepoznatljive u odnosu na ono što su bile pre ulaska u EU... Edited 7 hours ago by Utopista 1
tomas.hokenberi Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 39 minutes ago, Klotzen said: Mi smo u jednom trenutku imali skupštinu bez i jedne anti EU stranke što definitivno nije normalno u zemlji gde je odnos pro i anti EU pola pola. To je anomalija koju svi zaboravljaju. I to je ono biračko telo na koje pucaju suverenisti. Nisam siguran ni danas da li imamo makar 10% anti EU stranaka u skupštini. Drugi problem Srbije je što je pitanje ulaska u EU palo negde na 6-7 mesto u prioretitima mnogih građana kada neko odlučuje za koga će glasati kako zbog propagande režima tako i zbog gluposti koje EU radi unazad jedno 20 godina. Ni jedne jedine sekunde Srbija nije imala skupštinu bez anti-eu stranaka. Kada to ni SPS, ni SNS ni DSS nisu bili u skupštini, da ne pričamo o manjim anti-EU strankama? U kojoj paralelnoj dimenziji su to pro-EU stranke? 1
Klotzen Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 1 hour ago, Utopista said: A ja baš mislim obrnuto. Da nemamo ni 10% stranaka i poslanika koji su zaista za EU. Mislim ako su tebi stvarno sns i sps pro eu stranke onda ne znam šta da ti kažem... I voleo bi da znam koje to gluposti EU radi već 20 godina? Bukvalno nikada bolje nije bilo biti član EU nego u zadnjih 20, 30 godina. Nema ratova, otvorene granice, nema carina, porast standarda, ove istočne države bukvalno neprepoznatljive u odnosu na ono što su bile pre ulaska u EU... Na papiru su svi za EU i to je ono što se čita. Sama EU kaže da je SNS pro EU stranka i pridruženi su član evropskih narodnjaka. Nisu svi sposobni da vide da SNS nema veze sa ulaskom u EU. Ima i stranaka iz opozicije za koje ne bi mogao sa sigurnošće reći da li su za EU ili protiv kao na primer Aleksić i Ponoš koji to na papiru jesu ali retko kada o tome pričaju. EU je recimo vlade Đinđića, Koštunice i Tadića maksimalno pritiskala i javno kritikovala i time pomogla dolazak SNS na vlast. Osim možda prve godine posle pada Slobe nije bilo godine da nije bilo nekih kritika koje su javno izgovarane pa onda radikali to ponavljaju kao papagaji. Sa druge strane SNS je imao 10 godina bez ikakve kritike i pritiska da radi šta god hoće. I pride još pred svake izbore dođe Merkel, Makron ili Ursula da kažu "Dragi Aleksandre". Unazad par godina tek imamo neke kritke a tek u ovoj zadnjoj godini kritike kakve su trebali non stop da im daju međutim one danas imaju manji uticaj na srpsko javno mnjenje nego da su to radili recimo 2014 jer hulja nije sedeo skrštenih ruku. Kada neko ko je za EU gleda to onda se zapita što sam ja za EU kada oni podržavaju vlast koja radi skoro sve suprotno standardima EU. I tako dođemo do toga da ljudima nije na prvim mestima prioriteta da li je neka stranka pro ili anti EU kada odlučuju da li da glasaju za nju. Edited 6 hours ago by Klotzen 1
berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Utopista said: Upravo Lompar i slični mlate o Kosovu. I ne samo o njemu nego o velikoj Srbiji koju maskiraju u priču o Srpskom svetu, pa onda Srpskom integralizmu. Ceo moj sada već negde i predugačak život se to Kosovo koristi kao kočnica za promene ovde. Sećam se onaj Koštuničin ministar policije koji je obijao trafike kada su ga pitali o tome da je rekao - kako vas nije sramota da pitate o trafikama dok Kosovo gori. E ovde se Kosovo koristi samo u takve svrhe a za narod dole takve baš zabole... I nije Vučić rešio Kosovo - to su klasične nedavačke priče da je on to uradio, zli zapad ga je zato i doveo...i zato ga pola od ovoh ljudi na ulici i pokušava srušiti. A ne baš zbog korupcije, kriminala, gušenja medija, Delezea... U tome i jeste problem i naša tragedija. Jeste predao Kosovo. Bukvalno je ostalo samo da se potpiše. Samo uporedi kakvo je stanje bilo pre njegovog dolaska na vlast, kakvo je sada. I da, ovo što je on obavio ne bi uradili ni ZLF, PSG i Đjilasova ekipa. Tako da je on valjda na pravom putu, potpisace kada ga još malo stisnu i ispunice se vlazni stav nekih. Tako da, izbor pri glasanju kod pojedinaca je valjda jasan.
Utopista Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Pa videli ljudi da ovde nema sa kim ovde da se radi. Pomogli su da Djindjić dodje na vlast, mi ga streljali, odmah posle prodali smo Nis Rusima i otvorili im vrata da rovare ovde i po regionu , i izabrali smo opet iste one koji su nas devedesetih gurnuli u propast. Znali su oni dobro da je DOS mešavina svega i svačega kao i sada studenski poker... Mi smo mogli ući kada i Hrvatska ali jednostavno nismo hteli završiti posao sa Haškim tribunalom. Sam je Koštinica pričao da mu je to zadnja rupa na svirali. Kada su videli da je takva situacija podržali su bili koga ko može garantovati stabilokratiju. A što je to Vučića ipak smo mi krivi a ne oni. Oni pokušavaju da ostvare svoje interese što je valjda normalno, i da nas dajući nam mrvice koliko toliko drže da ne odemo sasvim ka Rusiji i Kini... Realno ja prvi ovakvu državu ne bih primio u EU. Samo im treba nova Madjarska sa Orbanom. S'tim da ovde ni veći deo naroda ne želi u EU. Mislim ovo je skroz pojednostavljeno, ali je otprilike tako. Evo ja sam ceo život ovde pa ne mogu sa sigurnošću reći za bilo koju stranku da je zaista pro EU. Mnoge je osnovala služba da glume višepartizam, a i one koje možda nisu njihov produkt su izbušene kao sito. Da li ima krivice i grešaka i EU u vezi sa nama? Sigurno. Ali prvenstveno smo sami krivi...
Utopista Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 20 minutes ago, berti said: Jeste predao Kosovo. Bukvalno je ostalo samo da se potpiše. Samo uporedi kakvo je stanje bilo pre njegovog dolaska na vlast, kakvo je sada. I da, ovo što je on obavio ne bi uradili ni ZLF, PSG i Đjilasova ekipa. Tako da je on valjda na pravom putu, potpisace kada ga još malo stisnu i ispunice se vlazni stav nekih. Tako da, izbor pri glasanju kod pojedinaca je valjda jasan. Kosovo je izgubljeno odavno pogrešnom politikom i velikim žrtvovanjem Albanaca sa Kosova. Ko je nama kriv što niko nije hteo tamo da se preseli da živi, kao što ni sada neće u Bujanovac recimo? Ili generalno nigde van Beograda i Novog Sada. Ovo što Vučić radi su samo tehnikalije i daj bože kada bi se najzad rešili tog tereta zbog kojeg šlajfujemo. Ili da ratujemo za teritoriju gde je 90% naroda koji ne želi živeti pod našim vlastima. Probali smo, a ako hoće narod ponovo nemam ništa protiv, ali neka požure jer u medjuvremenu ostadosmo i bez centralne Srbije. Ili neka te silne patriote prodaju svoje stanove po Beogradu i kupe dole na jugu kuće. Neka presele firme tamo, neka pokažu nešto na delu a ne samo retorički... Kada već spominješ da je nečiji vlažni san da ostanemo bez Kosova očekujem da si i ti prodao imanje i preselio se negde dole na jug da popraviš malo situaciju i razbiješ te snove nekima za koje misliš da ih sanjaju? Evo ja sam se preselio iz Beograda u kojem sam se rodio i živeo 50 i kusur godina, u selo u Šumadiji, i ostavljam ovde lokalnoj zajednici soma evra mesečno, što u prodavnici, što u kafani, što lokalnim majstorima... A vi? Ne znam da li će su ljudi svesni kolika je pustoš čim se izadje iz većih gradova? Nema ljudi, posebno nema mladih. U selu 8 km od ovog gde sam se prošle godine zatvorila jedina prodavnica. Ljudi dolaze ovde da kupuju, 8 km prelaze, stari i bolesni mole malo mladje da im kupe potrepštine. A pričamo o pravom srcu Srbije gde je 99% stanovništva Srpsko. Jbg kada imaš gangrenu bolje iseći taj deo tela nego da se proširi i da umreš... Edited 5 hours ago by Utopista
berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 14 minutes ago, Utopista said: Kosovo je izgubljeno odavno pogrešnom politikom i velikim žrtvovanjem Albanaca sa Kosova. Ko je nama kriv što niko nije hteo tamo da se preseli da živi, kao što ni sada neće u Bujanovac recimo? Ili generalno nigde van Beograda i Novog Sada. Ovo što Vučić radi su samo tehnikalije i daj bože kada bi se najzad rešili tog tereta zbog kojeg šlajfujemo. Ili da ratujemo za teritoriju gde je 90% naroda koji ne želi živeti pod našim vlastima. Probali smo, a ako hoće narod ponovo nemam ništa protiv, ali neka požure jer u medjuvremenu ostadosmo i bez centralne Srbije. Ili neka te silne patriote prodaju svoje stanove po Beogradu i kupe dole na jugu kuće. Neka presele firme tamo, neka pokažu nešto na delu a ne samo retorički... Kada već spominješ da je nečiji vlažni san da ostanemo bez Kosova očekujem da si i ti prodao imanje i preselio se negde dole na jug da popraviš malo situaciju i razbiješ te snove nekima za koje misliš da ih sanjaju? Ne znam da li će su ljudi svesni kolika je pustoš čim se izadje iz većih gradova? Nema ljudi, posebno nema mladih. Jbg kada imaš gangrenu bolje iseći taj dan deo tela nego da se proširi i da umreš... Masis poentu. Jebe se meni za Kosovo. Nekima je to tema svih tema i misle da je najbitnije rešiti se tog balasta. Vucic je najvise od svih uradio na resavanju tog balasta, vise od bilo kog političara koji je bio i koji bi bio u buducnosti na njegovom mestu. Ako vam je to najbitnija tema, onda izvolite vodite se time kad glasate.
Utopista Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Pa ne znam brate, ti pričaš da nam Vučić ispunjava nekakve snove. Što bi bilo ko normalan sanjao da ostane bez dela teritorije. Ja samo pričam onako kako vidim da jeste, a loše je. A o Kosovu kažem priča upavo Lompar i slični, naravno iz Beograda, ni slučajno ne iz Preševa...
berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Jbg , sad. Moze i direktnije. Da znas da ce Vucic sigurno potpisati nezavisnost Kosova, da niko drugi nece, kome bi dao glas? A nemojmo se zavaravati da nece da potpiše. Hoce kada ga budu još stegli. Vlazni snovi jer vam je to najbitnije, jer je to ultimativna stvar, jer ste to postavili kao vrhovni cilj posle kojeg ce valjda sve automatski.krenuti bolje.Samo to da se reši.
Utopista Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 9 minutes ago, berti said: Jbg , sad. Moze i direktnije. Da znas da ce Vucic sigurno potpisati nezavisnost Kosova, da niko drugi nece, kome bi dao glas? A nemojmo se zavaravati da nece da potpiše. Hoce kada ga budu još stegli. Vlazni snovi jer vam je to najbitnije, jer je to ultimativna stvar, jer ste to postavili kao vrhovni cilj posle kojeg ce valjda sve automatski.krenuti bolje.Samo to da se reši. Niti sam glasao ikada za smradikale niti ću ikada i glasati sve da nas uvedu i u EU. Što ne bih rekao za mnoge koji su sada najveći kritičari Vučića... Ne znam odakle ti da nam je to u vezi toga najvažnije? Bukvalno samo primećujem da Lompar nastavlja tu zaludnu priču sve iz bezbednog Beograda i kažem da me to odbija od njega i onih koji se ne ogradjuju od njega i takvih priča. Naravno da ću glasati za tu studentsku listu jer je izbor veoma mali. Ali to ne znači da ne trebamo kritikovati ono što nam se ne svidja, svako sa svojih pozicija. Pametnim ljudima i najgluplje kritike pomažu, koriguju... Edited 5 hours ago by Utopista
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Apsolutno niko nikad nije to rekao, vec je Kosovo bukvalno politicki stit za nerad, mito i korupciju. Nekad je to bila srpska krajina, pa RS, a ultimativni je to Kosovo kao Gordijev cvor koji se ne sme preseci jer IZDAJAAAA. I promasena je prica da neko forsira priznavanje Kosovo, ono sto ljudi pokusavaju da kazu je da od te gluposti koja nije vazna za zivot ljudi van tog Kosova pravimo ultimativno pitanje koje koci sve drugo i sluzi za izgovor politicarima da ne resavaju prave probleme drustva. I ta drzavna politika prema Kosovu se uvek fokusirala na "15% teritorije" a ne na zivot ljudi tamo, sve su dimne zavese i kulise koje sluze da zamazu nesposobnost i lopovluk. I zato se kaze da bi kada to pitanje stavimo ad acta "svanulo" jer je to ocigledno preduslov da bar pravi problemi budu u fokusu. 3 1
fancy Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 3 hours ago, tomas.hokenberi said: Slazem se ja, ali takav sistem nije moguć u društvu gde takvi čine većinu. "Srbovanje" ide zajedno sa stavovima bliskim fašizmu i populizmu. Druže, naš razgovor je upravo postao - U odbrani igramo čoveka, bez preuzimanja... - Da, ali u zoni, plava miriše glasnije od pola šest.
berti Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Bese receno da je za mentalno stanje ovog naroda bitno da se što pre rešimo tog balasta zvanog Kosovo. A od dobrog mentalnog stanja zavisi između ostalog i svest o pravom izboru pri glasanju. Znaci, bitno je rešiti to, a jedini koji to "ispravno" rešava je Vučić. Niko pre njega to nije doveo toliko blizu rešavanja. Kosovo štit za pljačke, korupcije... Onda kada se to reši, nema više štita ili nema više pljačke, korupcije... Ja lično necu gore da živim i kada Vucic potpise to priznanje. Necu ni bolje. Takođe, kada dođe na red i ona Preševska dolina, a doci ce jer nema razliga da ne dođe, bice mi isto. Neka potpise i to, da se resimo i tog balasta. Valjda ce tako reagovati i ostali koji bi da se rešavaju svih tih balasta. Samo je problem što ne znam da li ima te drzave u Evropi čiji građani bi jedva čekali da se reše takve vrste balasta. Ne bih se kladio da njima baš toliko nisu važne teritorije. Za.kameñcugu bi ispalo svašta.
Barkley#34 Posted 38 minutes ago Posted 38 minutes ago (edited) Edit: Edited 20 minutes ago by Barkley#34 2
Recommended Posts