Jump to content

Recommended Posts

Posted
19 minutes ago, badenac said:

...

Da li smo onda mi spremni na sledece,nenasilne i vrlo pasivne akcije da bi ovo uradili:

-  do oktobra ne placati racuna za infostan

-  do oktobra ne placati racune za struju

-  do oktobra ne placati porez na imovinu

-  do oktobra ne placati racun za kablovsku

?

Morao bi neko da pozove na takvu akciju, a jedini koji imaju kredibilitet su studenti. A akciju treba organizovati veoma promišljeno da bi se izbegle visoke kamate i uz svest da se dug na kraju mora platiti.

Najmanji problem je struje jer je oko pola stanovništva plaća sa zakašnjenjem. Kod Infostana je slično, a da bi se izbegli visoki penali, treba uplatiti samo deo. Što se tiče poreza na imovinu, mislim da je kamata 13%, a i to mnogi plaćaju sa zakašnjenjem. Čuo sam da su mnogi prosvetari ovo praktikovali, ali ne iz bunta, već zato što su im capnuli plate.

Jedini problem bi bila kablovska, naročito ako je vezana za internet jer to mogu da capnu u roku od odmah, a ne vidim razloga zašto bi se i to bojkotovalo ako imaš kablovsku ili internet kod SBB-a ili nekog drugog ko veze nema sa MTS-om.

• Like 2
Posted
25 minutes ago, DJ_Vasa said:

kod SBB-a ili nekog drugog ko veze nema sa MTS-om.

Ne bih rekao da SBB nema veze sa MTSom, ko bi kupio operatera kablovske kad zna da nema šanse jednog novog korisnika da dobije ako nije u šemi sa SNSom i MTSom.

Zašto još nema N1 na Yetrel mreži?

Inače, da oni mogu monentalno da nas isključe sa interneta i mobilne telefonije što nije baš prihvatljivo za većinu

Posted
7 minutes ago, Div said:

Ne bih rekao da SBB nema veze sa MTSom, ko bi kupio operatera kablovske kad zna da nema šanse jednog novog korisnika da dobije ako nije u šemi sa SNSom i MTSom.

Zašto još nema N1 na Yetrel mreži?

Inače, da oni mogu monentalno da nas isključe sa interneta i mobilne telefonije što nije baš prihvatljivo za većinu

Nisam se dobro izrazio. Mislio sam na A1, koji upravo uvodi internet i TV, Orion i još neke operatere kojih nema po Beogradu. Yettel će navodno početi da ih emituje 1. juna, ali nisam pratio dalji razvoj događaja.

Posted (edited)

Mene samo zanima da li će nenadležna institucija zvana Neandrej raspisati izbore do jeseni ili će se truditi svim silama da to eskivira dok EXPO ne prođe.

Veliki sam optimista, da ne kažem da sam apsolutno siguran u ubjedljivu pobjedu studentske liste, uprkos svim malverzacijama, manipulacijama, epskoj krađi i nezapamćenoj prljavoj kampanji koja nas bez dileme očekuje. 

Edited by Dzo23
  • Like 4
Posted
5 minutes ago, Dzo23 said:

Mene samo zanima da li će nenadležna institucija zvana Neandrej raspisati izbore do jeseni ili će se truditi svim silama da to eskivira dok EXPO ne prođe.

Veliki sam optimista, da ne kažem da sam apsolutno siguran u ubjedljivu pobjedu studentske liste, uprkos svim malverzacijama, manipulacijama, epskoj krađi i nezapamćenoj prljavoj kampanji koja nas bez dileme očekuje. 

Izbori u vreme kada se održava EXPO bi bili veoma nezgodni. Ako se vlast ne promeni, nezadovoljstvo će ključati, a ne verujem da bi u takvim okolnostima bilo lako održati izložbu koja ima tako negativan publicitet. Em što bi EXPO samo povećao protivljenje režimu, em što bi mnogi mogli da odustanu ako bi krenuli ozbiljni protesti protiv održavanja ove izložbe.

• Like 1
Posted
6 hours ago, DJ_Vasa said:

Izbori u vreme kada se održava EXPO bi bili veoma nezgodni. Ako se vlast ne promeni, nezadovoljstvo će ključati, a ne verujem da bi u takvim okolnostima bilo lako održati izložbu koja ima tako negativan publicitet. Em što bi EXPO samo povećao protivljenje režimu, em što bi mnogi mogli da odustanu ako bi krenuli ozbiljni protesti protiv održavanja ove izložbe.

Cekaj bre, sta je taj EXPO, pogledao na netu i kaze EXPO 2027, ko ce da ceka 2027 godinu?

Ovaj mora da ide sada, ili ce nam ova izvanredna generacija mladih ljudi, koja se ne plasi da zagrize i popravlja svinjac koji smo mi napravili, otici i necemo ih vise videti.

• Like 1
Posted
6 minutes ago, mrd said:

Cekaj bre, sta je taj EXPO, pogledao na netu i kaze EXPO 2027, ko ce da ceka 2027 godinu?

Ovaj mora da ide sada, ili ce nam ova izvanredna generacija mladih ljudi, koja se ne plasi da zagrize i popravlja svinjac koji smo mi napravili, otici i necemo ih vise videti.

Tačno, ali ja sam samo odgovarao na pitanje koje je postavio Džo23.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, DJ_Vasa said:

Tačno, ali ja sam samo odgovarao na pitanje koje je postavio Džo23.

Ok je sve, ja sam pitao jer je i ranije bilo reci o tome, ali nisam obratio praznju. 

Ovaj pod hitno mora da ide. Sramoti Srbiju gde stigne. To je jedan ogrezli kriminalac, kome je sve jedno da li se predstavlja kao AV, AV ili A Vuco. Skot ne moze da shvati, da te ulicne fore, samo u njegovom selu mogu da rade.

Sva ta garniture oko njega, ukljucujuci i opoziciju su obicni sibicari, koji ni stripoteku ne smeju da predstavljaju.

• Like 3
Posted

Za njega sam uvek mislio da je neka vrsta političke pošasti. I mislio sam da mi ne može biti ogavniji kao pojava i kao političar. Kako sam samo pogrešio.

Posted
On 5/8/2025 at 8:34 PM, McLeod said:

Prenesi i dalje sta se desilo, nije kompletno.

2 hours ago, srlepajce said:

😁

Pretpostavljam da je ovo povezano, vidim danas nekakve objave na instagramu, španska serija. Kamioni, nadvožnjaci, donacije, autorska prava, naduvani vozači i ljudi koji se pičkaraju u komentarima, sve u svemu ništa mi nije jasno.

Posted (edited)
31 minutes ago, Smrtokapa said:

Pretpostavljam da je ovo povezano, vidim danas nekakve objave na instagramu, španska serija. Kamioni, nadvožnjaci, donacije, autorska prava, naduvani vozači i ljudi koji se pičkaraju u komentarima, sve u svemu ništa mi nije jasno.

Jeste povezano

Nije ni meni jasno koje su osobe ubaceni elementi. Video sam samo prethodnih dana da je ona majka poginulog decka, upozoravala da ih ima. 

🙂

Edited by srlepajce
  • Like 3
  • Love 2
  • Pumpaj! 2
Posted

Ko od svog fakulteta napravi brlog, sutra će to da napravi i od države.

Prof. Vladan Petrov, Pravni fakultet u Bgd.

(Objavio Krlo na Tviteru)

Prvo izjavi ovo, pa onda učestvuje u dva brloga, ćacilendu i Informeru.

Pušta ovu nestećnicu da završi, a ne govori kao pravnik i sudija, da to nije istina.

• Like 1
Posted
On 5/9/2025 at 9:44 AM, Klotzen said:

Uslovi jesu važna stvar, po meni ako nepomenik prolongira izbore do jeseni, konsolidovaće se i dobiće negde oko 40+ % i sa manjinama će opet napraviti vladu. Mora se raditi paralelno na izborima ali i na boljim uslovima jer teško da će studenti da pobede na izborima protiv nekog ko zloupotrebljava sve institucije države da ih pokrade. Svaki ustupak na koji bude nateran po pitanju boljih uslova dodaje studentima par procenata glasova. Nije isto podržavati studente u protestu i glasati za njih. Studenti ako bi dobacili do 40% u ovom momentu ja bih bio presrećan, ali do jeseni mislim da će njihov rezultat biti 30-35%. Osim ako se ne dese ne nepredviljive stvari pa dodatno poguraju studente ili unište nepomenika.

Sto se tice samih izbora i izlazak na iste, treba pogledati sta se desava kod severnih suseda - tamo je jedna partija Tisza oduvala sve postojece opozicione partije i vodi u istrazivanjima ispred Fidesza. Kod nas je bilo tih novih pokreta ali su se oni brzo trosili - DjB 2014., Dveri 2012., ZLF/NDBG 2018., Jankovic i PSG 2017. i 2018., sada Kreni Promeni. Ne kazem da su ove stranke nesto sto je dobro kod nas nego je svima njima bilo zajednicko to sto su bile strogo opozicione i sto su imali kampanju protiv korupcije i kriminala. 

Ovo sa studentima i njihovom listom je nesto najbolje sto moze da se desi jer su svi drugi potroseni. Ljudi su besni na Vucica uglavnom zato sto ga vide kao vrhovnog lopova, lazova i kriminalca koji je uzurpirao zemlju, a ne zato sto vodi zemlju ka EU ili pravi od zemlje rusku guberniju ili ne da Kosovo ili predaje Kosovo. Paradoksalno je onda da su likovi kao sto je Sarovic popularni upravo zato sto mogu da kazu "hej, pa ja sam uvek bio protiv ovih lopova, uvek sam govorio da su lopovi, nikad nisam bio na vlasti niti sam se okoristio o vlast" (bili su oni putni troskovi, ali to je bitno sada kao glasanje iz Bodruma onog Novakovica). Naravno, suludo je prihvatati da samo Sarovic treba da bude prihvacen od svih politicara (ili samo on i Jovo Bakic) svi politicari treba da podrze ovu listu, a ko bude izlazio sam ili pricao neke nebuloze treba da se posalje u prevremenu politicku penziju.

Dalje, cilj izbora je prihvatati ili pobedu uprkos kradji ili poraz ako se kradja nije dogodila. Sve ostalo treba da vodi ka novim izborima sve dok se vlast koja krade izbore ne srusi. Kao sto je bilo i 5. Oktobra. Dakle, ne moze se otvoreno krasti i ocekivati da ce rezultati tih izbora biti prihvaceni. Nema stabilnosti i mira u tom slucaju, a naravno da nema ni nove Vuciceve vlade.

Posted

Slusam jutros na Novoj zenu koja je narodni poslanik DSS iz Niša. Kao studenti imaju zasluge, ali je opozicija ta koja se 12 godina borila, pokrenula proteste. Plus prelazna vlada...

Bogme, u sveopstu lustraciju ukljuciti i DSS, da se to zlo jednom vec ukine.

• Like 14
  • Love 1
Posted
27 minutes ago, berti said:

Slusam jutros na Novoj zenu koja je narodni poslanik DSS iz Niša. Kao studenti imaju zasluge, ali je opozicija ta koja se 12 godina borila, pokrenula proteste. Plus prelazna vlada...

Pa ništa, Francuz je to ionako već objavio, što znači da i on i njegova kombi stranka već idu na smetlište.

Jeste da ne shvatam zašto na samom kraju hoće da se pridruži gubitnicima, ali dobro, njegova stvar. Bar će kartel imati nekoga da im donosi burek u Zabelu.

Posted
39 minutes ago, DJ_Vasa said:

Pa ništa, Francuz je to ionako već objavio, što znači da i on i njegova kombi stranka već idu na smetlište.

Jeste da ne shvatam zašto na samom kraju hoće da se pridruži gubitnicima, ali dobro, njegova stvar. Bar će kartel imati nekoga da im donosi burek u Zabelu.

Zna taj sa kime ima posla, sigurno jos ima sličnih u opoziciji. Nada se da ce sve to da se raspadne i vec sada pika na ministarsko mesto. E, pa dobice kurac da istera oči.

Ja bih i njega preventivno strpao na robiju. Taman sa sabljakrkom Sandrom Božić da evocira uspomene.

• Like 2
Posted
7 minutes ago, MilošVB said:

I SSP i Ponoš su nekako previše suzdržani za moj ukus, samo mi deluje da je bolje upakovano saopštenje od DSSovog.

SSP je direktno zeznuo beogradske izbore kada se nije priklonio većinskom mišljenju da na izbore treba izaći. Jeste da su u većini bile male stranke, ali priklonio im se i DS, koji poštuje dogovore. Mogao bi i Đido da dobije šut-kartu, a Marinika ako je pametna, da ode u neku drugu stranku. Što se tiče propalog đenerala, on je skroz nebitan Đilasov pajtos.

Biće ovo dobra prilika da se opozicija malo očisti od levih smetala, pa neka Francuz, Đido i đeneral posle prave stranku u nekom kombiju.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, berti said:

Njihova borba u zadnjih 12 godina...

• Like 1
Posted
8 hours ago, goldberg bcd said:

Sto se tice samih izbora i izlazak na iste, treba pogledati sta se desava kod severnih suseda - tamo je jedna partija Tisza oduvala sve postojece opozicione partije i vodi u istrazivanjima ispred Fidesza. Kod nas je bilo tih novih pokreta ali su se oni brzo trosili - DjB 2014., Dveri 2012., ZLF/NDBG 2018., Jankovic i PSG 2017. i 2018., sada Kreni Promeni. Ne kazem da su ove stranke nesto sto je dobro kod nas nego je svima njima bilo zajednicko to sto su bile strogo opozicione i sto su imali kampanju protiv korupcije i kriminala. 

Ovo sa studentima i njihovom listom je nesto najbolje sto moze da se desi jer su svi drugi potroseni. Ljudi su besni na Vucica uglavnom zato sto ga vide kao vrhovnog lopova, lazova i kriminalca koji je uzurpirao zemlju, a ne zato sto vodi zemlju ka EU ili pravi od zemlje rusku guberniju ili ne da Kosovo ili predaje Kosovo. Paradoksalno je onda da su likovi kao sto je Sarovic popularni upravo zato sto mogu da kazu "hej, pa ja sam uvek bio protiv ovih lopova, uvek sam govorio da su lopovi, nikad nisam bio na vlasti niti sam se okoristio o vlast" (bili su oni putni troskovi, ali to je bitno sada kao glasanje iz Bodruma onog Novakovica). Naravno, suludo je prihvatati da samo Sarovic treba da bude prihvacen od svih politicara (ili samo on i Jovo Bakic) svi politicari treba da podrze ovu listu, a ko bude izlazio sam ili pricao neke nebuloze treba da se posalje u prevremenu politicku penziju.

Dalje, cilj izbora je prihvatati ili pobedu uprkos kradji ili poraz ako se kradja nije dogodila. Sve ostalo treba da vodi ka novim izborima sve dok se vlast koja krade izbore ne srusi. Kao sto je bilo i 5. Oktobra. Dakle, ne moze se otvoreno krasti i ocekivati da ce rezultati tih izbora biti prihvaceni. Nema stabilnosti i mira u tom slucaju, a naravno da nema ni nove Vuciceve vlade.

Ako izadu na izbore i izgube odma im sleduje pitanje a što ste izašli kada smo svi znali da će krasti. Odma sledi ogroman pad energije u narodu i teško da će ponovo moći da pokrenu ovoliku energiju.

Zato su uslovi bitni, ako izbori budu na jesen on će svih 250 ljudi da ispljuje do tada i maksimalno im smanji rejting. Energija protesta je već u padu a jeseni cemo verovatno spasti na one proteste od par desetina hiljada ljudi.