Jump to content

Recommended Posts

Posted

U srce bi ga ujelo da se sve te hiljade gradjana okupe na gradilistu Expo izlozbe i stanu na put bagerima, zidarima, sta god vec tamo ima. Gradnja vec kasni, svaki dan i noc im je dragocen pa da vidimo kako ce to da resi. Dovesce policiju? Dovesce je kad tad, to je neminovno, ako ne na blokiran Expo, potegnuce je nakon izbora kad se sukobe njegovi placenici i kontrolori na izborima za koje se nadam da ce biti iz studentskih redova. Batine nam ne ginu ako nameravamo ista da da promenimo. Ako nam je dobro, onda nista....

• Like 6
  • Thanks 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Mrcina se opozije uopšte ne boji, sa njima lako izlazi na kraj tolike godine. Radi sa njima šta god hoce. Bojo se jedino studenata i zato se njima mora prepustiti sva inicijativa, od protesta pa do izbora. Stranke koje ne stanu aplsolutno uz studente su one koje rade za Vučića, tu dileme nece biti i narod ce to shvatiti. Studenti se penju na Everest. Običan narod su šerpasi. Oni koji nemaju snage i nemaju volje za to treba da se povuku.

• Like 14
Posted

Kakav generalni štrajk?! 

Mislim, ima već xy godina da sam napisao na forumu kako bi on pao da sve stane: i javni o privatni sektor. Da sve bude paralisano 

Nažalost, ništa od toga za sada. Pa, opozicija neće da napusti Glupštinu i tako produbi krizu, a očekujemo ljude da stanu? Ne ide to.

Meni su izbori sa listom iza koje stanu studenti trenutno najlogičniji izbor. Iako će ovi iz grobova podići i Slovene iz 7.veka da glasaju.

Problem je što se sa tim veoma kasni i sporo napreduje

• Like 3
Posted

Bilo je zlotvora na vlasti u ovoj jebenoj Srbiji, bilo je lopova, ubica i  uzurpatora koji su vladali, ali ovako nešto nikada nije bilo. Vucic je uspeo pored svih monstruoznih stvari koje je uradio da uništi elementarnu ljudsku osobinu kod svojih. Uništio je saosecanje, empatiju.... Njegove pristalice se bude sa nadom da ce danas konačno da izvede tenkove, da zgazi tu bagru studentsku, da pobije ta govna... Videli smo, mislim u Jagodini, onog njegovog koji kaze da bi onaj ko kolima udari njegovo dete koje protestuje, bio u pravu.

Nisam nesto religiozan, ali ako postoji satana, onda je Vucic njegov lični  emisar ovde. Unistavanje obrazovanja koje je senzor za negativne pojave u drustvu, stvaranje apatije i kod onih koji nisu za njega, kulturno srozavanje kroz ultra agresivno promovisanje ološa... Uz sve to kao lajt motiv njegova nekrofilija, pominjanje smrti non stop... Mala ce biti groblja, mozete da me ubijete, mogli su svi da stanu pod nadstrešnicu...

Mediji su postali fabrika da pravi svoje orke...

Sve ono što živimo ovih meseci je presudna bitka za, ma koliko to deluje kao preterano, opstanak ovog drustva.

• Like 12
Posted

Njemu je nebitno, čak i da je 90 % zemlje protiv njega sve dok se protestuje na ovaj način. Možda pre 10 godina bi imalo smisla. Danas je ojačao preko svake mere. Stvorio mašinu spina i obmane. Postavio ćacilend sa najgorim šljamom što dovedenim što domaćim u sred Beograda i protiv svih zakona ove zemlje i ništa. Iskoristio je zvučni top i kaže nisam, pobogu.  Verovatno zna da još uvek narod nije spreman da prlja ruke i razbuca šatore ko buldožer straćaru i pokaže zube. Ubedio svakog od nas da može da radi šta hoće, da šimpanze može da postavi na najviše funkcije neće biti razlike, on je važan. Ima novac da kupuje šta hoće i koga hoće, uništio institucije, medije, samo mu ostaje da obeshrabri svaki naš san o normalnoj zemlji. 

I lepo mu ide.

• Like 14
  • Thanks 2
Posted
2 hours ago, Nikola said:

Njemu je nebitno, čak i da je 90 % zemlje protiv njega sve dok se protestuje na ovaj način. Možda pre 10 godina bi imalo smisla. Danas je ojačao preko svake mere. Stvorio mašinu spina i obmane. Postavio ćacilend sa najgorim šljamom što dovedenim što domaćim u sred Beograda i protiv svih zakona ove zemlje i ništa. Iskoristio je zvučni top i kaže nisam, pobogu.  Verovatno zna da još uvek narod nije spreman da prlja ruke i razbuca šatore ko buldožer straćaru i pokaže zube. Ubedio svakog od nas da može da radi šta hoće, da šimpanze može da postavi na najviše funkcije neće biti razlike, on je važan. Ima novac da kupuje šta hoće i koga hoće, uništio institucije, medije, samo mu ostaje da obeshrabri svaki naš san o normalnoj zemlji. 

I lepo mu ide.

Ne ide mu nikako, na ulicu ne sme da izadje.

Ljudi, nema razbucavanja i nekog nasilja i borbe do izbora. On upravo to hoce, zar ste zaboravili 15. mart? Do sad bi uveo vanredno stanje i pretvorio nas u Belorusiju. Ovaj nacin borbe njega najvise boli.

Jos samo treba da se blokira EXPO, to je jedino sto nisu radili.

• Like 3
Posted
54 minutes ago, McLeod said:

Kako je krenulo, EXPO će blokirati sam sebe.

Gradnja stadiona je u zaostatku već četiri meseca, ćaci inženjeri koji su radili proračune su, po pričama koje čujem, veličanstveno zajebali. Svaki paor zna da je Srem u savskom priobalju jedna velika močvara, ali oni sa kupljenim diplomama to znali nisu. Šipovi pobodeni po prvobitnom proračunu su počeli da tonu, da bi se gradnja učvrstila potrebno je nabiti bar još duplo više, a posle novosadske nadstrešnice više nema imženjera koji će da stavi potpis na te dodatne radove. Sve te hale i šta još treba će biti na tako klimavim nogama da će taj EXPO, ako se uopšte održi, jedino molitva održati da se gostima hale ne sruše na glavu. Ako dođe školovana ekipa iz inostranstva da proveri radove pred EXPO, ili će da uzmu podebeo mito ili će EXPO da ode u tri lepe.

• Thanks 1
Posted
1 hour ago, McLeod said:

Ljudi, nema razbucavanja i nekog nasilja i borbe do izbora. On upravo to hoce, zar ste zaboravili 15. mart? Do sad bi uveo vanredno stanje i pretvorio nas u Belorusiju. Ovaj nacin borbe njega najvise boli.

Pon ne kontroliše policiju da bi mogao da udari na sve, tako da ovi mirni protesti baš padaju u centar.

4 hours ago, Nikola said:

I lepo mu ide.

Ubedio je on sebe da može da radi šta hoće, ali trt, ne može. To mu je sada jasno!

6 hours ago, berti said:

Mrcina se opozije uopšte ne boji, sa njima lako izlazi na kraj tolike godine. Radi sa njima šta god hoce. Bojo se jedino studenata i zato se njima mora prepustiti sva inicijativa, od protesta pa do izbora. Stranke koje ne stanu aplsolutno uz studente su one koje rade za Vučića, tu dileme nece biti i narod ce to shvatiti. Studenti se penju na Everest. Običan narod su šerpasi. Oni koji nemaju snage i nemaju volje za to treba da se povuku.

Koje opozicije, on je i opozicija. Više sam puta rekao da starci moraju da idu, zato što smo mnogo pokvareni. Deca su budućnost, deca su poštenje. Naravno ne sva, ali većina i hvala im što su takvi. A mi matori Iako smo pokvareni ipak smo odgajili poštene ljude.

6 hours ago, Pletilja said:

O tome se i radi, dacemo im koru hleba danas, sutra ce morati da odu i  motaju volan, prevrcu nepokretne babe, vade azbest iz kuca nekih stranaca ciji ocevi i dedovi nisu pitali za cenu generalnih strajkova. Secemo sebi ushi i krpimo vlastito dupe, da izvinete, Ipak, ushi su ogranicen resurs a dupe posiroko....

Kako sam ja razmišljao u plišanoj revoluciji:"borim se dok mogu, a čim ode kako je otišlo bezim napolje." Isto tako i mnogi mladi razmišljaju danas. Na nama je da im pružimo priliku da im pobuna uspe.

Što se tiče generalne mirne blokade, štrajka, smatram da ga je teško izvesti, ali bi kuče AV,AV puko ko guma, ako se to desi.

• Like 1
Posted
1 hour ago, McLeod said:

Ogroman problem je i pronalazak aktivista. Da nije bilo ovih protesta, ovaj govnarski pokret bi aktivisti promovisali svakog dana, sada je mnoge i strah da se pojave ljudima pred kuću. Moraće svoje funkcionere da šalje.

• Like 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Tupoglavi Vlada Mandić je još jedan od onih koji misle da će ovo večno trajati, a kad dođe vreme da se polažu računi biće kukavica koja će moliti da ne završi na robiji. Umeo je biti bahat i dok je igrao za Partizan. Ko se seća onih čuvenih utakmica sa Lovćenom, koje su se često završavale tučom, provocirao je navijače Lovćena dizanjem tri prsta, da pokaže da je veliki Srbin. Al kad izbije gužva, i on i Predrag Peruničić su u širokom luku zaobilazili onog Đukanovića iz Lovćena.

• Ruke su vam krvave! 6
Posted (edited)

Jel i vama ovo deluje neozbiljno i populistički kao meni?  Nekako informerski. O kakvim oni to lekcijama pričaju?Screenshot_20250502-174601 (1).png

Edited by Nikola
  • Like 3
Posted
18 minutes ago, Nikola said:

Jel i vama ovo deluje neozbiljno i populistički kao meni?  Nekako informerski. O kakvim oni to lekcijama pričaju?Screenshot_20250502-174601 (1).png

Posle će im đavo biti kriv kad izvise na izborima.

Posted
2 minutes ago, DJ_Vasa said:

Vidi se da su svi ti istroseni politicari siledzije i da bi samo lupali samare. Trunke demokratije ne pokazuju. Umesto da uce od ovih mladih ljudi, koji batinu primaju dostojanstveno i uzviseno, ni jednog trenutka ne rezeci i pokazujujci nameru da vrate batinom, koracajuci ka svome cilju, ovi kvazi politicari, koji su tu samo zbog svojih benfita, samo reze u prazno. 

Nema nama leka dok na celo ne nastupe vodje sa diplomatskim sposobnostima!

"Smrt fasizmu, sloboda mudrosti i toleranciji!"

BANDA JE TO VELIKA!

Posted
1 hour ago, Stiletto said:

Kako je krenulo, EXPO će blokirati sam sebe.

Nije bitno hoće li se završitii na vreme ili neće, njegova jedina svrha je da se do 2027 izvuće što više novca na zna se čije račune ...

Inače, blokada EXPO je po meni nemoguća misija, bukvalno bi se aktiviralo sve kuso i repato da tu blokadu onemogući, od vojske,policije, BIA pa do stranačkih batinaša ...

Da malo obrazložim zašto to mislim ...

Pisao sam već više puta da sam po struci gradjevinac, za ovih dvadeset i nešto godina koliko radim svačega sam se nagledao u ovoj našoj Srbiji, od korupcije, preplaćenih poslova, fušeraja, besmislenih političkih projekata koji ničemu ne služe i ne vode nigde itd, itd ...

E sada, kada sam dobio neke informacije o EXPO, vilica mi je do poda pala, još ne mogu da poverujem koliki je to obim pljačke, koliko se bahato i obimno krade ...

A kao što sam napisao, nagledao sam se do sada svačega i kod nas,a i po raznim Azijskim i Afričkim vukojebinama ...

Iz tog razloga sam sam uveren da oni neće dozvoliti blokadu tog projekta po cenu gradjanskog rata, sve što su  do sada radili je za jedan red veličina manje od ovoga ...

• Like 3
Posted
2 minutes ago, mare80 said:

Nije bitno hoće li se završitii na vreme ili neće, njegova jedina svrha je da se do 2027 izvuće što više novca na zna se čije račune ...

Inače, blokada EXPO je po meni nemoguća misija, bukvalno bi se aktiviralo sve kuso i repato da tu blokadu onemogući, od vojske,policije, BIA pa do stranačkih batinaša ...

Da malo obrazložim zašto to mislim ...

Pisao sam već više puta da sam po struci gradjevinac, za ovih dvadeset i nešto godina koliko radim svačega sam se nagledao u ovoj našoj Srbiji, od korupcije, preplaćenih poslova, fušeraja, besmislenih političkih projekata koji ničemu ne služe i ne vode nigde itd, itd ...

E sada, kada sam dobio neke informacije o EXPO, vilica mi je do poda pala, još ne mogu da poverujem koliki je to obim pljačke, koliko se bahato i obimno krade ...

A kao što sam napisao, nagledao sam se do sada svačega i kod nas,a i po raznim Azijskim i Afričkim vukojebinama ...

Iz tog razloga sam sam uveren da oni neće dozvoliti blokadu tog projekta po cenu gradjanskog rata, sve što su  do sada radili je za jedan red veličina manje od ovoga ...

Mozda to treba izprovocirati, kad je SM 1991 izveo tenkove na ulice, da je opozicija postojala, on bi pukao. Nece biti pucanja, ali ce biti zveckanja oruzjem. 

Nema AV AV toliku podrsku, da moze da pokrene ceo aparat. Da ima on bi to vec uradio. 

Ovo sto se sada desava je sibicarenje i prevrtanje kutijice, da se zamaskira gde idu pare.

Cini mi se da se sprema bezanija.

Sad kad sam sve ovako razvodnjio, da dodam jos veliki problem, a to je da nema ko da povede napred.

Posted (edited)
19 minutes ago, DJ_Vasa said:

Znači ništa nisu naučili za 15 god. Na ogromnoj šteti koju su nam napravili. Dobro je znati da i posle svega nema volje da se institucije oslobode . Stranka će to umesto njih.  Doduše kako bi onda krali i otimali od naroda, ja ih razumem. Da seku sebi granu na kojoj sede, svašta. I posle kažu glasaj za promene 😂

Edited by Nikola
Posted (edited)
8 hours ago, Nikola said:

I lepo mu ide.

(bold, crvenilo moje)

Postovani Nikola, ne slazem se. Ne ide mu lepo.

Mozda sam naivan. Ali ipak...

Pre godinu-dve, kao i svake od proteklih vise decenija, potpisao bih ovaj tvoj post. Uostalom, zato sam pobegao iz SFRJ. Ucestvovao sam na razlicitim protestima '60-ih i '70-ih, nije uspelo i ugasilo se nakon nekog kratkog vremena, pa sam rekao samom sebi mani se corava posla.

Pre par decenija sam nudio netjacima iz Srbije pomoc da dodju na "truli Zapad" ali nisu, zbog raznih razloga.

A ovih dana - tj. vec nekoliko meseci! - studenti pokazuju/DOkazuju da mu ne ide lepo i da su promene moguce. I da je moguce probuditi i mnoge delove inace letargicnog stanovnistva.

Seljaci (nije pezorativno nego mislim na ruralno stanovnistvo) koji nisu podrzali studentske demonstacije '68. i nisu znali sta hoce Marko Nikezic i Latinka Perovic '71. (nikad culi za njih) - danas otvoreno podrzavaju srpske studente!

Nemoj da mi "rusis sneska."

Jedini razlog zbog kojeg Vucic nece zavrsiti kao Ceausescu (ili Mussolini) je to sto smo danas malo civilizovaniji. I ta civilizovanost ce kostati: najverovatnije necemo vratiti puste pare. Ja, necivilizovan i primitivan, mucio bih njega i brata mu kao inkvizicija dok ne kazu gde je novac, na kojim bankovnim racunima i na egzoticnim ostrvima.

Da se vratim na uvod u post: ne ide mu lepo, i nadam se (za njega) da ce poci jos losije.

Edited by zoran59
gramatika, jebi ga
  • Like 5
Posted
5 minutes ago, zoran59 said:

Ja, necivilizovan i primitivan, mucio bih njega i brata mu kao inkvizicija dok ne kazu gde je novac, na kojimbankovnimracunima na egzoticnim ostrvima.

Nije vredan mucenja, napravicemo pare ponovo, uvek smo pravili, a lopovi krali i lopovi nikada nisu imali, a mi jesmo. 🙂

Ne daj se Ines!

• Like 1
  • Love 1