Volter Posted yesterday at 07:30 AM Posted yesterday at 07:30 AM Quote Vučić je u petak uveče gostujući na televiziji Pink, između ostalog rekao da je plan studenta u blokadi bio da ga izvedu na debatu pred ljude na Trgu Republike i postave scenu poput one u ubistvu Čarlija Kirka, konzervativnog aktiviste, u Americi prošle nedelje, ako im neko nešto kaže. Auuu 'bem ti sunce žarko, drma ga ludilo samo tako. 1
freethrow Posted yesterday at 07:35 AM Posted yesterday at 07:35 AM Kao i obično, neće nam glave doći naprednjaci već neutralna govna. Ljudi su govna, Srbi (i u velikoj meri Crnogorci, nisam siguran za Makedonce) jednostavno imaju objektivno i merljivo mnogo veći prag tolerancije za pišanje po glavi i straha od nepoznatog od gotovo svih naroda Evrope u proseku. Ruse ne računam, ali ako smo u nečemu zaista bliski sa Rusima, to bi bilo to. Naravno govorim o nekom prosečnom čoveku - ruska opozicija uključuje ljude toliko hrabre da to prelazi u mučeništvo. 9
uncletima Posted yesterday at 07:58 AM Posted yesterday at 07:58 AM 25 minutes ago, Volter said: Koji je to pokusaj atentata bio? Cekaj da konsultujem strucnjaka za brojke... Spoiler 1 2
Don Dusko Posted yesterday at 08:04 AM Posted yesterday at 08:04 AM 33 minutes ago, Volter said: Auuu 'bem ti sunce žarko, drma ga ludilo samo tako. Pa pa pa paranoja bato.
handys Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 4 hours ago, freethrow said: Kao i obično, neće nam glave doći naprednjaci već neutralna govna. Ljudi su govna, Srbi (i u velikoj meri Crnogorci, nisam siguran za Makedonce) jednostavno imaju objektivno i merljivo mnogo veći prag tolerancije za pišanje po glavi i straha od nepoznatog od gotovo svih naroda Evrope u proseku. Ruse ne računam, ali ako smo u nečemu zaista bliski sa Rusima, to bi bilo to. Naravno govorim o nekom prosečnom čoveku - ruska opozicija uključuje ljude toliko hrabre da to prelazi u mučeništvo. Počev od belih listića. Za bilo koga ko je bio u stanju da kaže 'bolje eks radikali nego Tadić', pa makar i posle svih gluposti 2004-2012, malo šta što se sada dešava može da pretegne. Nismo još došli do nivoa 1991-1999, tako da ne vidim što bi se neko sad skandalizovao, e a pre mu je sve bilo ok. Kod neutralnih (bar onih s kojima sam pričao), jasno je kako je sve strašno, i sve znaju. Nije ni da se plaše šta će biti posle, samo nemaju vere da će išta biti bolje, pa ostaju uciničeni. 2
Kooineeperk Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 hour ago, handys said: Nismo još došli do nivoa 1991-1999, tako da ne vidim što bi se neko sad skandalizovao, e a pre mu je sve bilo ok. Pa jel treba da dodjemo opet do nekih 90ih da bi nekom doslo iz dupeta u glavu a nije kao da je to tako davno bilo? Zar nista nismo naucili, i individualno a i kolektivno kao drustvo? Ne razumem. Znaci nekom ce da sine tek tada ako udjemo u ratove, sankcije i ko zna sta jos? Ne moze nikako ranije na osnovu predjasnjeg iskustva. Sorry matori, onda su takvi ljudi prosto glupi a ne neutralni.
Don Dusko Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) Samo se nadam da su oni koji su bili beli listici ili nedaj boze glasali za Tomu 2012 radi neke osvete DS i Borisu sada zestoko kaju zarad epskog zajeba, A mozda se i ne kaju. Ko ce ga znati. Edited 19 hours ago by Don Dusko
freethrow Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Ne kaju se, to nije u prirodi. Kao što se ne kaju glasači Trampa, i neće se pokajati ni da uzme i da baci nuklearnu bombu na Njujork. 1
uvrnuto Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago https://n1info.rs/vesti/foto-studenta-bogdana-policija-u-lancima-dovela-na-ocevu-sahranu Da li je ovo realno? Bukvalno samo zanemiš. 1 5 4
NMX Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Jebem te Radmilo, baš. O ovome razmišljam već neko vreme i istovremeno se strašno pribojavam ovog scenarija. Najviše zbog nas tj. naših u smislu onog konformizma o kome sam skoro pisao. Kako postoji pun kurac ljudi koji su apsolutno protiv ovog skota, apsolutno će glasati, možda i pomoći oko izbora kad zatreba - ali da hoće da žive normalno. I znaju da nema normalnog života kad će sutra da ti padne neka nova nadstrešnica na glavu, da moraš kroz Prokop da ideš i da se krstiš, da imaš hitnu na ulazu u tunele i slično. I onda ovaj skot preuzme inicijativu i sada on kreira narative a mi ih komentarišemo, smejemo, pljujemo i ne primećujemo da ulazimo u njegovu desetogodišnju zamku, istu svaki put. Malo me smorio ovaj tvit jer je prilično realan. Al drugi put nemamo tako da pumpaj pumpaj, jbg. 1 2
NMX Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 hours ago, uvrnuto said: https://n1info.rs/vesti/foto-studenta-bogdana-policija-u-lancima-dovela-na-ocevu-sahranu Da li je ovo realno? Bukvalno samo zanemiš. Kristijana su svojevremeno iz zatvora, gde je robijao zbog dilovanja droge, vodili na sahranu majke slobodnog bez lanaca i bukagija. I to ova vlast. Prethodna vlast je nakon hapšenja Ratka Mladića a pre deportacije u Hag, istog skota vodila na topčidersko groblje da poseti ćerkin grob (ćerke koja se ubila iz očevog pištolja dok je on osvajao po Bosni). Isto bez lanaca i bukagija, svakako sa obezbeđenjem. I onda studenta vode na očevu sahranu kao da je El Chapo, pička li vam materina da vam pička materina. 10
McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 48 minutes ago, NMX said: Jebem te Radmilo, baš. O ovome razmišljam već neko vreme i istovremeno se strašno pribojavam ovog scenarija. Najviše zbog nas tj. naših u smislu onog konformizma o kome sam skoro pisao. Kako postoji pun kurac ljudi koji su apsolutno protiv ovog skota, apsolutno će glasati, možda i pomoći oko izbora kad zatreba - ali da hoće da žive normalno. I znaju da nema normalnog života kad će sutra da ti padne neka nova nadstrešnica na glavu, da moraš kroz Prokop da ideš i da se krstiš, da imaš hitnu na ulazu u tunele i slično. I onda ovaj skot preuzme inicijativu i sada on kreira narative a mi ih komentarišemo, smejemo, pljujemo i ne primećujemo da ulazimo u njegovu desetogodišnju zamku, istu svaki put. Malo me smorio ovaj tvit jer je prilično realan. Al drugi put nemamo tako da pumpaj pumpaj, jbg. Precednik kreira narative...sto se kaze dalje nisam citotm. On ne moze vise da kreira narativ ni najispranijim informer mozgovima. Totalno se vidi da vise ne znaju sta rade.
NMX Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, McLeod said: Precednik kreira narative...sto se kaze dalje nisam citotm. On ne moze vise da kreira narativ ni najispranijim informer mozgovima. Totalno se vidi da vise ne znaju sta rade. Ne slažem se za ovo. Trenutno je situacija takva da su sve vesti (ne pričam o njegovim medijima nego o objektivnim) mahom njegove (dobre ili loše) a sa naše strane su samo reakcije. I to mu je svakako cilj. Na nas je red sada. 1
fancy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, McLeod said: On ne moze vise da kreira narativ ni najispranijim informer mozgovima. Totalno se vidi da vise ne znaju sta rade. Pa nije baš. Plašim se da znaju šta rade, pojačavaju represiju, golu silu jer mi na to nemamo odgovor. A dobar procenat (sve preko 30% je "dobar" %) Srbije je spreman da popuši sve što njegova medijska mašinerija servira. Malo opcija nam je preostalo...
Plavi Dres Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago I moj je utisak da je po prvi put od decembra uspeo da preuzme narativ. Uglavnom se komentarišu njegovi nastupi, skupovi ćacija i sl. To je ono što mu odgovara, ma koliko se sprdali sa svim njegovim akcijama. Mislim da bi sad bez obzira na neke implikacije tog poteza studenti trebali da izađu sa listom, čak i predlogom sastava nove vlade.
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago O cemu vise da pricamo dok je nama ovako u zemlji eno ga Seseljuga slavi i pusta u etar cetnicke pesme i sve to na TV.
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Njemu su te zamke prolazile prethodnih godina i veoma brzo je rešavao svaki problem za vlast. Poigravao se sa opozicijom. Nije on ni sada za potecenjivanje, pogotovo jer mu je ludilo naraslo do nebeskih visina. Sve zamke su mu propale i jedino što mu ostaje to je sila, a ta sila izazavala je reakcije svih svetskih medija, poslanika EP, a nama nije izazvala strah već samo još veći revolt. Kreiranje nekih njegovih događaja su doveli do toga da ponovo zapali proteste koji su u nekom trenutku bili utihnuli. Dakle, ostaje mu samo sila, a i to će mu se obiti o glavu.
freethrow Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 45 minutes ago, McLeod said: Precednik kreira narative...sto se kaze dalje nisam citotm. On ne moze vise da kreira narativ ni najispranijim informer mozgovima. Totalno se vidi da vise ne znaju sta rade. Hoću da iskoristim što si se sada javio da ti kažem da si bio u pravu pre jedno 7-8-9 godina kada smo se nešto poluraspravljali na forumu, ovom ili onom starom. Ljudi su zaista u bar 70% slučajeva strašna stoka i sama pomisao da će sami konvergirati ka rešenju koje je dugoročno najbolje za njih je iluzorna. Izvinjavam se na offu. Da se vratim na topić: https://radar.nova.rs/politika/da-li-se-srbija-pretvara-u-belorusiju/ Dobar i interesantan završetak teksta sa kojim se slažem: Quote „Evropska unija je redovno pokušavala da omekša Lukašenka, da ga donekle odvoji od Moskve i da mu pruži neke pogodnosti. On je to vešto koristio, ali se nikada nije okrenuo ka Zapadu. Što se Srbije tiče, EU ima mnogo veću paletu mera i koraka koje može da počne da primenjuje u određenom momentu, a mislim da su ti momenti već tu, pred nama. Pre svega da se zamrznu sva sredstva koja EU dodeljuje Srbiji, a to za srpski budžet nije malo – između 200 i 220 miliona evra. Tu su i solidna sredstva namenjena razvoju i sve to na godišnjem nivou iznosi oko jedne milijarde evra, što nije suma za potcenjivanje. Da ne govorimo o tome da mogu da se prikoče investicije, da mogu da odu investitori, da povuku kapital ili da dođe do niza drugih mera ekonomsko-trgovinskog karaktera“, kaže Đukić. I dodaje da to jeste realan scenario jer je Evropski parlament već kritički raspoložen prema Srbiji, a daće Evropska komisija ovog puta slediti njihovo mišljenje i pretočiti u konkretnu politiku prema srpskom režimu. Po njegovom mišljenju – do kraja ovog meseca. Na ovo bih dodao i eksperimente sa inženjeringom cena, penzijama i ostalim... To u ovakvim okolnostima mnogo brže dolazi na naplatu. 1
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Kukavica doživeo još jedan poraz. Posle skandiranja na Rajku naredio FSS da se utakmice reprezentacije igraju u Leskovcu. Stadion u Leskovcu prima 8000 ljudi i možemo očekivati i organizovan dolazak sendvičara. Piksi je pokvarenjak, đubre od čoveka, ali da li iko od fudbalera ima bar malo mozga? Vide li u kakvu se sprdnju ovo pretvorilo i šta radi sa reprezentacijom pomahnitali ludak? Zašto su saučesnici? Edited 1 hour ago by Volter 1
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 33 minutes ago, Plavi Dres said: I moj je utisak da je po prvi put od decembra uspeo da preuzme narativ. Uglavnom se komentarišu njegovi nastupi, skupovi ćacija i sl. To je ono što mu odgovara, ma koliko se sprdali sa svim njegovim akcijama. Mislim da bi sad bez obzira na neke implikacije tog poteza studenti trebali da izađu sa listom, čak i predlogom sastava nove vlade. To ne rade iz jednostavnog razloga – lista ne postoji. Da lista postoji, već bi bio objavljen spisak na režimskim medijima. Osim što lista ne postoji, ne postoji ni program, koji se može predstaviti i bez liste. A program je važan ne samo u smislu onoga što je napsano, već da bi se pravac mogao iskoristiti za povezivanje sa potencijalnim saveznicima u zemlji i inostranstvu. Potrebno je razgovarati i sa nekim čikama koje imaju pare jer ti su jedini koji mogu da ozbiljno finansiraju osnivanje bilo kakvog pokreta, institucije koja ima ljude sa kojima se razgovara i pregovara. Sveti plenum i čopori tzv. građana su odradili posao i treba ih poslati u istoriju.
freethrow Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Koliko sam načuo, lista zaista postoji. E sad, to što sam ja čuo ne mora ništa da znači. I da, lista ne treba da se objavljuje dok se ne raspišu izbori i dođe poslednji mogući trenutak kada je potrebno predati listu, to je cela ideja bila i ostala... Edited 1 hour ago by freethrow 7
DJ_Vasa Posted 46 minutes ago Posted 46 minutes ago 17 minutes ago, freethrow said: Koliko sam načuo, lista zaista postoji. E sad, to što sam ja čuo ne mora ništa da znači. I da, lista ne treba da se objavljuje dok se ne raspišu izbori i dođe poslednji mogući trenutak kada je potrebno predati listu, to je cela ideja bila i ostala... Ali nema šta da načuješ, ovo je više puta javno spomenuto. Poslednje spominjanje ove liste je bilo pre samo nekoliko dana, a potiče od Biljane Stojković. Nemoguće je da UDBA nema pojma o listi jer je tu moralo da radi malo više ljudi, a da postoji, vrtela bi se na režimskim medijima. Hajde što nema spiska imena, što u krajnjoj liniji nije ni strašno, ali program se može objaviti na hiljadu mesta. A dok se ne napravi neka organizacija, tj. dok nema infrastrukture, onda nema ništa od toga.
freethrow Posted 35 minutes ago Posted 35 minutes ago Mislim da je ideja da se ide malo nekonvencionalnijim metodama. Organizacija, program, imena, infrastruktura... to će sve onog trenutka kada se pojavi postati užasno lake mete režima. 1
DJ_Vasa Posted 2 minutes ago Posted 2 minutes ago 18 minutes ago, freethrow said: Mislim da je ideja da se ide malo nekonvencionalnijim metodama. Organizacija, program, imena, infrastruktura... to će sve onog trenutka kada se pojavi postati užasno lake mete režima. Nisam primetio da su ovako bez ičega teške mete. Broj uhapšenih i osuđenih raste, o povređenima da i ne govorimo, a o mnogima vode računa samo porodice i kolektivi. Program je malo teže napasti jer se ne može uhapsiti, strpati u zatvor ili premlatiti, dok za imena mogu da se složim u principu, premda bi ona bila poznata da uopšte i postoje. A za mnoge akcije je potreban samo nalog na društvenim mrežama i besomučno ponavljanje. U junu su pisali o grđanskoj neposlušnosti, kontrolisanom neplaćanju računa, pojedinci su napravili spisak kartelovih firmi koje treba bojkotovati, ali se to ne razglašava nešto uspešno. Odlično se sećam najava da sledeća faza počinje u septembru, a već je prošla polovina meseca. Ako čekaju da se raspišu izbori, mogu da se načekaju još skoro dve godine. Pošto će uskoro biti jubilej od deset meseci početka protesta, potrebno je ili krenuti sa nekim akcijama, pri čemu stoti put ponavljam bojkot i neplaćanje računa, ili lepo priznati poraz i spremati se za izbore kroz dve godine.
Recommended Posts